12 najboljših storitev za varnostno kopiranje računalnika Windows in MAC v oblak

Pomembnosti varnostne kopije naših podatkov ni mogoče dovolj navesti.


Je ena tistih stvari, ki je najpomembnejša, vendar je vedno zanemarjena. V preteklosti sem zaradi svoje malomarnosti izgubil veliko podatkov, zdaj pa tega ne dovolim več. Včasih sem občasno varnostno kopiral svoje podatke in tudi vi bi.

S pomočjo teh varnostnih kopij, omenjenih v tem članku, se lahko izognete izgubi svojih pomembnih podatkov. Preden nadaljujem s seznamom, naj vam povem, zakaj bi morali redno varnostno kopirati podatke.

Takojšnje okrevanje

Obstaja sto razlogov za izgubo podatkov, kot so:

 • Zrušitev / okvara strežnika
 • Človeška napaka
 • Hakanje
 • Trdi disk ni uspel
 • Naravne nesreče

V vseh teh primerih lahko pridobite celotne podatke, če ste predhodno naredili varnostno kopijo. Imeti varnostno kopijo svojih podatkov je dobesedno tako, da pritisnete gumb »razveljavi«, kadar koli gre narobe. Samo na drobno lahko dobite vse svoje pomembne podatke.

Neobčutljiv za odkupno programsko opremo

Če ste že dolgo internetni uporabnik, veste, kaj je odkupna programska oprema. To je v bistvu grda programska oprema, ki se morebiti namesti v vaš sistem in lahko zaklene vse vaše podatke, dokler ne nakaže denarja. V tem primeru lahko varnostna kopija ostane nespremenjena, ker že imate kopijo vsega.

Brezskrbnost

Redno varnostno kopiranje podatkov odpravlja nepotreben stres zaradi strahu pred izgubo podatkov. Zgodilo se mi je in odločil sem se, da ne želim več živeti v tem strahu. Niti šaliti se ne! Varnostno kopiranje podatkov vam daje občutek olajšanja in varnosti, kar vam lahko daje veliko miru.

Varnostno kopiranje računalnika

Sijajna avtomatizirana storitev za varnostno kopiranje, Varnostno kopiranje računalnika lahko prenesete in shranite svoje datoteke v oblak, ne da bi karkoli naredili. Deluje v ozadju in vam omogoča sinhronizacijo v več različnih napravah.

Storitev je popolnoma varna in šifrirana, zahvaljujoč se oblaku, ki ga poganja Google. Že od nalaganja v shrambo ste lahko prepričani, da so vaši podatki dobro ohranjeni.

Svoje podatke lahko celo delite s prijatelji in družino prek e-pošte in družbenih omrežij. Začnete lahko z brezplačnim računom 1 GB in nato preidete na plačljivi načrt, ki se začne že pri samo 8,19 USD / mesec, ko letno zaračunate.

Jaz vozim

Deluje za Mac, PC, tablični računalnik in celo mobilne telefone, Jaz vozim je zelo intuitivna storitev za varnostno kopiranje, ki je tudi zelo dostopna. 5TB varnostnega kopiranja v oblaku lahko dobite le 6,95 USD za prvo leto. Da ne pozabim, za začetek imate tudi 5 GB brezplačnega.

Armaturna plošča omogoča spreminjanje nizov varnostnih kopij in drugih nastavitev v realnem času v vseh napravah. Zagotavlja varnostno kopijo podatkov in zaščiti pred izsiljevalno programsko opremo.

BackBlaze

Priporočata Macworld in The New York Times, BackBlaze je še ena odlična varnostna storitev, ki je zelo enostavna tudi za uporabo. Vaše datoteke lahko samodejno varnostno kopirajo z izjemno hitro hitrostjo in vas tudi takoj obvesti.

Nekatere druge funkcije vključujejo:

 • V 30 dneh obnovite izbrisane različice datotek
 • Možnost naročila USB pogona vseh vaših podatkov v njem
 • Visokohitrostni prenosi
 • Pametna izmenjava datotek prek NazajBlaze B2
 • Varnostno kopiranje zunanjih pogonov
 • Varnostno kopirajte Mac in PC

Od vseh funkcij je tukaj najbolj impresivna – Z uporabo računalnika “Poišči moj računalnik” lahko takoj najdete ukradeni / izgubljeni računalnik in ga dobite nazaj. Kako kul je to!

BackBlaze stane 6 USD / mesec, vendar ga lahko poskusite brezplačno.

Karbonit

S podporo 24/7 in naprednim šifriranjem, Karbonit lahko hrani vaše podatke v varnih rokah. V njej lahko shranite kopico stvari, vključno z:

 • Glasba
 • Dokumenti
 • Fotografije
 • E-naslov
 • Videoposnetki
 • Nastavitve

Ko namestite programsko opremo v računalnik, bo samodejno predlagal varnostne kopije datotek ali celo ročno izbral. Po tem brezhibno deluje v ozadju in samodejno shrani vaše podatke v varno shrambo v oblaku. Iz teh podatkov lahko hitro obnovite svoje podatke, kadar koli se pojavijo potrebe.

Načrti za oblikovanje cen se začnejo od 6 USD / mesec, vendar lahko za začetek uporabite njihovo brezplačno preskusno različico.

