9 najboljših rešitev za varnostno kopiranje podatkov za srednje velika podjetja

Mnogi od nas srečno živijo v nevednosti in verjamejo, da so podatki našega podjetja dobro zaščiteni, vendar niso prepričani, kako se ta zaščita izvaja.


O svojih podatkih bi morali razmišljati, kot da gre za denar (pravzaprav gre za denar; če ste v dvomih, pomislite, koliko bi plačevali vaši konkurenti): svoj denar spravite v trezor in ostanite mirni; vendar morate občasno preveriti, ali je vaš denar še vedno na voljo in da bo na voljo, če ga hitro potrebujete.

Enako velja za podatke. Varnostno kopiranje podatkov v vašem podjetju mora biti tako varno kot v trezorju in prepričani morate, da boste v primeru nesreč lahko v kratkem času obnovili svoje podatke, vaše podjetje pa bo spet poslovalo, kot da nič se ni zgodilo. To je tisto, kar mora zagotavljati dobra varnostna strategija, združena z dobrim naborom rezervnih orodij.

Če želite to narediti, morate najprej določiti strategijo za varnostno kopiranje.

 • Kje boste shranili varnostne kopije v javni oblak ali zasebno omrežje?
 • Kako dolgo jih boste obdržali?
 • Kakšne varnostne kopije boste naredili?
 • Ali boste morali imeti možnost, da se obnovite do določenega časa?

To je le nekaj vprašanj, na katera mora odgovoriti vaša varnostna strategija. Odgovori bodo določili, katera orodja bi morali izbrati, ker vsa orodja ne ustrezajo vsaki strategiji.

Del vaše rezervne strategije bo vključeval postopke za varnostno kopiranje in obnovo: kateri od njih se lahko izvede samodejno in kateri zahteva ročni poseg. Koliko truda zahtevajo in kakšna sredstva vložijo. Tudi ti vidiki so tesno povezani z izbranimi orodji za varnostno kopiranje. Z branjem naslednjih opisov izdelkov boste dobili pregled orodij, ki so na voljo za zadovoljevanje različnih potreb po varnostni kopiji.

Rubrik

Uporaba platforme za upravljanje podatkov v oblaku, Rubrik uporabnikom omogoča preseganje varnostnih kopij in obnovitev. Omogoča jim popoln nabor orodij za popoln nadzor nad podatki njihovih podjetij z mobilizacijo aplikacij, analizo podatkov aplikacij, okrevanjem od odkupa in zagotavljanjem takojšnje razpoložljivosti aplikacij.

Uporabniki hibridnih oblakov Rubrik imajo radi hitrost obnovitve VM, pa tudi dodatne primere uporabe, ki jih omogoča, na primer virtualizirano okolje, pripravljeno za začasno testiranje ali izvajanje premestitve VM prek podvajanja grozdov med podatkovnimi centri. Druge kul funkcije vključujejo integracijo z vCenter in Powershell prek Rubrik API-ja. Čeprav velja za nekoliko drago rešitev, sistemski skrbniki ljubijo tako, da so videti kot junaki, ko si vzamejo le nekaj sekund, da si opomorejo od velikih nesreč.

Veeam

Uporabniki imajo radi VeeamZanesljivost in preglednost, saj le redko opazijo napake in točno vedo, kaj je varnostno kopirano in kam gre. Rešitev je mogoče enostavno uporabiti za varnostno kopiranje sto navideznih strojev in fizičnih naprav, podporni medij pa je lahko lokalni NAS ali skladišče Veeam Cloud Connect.

Možnosti za zagon podjetja Veeam ponujajo veliko prilagoditev glede nastavitev varnostnih kopij, kopij in kopiranja, kar omogoča, da postopke varnostnega kopiranja prilagodite svojim poslovnim potrebam, ne glede na njihovo velikost. Razpoložljiva orodja za obveščanje in poročanje ponujajo veliko znanja o stanju varnostne kopije, ne da bi bilo treba karkoli prilagajati.

