9 najbolje rješenje sigurnosne kopije podataka za srednje poduzetništvo

Mnogi od nas žive sretno u neznanju, vjerujući da su podaci naše tvrtke dobro zaštićeni, ali nisu sigurni kako se ta zaštita provodi.


Trebali biste razmišljati o svojim podacima kao da je novac (zapravo to je novac; ako sumnjate, razmislite koliko bi vam ga konkurenti platili): svoj novac stavljate u trezor i ostanite mirni; ali povremeno biste trebali provjeriti je li vaš novac još uvijek tu i da će biti dostupan u slučaju da vam zatreba.

Isto se odnosi i na podatke. Sigurnosne kopije vaših poduzeća moraju biti sigurne kao u trezoru i morate biti sigurni da ćete u slučaju katastrofe uspjeti vratiti svoje podatke u kratkom roku, a vaša tvrtka će se vratiti u posao kao da ništa se nije dogodilo. To je ono što dobra strategija izrade sigurnosnih kopija, uparena s dobrim setom alata za izradu sigurnosnih kopija.

Da biste to učinili, prvo morate definirati strategiju sigurnosnog kopiranja.

 • Gdje ćete pohraniti sigurnosne kopije u javni oblak ili privatnu mrežu?
 • Koliko dugo ćete ih zadržati?
 • Kakve ćete sigurnosne kopije raditi?
 • Morate li se moći oporaviti do određenog trenutka?

Ovo je samo nekoliko pitanja na koja bi trebala dati odgovor sigurnosna kopija. A odgovori će odrediti koje alate bi trebali odabrati jer nisu svi alati u skladu sa svakom strategijom.

Dio strategije izrade sigurnosnih kopija uključivat će postupke sigurnosnog kopiranja i obnove: koji se od njih mogu obaviti automatski, a koji zahtijevaju ručnu intervenciju. Koliko truda zahtijevaju i koja sredstva ulažu. I ovi su aspekti usko povezani s alatima za izradu sigurnosnih kopija. Čitanjem sljedećih opisa proizvoda dobit ćete pregled dostupnih alata za ispunjavanje različitih sigurnosnih kopija podataka.

Rubrik

Korištenje platforme Cloud Data Management, Rubrik omogućuje korisnicima da pređu sigurnosnu kopiju i obnove. Pruža im potpuni skup alata za potpunu kontrolu nad podacima njihovih poduzeća mobiliziranjem aplikacija, analizom podataka aplikacije, oporavkom od ransomwarea i pružanjem trenutne dostupnosti aplikacija.

Korisnici hibridnog oblaka Rubrik vole brzinu obnavljanja VM-a, kao i dodatne slučajeve upotrebe koje dopušta, poput virtualiziranog okruženja spremnog za privremeno testiranje ili vršenja VM izmještanja putem replikacije klastera između podatkovnih centara. Ostale cool značajke uključuju integraciju s vCenter i Powershell putem Rubrik API-ja. Iako se smatra pomalo skupim rješenjem, administratori sustava vole način na koji čine da izgledaju kao heroji kada im je potrebno samo nekoliko sekundi da se oporave od velikih katastrofa..

Veeam

Korisnici vole VeeamPouzdanost i transparentnost, jer rijetko vide nedostatke i točno znaju što je podupirač i kamo ide. Rješenje se lako može koristiti za sigurnosno kopiranje stotina virtualnih strojeva i fizičkih uređaja, a prateći mediji mogu biti lokalni NAS ili Veeam Cloud Connect spremište.

Opcije pokretanja poslova Veeama nude mnoštvo prilagodbi u pogledu postavki sigurnosnih kopija, kopija i replikacija, omogućujući vam da prilagodite postupke izrade sigurnosnih kopija prema vašim poslovnim potrebama, bez obzira na njihovu veličinu. Dostupni alati za obavještavanje i izvještavanje nude puno znanja o statusu sigurnosnih kopija, bez potrebe da ih bilo što prilagođavate.

