Vse, kar bi morali vedeti o Docker Hubu

Pozanimo se o Docker Hubu.


Danes bomo v tej vadnici spoznali Docker Hub, vključno s tem, kako ga uporabljati, kako ustvariti svojo sliko in kako pomaga pri objavljanju in vlečenju slik na in z njega Docker Hub. In tudi nekaj časa bomo raziskovali v priljubljenih skladiščih na Docker Hubu.

Predpogoji

Potrebujete osnovno razumevanje Dockerja, ki ga pozna Windows in Linux. Ta vadnica bo uporabila orodje Docker Desktop za izvajanje tekoče vadbe, tj. Za sestavljanje in potiskanje slike na Docker Hub. Uporabniki operacijskega sistema Windows in Mac ga lahko prenesejo in namestijo tukaj, in uporabniki Linuxa temu sledijo povezava.

Kaj je Docker Hub?

Docker Hub je registrska storitev v repozitoriju Docker Inc.

Omogoča nam, da vlečemo in potisnemo slike dockerja do in iz Docker Hub-a. To lahko obravnavamo kot GitHub, kjer dobimo in potisnemo svojo izvorno kodo, vendar v primeru Docker Hub prenesemo ali objavimo slike posode. Gre za spletno shrambo, ki temelji na oblaku, ki shranjuje obe vrsti repozitorij, tj. Javnega skladišča, pa tudi zasebnega. Javna skladišča so dostopna vsem, zasebna pa je dostopna zadevnemu lastniku skladišč; tudi z njo so stroški, če shranimo več kot določeno število skladišč kot zasebnih.

Značilnosti Docker Hub

Docker Hub ponuja naslednjih več funkcij.

# 1. Slikovne zbirke

Pomaga nam pri iskanju in vlečenju slik posode iz Docker Hub-a.

Pomaga nam tudi pri potiskanju slik kot javnega ali zasebnega skladišča v Docker Hub.

# 2. Skupina in organizacije

Omogoča nam ustvarjanje delovnih skupin in shranjevanje skladišč kot zasebnih, ki so na voljo za uporabo samo v naši organizaciji. Tako smo upravljali dostop do svojih zasebnih shramb slik vsebnikov.

# 3. GitHub in Bitbucket Integracija

Omogoča integracijo s skladišči izvorne kode, kot sta GitHub in BitBucket.

# 4. Samodejne zgradbe

Če je katera koli sprememba izvorne kode potisnjena v shrambe izvorne kode, ta samodejno zazna in ustvari slike vsebnika iz GitHub ali BitBucket in jih potisne v Docker Hub.

# 5 Spletne kljuke

Ko smo uspešno potisnili svoje slike, s pomočjo spletnega kljuka sproži akcijo za integracijo Docker Hub z drugimi storitvami.

# 6. Uradne slike in slike izdajatelja

Kakovostne slike, ki jih nudijo dokerji, veljajo za uradne slike in jih je mogoče povleči in uporabljati. Podobno kakovostne slike zunanjih prodajalcev so slike izdajatelja, ki jih imenujemo tudi certificirane slike, kar daje podporo in združljivost s podjetjem Docker. O več potrjenih slikah bomo razpravljali pozneje v tem članku.

Ustvarjanje prvega skladišča

Ta korak zahteva prijavo v Docker Hub z uporabo vaših poverilnic za prijavo. Če nimate računa, lahko že ustvarite s klikom na gumb za prijavo, ki je na voljo na spletni strani. Ko se prijavite, lahko ustvarite skladišče s klikom na Ustvari repozitorij na strani dobrodošlice.

 • Ko kliknete Ustvari repozitorij, bo zahteval ime, dodal ime svojemu repozitoriju.

Moje prvo skladišče

 • Izberite možnost vidnosti iz javne ali zasebne.

Z nastavitvami gradnje lahko vključimo tudi svoja skladišča izvorne kode, kot sta GitHub in BitBucket, vendar je neobvezna in se lahko izvede tudi na poznejši stopnji.

 • Ko je vse končano, kliknite na Ustvari.

