Razumevanje Dockerja za začetnike – Container Technology

Spoznajte kontejner Docker


Docker je orodje, ki uporablja posode za lažje ustvarjanje, uvajanje in zagon aplikacije.

Program zajema aplikacijo skupaj z vsemi drugimi elementi, kot so zunanje knjižnice in druge take odvisnosti, ki so potrebne za nemoten zagon aplikacije v en sam paket.

To omogoča, da se aplikacija zažene na katerem koli računalniku Linux, ne glede na nastavitve naprave po meri, ki se lahko razlikujejo od računalnika, na katerem je bil kodiran in preizkušen.

Je odprt vir, kar pomeni, da lahko vsakdo doda funkcije in funkcionalnosti, da zadovolji svoje potrebe in tako prispeva k izboljšanju orodja.

Orodja so zasnovana tako, da se je podala na pot Ekosistema DevOps. Razvijalcem pomaga tako, da jim pomagajo, da se osredotočijo samo na razvoj, ne da bi bili zaskrbljeni nad sistemom, na katerem se bo koda izvajala.

Za predlogo lahko uporabijo enega od več programov, ki so že zasnovani za izvajanje na Dockerju. Docker omogoča operacijski skupini IT, da vzpostavi okolje, ki posnema proizvodni strežnik, in omogoča vsem, da delajo na projektih z isto nastavitvijo, ne glede na lokalno okolje.

Docker je sicer na nek način precej podoben virtualnemu stroju, vendar za razliko od navideznega stroja v njem nima celotnega operacijskega sistema.

Dockerji uporabljajo Linux jedro sistema, v katerem gostujejo, in zahtevajo le pakiranje aplikacije, skupaj z njenimi odvisnostmi. To znatno zmanjša velikost paketa in izboljša zmogljivost z uporabo manjših virov.

Podjetja, ki sprejemajo Dockerja

Več organizacij na ravni podjetij uporablja Docker na različne načine.

GE so začetne prakse razvoja aplikacij so bile v celoti ročne in so v povprečju trajale 6 tednov od razvoja do proizvodnje zaradi več napak, prenov in pregledov aplikacije.

Zaradi ročnega posredovanja ni bilo mogoče ponoviti. To težavo smo odpravili s sprejetjem Dockerja, ki je na več načinov veliko lažji za uporabo in zelo prenosljiv, kar je omogočilo enkratno gradnjo in delovanje v katerem koli okolju.

Prej so uporabljali VMware, ki je dovoljeval zagon ene aplikacije v VM-ju, vendar je z Dockerjem zdaj lahko izvajal povprečno 14 aplikacij na zaboj.

PayPal uporablja komercialno rešitev Dockerja; to razvijalcem ni omogočilo samo produktivnosti in okretnosti, temveč tudi infrastrukturno ekipo glede stroškovne učinkovitosti.

BBC News ponuja spletne novice, ki imajo več kot 80000 dnevnih novic v angleščini. Naredila je več kot 26000 delovnih mest v različnih integracijskih okoljih, kar bi povzročilo čakalne dobe približno 60 minut na delovno mesto.

Docker je to težavo zamika za BBC odpravil tako, da je omogočil vzporedno opravljanje delovnih mest. Razvijalcem je dal prožnost za nenehno povezovanje, ki je rešilo temeljno vprašanje hitrosti in glasnosti.

Migracija na Docker je Lyftu drastično pomagala pri testiranju in nameščanju funkcionalnosti neodvisno, skupaj z nemoteno interakcijo med mikroservisi.

Nenehno povezovanje je omogočilo učinkovitejši in hitrejši razvoj in izvajanje.

Več drugih organizacij, kot so Business Insider, Groupon, Yelp, ADP, eBay, Expedia, Spotify, New York Times, Oxford University Press, PayPal, Shopify, Washington Post, Uber, so med drugimi organizacijami, ki so raziskale in sprejele Dockerja v svoje IT infrastruktura.

Pogosti primeri uporabe dockerja

Poenostavitev konfiguracije: Docker lahko s svojo konfiguracijo deluje na kateri koli platformi brez dejanskih režijskih strojev virtualnega stroja.

Omogoča vam, da namestite konfiguracijsko datoteko v kodo in spremenljivkam okolja pošljete različna okolja. Tako bi lahko eno sliko dockerja uporabili v drugačnem okolju.

Upravljanje s kodo: Koda na poti od razvoja do proizvodnje potuje skozi drugačno okolje.

Vsako okolje ima manjše spremembe kot drugo. Docker to razliko odpravi tako, da zagotavlja dosledno okolje, s čimer je razvoj in kodiranje toliko bolj udoben.

Slike dockerjev, ki so nespremenljive, prinašajo prednost, saj se v aplikativnem okolju ni nič spremenilo od razvoja do proizvodnje.

Izboljšana razvojna produktivnost: Dva bistvena cilja razvojnega ekosistema sta, da se razvojno okolje ponovi čim bližje proizvodnemu okolju, naslednji cilj pa je čimprejšnja dobava kode kakovosti.

Docker omogoča, da se koda izvaja v posodi, ki odraža proizvodno okolje in za razliko od VM ima docker manj pametne zmogljivosti spomina, kar pomaga več storitvam.

Drugi cilj je dosežen, če uporabimo Dockerjevo skupno količino, da je koda aplikacije na voljo vsebniku gostitelja. To omogoča razvijalcu, da uredi izvirno kodo s svoje platforme in urejevalnika, kar bo odražalo tekaško okolje znotraj Dockerja.

Izolacija vlog: Obstajajo primeri, ko bo morda potrebna izolacija aplikacij, na primer strežniki API, ki zahtevajo različne apache in drugačen niz odvisnosti.

Zagon strežnikov API pod različnimi vsebniki je veliko boljši izhod.

Odpravljanje napak sposobnosti: Docker ponuja številna orodja, ki s kontejnerji dobro delujejo, z možnostjo vstavljanja kontrolnih točk v zabojnike in tudi različne posode, ki so med testiranjem aplikacij zelo nujne..

Hitro uvajanje: Dockerjeve zabojnike je mogoče ustvariti dokaj hitro, kar dosežemo, ker zabojniki ne zaženejo operacijskega sistema, ampak samo zaženejo aplikacijo.

Ko je nastavljena, vam dajo mir, da bo koda delovala v vseh okoljih.

Docker s svojimi velikimi koristmi postaja dragocen dodatek k infrastrukturi IT.

Če ste sistemski administrator ali se želite naučiti te vroče tehnologije za rast v karieri, bi priporočal, da vzamete Spletni tečaj Docker Mastery.

Oznake:

  • Docker

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map