Top 5 Alati otvorenog koda za upravljanje OpenStack serverom

Učinkovito upravljajte OpenStack ovim alatima otvorenog koda.


U svijetu oblaka najvažnije je automatiziranje svega kada se čini da su usluge u oblaku na zahtjev. Rad na proizvodnji softvera obično se svodi na neprekidne implementacije i rad okruženja distribuiranog po cijelom svijetu, posebno uz usluge oblaka na zahtjev.

OpenStack je platforma otvorenog koda koja vam omogućuje izgradnju infrastrukture kao servisni (IaaS) oblak koji ide na robni hardver. Tehnologija koja stoji iza OpenStack-a sastoji se od niza sličnih projekata koji isporučuju različite komponente za rješenje infrastrukture u oblaku. Može obraditi veliki bazen za pohranu i mrežne resurse bilo u podatkovnom centru kao pojedinačni oblak ili vani kao javni oblak.

Za upravljanje oblačnom infrastrukturom OpenStack, trebate upravljati konfiguracijom pojedinih usluga u oblaku. Primarna prednost OpenStack-a je u tome što se on sastoji od horizontalne skalabilnosti, tako da postaje očito dodavanje mreža i sustava za pohranu kako bi oblak vremenom rasteo.

Da biste naučili OpenStack, pogledajte ovo bitni tečaj.

Bitni dio skalabilnosti oblaka je vrijednost vremena potrebnog za postavljanje i pokretanje oblaka, a samim time i povećavanje, kao i smanjenje operativnih troškova. Zbog svega toga potrebna je automatizirana infrastruktura za aktiviranje i konfiguraciju koja uključuje sustave upravljanja konfiguracijom.

Mnogi su alati otvorenog koda dostupni za instaliranje, upravljanje i pokretanje oblaka OpenStack. Najvažnije je pitanje kako odabrati najboljeg.

Kuhar

Kuhar sjajan je okvir za automatizaciju koji olakšava postavljanje poslužitelja i aplikacija na bilo koje stvarno, virtualno ili oblačno mjesto bez obzira na opseg infrastrukture. Kuhar je proizvod koji je jednostavno fokusiran na bazi korisnika za razvojne programere. Kuhar uključuje kuharice za sudjelovanje u različitim preferencijama OpenStack-a.

Koristi Ruby kao programski jezik i sastoji se od portala za pretraživanje na kojem možete dobiti tehnike i kuharice koje doprinose zajednice. Kuhar automatski automatizira upravljanje konfiguracijama, pazeći da su sustavi pravilno i dosljedno konfigurirani.

Chef ima arhitekturu temeljenu na agentima koja uključuje klijenta na svakoj VM ili instanci poslužitelja dok ga vodi središnji glavni agent. Kuhar također uživa široku podršku u obliku bogatstva kuharica i dokumentacije. Neke od njegovih karakteristika uključuju:

 • Za jednostavne administrativne zadatke koristite jednostavne deklarativne definicije.
 • Konfigurirajte razne SaaS usluge temeljene na oblaku i integrirajte API-je za pružanje oblaka
 • Predstavlja jedinstveni postupak za upravljanje lokalnim i oblačnim imanjima.
 • čini infrastrukturu vrlo fleksibilnom, fleksibilnom i precizno testiranom
 • Osigurava dosljedne konfiguracije tijekom razvojnog životnog ciklusa
 • Automatski ispraviti odljev konfiguracije
 • Sastoji se od Chef Development Kit-a koji posjeduje robusne alate za testiranje za provjeru infrastrukturnih promjena

Ovaj IT alat za automatizaciju i konfiguraciju dobro je prilagođen razvojnim projektima usmjerenim na razvoj. Omogućuje upravljanje konfiguracijom i mnogo zadataka upravljanja infrastrukturom pomoću recepata.

Ansible

Ansible je alat za automatizaciju infrastrukture koji pruža podršku za konfiguriranje sustava, raspoređivanje softvera i postavljanje naprednijih zadataka koji zahtijevaju IT poput dosljedne implementacije i nulta zastoja tijekom instaliranja ažuriranja. Odgovarajući OpenStack moduli mogu se koristiti za upravljanje svim vrstama oblačnih operacija.

Odgovori nadilaze više od jednostavne primjene.

Glavni ciljevi korisnika su jednostavnost i jednostavna upotreba. Nadalje, ima značajan fokus na sigurnost i pouzdanost. Ansible pruža moćne alate za postavljanje i upravljanje OpenStackom – za pružanje, konfiguriranje i raspoređivanje aplikacija i djela iznad oblaka.