Načrt nesreče

Zelo primeren za mala podjetja, Načrt nesreče je znana po svoji podjetniški zaščiti pred izgubo podatkov po precej dostopnih cenah. V ozadju deluje tiho in ponuja neomejeno zmogljivost shranjevanja.

Tu je še nekaj impresivnih lastnosti:

 • Popoln nadzor nad rokom uporabe datotek
 • Brezšivno izterjava programske opreme
 • Brezplačen zunanji pogon brez dodatnih stroškov
 • Zaščita na visoki ravni
 • Enostavna obnova prek aplikacije ali brskalnika

Crash načrt je vreden 10 $ / mesec / računalnik.

Livedrive

Livedrive ponuja neomejene cikle shranjevanja in samodejnih rezervnih ciklov, začenši s samo 5,00 £ na mesec. Namestitev in začetek uporabe te programske opreme, ki je na voljo za Windows in Mac, traja zelo kratek čas.

Pri tej storitvi mi je všeč, da hranijo do 30 različnih prejšnjih različic datotek. To pomeni, da ga lahko, tudi če ga slučajno izbrišete, še vedno vrnete in pridobite. To preprečuje izgubo podatkov na povsem novi ravni.

Na voljo je tudi aplikacija, iz katere lahko dostopate do datotek in naredite skoraj vse, kar je mogoče v računalniku.

Norton Cloud Backup

Ne glede na to, ali imate napad z odkupno programsko opremo ali okvaro trdega diska, lahko računate Norton Cloud Backup da te reši pred neredom. Datoteke bo samodejno varnostno kopiral v varen in varen pogon v oblaku, iz katerega jih lahko kadar koli obnovite.

Norton posluje od leta 1990, zato se lahko v celoti zanesete na njihovo storitev. Odgovorni so za obnovitev podatkov in zaščito pred grdimi virusi milijoni uporabnikov.

Njihovi načrti za oblikovanje cen se začnejo že od 11,21 dolarja na leto.

Arq Backup

S 30-dnevnim brezplačnim preizkusom, Arq Backup je vredno dati strel predvsem zaradi njihove super hitrosti. Varnostne kopije lahko trajate manj kot minuto, zahvaljujoč vgrajeni stiskanju in razmnoževanju, kar zmanjša veliko časa.

Ta storitev je dobro šifrirana s ključem po vaši izbiri. Prav tako lahko obnovite izbrisane datoteke in celo varnostno kopirate zunanje pogone.

Arq Backup stane le 49,99 USD / uporabnika.

Google Drive

Prepričan sem, da vas večina že pozna Google Drive, saj je ena izmed najbolj priljubljenih tam. Shranite lahko poljubne datoteke, naj bodo to fotografije, videoposnetki, glasba, modeli ali skoraj karkoli. Vse dokler je vaš prostor za shranjevanje manjši od 15 GB, je dobro. Če presežete to mejo, lahko izberete enega od njihovih plačanih načrtov, ki se začne že pri 1,99 USD / mesec.

Poleg tega lahko do datotek dostopate do datotek in jih delite s katere koli naprave, ko se sinhronizira z vsemi Googlovimi računi.

Zoolz

Zoolz samodejno varnostno kopira vaše podatke in vse prinese na varno mesto, od koder lahko enostavno dostopate do njih. Njihova umetna inteligenca je kos pogače, ki odkriva, dostopa do in varnostno kopira vaše podatke.

Tu je še nekaj odličnih lastnosti:

 • Avdio / video predvajajte iz oblaka brez pufranja
 • Prepoznavanje obraza, ki samodejno ustvari sličice za fotografije
 • Fotodetection z AI, ki vam pomaga pri iskanju fotografij, tudi če vtipkate vsebino fotografije, na primer skodelico, drevo ali pisalo
 • Šifriranje vojaškega razreda
 • Pametni filtri za hitrejše iskanje datotek

Poleg tega lahko prenesete tudi njihovo odlično mobilno aplikacijo. Lahko se prijavite in pridobite 1 GB brezplačno.

Cloudbacko

Z Cloudbacko, lahko zaženete ročne in tudi samodejne varnostne kopije ob določenih urah. Samo enkrat ga nastavite in to bo storil, ne da bi dvignili prst. Vsi vaši podatki so šifrirani s 256-bitnim randomiziranim ključem AES, ki ga je mogoče skoraj prebiti.

Za začetek lahko izkoristite 30-dnevno brezplačno preskusno različico!

iCloud

Še ena priljubljena storitev, zlasti med uporabniki IOS-a. iCloud je izdelek podjetja Apple, ki dela čudeže za uporabnike IOS, vendar je tudi dobra možnost, če uporabljate Windows PC. Zaradi omejitev sicer ni moj osebni favorit s seznama, vendar sta varnost in vmesnik odlična.

Za začetek prejmete 5 GB brezplačno in se nato premaknete na plačljivi načrt, ki se začne pri 0,99 USD na mesec, če izčrpate omejitev.

Kaj je naslednje?

Izberite, kaj vam ustreza. Večina jih ponuja BREZPLAČEN preizkus ali vračilo denarja, zato ne oklevajte in poskusite nekaj, da vidite, kaj vam ustreza. Če uporabljate MAC, boste morda razmislili tudi o uporabi programske opreme za delovanje in zaščito.

Oznake:

 • macOS

 • Windows

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map