Najboljših 5 orodij odprtokodnih datotek za upravljanje strežnika OpenStack

Učinkovito upravljajte OpenStack s temi odprtokodnimi orodji.


V svetu oblaka je glavni temelj avtomatizirati vse, če se zdi, da so storitve v oblaku na zahtevo. Delo v proizvodnji programske opreme ponavadi prihaja do nenehnih uvajanj in upravljanja okolja, ki je porazdeljeno po vsem svetu, zlasti s storitvami v oblaku.

OpenStack je odprtokodna platforma, ki vam omogoča, da zgradite infrastrukturo kot oblak storitve (IaaS), ki se uporablja za strojno opremo blaga. Tehnologija, ki stoji za OpenStackom, sestavlja zaporedje podobnih projektov, ki ponujajo različne komponente za rešitev v oblačni infrastrukturi. Ta lahko upravlja z velikim pomnilnikom in omrežnimi viri znotraj podatkovnega centra kot posamezen oblak ali zunaj kot javni oblak.

Za upravljanje oblačne infrastrukture OpenStack morate upravljati konfiguracijo posameznih oblačnih storitev. Primarna prednost OpenStacka je, da je sestavljen iz horizontalne razširljivosti, zato je očitno dodati omrežja in shranjevalne sisteme, da bi oblak sčasoma zrasel.

Če želite izvedeti OpenStack, si oglejte to bistven tečaj.

Bistveni del razširljivosti oblaka je vrednost časa, potrebnega za nastavitev in zagon oblaka in s tem povečanje obsega, ter zmanjšanje obratovalnih stroškov. Za vse to je potrebna samodejna infrastruktura uvajanja in konfiguracije, ki vključuje sisteme za upravljanje konfiguracije.

Na voljo je veliko odprtokodnih orodij za namestitev, upravljanje in zagon oblaka OpenStack. Najpomembnejše vprašanje je, kako izbrati najboljšega.

Kuhar

Kuhar je odličen okvir za avtomatizacijo, ki omogoča preprosto nastavitev strežnikov in aplikacij na katero koli resnično, virtualno ali oblačno lokacijo, ne glede na obseg infrastrukture. Kuhar je izdelek, ki je preprosto osredotočen na uporabniško bazo razvijalcev. Kuhar vsebuje kuharske knjige za ukvarjanje z različnimi željami OpenStack-a.

Ruby uporablja kot programski jezik in je sestavljen iz spletnega portala za iskanje, kjer lahko najdete tehnike in kuharske knjige, ki jih prispeva skupnost. Kuhar avtomatizira upravljanje konfiguracij in poskrbi, da so sistemi pravilno in dosledno konfigurirani.

Chef ima arhitekturo na osnovi agentov, ki vključuje odjemalca na vsakem VM ali strežniškem primerku, medtem ko ga vodi osrednji glavni agent. Kuhar uživa tudi široko podporo v obliki številnih kuharskih knjig in dokumentacije. Nekatere njegove lastnosti vključujejo:

 • Za preproste administrativne naloge uporabite preproste deklarativne definicije.
 • Konfigurirajte različne storitve v oblaku, ki temeljijo na oblaku, in integrirajte API-je za zagotavljanje oblakov
 • Predstavlja enoten postopek upravljanja lokalnega in oblačnega posestva.
 • naredi infrastrukturo zelo prilagodljivo, zanesljivo in natančno preizkušljivo
 • Zagotavlja dosledne konfiguracije skozi celoten življenjski cikel razvoja
 • Samodejno pravilno konfiguracijo premika
 • Sestavljen je iz Chef Development Kit, ki ima robustna orodja za preverjanje veljavnosti infrastrukturnih sprememb

To orodje za avtomatizacijo in konfiguracijo informacijskih tehnologij je primerno za razvojno usmerjene infrastrukturne projekte. Omogoča upravljanje konfiguracije in veliko nalog upravljanja infrastrukture z uporabo receptov.

Odgovorno

Odgovorno je orodje za avtomatizacijo infrastrukture, ki nudi podporo za konfiguriranje sistemov, uvajanje programske opreme in nastavitev naprednejših IT-intenzivnih nalog, kot so dosledne razmestitve in nič izstopa med nameščanjem posodobitev. Odzivne module OpenStack je mogoče uporabiti za upravljanje vseh vrst operacij v oblaku.

Odgovor je več kot preprosta uporaba.

Glavni cilji družbe so preprostost in enostavnost uporabe. Poleg tega se osredotoča na varnost in zanesljivost. Ansible ponuja močna orodja za nastavitev in upravljanje OpenStack-a – za zagotavljanje, konfiguriranje in uvajanje aplikacij in dela v oblaku.

