Končni seznam orodij DevOps

»Razvijte sistem in ne programsko opremo«


DevOps je eden največjih jezikov v svetu tehnologije v zadnjem času, saj ponuja ogromno koristi za organizacijo, da skrajša življenjski cikel razvoja programske opreme.

Kaj je DevOps?

Za vprašanje »Kaj je DevOps« ni enotne opredelitve ali pravega odgovora.?

DevOps ni orodje, tehnologija ali kakršen koli okvir; gre bolj za filozofijo in koncept. Gre za nabor praks, ki združujejo razvoj programske opreme (Dev) in IT-operacij (Ops), ki pomaga skrajšati življenjski cikel razvoja sistemov in zagotoviti stalno integracijo in dobavo z visoko kakovostjo programske opreme.

Če ste začetnik, si oglejte uvodno objavo ali se udeležite spletnega tečaja – Docker za absolutnega začetnika.

Prednosti DevOps

 • Izboljšano sodelovanje in komunikacija
 • Hitrejša dobava programske opreme ali izdelkov
 • Nenehno zmanjševanje stroškov
 • Izboljšan postopek
 • Hitrejše reševanje vprašanj

V svetu DevOps ni niti enega čarobnega orodja, ki bi ustrezalo vsem potrebam. Gre za izbiro pravega orodja, ki ustreza organizaciji. Pozanimajmo se o njih.

Orodja za razvoj


Delite na twitterju


Deli na Facebooku


Delite po e-pošti

Načrtovanje & Sodelovanje

JIRA

JIRA je eno izmed priljubljenih orodij za upravljanje projektov, ki ga je razvil Atlassian in se uporablja za sledenje izdaje, hroščev in projektov. Uporabniku omogoča sledenje projektu in stanje izdaje. Z lahkoto ga je mogoče integrirati z drugimi Atlassian izdelki, kot je Bitbucket, in drugimi orodji DevOps, kot je Jenkins.

Ohlapnost

Ohlapnost je freemium orodje za sodelovanje v oblaku, ki omogoča timsko komunikacijo in sodelovanje na enem mestu. To orodje se lahko uporablja tudi za izmenjavo dokumentov in drugih informacij med člani skupine. To je mogoče enostavno integrirati tudi z drugimi orodji, kot so GIT, Jenkins, JIRA itd.

Povečava

Povečava je platforma za spletne konference in takojšnjo skupno rabo zaslona. S svojo ekipo se lahko pridružite prek zvoka ali videa.

Ne glede na to, kako velika je vaša ekipa, lahko Zoom na spletno srečanje sprejme do 1000 prejemnikov.

Clarizen

Clarizen je programska oprema za sodelovanje in upravljanje projektov, ki pomaga pri sledenju izdaje, upravljanju nalog in upravljanju portfelja projektov. Prilagodljivo je in ima uporabniku prijazen interaktivni uporabniški vmesnik.

Asana

Asana je mobilna in spletna aplikacija, zasnovana za pomoč ekipam pri učinkovitem in uspešnem organiziranju, spremljanju in upravljanju njihovega dela. Uporablja se za spremljanje vsakodnevnih opravil in podporo pri sporočanju in komunikaciji po vsej organizaciji.

Upravljanje izvorne kode

SVN

SVN je centralizirano različico in orodje za nadzor virov, ki ga je razvil Apache. Razvijalcem pomaga pri vzdrževanju različnih različic izvorne kode in ohranjanju celotne zgodovine vseh sprememb.

Git

Git je distribucijski sistem za nadzor različic, ki je namenjen hitrosti, celovitosti podatkov, podpori porazdeljenih, nelinearnih delovnih tokov. Poleg upravljanja z izvorno kodo se lahko uporablja tudi za spremljanje sprememb v katerem koli nizu datotek.

Bitbucket

Bitbucket je spletna gostiteljska platforma, ki jo je razvil Atlassian. Bitbucket ponuja tudi učinkovit sistem za pregledovanje kode in spremlja vsako spremembo kode. Z lahkoto ga je mogoče integrirati z drugimi orodji DevOps, kot so Jenkins, Bamboo.

