Orodja za pomoč pri odpravljanju 3 kritičnih težav s spletno aplikacijo

Odpravljanje težav z aplikacijami je lahko neprijetno, če niste opremljeni z orodji in znanjem o izdelku. Če uporabljate Middleware, Production Support, Analyst, se morate pogosto spoprijeti s proizvodnimi težavami.


Obstaja veliko brezplačnih orodij, ki lahko pospešijo odpravljanje težav z internetno aplikacijo in skrajšajo čas za rešitev.

Začnimo in poglejmo, kateri je za vas koristen.

Počasno nalaganje spletnega mesta / aplikacije

Verjetno je najbolj znana težava, ko delate pri produkcijski podpori za internetne aplikacije, ki jih boste dobili, aplikacija je počasna pri nekaterih uporabnikih ali z neke lokacije.

Če se to zgodi vsem uporabnikom, potem veste, da obstaja huda težava, in morda boste morali sedeti skupaj z razvijalci in analizirati vašo infrastrukturo, jo kodirati in optimizirati. Če pa je to za nekaj uporabnikov ali z neke lokacije, bi to lahko bilo frustrirajoče.

Recimo; prejmete pritožbo, da ima uporabnik iz Kitajske težavo med nalaganjem aplikacij. Ko pa na koncu preverite, se vse naloži normalno.

Kako se spopadate s tem?

Če imate na tej lokaciji prisotno ekipo, lahko težavo pošljete svojemu kolegu, če pa ne, vam bodo z naslednjimi orodji lahko preverili, koliko časa traja nalaganje z različnih lokacij po vsem svetu..

GTMetrix – preizkusite se lahko v Dallasu, Hong Kongu, Londonu, Bombaju, Braziliji in Vancouvru z uporabo Chroma ali Firefoxa.

Test spletnih strani – preizkus časa nalaganja strani z več kot 60 lokacij z več brskalniki, kot so IE, Chrome, Firefox, Android itd., Ni treba vedeti le, koliko časa traja, ampak tudi, kateri vir je počasen, tako da veste, kje začeti raziskati.

Dotcom-Monitor – lahko izberete do 24 lokacij, s katerimi boste preizkusili Chrome, IE, Firefox, Safari, Android ali Blackberry.

Tukaj sem omenil še sedem.

Težava združljivosti brskalnika

Glede na vse večje število brskalnikov, sodobnih naprav in tehnologij ne morete biti stoodstotno prepričani, da bodo delovali v vseh OS / brskalnikih. Če je vaša aplikacija podprta z več platformami, lahko pričakujete težavo, kot so:

 • Nekatere funkcije v določenem brskalniku ne delujejo pravilno
 • Stran se je zlomila v določeni različici
 • Ne naložite se tako, kot bi moralo biti

Če želite to težavo ponoviti v preiskavo, morate imeti tiste različice brskalnika, ki v resnici morda ne bodo.

Ampak ne skrbite, obstaja rešitev. Uporabite lahko naslednja spletna orodja, ki vam bodo omogočila navidezni brskalnik, da boste lahko še naprej odpravljali težave.

Iskanje DNS IP, lokacije in širjenja

Izdaja, povezana z DNS, je vedno zanimiva in brez poznavanja potrebnih orodij je lahko veliko časa. Podpora globalni uporabi je vedno zahtevna, še posebej, če pričakujete, da bo vaše spletno mesto na voljo v širokem naboru naprav, držav, omrežij.

Morda boste slišali težavo kot:

 • Na spletni strani so prikazani stari podatki
 • Spletnega mesta ni mogoče prikazati
 • URL ni najden

Do težave bi lahko prišlo zaradi različnih razlogov in če želite začeti preiskavo, bi radi preverili naslednje.

Preverjanje DNS IP

Uporabnika lahko vprašate, naj preveri IP DNS z nslookup ali ping; če pa je to onemogočeno v njihovem omrežju, se lahko poslužite naslednjih spletnih orodij.

DNS Watch – takoj preverite ločljiv IP

NsLookup – izvajati nslookup v spletu

Traceroute – zelo priročno za preverjanje, kako se zahteva usmerja do cilja

Iskanje lokacije IP

Če uporabljate CDN za spletno pospeševanje bo ponudnik CDN rešil vaš DNS na več IP-jev glede na izvor zahteve. Lahko pride do situacije, ko uporabnik reče, da je program za počasno nalaganje in želite preveriti, ali se zahteva razreši na najbližji omrežni lokaciji.

Lokacija IP – poiščite državo IP, mesto, ponudnika internetnih storitev

IP2Lokacija – drugo spletno orodje, ki opravi nalogo

DNS širjenje

Spremembe DNS lahko trajajo do 24 ur, da se globalno odrazijo. Če prejemate težave, kot so spremembe, ki se ne odražajo na določeni lokaciji, vam bo z naslednjim orodjem pomagalo preveriti, v katerem IP rešuje vaša domena.

Kaj je moj DNS – najhitrejši način za preverjanje ločljivega IP za vašo domeno iz ZDA, Evrope, Indije, Kitajske & Avstralija.

Preverite DNS – poiščite ločljivost IP iz več kot 50 lokacij po vsem svetu.

Upam, da vam zgornja orodja pomagajo pri odpravljanju težav s spletnimi aplikacijami, ki so usmerjene v internet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map