Alati za pomoć u rješavanju problema 3 kritičnih problema s web aplikacijom

Rješavanje problema s aplikacijama može biti frustrirajuće ako niste opremljeni alatima i znanjem o proizvodu. Ako ste uključeni u Middleware, Production Support, Analyst, često se trebate baviti rješavanjem problema s proizvodnjom.


Postoji mnogo besplatnih alata koji mogu ubrzati rješavanje problema s vašom internetskom aplikacijom i skratiti vrijeme za njezino rješavanje.

Započnimo i pogledajte koji vam je koristan.

Web mjesto / aplikacija s laganim učitavanjem

Vjerojatno najpoznatiji problem dok radite na proizvodnji podrške za aplikacije suočene s Internetom koje ćete dobiti je aplikacija sporo za nekog korisnika ili s neke lokacije.

Ako se to dogodi svim korisnicima, onda znate da postoji ozbiljan problem i možda ćete trebati sjediti s programerima i analizirati vašu infrastrukturu, kodirati je i optimizirati je. Međutim, ako je to za nekoliko korisnika ili s neke lokacije, to bi moglo biti frustrirajući.

Recimo; dobivate prigovor da korisnik iz Kine ima problem tijekom učitavanja aplikacija. Ali kad provjerite na svom kraju, sve se normalno učitava.

Kako se nosite s tim?

Ako ste na toj lokaciji prisutni, onda problem možete proslijediti svom kolegi, ali ako ne, slijedeći alati će vam omogućiti da provjerite koliko vam treba vremena za učitavanje s raznih lokacija širom svijeta.

GTMetrix – možete testirati iz Dallasa, Hong Konga, Londona, Mumbaija, Brazila i Vancouvera pomoću Chromea ili Firefoxa.

Test web stranice – test vremena učitavanja stranice s više od 60 lokacija s više preglednika kao što su IE, Chrome, Firefox, Android, itd. Nije samo znati vrijeme koje treba trajati, već i koji je resurs spor, tako da znate gdje započeti istragu.

Dotcom-Monitor – mogu odabrati do 24 lokacije za testiranje s Chromeom, IE-om, Firefoxom, Safarijem, Androidom ili Blackberry-om.

Postoji još sedam koje sam spomenula ovdje.

Pitanje kompatibilnosti preglednika

S obzirom na sve veći broj preglednika, modernih uređaja i tehnologija, ne možete biti 100% sigurni da će raditi na svim OS / preglednicima. Ako je vaša aplikacija podržana na više platformi, možete očekivati ​​izdavanje poput:

 • Određena funkcionalnost ne funkcionira na odgovarajući način u pregledniku
 • Stranica se prelomila na određenoj verziji
 • Ne puni se kako bi trebalo biti

Da biste ovo pitanje mogli ponoviti u svrhu ispitivanja, morate imati one verzije preglednika što u stvarnosti možda nije slučaj.

Ali ne brinite, postoji rješenje. Možete koristiti sljedeće internetske alate koji će vam pružiti virtualni preglednik kako biste mogli dalje rješavati probleme.

Pronalaženje DNS IP, lokacije i širenja

Izdanje vezano za DNS uvijek je zanimljivo, a bez znanja o potrebnim alatima može biti puno vremena. Podrška globalnoj aplikaciji uvijek je izazovna, posebno kada očekujete da će vaša web stranica biti dostupna na širokom skupu uređaja, zemalja, mreža.

Možda čujete problem poput:

 • Web stranica prikazuje stare podatke
 • Web lokacija se ne može prikazati
 • URL nije pronađen

Do ovog bi problema moglo doći zbog različitih razloga, a za pokretanje istrage željeli biste provjeriti sljedeće.

Provjera DNS IP-a

Možete pitati korisnika da provjeri DNS IP putem nslookup ili ping; Međutim, ako je to onemogućeno na njihovoj mreži, tada možete utjecati na sljedeće mrežne alate.

DNS Watch – odmah provjerite IP rješenje

nslookup – obavljati nslookup na mreži

Traceroute – vrlo zgodno za provjeru usmjeravanja zahtjeva do odredišta

Pronalaženje IP lokacije

Ako koristite CDN za ubrzanje weba, tada CDN davatelj će riješiti vaš DNS na više IP-ova na temelju podrijetla zahtjeva. Može doći do situacije kada korisnik kaže aplikaciju za sporo učitavanje i želite provjeriti rješava li se zahtjev na najbližoj mrežnoj lokaciji.

IP lokacija – pronađite IP zemlju, grad, ISP

IP2Location – još jedan internetski alat koji radi posao

DNS širenje

Promjene u DNS-u mogu potrajati do 24 sata kako bi se globalno odrazile. Ako primate probleme poput promjena koje se ne odražavaju na određenoj lokaciji, sljedeći će vam alat pomoći da provjerite na koji IP domeni se rješava.

Što je moj DNS – najbrži način provjere razlučivog IP-a za vašu domenu iz SAD-a, Europe, Indije, Kine & Australija.

Provjerite DNS – pronađite rješavanje IP-a s više od 50 lokacija širom svijeta.

Nadam se da će vam gornji alati pomoći u rješavanju problema s web aplikacijama okrenutim internetu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map