Temelji se na jednostavnoj arhitekturi koja nema agensa, tako da nema potrebe konfigurirati VM-ove ili radne stanice prije instalacije. Odgovorni normalno može raditi s njima putem naredbenog retka. Neke od njegovih karakteristika uključuju:

 • Pruža jednostavna rješenja za sva pitanja upravljanja konfiguracijom.
 • Omogućuje pouzdanu i ponovljivu konfiguraciju IT infrastrukture
 • Dizajniran je tako da se administratorima i programerima olakšava učenje.
 • Omogućuje administratorima sustava kontrolni jezik koji koristi module ili rutine za proizvodnju svih vrsta zadataka na čvorovima Najviše sigurnog sustava upravljanja udaljenom konfiguracijom
 • Sastoji se od 1300+ modula s aktivnom zajednicom za podršku i razvoj.

Gorivo

Gorivo je alat temeljen na GUI-u za administratore sustava za postavljanje i upravljanje OpenStack Cloudom. Gorivo je uzvodni projekt OpenStack koji se koncentrira na automatizaciju implementacije i testiranja OpenStack-a i niza opcija trećih strana..

Gorivo automatski otkriva sve virtualne čvorove spojene na mrežu. Sastoji se od nekoliko zasebnih komponenti. Neke se komponente mogu koristiti i odvojeno od goriva bez ikakvih preinaka, a neke sadrže malo podešavanja. Ovdje su neke od njegovih karakteristika.

 • Provodi provjere nakon implementacije te također obavlja provjere valjanosti OpenStack Cloud Cloud-a.
 • Može se vrtjeti i upravljati s više klastera OpenStack
 • Uključuje podršku za CentOS i Ubuntu
 • Pomaže sysadminu za praćenje zapisa u stvarnom vremenu putem GUI-ja OpenStack Cloud-a.

Lutka

Lutka je deklarativni jezik za “piši jednom rasporedi više” paketa za konfiguraciju na zahtjev Openstack i upravljanje verzijama. Lutka je razmještena u postavci klijent / poslužitelj ili u načinu bez poslužitelja, gdje klijenti periodično anketiraju poslužitelj za potrebno stanje i na njega isporučuju nazadne zapise o statusu.

Lutka može planirati, nadograditi i upravljati čvorovima tijekom cijelog životnog ciklusa. Svi moduli i konfiguracije proizvode se jezikom specifičnim za lutke koji se temelji na Rubyju ili Rubyju i samim tim će trebati programsku stručnost u proširivanju vještina administracije sustava. Uključuje web sučelje i alate za izvještavanje.

Puppet Enterprise omogućuje upravljanje čvorovima u stvarnom vremenu pomoću unaprijed izgrađenih modula prisutnih na glavnim poslužiteljima. Alat za izvješćivanje u potpunosti je razvijen i daje detaljne detalje o učinku agenata i izmjenama. Neke od njegovih karakteristika uključuju:

 • Podržava automatizaciju u punoj mjeri s određenim faktorima izvještavanja i usklađenosti.
 • Ima integracije i module iz Forgea
 • Čini zakrpanje i ažuriranje bez stresa.
 • Stvara očvrsnute osnovne konfiguracije u skladu s regulatornim standardima
 • Automatizirajte i nametnite upravljanje zakrpama i smanjite potencijalne ranjivosti.

Kompas

Kompas je za automatizirano aktiviranje i upravljanje OpenStackom.

Smanjuje složenost, upravlja vremenom i kontrolira sve vrste grešaka u upravljanju poslužiteljem podatkovnih centara. Podržava u pokretanju baze podataka poslužitelja povezanog s bilo kojom oblačnom platformom s izloženih metalnih čvorova.

Compass pomaže administratorima sustava u određivanju hardvera, primjeni OS-a i hipervizora, a također omogućuje sveobuhvatno upravljanje konfiguracijom. Neke dodatne značajke kao u nastavku.

 • Omogućuje implementaciju različitih okusa konfiguracije putem metapodataka.
 • Pomaže u pripremi infrastrukture za pokretanje sustava, a operaterima također pruža programabilnost za to.
 • Provodi proširenje kroz asimilaciju nekoliko alata OpenStack konfiguracija klastera.
 • Compass jezgra kombinira se s mnogim drugim alatima za otkrivanje resursa, planiranje OS-a i implementaciju paketa.

Zaključak

Trebali biste provjeriti i testirati svaki od alata iz vašeg kraja kako biste bili sigurni da jedan od ovih proizvoda zadovoljava vaše zahtjeve. Kada je u pitanju OpenStack, postoji dovoljno alata i tehnika da se smanji glavobolja instalacije i postavljanja; Predlažem korištenje goriva ili goriva ako razmišljate o postavljanju privatnog oblaka. Također ćete voljeti čitati o 8 Cloud Object Storage za javno spremanje & Privatni podaci.

OZNAKE:

 • Otvoreni izvor

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map