Uporabniški vmesnik je tudi zelo informativen in enostaven za navigacijo. Eden redkih vidikov, ki bi lahko uporabil izboljšanje, so smernice za ustvarjanje delovnih mest. Prijazen čarovnik bi bil zelo dobrodošel.

Povezanost

Če iščete rezervno rešitev za hiper konvergenco ali stroškovno učinkovito shranjevanje hladnih podatkov, potem si oglejte Povezanost. Vključuje se v številne druge sisteme, kot so AWS, Pure Storage ali VMware, saj uporabnikom ponuja širok spekter API-jev, ki so neposredno na voljo. Poročalo se je, da je streljanje bliskovito za indeksiranje in obnavljanje podatkov ter za varnostno kopiranje virtualnih strojev. Ponuja tudi robustne motorje za stiskanje in dedukcijo podatkov.

Cohesity ima preprost in enostaven uporabniški vmesnik, ki omogoča rahlo in kratko krivuljo učenja. Ponuja različne stopnje obnovitve, vključno z datotekami in mapami, za delno obnovitev. Za resnično obnovo po nesrečah Cohesity zagotavlja dobro načrtovanje in kopiranje. To je najprimernejša rešitev za nadomestitev obstoječih varnostnih kopij rešitev, kot so knjižnice trakov in integracija z javnimi oblaki.

Commvault

Commvault ponuja rešitev, ki sega v celotno podjetje. Njegove posebnosti vključujejo varnostno kopiranje pošte za Office365, rešitev za premikanje celotnih mest med oblaki, popolno slikanje sistema in obnavljanje v trenutku za baze podatkov SQL. Omogoča obnovo podatkov o samopostrežnih storitvah končnega uporabnika, kar osebam IT-ja razbremeni pomoč pri tej zadevi.

Večinoma je namenjen velikim podjetjem s konsolidiranimi razporeditvami podatkov, zato ga v primerjavi z drugimi manj obsežnimi rešitvami, ki so v oblaku integrirani, skoraj ne bi bilo mogoče šteti za stroškovno učinkovite. Če ima vaše podjetje obilo nestrukturiranih podatkov, lociranih v ločenih virih podatkov, je mogoče, da vam Commvault ne bo mogel ponuditi ustrezne rešitve.

Spectrum Protect Suite

S svojimi Spectrum Protect raztopina, IBM ponuja eno samo točko nadzora za vse postopke za varnostno kopiranje in obnovo podjetja. Lahko deluje v oblaku ali fizičnih varnostnih okoljih vseh velikosti.

Spectrum Protect upravlja podatke uporabnikov s hierarhijo pomnilniških medijev: surove naprave, vsebniki datotečnega sistema, pretočni trak in optični medij. Zagotavlja varnostno kopiranje zunaj kraja z možnostjo izdelave podvojenih kopij na zaporednih medijih.

V virtualnem okolju Spectrum komunicira z VMware prek njegovega API-ja za virtualno shranjevanje, ki je tudi vmesnik z Microsoft Hyper-V. Kot edinstvena lastnost IBM-ova rešitev ponuja analizo “če-če”, ki ljudem IT omogoča, da opravijo simulacije z dejanskimi podatki o uspešnosti in nato določijo najboljši način za postavitev svoje virtualne infrastrukture.

Acronis

Acronis„Rešitev za varnostno kopiranje ponuja široko paleto možnosti, od preproste varnostne kopije datotek na delovnih postajah do varnostne kopije na strežnikih, ki temelji na aplikacijah. Poročila ponujajo podrobne informacije o napakah in uspehih, kar omogoča lažje odkrivanje in odpravljanje težav.

Izdelek je primeren za mala in srednje velika podjetja, ki iščejo hibridno rešitev v oblaku, ki zagotavlja trdno in zanesljivo varnostno kopijo, poleg tega pa nudi dobro raven tehnične podpore. Pri večjih sistemih in večjih omrežjih Acronis primanjkuje, zato je treba upoštevati izdelek za večja podjetja.