Čestitamo! Ustvarili ste svoja prva shramba, ki bo videti na naslednji način.

Ustvarjanje prvega skladišča

Docker Hub nam ponuja samo eno zasebno skladišče. Čeprav, če potrebujemo več zasebnih skladišč, lahko svoj račun nadgradimo na plačljiv načrt.

Zdaj odprite orodje / terminal Docker Desktop, ki ste ga prenesli in namestili zgoraj in se z ukazom prijavite v Docker Hub.

prijava dockerja

Raziskovanje slik

Obstajata dva načina iskanja v javnih skladiščih in slikah iz Docker Hub-a, torej lahko ga poiščemo na spletnem mestu Docker Hub ali pa uporabimo orodje ukazne vrstice in zaženemo spodnji ukaz. Razmislimo, da želimo iskati sliko repozitorija MySQL.

iskanje dockerja

Ukaz za iskanje Dockerja

Prenos slike

Sliko iz ukaza Docker Hub lahko prenesemo z ukazom pull na naslednji način

# docker potegni mysql

Če imamo na svojem stroju že sliko mysql, bo zgornji ukaz samodejno posodobil sliko na najnovejšo različico. Pri tem moramo upoštevati, da če opazimo izhod ukaza za iskanje dockerja, je na Docker Hubu veliko slik MySQL in to je zato, ker lahko sliko potisne vsak. Od nas pa je odvisno, koga uporabiti glede na naš primer uporabe, in moramo sirirati ustreznega.

Recimo, da želimo narisati bitnami / mysql sliko.

# docker potegni bitnami / mysql

Ustvarjanje slike

Za ta postopek je potreben Dockerfile. Dockerfile si lahko predstavljamo kot navodila za uporabo, ki dockerju povejo, kaj naj sestavi. Skratka, konfiguracijska datoteka ohranja navodila za sestavljanje, kar ji rečemo, da sestavi.

Kako deluje?

Docker prebere navodilo iz dockerfile in slike samodejno gradi. Slika Dockerja je večplastni datotečni sistem in je sestavljen iz več plasti, ki so samo za branje, in vsak sloj Dockerjeve slike predstavlja navodila dockerfile. Za ustvarjanje slike s pomočjo Dockerfile sledimo spodnjim korakom.

Ustvari datoteko Dockerfile, ki določa našo konfiguracijo aplikacije.

# sudo vim Dockerfile

Opomba – Ime datoteke mora biti Dockerfile z velikim kapitalomD“.

OD ubuntuja: 16.04
VZDRŽEVALEC [zaščitena e-pošta]
RUN apt-get update
RUN apt-get install – moj mysql
CMD odmev "Moja prva slika je bila ustvarjena."

Oglejmo si nekatere pomembne ključne besede, uporabljene v Dockerfileu

 • Lahko uporabimo # simbole za dodajanje komentarja v Dockerfile
 • The „OD“Ključna beseda določa osnovno sliko, ki jo je treba uporabiti.
 • The „VZDRŽEVALEC“Ključna beseda je oseba, ki bo ohranila to sliko.
 • The „ZAPORI“Se za izvajanje navodil za sliko uporablja ključna beseda. V našem primeru najprej posodobite sistem in nato namestite MySQL.
 • The „CMD“Ključna beseda se uporablja za izvajanje ukaza po zagonu vsebnika.
 • The „KOPIRATI“Ključna beseda se lahko uporablja za kopiranje datoteke iz našega gostiteljskega sistema v docker posodo.
 • Ključna beseda EXPOSE se uporablja za določitev številke vrat, na katerih bo posoda izvajala svoj postopek.

Zaženite spodnji ukaz, da sestavite našo Dockerjevo sliko

Sintaksa:

docker build -t / repo-ime .

