Kajian DigitalOcean: Adakah Gelombang Tinggi?

DigitalOcean muncul hosting VPS yang cukup menjanjikan tetapi adakah harganya sepadan? Kami ada jawapan untuk anda. Kami membeli perkhidmatan itu dan menggunakannya untuk sementara waktu untuk menilai seberapa baik atau buruknya. Kami memperhatikan banyak faktor termasuk waktu operasi, waktu muat, biaya, ciri, dan sokongan pelanggan yang ditawarkan oleh syarikat.


Peringkat Berlebihan

4.8 / 5

ciri-ciri
9/10

Mesra pengguna
10/10

Harga
10/10

Sokongan
9/10

Kebolehpercayaan
10/10

Potongan DigitalOcean
Lihat Tawaran

Waktu tamat

99.99%

Beban Masa

219 ms

Ditubuhkan pada tahun 2011, DigitalOcean menawarkan pelbagai perkhidmatan dan nama yang cukup dihormati hari ini. Malah nama besar seperti Gitlab nampaknya menjadi peminat syarikat. Selain itu, ia telah disahkan oleh beberapa laman web yang terkenal, termasuk Netcraft, yang menyebutnya sebagai salah satu perkhidmatan hosting awan yang paling cepat berkembang. Syarikat ini berada di kedudukan ketiga dari segi saiz pada tahun 2014 dan baru berkembang sejak itu.

Syarikat Amerika ini terkenal untuk membantu pemaju bekerja dengan lebih pantas. Ini adalah gagasan Mitch Wainer, Ben Uretsky, Alec Hartman, Moisey Uretsky, dan Jeff Carr. Mereka berkumpul untuk memulakan startup kecil di NYC, yang kini digunakan oleh lebih dari setengah juta pengguna.

Ciri-ciri utama

 • Jaminan uptime 99,99%, menjadikannya perkhidmatan yang sangat dipercayai
 • Sandaran automatik menghilangkan keperluan untuk bimbang kehilangan fail anda
 • Rangkaian peribadi membolehkan anda menyimpan lebih banyak Titisan di pusat data yang sama tanpa memakan lebar jalur anda
 • Aplikasi satu klik membolehkan anda memasang sejumlah aplikasi hanya dengan satu klik
 • Ciri pemantauan tanpa sebarang kos
 • Banyak platform e-dagang untuk dipilih

CPU
1 teras

Ruang Cakera
25 gb

Lebar jalur
1 tb

Ram
1 gb

Wang Dikembalikan
30 hari

Pelan Hosting
digitalocean.com

Contents

Kajian DigitalOcean: Maklumat Latar Belakang

Beribu pejabat di NYC, DigitalOcean adalah penyedia infrastruktur awan dengan pusat data tersebar di seluruh dunia. Ia menawarkan gabungan perkhidmatan cloud untuk membantu pembangun menskalakan dan menyebarkan aplikasi di beberapa komputer. Ini adalah penyedia hosting ketiga terbesar di dunia dan juga berjaya memasuki Deloitte Technology Fast 500 List pada tahun 2018.

digitalocean-latar-maklumat Tangkapan skrin disediakan dari webarchive.org untuk tahun 2013

Moisey dan Ben Uretsky menjumpainya pada tahun 2011 setelah menyedari keperluannya kerana kebanyakan syarikat menumpukan perhatian kepada perusahaan dan bukan pada pemaju individu. Produk beta keluar pada suku pertama 2012, dan syarikat itu memperoleh kejayaan besar pertama pada tahun 2013 apabila menjadi salah satu daripada beberapa syarikat yang menawarkan pilihan berasaskan SSD.