GitHub

GitHub je platforma za gostovanje kod, zasnovana za nadzor in sodelovanje različic. Poleg funkcij ponuja Git vse funkcije za distribucijo nadzora nad različicami in upravljanje izvorne kode (SCM).

Ponuja funkcije nadzora dostopa in sodelovanja, kot so sledenje hroščev, ustvarjanje funkcij & Zahteva, upravljanje nalog itd.

Zgraditi

Mravlja

Apache Ant je odprtokodno orodje za gradnjo in uporabo jave. Podpira obliko datoteke XML. Ima več vgrajenih nalog, ki nam omogočajo sestavljanje, sestavljanje, testiranje in zagon aplikacij Java.

Maven

Maven je orodje za avtomatizacijo vgradnje, ki se večinoma uporablja za java projekte. Vsebuje datoteko XML, ki opisuje program, ki se gradi, njegove odvisnosti od drugih zunanjih komponent in modulov, zaporedje gradnje, imenike in druge potrebne vtičnike.

Grunt

Grunt je orodje z ukazno vrstico Java, ki pomaga pri ustvarjanju aplikacij in pomaga razvijalcem, da avtomatizirajo ponavljajoče se naloge, kot so sestavljanje, testiranje enot, povezovanje kod in potrjevanje itd. Dobra alternativa za orodja, kot so Make ali Ant.

Gradle

Gradle je odprtokodni sistem za avtomatizacijo gradnje, ki temelji na konceptih Apache Maven in Apache Ant. Podpira pravilen programski jezik Groovy namesto konfiguracijske datoteke XML. Ponuja podporo pri inkrementalnih sestavitvah, tako da samodejno določi, kateri deli sestavljanja so posodobljeni.

Upravljanje konfiguracije

Lutka

Lutka je odprtokodno orodje za upravljanje konfiguracije, ki se uporablja za konfiguriranje, uvajanje in upravljanje številnih strežnikov. To orodje podpira koncept infrastrukture kot kode in je zapisano v Ruby DSL. Prav tako podpira dinamično lestvico strojev navzgor in navzdol.

Kuhar

Kuhar je odprtokodno orodje za upravljanje konfiguracije, ki ga je razvil Opscode z uporabo Rubyja za upravljanje infrastrukture na virtualnih ali fizičnih strojih. Pomaga pri upravljanju zapletene infrastrukture na poti tudi na virtualnih, fizičnih in oblačnih strojih.

Odgovorno

Odgovorno je odprtokodno upravljanje konfiguracije IT, zagotavljanje programske opreme, orkestracija in uvajanje aplikacij. Je enostavno, a močno orodje za avtomatizacijo preprostih in zapletenih večplastnih aplikacij IT.

SaltStack

SaltStack je odprtokodna programska oprema, napisana v pythonu in uporablja potisni model za izvajanje ukazov po SSH protokolu. Ponuja podporo tako horizontalnega kot tudi vertikalnega skaliranja. Podpira predloge YAML, s katerimi lahko zapišete vse skripte.

Terraform

Terraform je odprtokodno orodje za varno in učinkovito gradnjo, spreminjanje, uvajanje in posodabljanje infrastrukture. Uporablja se za upravljanje obstoječih in priljubljenih ponudnikov storitev, pa tudi po meri lastnih rešitev. Pomaga pri določanju infrastrukture v config / code in uporabniku omogoča enostavno obnovo / spremembo in sledenje sprememb infrastrukture na enostaven način.

Pohlepno

Pohlepno je eno priljubljenih orodij za gradnjo in upravljanje virtualnih strojev (VM). Ima preprost in prilagodljiv potek dela, ki se osredotoča na avtomatizacijo. Pomaga skrajšati čas nastavitve razvojnega okolja, poveča pariteto proizvodnje.

Nenehna integracija

Jenkins

Jenkins je eno najbolj priljubljenih odprtokodnih orodij DevOps za podporo neprekinjene integracije in dostave prek DevOps. Omogoča nenehno povezovanje in nenehno zagotavljanje projektov, ne glede na to, ali uporabniki platforme delajo s pomočjo različnih cevovodov za gradnjo in uvajanje. Jenkins je mogoče integrirati z več orodji za testiranje in uvajanje.