Također je korisničko sučelje vrlo informativno i lako za kretanje. Jedan od rijetkih aspekata koji bi mogao poboljšati rad je smjernica za otvaranje novih radnih mjesta. Prijateljski čarobnjak bio bi vrlo dobrodošao.

Cohesity

Ako tražite rješenje za hiper konvergenciju sigurnosnih kopija ili ekonomično spremanje hladnih podataka, tada biste trebali pogledati Cohesity. Integrira se s mnogim drugim sustavima, poput AWS-a, čiste pohrane ili VMware-a, nudeći široki raspon API-ja koji su izravno dostupni korisniku. Izvješćuje se da je brzinom munje za indeksiranje i obnavljanje podataka te za izradu sigurnosne kopije virtualnih računala. Također nudi snažne motore za kompresiju i deduplikaciju podataka.

Cohesity ima jednostavno i jednostavno za upotrebu korisničko sučelje koje omogućuje laganu i kratku krivulju učenja. Nudi različite razine restauracije, uključujući datoteke i mape, za djelomični oporavak. Također, za istinski oporavak od katastrofe, Cohesity pruža zdravo planiranje i kopiranje. Preferirano je rješenje za zamjenu starih sigurnosnih kopija rješenja, poput knjižnica vrpci i integracije s javnim oblacima.

CommVault

CommVault nudi rješenje koje se proteže u cijelom poduzeću. Njegove posebne značajke uključuju sigurnosnu kopiju pošte za Office365, rješenje za premještanje cijelih web lokacija između oblaka, cjelovito snimanje sustava i oporavak sustava u vremenu u vremenu za SQL baze podataka. Omogućuje vraćanje podataka o samoposluživanju krajnjih korisnika što nešto oslobađa IT osoblje u pružanju pomoći u tom pitanju.

Namijenjen je uglavnom velikim poduzećima s konsolidiranom implementacijom podataka, zbog čega se teško može smatrati isplativim u usporedbi s drugim manje cjelovitim rješenjima integriranim u oblak. Ako vaša tvrtka ima obilje nestrukturiranih podataka koji se nalaze u zasebnim izvorima podataka, moguće je da Commvault neće moći ponuditi vam ispravno rješenje.

Spectrum Protect Suite

Sa svojim Spectrum Protect rješenje, IBM nudi jedinstvenu kontrolu za sve postupke sigurnosne kopije i oporavka u poduzeću. Može raditi s oblakom ili fizičkim sigurnosnim kopijama svih veličina.

Spectrum Protect upravlja podacima korisnika putem hijerarhije medija za pohranu: sirovih uređaja, spremnika datotečnog sustava, vrpce za strujanje i optičkih medija. Omogućuje sigurnosne kopije izvan web lokacije s mogućnošću izrade duplikata na uzastopnim medijima.

Za virtualna okruženja, Spectrum komunicira s VMware-om putem njegova Virtual Storage API-ja, koji također sučeljava s Microsoft Hyper-V. Kao jedinstvena značajka, IBM-ovo rješenje nudi analizu “what-if”, koja omogućava ljudima, IT-u da rade simulacije s stvarnim podacima o performansama, a zatim odrede najbolji način postavljanja svoje virtualne infrastrukture.

Kratica

Kratica‘Rješenje sigurnosnih kopija nudi širok raspon mogućnosti, od jednostavne sigurnosne kopije datoteka na radnim stanicama do sigurnosne kopije na poslužiteljima. Njegova izvješća pružaju detaljne informacije o kvarovima i uspjesima, olakšavajući otkrivanje problema i rješavanje problema.

Proizvod je pogodan za male i srednje tvrtke koje traže hibridno rješenje u oblaku koje pruža čvrstu i pouzdanu sigurnosnu kopiju, a nudi i dobru razinu tehničke podrške. U slučaju većih sustava i većih mreža, Acronis zaostaje, a proizvod za veće tvrtke trebalo bi uzeti u obzir.

Osim što štiti kritične sustave, Acronis također stvara slike za premještanje pojedinih sustava na novi hardver i pravi virtualne tvrde diskove za upotrebu u VMware-u ili Hyper-V.

