Razumijevanje Dockera za početnike – tehnologija kontejnera

Pronađite ideju o Docker kontejneru


Lučki radnik je alat koji koristi spremnike za znatno olakšavanje stvaranja, pokretanja i pokretanja aplikacija.

Obuhvaća aplikaciju zajedno sa svim ostalim elementima poput vanjskih knjižnica i ostalih takvih ovisnosti koji su potrebni da bi se aplikacija nesmetano izvršavala u jednom paketu..

To omogućuje da se aplikacija pokreće na bilo kojem Linux računalu bez obzira na prilagođene postavke stroja koje se mogu razlikovati od računala na kojem je kodiran i testiran..

To je otvoreni izvor, što znači da svatko može dodati značajke i funkcionalnosti kako bi udovoljio svojim potrebama i tako doprinio poboljšanju alata.

Alat je dizajniran tako da ulazi u put Ekosustav DevOps. Pomaže programerima pomažući im da se usredotoče samo na razvoj bez brige o sustavu na kojem će se kôd pokrenuti..

Oni mogu koristiti jedan od nekoliko programa koji su već dizajnirani za pokretanje na Dockeru kao predložak za njihovu primjenu. Docker omogućuje IT operativnom timu postavljanje okruženja koje replicira proizvodni poslužitelj i omogućava svima da rade na projektima s istim postavkama bez obzira na lokalno okruženje.

Docker je, doduše, prilično sličan virtualnom stroju, ali za razliku od virtualnog stroja, u njemu nema cijeli operativni sustav.

Dockeri koriste Linux Kernel sustava na kojem se nalaze i traže samo da se aplikacija zajedno s njezinim ovisnostima spakuje. To značajno smanjuje veličinu paketa i poboljšava performanse upotrebom manjih resursa.

Tvrtke koje usvajaju Docker

Nekoliko organizacija na razini poduzeća koristi Docker na različite načine.

GE početne prakse razvoja aplikacija bile su u potpunosti ručne i trajale su u prosjeku 6 tjedana od razvoja do proizvodnje zbog nekoliko pogrešaka, prepravki i pregleda aplikacije.

Nije bilo ponovljivosti zbog ručne intervencije. Ovaj problem je riješen usvajanjem Dockera koji je na nekoliko načina mnogo lakši za upotrebu i visoko prenosiv što je omogućilo izgradnju jednom i pokretanje u bilo kojem okruženju.

Ranije su koristili VMware koji je dozvoljavao pokretanje jedne aplikacije u VM-u, ali s Docker-om su sada mogli raditi u prosjeku 14 aplikacija po spremniku.

PayPal koristi komercijalno rješenje tvrtke Docker; ovo nije omogućilo samo programerima s obzirom na produktivnost i okretnost, već i infrastrukturni tim u pogledu isplativosti.

BBC vijesti donosi internetske vijesti koje sadrže preko 80000 dnevnih vijesti na samom engleskom jeziku. Vodilo je više od 26000 radnih mjesta u različitim integracijskim okruženjima na način koji će rezultirati čekanjem od oko 60 minuta po radnom mjestu.

Docker je ovaj problem zaostajanja za BBC eliminirao dopuštajući paralelno pokretanje poslova. Programerima je dao fleksibilnost za kontinuiranu integraciju koja je riješila temeljno pitanje brzine i volumena.

Migracija na Docker drastično je pomogla Lyftu u pogledu testiranja i raspoređivanja funkcionalnosti nezavisno, kao i glatku interakciju između mikroaservera.

Kontinuirana integracija omogućila je učinkovitiji i brži razvoj i isporuku.

Nekoliko drugih organizacija kao što su Business Insider, Groupon, Yelp, ADP, eBay, Expedia, Spotify, New York Times, Oxford University Press, PayPal, Shopify, Washington Post, Uber su među drugim organizacijama koje su istražile i usvojile Docker u svojoj IT infrastruktura.

Uobičajeni slučajevi uporabe dokera

Pojednostavljenje konfiguracije: Docker se može pokretati na bilo kojoj platformi uz pomoć svoje konfiguracije, bez stvarnih troškova virtualnog stroja.

Omogućuje vam da konfiguracijsku datoteku stavite u kôd i da proslijedite varijable okoline za snabdjevanje različitim okruženjima. Tako da bi se jedna slika doktora mogla upotrijebiti u različitom okruženju.

Upravljanje kodom: Kod putuje kroz različito okruženje na svom putu od razvoja do proizvodnje.

Svako okruženje ima neznatne varijacije u odnosu na drugo. Docker uklanja ovu razliku pružajući dosljedno okruženje, čineći razvoj i kodiranje još ugodnijim.

Slike dockera, nepromjenjive, imaju prednost što imaju nultu promjenu u aplikacijskom okruženju od razvoja do proizvodnje.

Poboljšana produktivnost u razvoju: Dva su osnovna cilja razvojnog ekosustava da se razvojno okruženje što prije približi proizvodnom okruženju, a sljedeći cilj je što prije dobiti kvalitetni kôd..

Docker omogućuje pokretanje koda u spremniku koji odražava proizvodno okruženje i za razliku od VM-a, docker ima manji kapacitet nadzemne memorije što pomaže nekoliko operacija u radu.

Drugi je cilj postignut kad koristimo Dockerovu zajedničku svesku da bi aplikacijski kôd bio dostupan spremniku od domaćina. To omogućava programeru da uređuje izvorni kôd sa svoje platforme i uređivača što će se odražavati na trčanje u Dockeru.

Izolacija aplikacija: Postoje slučajevi gdje je potrebna izolacija aplikacija, na primjer API poslužitelji koji zahtijevaju različitu apache i različit skup ovisnosti.

Trčanje API poslužitelja pod različitim spremnicima mnogo je bolji izlaz.

Mogućnosti uklanjanja pogrešaka: Docker pruža brojne alate koji dobro rade s spremnicima, uz mogućnost umetanja kontrolnih točaka u spremnike, ali i različitih spremnika koji su vrlo bitni tijekom testiranja aplikacija.

Brza primjena: Docker spremnici mogu se kreirati vrlo brzo što se postiže jer kontejneri ne podižu OS, već samo pokreću aplikaciju.

Jednom postavljen, daju vam mir da će kada kod radi, djelovati u svim sredinama.

Docker sa svojim ogromnim prednostima postaje vrijedan dodatak IT infrastrukturi.

Ako ste administrator sustava ili želite naučiti ovu vruću tehnologiju za rast u karijeri, preporučio bih vam Internetski tečaj Docker Mastery.

OZNAKE:

  • Lučki radnik

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map