Travis CI

Travis CI je platforma neprekinjene integracije, ki jo gostuje oblak, ki se uporablja za gradnjo in preizkušanje projektov, ki jih gostita GitHub in Bitbucket. Konfiguriran je z dodajanjem datoteke YAML.

Brezplačno ga je mogoče preizkusiti za odprtokodne projekte in zasebno.

Bambus

Bambus je eden izmed priljubljenih izdelkov, ki ga je razvil Atlassian za podporo neprekinjene nenehne integracije. Njegova večina funkcionalnosti je vgrajena, kar pomeni, da nam ni treba prenašati različnih vtičnikov, kot je Jenkins. Prav tako podpira brezhibno integracijo z drugimi Atlassian izdelki, kot sta JIRA in Bitbucket.

Hudson

Hudson je brezplačna programska oprema, napisana v JAVA in deluje v posodi s servleti, kot sta GlassFish in Apache Tomcat. Ponuja možnost, da vaš paket za avtomatizacijo sproži z vsemi spremembami ustreznega sistema za upravljanje virov, kot so GIT, SVN, itd. Ponuja tudi podporo vsem bavenim projektom Maven in Java..

TeamCity

TeamCity je neprekinjena integracija, ki temelji na strežniku in gradi orodje za upravljanje, ki ga je razvil JetBrains.Ima preprost in enostaven uporabniški vmesnik (UI) in omogoča napredek pri gradnji, podrobne informacije o zgradbi in zgodovini vseh konfiguracij in projektov.

CircleCI

CircleCI je na voljo v obliki oblakov in rešitev, ki so vmesne za stalno integracijo. Enostaven in hiter zagon in podpiranje lahkih enostavno berljivih YAML konfiguracij.

Nenehna varnost

Snyk

Integracija Snyk v življenjskem ciklu razvoja samodejno najti in odpraviti varnostne ranljivosti odprtokodnega sistema. Podpira JS, .Net, PHP, NPM, jQuery, Python, Java itd. In je lahko integriran pri kodiranju, upravljanju kode, CI / CI, vsebniku in uvajanju.

Snyk je dobil največjo bazo odprtokodnih ranljivosti.

Netsparker

Netsparker samodejno pregleda vašo aplikacijo zaradi pomanjkljivosti v varnosti in zagotovi deljiva poročila, ki jih je mogoče delovati, tako da lahko ukrepate glede na prednostno nalogo. Varnostni scenarij DevOps bi bil preučiti novo zavezo in prijaviti napako neposredno v sistem za sledenje, kot sta Jira ali GitHub, in ponovno preveriti, ko jo razvijalcu enkrat odpravi. Vidite, da se integrira v vsaki fazi SDLC.

Testiranje

Selen

Selen je najbolj priljubljeno in odprtokodno orodje za testiranje. Podpira preizkusno avtomatizacijo v različnih brskalnikih in operacijskih strojih. Z lahkoto ga je mogoče integrirati z orodji za upravljanje preizkusov, kot so ALM, JIRA in tudi z drugimi orodji DevOps, kot so Jenkins, Teamcity, Bamboo itd..

TestNG

TestNG je okvir za odprtokodno testiranje, ki je zasnovan in navdihnjen od Junita in Nunita. Z lahkoto ga je mogoče integrirati s spletnim gonilnikom selena in konfigurirati in zagnati preskusne skripte za avtomatizacijo. Prav tako ustvarja različna poročila o preskusih, kot sta HTML ali XSLT.

JUnit

JUnit je okvir za testiranje odprtokodnih enot, ki ga razvijalci uporabljajo za pisanje in zagon ponovljivih testnih primerov. Podpira različna obvestila o preizkusih, s katerimi lahko vsak razvijalnik napiše primeren testni primer enote. Z lahkoto ga je mogoče integrirati z drugimi orodji DevOps, kot so Jenkins, GIT itd.