Statistik Dihoskan Laman Web & TLD

Laman web pada masa ini mempunyai lebih daripada setengah juta domain, kebanyakan milik .com. Walau bagaimanapun, ia menawarkan sekumpulan TLD lain juga termasuk .info, .org, .biz, dan TLD khusus negara seperti .us.

domain-dihoskan digitalalocean

digitalocean-tlds-statistik

Persembahan, Masa Terkini & Beban Masa

Penting untuk memerhatikan prestasi semasa memilih hos web. Ia harus memberikan kelajuan dan waktu yang baik kerana kedua-dua faktor ini boleh menjadi penting dan mempengaruhi kedudukan SEO juga.

Ujian Prestasi (Pingdom)

Kami menjalankan ujian Pingdom untuk menilai kualiti laman web yang dibuat menggunakan WordPress dan mempunyai kandungan palsu termasuk grafik. Keputusan ujiannya sangat baik:

pingdom-digitalocean

Pemuatan halaman mengambil masa kurang dari satu saat, yang cukup mengagumkan. Anda harus ingat perkara ini kerana kebanyakan pengguna akan meninggalkan laman web jika diperlukan 2 saat atau lebih lama untuk dimuat.

Kami tidak menggunakan tip cache atau pengoptimuman kelajuan dan mendapati hasilnya cukup baik. Namun, seperti yang anda lihat, ukuran halamannya cukup kecil di sini, dan kelajuannya mungkin sedikit lebih perlahan jika anda memiliki halaman yang besar.

Waktu Waktu Pelayan & Masa Beban (UptimeRobot)

Kami menjalankan pemantauan UptimeRobot di laman web yang sama untuk menilai kualiti dan sekali lagi cukup kagum dengan hasilnya.

digitalocean-uptime

Seperti yang anda lihat, laman web telah beroperasi selama 5188 jam, iaitu sekitar 216 hari. Kelajuannya juga boleh dipercayai dan tidak mencapai tanda 1 saat walaupun sekali. Kami yakin perkhidmatannya cepat dan stabil.

Waktu Masa DigitalOcean & Muatkan Masa untuk 3 Bulan Terakhir (UptimeRobot)

Sebulan
Statistik Masa Masa
Muatkan Statistik Masa
Ogos 2019100%158 ms
Julai 2019100%159 ms
Jun 2019100%153 ms

Masa Respons Pelayan (Bitcatcha)

Adalah mustahak untuk mengetahui bagaimana semua perkara di laman web anda dimuat dan bagaimana ia berfungsi di pelbagai negara; setelah semua internet menjadi global.

digitalocean-bitcatha

DigitalOcean mendapat A + dalam senarai kami. Ia mempunyai pelayan di seluruh dunia. Oleh itu kelajuannya cepat di hampir semua penjuru. Ini adalah yang terpantas di AS, diikuti oleh Australia. Ia juga cukup pantas di Eropah, sama dengan 25 ms di London. Ini paling lambat di wilayah Sao Paulo dan Bangalore, tetapi itu tidak terlalu buruk. Secara keseluruhan, ini adalah pilihan yang bagus jika anda mengharapkan jumlah trafik antarabangsa yang baik.

Harga DigitalOcean & Pelan (Titisan)

DigitalOcean direka untuk bukan sahaja pemaju individu, tetapi juga untuk perusahaan besar dan kecil. Syarikat ini menawarkan gabungan pakej dan mempunyai tahap hosting yang berbeza untuk memenuhi keperluan pengguna yang semakin meningkat.

Pengguna dapat memilih dari pelbagai pakej hosting bergantung pada jumlah dan keperluan penyimpanan mereka. Sebilangan besar boleh ditagih setiap jam atau bulanan.

Syarikat itu telah memberikan nama ‘Droplets’ ke mesin maya. Anda boleh memilih dari Tetesan yang Dioptimumkan CPU atau Titisan Standard. Yang pertama lebih sesuai untuk pengguna yang menginginkan mesin beefy yang dapat melakukan pekerjaan intensif, sementara yang kedua lebih sesuai untuk pengguna yang ingin melakukan tugas biasa.

digitalocean-create-droplet

Jangan biarkan istilah baru ini menakutkan anda. Tidak ada yang rumit. Hanya nama untuk mesin. Lebih-lebih lagi, sangat mudah untuk dikendalikan dan dikendalikan. Pengguna boleh memesan atau memadam mesin bergantung pada keperluan mereka.