Veritas Backup Exec

Veritas Backup Exec ističe se za podršku širokog raspona uređaja za pohranu, uključujući i one stare, i postizanje ekstremno velikih brzina obnove. Zahvaljujući korisničkom grafičkom sučelju, nudi visoku pouzdanost i jednostavne postupke instalacije, konfiguracije i održavanja. Korisnici Veritasa obično se žale na njegovu visoku cijenu, ali također kažu da je kvaliteta njegovih značajki dovoljno opravdanje za njegovu cijenu.

Ako ste u nedoumici, Veritas nudi 60-dnevno probno razdoblje kako bi provjerio odgovara li vašim potrebama, što će vjerojatno učiniti jer je to adekvatno sigurnosno rješenje za gotovo sve vrste poslovnog okruženja, uključujući one sa naslijeđenim hardverom.

Unitrends

Evo uređaja na popisu alata!

Unitrends Recovery Series sigurnosni uređaj ima za cilj pretvoriti sigurnosno kopiranje i otkrivanje ransomwarea u sveobuhvatnu platformu koju je također lako instalirati i upravljati. Nudi proaktivno praćenje i podršku, zajedno s osiguravanjem oporavka i duboko integriranim kontinuitetom u oblaku, što doprinosi skraćenju vremena za vrijednost. Podržava više vrsta sigurnosnih kopija, uključujući datoteke, virtualnu infrastrukturu računala, aplikacije i operativne sustave. Također omogućuje multi-poslužiteljsko zakazivanje i prilagođene sigurnosne strategije.

Omogućavanjem unificiranog uređaja za pohranu, Unitrends Recovery Series rješenje pojednostavljuje izradu sigurnosnih kopija i oporavka, pomažući tvrtkama u rješavanju sve veće količine podataka i uskih sigurnosnih kopija. Nudi podršku raznorodnoj infrastrukturi, eliminirajući potrebu za proširivanjem vremena, novca i resursa osoblja kad se ukaže potreba za ispunjavanjem različitih potreba za radnim opterećenjem..

Rezervna podrška Barracuda

Barracuda nudi sigurnosne uređaje s puno mogućnosti prilagođavanja različitim scenarijima. Na primjer, oni mogu kopirati podatke u oblak ili neki drugi uređaj na udaljenom mjestu. Ova sloboda izbora prednost je pružateljima usluga koji moraju prilagoditi infrastrukturu posebnim potrebama svojih korisnika. Na primjer, ako korisnik ne želi da se njegovi podaci isključe s mreže, može se odlučiti samo za opcije replikacije lokalne mreže.

Barracuda Backup verzija 6.0 uključuje lokalnu kontrolu, novu mogućnost upravljanja za organizacije koje upravljaju podacima preko vlastitih objekata radi rješavanja jedinstvenih regulatornih i poslovnih zahtjeva. (PRNewsFoto / Barracuda Networks, Inc.)

Za sysadmine, Barracuda uređaji predstavljaju smanjenje njihovog radnog opterećenja, zahvaljujući jednostavnim postupcima postavljanja, konfiguracije i obnove. Korisnici ističu mogućnost automatizacije inače dugotrajnih zadataka, poput uspostavljanja uređaja koji vraća cijeli sustav u virtualizirani klaster.

Birajte svjesno

Ovdje smo pažljivo pripremili izbor sigurnosnih alata koji rješavaju različite potrebe. Trebali biste odabrati onu koja odgovara okolišu što je sličnije vašoj. Uzmite u obzir da možda onaj koji je bolji za pohranu u oblaku ne funkcionira tako dobro sa naslijeđenim sustavima ili onaj koji pruža sigurnosne kopije na razini aplikacije nije idealna opcija kada trebate obnoviti gomilu datoteka.

Ili je možda ona koja to sve radi preskupa za vaš proračun. Nadamo se da smo vam pomogli da razjasnite sliku, tako da možete donijeti najbolju moguću odluku.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map