Poleg zaščite kritičnih sistemov Acronis ustvarja tudi slike za premikanje posameznih sistemov na novo strojno opremo in naredi navidezne trde diske za uporabo v VMware ali Hyper-V.

Veritas Backup Exec

Veritas Backup Exec izstopa po podpori širokega nabora pomnilniških naprav, vključno s starejšimi, in za doseganje izjemno visokih hitrosti obnavljanja. Uporabniku prijazen GUI ponuja visoko zanesljivost in preproste postopke namestitve, konfiguracije in vzdrževanja. Uporabniki Veritasa se navadno pritožujejo nad njegovo visoko ceno, hkrati pa pravijo, da je kakovost njegovih lastnosti zadostna utemeljitev za njegovo ceno.

Če dvomite, Veritas ponuja 60-dnevno preizkusno različico, s katero preverite, ali ustreza vašim potrebam, kar bo verjetno storilo, saj je primerna varnostna rešitev za skoraj vse vrste poslovnega okolja, vključno s tistimi s starejšo strojno opremo.

Posojila

Tu je na seznamu orodij na voljo naprava!

Unitrends Recovery Series Backup Appliance želi pretvoriti varnostno kopiranje in odkrivanje odkrivne programske opreme v vse platformo vse v enem, ki jo je enostavno namestiti in upravljati. Ponuja proaktivno spremljanje in podporo, skupaj z zagotavljanjem obnovitve in globoko integrirano kontinuiteto v oblaku, kar prispeva k krajšanju časa za vrednost. Podpira več vrst varnostnih kopij, vključno z datotekami, infrastrukturo navideznih strojev, aplikacijami in operacijskimi sistemi. Omogoča tudi razporejanje več strežnikov in prilagajanje strategij za varnostno kopiranje.

Rešitev Unitrends Recovery Series z enotno napravo za shranjevanje poenostavlja operacije varnostnega kopiranja in obnovitve, podjetjem pa pomaga pri soočanju z naraščajočimi količinami podatkov in tesnimi varnostnimi okni. Ponuja podporo raznoliki infrastrukturi, saj odpravlja potrebo po povečanju časa, denarja in sredstev za zaposlene, kadar se pojavijo potrebe po zadovoljevanju raznolikih potreb po obremenitvi.

Varnostno kopiranje Barracuda

Barracuda ponuja rezervne aparate z veliko možnostmi za prilagajanje različnim scenarijem. Na primer, lahko kopirajo podatke v oblak ali drugo napravo na oddaljenem mestu. Ta svoboda izbire je plus za ponudnike storitev, ki morajo infrastrukturo prilagoditi posebnim potrebam svojih strank. Če na primer kupec ne želi, da njegovi podatki izstopijo iz omrežja, se lahko odloči samo za možnosti podvajanja lokalnega omrežja.

Barracuda Backup različica 6.0 vključuje lokalno kontrolo, novo možnost upravljanja za organizacije, ki upravljajo podatke v svojih lastnih objektih za reševanje edinstvenih regulativnih in poslovnih zahtev. (PRNewsFoto / Barracuda Networks, Inc.)

Za sysadmine naprave Barracuda predstavljajo zmanjšanje svojih delovnih obremenitev, zahvaljujoč preprostim postopkom nastavitve, konfiguracije in obnovitve. Uporabniki poudarjajo možnost samodejnega avtomatiziranja zamudnih opravil, na primer napravo obnovi cel sistem v virtualiziranem grozdu.

Izberite zavestno

Tu smo skrbno pripravili izbor orodij za varnostno kopiranje, ki rešujejo različne potrebe. Izberite takšno, ki ustreza okolju, ki je čim bolj podobno vašemu. Upoštevajte, da morda tisti, ki je boljši za shranjevanje v oblaku, ne deluje tako dobro s starejšimi sistemi ali tisti, ki zagotavlja varnostne kopije na ravni aplikacij, ni najboljša možnost, ko morate obnoviti kup datotek.

Ali pa je morda tista, ki vse to počne, predraga za vaš proračun. Upamo, da smo vam pomagali razjasniti sliko, da se boste lahko najbolje odločili.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map