Anda boleh memilih dari pelbagai OS termasuk Ubuntu, Linux, CoreOS, Fedora, FreeBSD, GPL, dan Debian. Semua OS sudah siap, dan anda boleh memulakannya dengan segera. Sebenarnya, hanya memerlukan 55 saat untuk mendapatkan akses ke Titisan baru.

Titisan Standard & Titisan Dioptimumkan CPU

Standard Sroplet sesuai untuk penskalaan dan hosting aplikasi web, blog, lingkungan pementasan / pengujian, pangkalan data, dan cache dalam memori. Pakej termurah bermula dari $ 5 / bulan ($ 0,007 / jam) dan dilengkapi dengan 1GB RAM / 1 CPU, 25GB Disk SSD dan 1000GB pemindahan. Anda boleh memilih dari pelbagai pakej, dan semuanya menawarkan harga setiap jam dan bulanan.

Sebaliknya, Droplets yang Dioptimumkan CPU dilengkapi dengan hyper-threads khusus dan lebih sesuai untuk aplikasi intensif CPU seperti penayangan iklan, pembelajaran mesin, pemprosesan kumpulan, dan pengekodan video. Pelan termurah berharga $ 40 / bulan atau $ 0.060 / jam. Anda boleh memilih dari pelbagai pakej, dan semuanya menawarkan harga setiap jam dan bulanan.

Titisan Standard

Titisan Dioptimumkan CPU

Jadual Harga untuk Titisan Optimum dan CPU yang Dioptimumkan

Titisan Standard

Pakej
Nama OS
RAM / VCPUS
SSD
Pindah
Harga
Awan 1Linux / Unix1 GB / 1 CPU25 GB1 TB$ 5 / bln
Awan 2Linux / UnixCPU 2 GB / 150 GB2 TB$ 10 / bln
Awan 3Linux / UnixCPU 2 GB / 260 GB3 TB$ 15 / bln
Awan 4Linux / UnixCPU 4 GB / 280 GB4 TB$ 20 / bln
Awan 5Linux / UnixCPU 8 GB / 4160 GB5 TB$ 40 / bln
Awan 6Linux / UnixCPU 16 GB / 6320 GB6 TB$ 80 / bln

Titisan Dioptimumkan CPU

Pakej
Nama OS
RAM / VCPUS
SSD
Pindah
Harga
Awan 1Linux / UnixCPU 4 GB / 225 GB4 TB$ 40 / bln
Awan 2Linux / UnixCPU 2 GB / 150 GB2 TB$ 10 / bln
Awan 3Linux / UnixCPU 16 GB / 8100 GB6 TB$ 160 / bln
Awan 4Linux / UnixCPU 32 GB / 16200 GB7 TB$ 320 / bln
Awan 5Linux / UnixCPU 64 GB / 32400 GB9 TB$ 640 / bln

Pemaju

Sekiranya anda seorang pembangun, maka ada berita baik untuk anda. Anda boleh menggunakan perkhidmatan untuk membuat Titisan baru hanya dalam 55 saat. Setiap Droplet akan memberi anda akses root dan beberapa ciri menarik lain termasuk: Keupayaan memilih OS, pengurusan DNS, panel kawalan ringkas, firewall Awan, sandaran automatik, gambar aplikasi pra-binaan, Rangkaian peribadi, Pemindahan gambar global, SSD.

Penting: Syarikat ini menawarkan sebilangan besar pilihan hosting cloud tetapi tidak merangkumi hosting yang dikongsi, dikhaskan, atau dikendalikan.

Cara Membuat Titisan?