Spremljanje

Nagios

Nagios je odprtokodno in eno najbolj priljubljenih orodij za stalno spremljanje. Nagios pomagajo nadzirati sisteme, aplikacije, storitve in poslovne procese v kulturi DevOps. Uporabnike opozori, kadar gre kaj narobe z infrastrukturo, in jih opozori, ko je težava odpravljena.

Grafana

Grafana je odprtokodna analitična platforma za spremljanje vseh meritev iz infrastrukture, aplikacij in strojnih naprav. Podatke lahko vizualizirate, ustvarite in delite nadzorno ploščo, nastavite opozorila in sodelujete. Podatke lahko črpate iz več kot 30 virov, vključno s Prometheusom, InfluxDB, Elasticsearch, AWS CloudWatch itd..

Sensu

Sensu je odprtokodno orodje za spremljanje, napisano v Rubyju, ki pomaga pri nadzoru strežnikov, storitev, aplikacij, infrastrukture v oblaku preprosto in učinkovito. Lestvico je enostavno, tako da lahko enostavno spremljamo tisoče strežnikov.

Nova relikvija

Nova relikvija je izdelek za analitično programsko opremo za spremljanje uspešnosti aplikacij (APM), ki zagotavlja sprotne in trendne podatke o uspešnosti spletnih aplikacij in stopnji zadovoljstva, ki jo končni uporabniki doživljajo z njo. Podpira sledenje transakcijam od konca do konca in jih prikaže z različnimi barvnimi grafikoni, grafi in poročili

Datadog

Datadog je orodje za merjenje podatkov na strežniku. Podpira integracijo z različnimi spletnimi strežniki, aplikacijami in strežniki v oblaku. Njegova storitev na nadzorni plošči ponuja različne grafe o spremljanju v realnem času po celotni infrastrukturi.

ELK

ELK je zbirka treh odprtokodnih izdelkov – Elasticsearch, Logstash in Kibana, ki jih vse razvija, upravlja in vzdržuje podjetje Elastic. Uporabnikom omogoča dostop do podatkov iz katerega koli vira in v kateri koli obliki ter nato iskanje, analiziranje in vizualizacijo teh podatkov v realnem času.

Gostovanje v oblaku

AWS

AWS je platforma za spletno gostovanje, ki jo je ustvaril Amazon, ki ponuja prilagodljive, zanesljive, prilagodljive, enostavne za uporabo, razširljive in stroškovno učinkovite rešitve. z uporabo te oblačne platforme nam ni treba skrbeti za postavitev IT infrastrukture, ki običajno vzame dovolj časa za nastavitev.

Azure

Azure je platforma za računalništvo v oblaku, ki jo je Microsoft zasnoval za gradnjo, uvajanje, preizkušanje in upravljanje aplikacij in storitev prek globalnega omrežja svojih podatkovnih centrov. Storitve, ki jih ponuja Microsoft Azure, so v obliki PaaS (platforma kot storitev) in IaaS (infrastruktura kot storitev).

GCP

Google Cloud je celoten nabor javnih gostovanj in računalniških storitev, ki jih ponuja Google.it podpira široko paleto storitev za računalništvo, shranjevanje in razvoj aplikacij, ki uporablja Google Hardware.

Containerization / orkestracija

Docker

Docker je orodje za ustvarjanje, uvajanje in zagon aplikacij s pomočjo vsebnikov. Ta vsebnik omogoča razvijalcu, da paket z aplikacijo z vsemi potrebnimi komponentami in podkomponentami, kot so knjižnice in druge odvisnosti, in vse skupaj dostavi v obliki enega samega paketa. To delo na konceptu ladje in teče kamor koli.

Kubernetes

Kubernetes je odprtokodni sistem za orkestracijo zabojnikov, ki ga je prvotno zasnoval Google, zdaj pa ga vzdržuje Fundacija za računalništvo v oblaku. Uporablja se za avtomatizacijo uvajanja, skaliranja in upravljanja z aplikacijami. Deluje tudi z drugimi orodji za zabojnike, vključno z Dockerjem.

Zaključek

Upam, da vam bodo zgoraj našteta orodja pomagala pri vašem DevOps potovanju.

Oznake:

 • Docker

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map