# docker build -t asadali08537 / first-repo .

V zgornjem ukazu je ime slike in “.“Določa trenutni delovni imenik. To kaže, da bo Docker poiskal trenutni imenik docker datoteke. “-t“Se uporablja za označevanje slike. Vidimo lahko rezultat podoben:

Izdelava podobe dockerja

Zdaj preizkusimo našo sliko tako, da jo zaženemo s pomočjo ukaza docker.

docker run asadali08527 / first-repo

Izvedba zgornjega ukaza bo od vaše Dockerjeve slike zahtevala, da na svoj stroj uspešno namesti MySQL z vsemi potrebnimi posodobitvami, na koncu pa bo prikazano tudi odmevno sporočilo..

Potiskanje slike

Ko je naša slika uspešno ustvarjena in se zažene, jo lahko s potisnim ukazom potisnemo na Docker Hub.

docker push asadali08527 / first-repo

pushin docker image

Slikovne oznake in stanje lahko preverimo na Docker Hubu, ki bo videti nekako tako.

Posnetek zaslona Docker Hub po pritisku na sliko

Kaj so slike Docker Certified?

To so uradne slike, ki so jih poslali prodajalci ali sodelavci. Docker Hub lahko sliko potrdi samo, če je njena vsebina v skladu s pravili, standardi in zakoni, ki jih zagotavlja Docker Hub. Skratka, ta slika mora opraviti določene osnovne teste.

Docker Hub ponuja inspectDockerImage orodje, s katerim lahko prodajalec samo potrdi slike in vtičnike (običajno prodajalec ali avtor prispevkov objavi svoje vtičnike za beleženje količin in omrežij).

Opomba –

Če želite objaviti svojo sliko kot docker, moramo najprej potrditi in preizkusiti svoje slike in vtičnike prek inspectDockerImage orodje, ko bomo uspešno potrdili in preizkusili, ga bo Docker Hub po predložitvi potrdil. Če naša vsebina zahteva ne certificirano okolje, je v nobenem primeru ne moremo objaviti kot overjeno.

Priljubljene slike na DockerHubu

Na Docker Hubu je na voljo veliko kuriranih in optimiziranih slik.

Priljubljenost teh slik je odvisna od različnih dejavnikov, kot so poteg, tržna prisotnost, ocene, ocene zadovoljstva itd. Če želite podroben seznam najbolj priljubljenih skladišč, se pomaknite do Docker Hub Spletna stran. Uporaba slike je odvisna tudi od operacijskega sistema in njegove arhitekture. Če vemo, da bodo uporabljene slike uporabljene za OS in njegovo arhitekturo, moramo pred vlečenjem slike razmisliti o ključnih dejavnikih.

 • Poiščite določeno različico z uporabo oznak (večinoma najnovejše).
 • Izberite tisto, ki ima največ prenosov in zvezdic.
 • Preverite njegove posodobitve (ko je bila nazadnje posodobljena).
 • Če je mogoče, preverite njegovo vrsto, ali je preverjeni založnik ali uradni (Docker Certified).

Spletne kljuke

Spletna povezava je spletni povratni klic, ki deluje z dogodki, in aplikacija omogoča, da informacije v realnem času posreduje drugi aplikaciji. Dandanes skoraj vsaka aplikacija omogoča spletno povezavo, zato ima Docker Hub tudi to funkcijo.

Gre za potisni API HTTP, ki ga sprožijo dogodki, ki jih določi uporabnik. S pomočjo spletnega zaslona v dockerju lahko prijavimo aplikacijo ali storitev, ki uporablja zadevne slike. Na splošno konfiguriramo spletne brskalnike z dockerjem kot niz dogodkov, tako da bo vsako nalaganje novih slik sprožilo testiranje aplikacij za zagon podčrtanih testnih primerov.

Ko je rezultat preizkusa uspešen, bo sprožil še en dogodek, to bo namestitev vsebnika, in ko bo uspešno izveden, bo sprožil še druge dogodke za beleženje doslej opravljenih sprememb..

Zaključek

Mislim, da zdaj dobro razumete Docker Hub in kako lahko iščete, ustvarjate in potiskate slike. Upoštevajte, ko boste potiskali javne slike, bodo vidne vsem.

Če še ni, si oglejte ta navodila za namestitev Dockerja.

Oznake:

 • Docker

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map