Temelji na preprosti arhitekturi brez agentov, zato pred namestitvijo ni treba konfigurirati VM-jev ali delovnih postaj. Odgovorni lahko običajno delajo z njimi v ukazni vrstici. Nekatere njegove lastnosti vključujejo:

 • Ponuja preproste rešitve za vsa vprašanja glede upravljanja konfiguracije.
 • Omogoča zanesljivo in ponovljivo konfiguracijo IT infrastrukture
 • Zasnovan je tako, da ga lahko administratorji in razvijalci preprosto naučijo.
 • Sistemskim administratorjem omogoča nadzorni jezik, ki uporablja module ali rutine za izdelavo vseh vrst nalog na vozliščihVeč varnega sistema za upravljanje oddaljene konfiguracije
 • Vsebuje 1300+ modulov z aktivno skupnostjo za podporo in razvoj.

Gorivo

Gorivo je orodje, ki temelji na GUI za sistemske skrbnike za nastavitev in upravljanje oblaka OpenStack. Fuel je zgornji projekt OpenStack, ki se osredotoča na avtomatizacijo uvajanja in testiranja OpenStack-a ter vrste drugih ponudnikov.

Gorivo samodejno zazna vsa virtualna vozlišča, povezana iz omrežja. Sestavljen je iz več ločenih komponent. Nekatere komponente je mogoče brez kakršnih koli sprememb uporabiti ločeno od goriva, nekatere pa vključujejo majhne nastavitve. Sledi nekaj njegovih značilnosti.

 • Opravlja preverjanja po uvajanju in izvaja tudi preizkuse za potrjevanje razporejenega oblaka OpenStack.
 • Lahko vrti in upravlja več grozdov OpenStack
 • Vključuje podporo za CentOS in Ubuntu
 • Sysadminu pomaga slediti dnevnikom v realnem času prek GUI OpenStack Cloud.

Lutka

Lutka je deklarativni jezik za pakete „napiši, ko enkrat uporabi več“ za konfiguracijo na zahtevo Openstack in upravljanje različic. Lutka je nameščena v nastavitvi odjemalca / strežnika ali v načinu brez strežnika, kjer odjemalci občasno opravijo anketo o strežniku za potrebno stanje in strežniku dostavijo nazaj zapise o stanju.

Lutka lahko načrtuje, nadgradi in upravlja vozlišča skozi celoten življenjski cikel. Vsi moduli in konfiguracije so izdelani v posebnem lutkovnem jeziku, ki temelji na samem Rubyju ali Rubyju, zato bo za razširitev na veščine sistemske administracije potrebna programska strokovna znanja. Vključuje spletni uporabniški vmesnik in orodja za poročanje.

Puppet Enterprise omogoča upravljanje vozlišč v realnem času s pomočjo vnaprej vgrajenih modulov, ki so prisotni na glavnih strežnikih. Orodja za poročanje so v celoti razvita, v njih pa so podrobne informacije o tem, kako delujejo agenti in kakšne spremembe so bile izvedene. Nekatere njegove lastnosti vključujejo:

 • Podpira celovito avtomatizacijo s posebnimi dejavniki poročanja in skladnosti.
 • Ima integracije in module iz Forge
 • Naredi popravilo in posodabljanje brez stresa.
 • Ustvari utrjene osnovne konfiguracije za izpolnjevanje regulativnih standardov
 • Avtomatizirajte in uveljavite upravljanje popravkov ter zmanjšajte potencialne ranljivosti.

Kompas

Kompas je za samodejno uvajanje in upravljanje OpenStack-a.

Zmanjša zapletenost, upravlja čas in nadzoruje vse vrste napak v upravljanju strežnika podatkovnih centrov. Podpira pri zagonu strežniškega baze, povezanega s katero koli platformo v oblaku iz izpostavljenih kovinskih vozlišč.

Compass pomaga sistemskim administratorjem pri določanju strojne opreme, uvajanju OS in hipervizorja, poleg tega pa omogoča celostno upravljanje konfiguracije. Še nekaj funkcij kot spodaj.

 • Omogoča izvajanje različnih okusov prek metapodatkov.
 • Pomaga pri pripravi infrastrukturnega zagona in tudi operaterjem omogoča programiranje.
 • Izvaja razširljivost s pomočjo asimilacije več orodij OpenStack konfiguracije grozda.
 • Jedro Compass se meša z mnogimi drugimi orodji za odkrivanje virov, načrtovanje OS in uvajanje paketov.

Zaključek

Preglejte in preizkusite vsako orodje s svojega konca, da se prepričate, katero od teh zahtev ustreza vašim zahtevam. Ko gre za OpenStack, obstaja dovolj orodij in tehnik za zmanjšanje glavobola namestitve in nastavitve; Predlagam, da uporabite Fuel ali Ansible, če razmišljate o postavitvi zasebnega oblaka. Všeč vam bo tudi branje o približno 8 storitvah v oblaku za shranjevanje v javnosti & Zasebni podatki.

Oznake:

 • Odprtokodno

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map