Panel kawalan DigitalOcean agak mudah digunakan. Inilah cara membuat Droplet anda sendiri.

1. Log masuk ke panel kawalan, pergi ke Papan Pemuka dan tekan butang hijau “Buat”, kemudian pilih Titik pilihan pertama (buat pelayan awan).

Titisan Standard

2. Pilih konfigurasi yang anda perlukan di halaman seterusnya (Buat Titisan). Konfigurasi dilengkapi dengan pilihan lalai.

3. Anda boleh memilih untuk menyesuaikan Titisan anda. Prosesnya agak mudah. Pilih gambar dan pilih OS yang anda inginkan dengan aplikasi yang telah dipasang sebelumnya, jika diperlukan.

pilih gambar

4. Pilih storan dan RAM yang diperlukan.

5. Anda juga boleh memilih untuk menambahkan penyimpanan blok jika anda memerlukan jumlah simpanan tambahan untuk menyerang ke Titisan anda.

6. Lebih-lebih lagi, pertimbangkan untuk membuat sandaran jika anda ingin sistem membuat gambar cakera Droplet anda seminggu sekali sehingga anda dapat menggunakannya sekiranya berlaku kerosakan atau masalah lain. Cadangan tetap disimpan selama kira-kira sebulan (empat minggu).

7. Pilih kawasan pusat data yang perlu diingat pelanggan anda. Ia semestinya paling dekat dengan tempat anda menemui sebahagian besar penonton anda.

Titisan Standard

8. Pilih pilihan tambahan seperti rangkaian peribadi, IPv6, data pengguna dan pemantauan.

9. Tambahkan kunci SSH untuk keselamatan anda.

10. Selesaikan dan buat.

DigitalOcean Basic (Pelan VPS) secara terperinci

Tidak kira seberapa baik syarikat itu; kebanyakan orang akan menjauhinya jika terlalu mahal. Nasib baik, DigitalOcean adalah antara pilihan yang lebih berpatutan, terutamanya kerana anda boleh memilih antara pakej setiap jam dan pakej bulanan.

Semua pakej standard merangkumi pengurusan DNS, sokongan 24/7, firewall yang ditentukan sebelumnya dan percuma, pemantauan lengkap, dan sejumlah aplikasi sumber terbuka pra-binaan.

Mari mengetahui rancangannya secara terperinci.

Apa yang termasuk dalam Pakej VPS Basic (5 $)?

Anda boleh mendapatkan pakej Standard Droplet 1vCPU dengan harga serendah $ 5 sebulan atau $ 0,007 / jam. Ia dilengkapi dengan pemindahan 1 TB dan SSD 25 GB.

Harga Bermula

Anda boleh bermula dengan harga serendah $ 5, sebulan. Mendaftar untuk jangka panjang mungkin merupakan pilihan yang baik tetapi syarikat tidak menawarkan potongan harga, dan kontrak 36 bulan termurah akan dikenakan biaya $ 180. Pilihan paling mahal ialah 32 vCPU dan berharga $ 960 / bulan atau $ 1.429 / jam. Ia dilengkapi dengan pemindahan 12 TB dan SSD 840 GB.

Rancang & Pakej
Awan 1
Awan 2
Awan 3
Awan 4
Awan 5
Tempoh 1 Bulan$ 5$ 10$ 15$ 20$ 40
Tempoh 12 Bulan$ 60$ 120$ 180$ 240$ 480
Tempoh 24 Bulan$ 120$ 240$ 360$ 480$ 960
Tempoh 36 Bulan$ 180$ 360$ 540$ 720$ 1140

Harga Pembaharuan

Ini adalah salah satu daripada beberapa syarikat yang tidak mempunyai polisi pembaharuan. Anda hanya membayar untuk penggunaan sebenar. Selain itu, semua pakej dilengkapi dengan had bulanan untuk memastikan anda tidak pernah keluar dari anggaran anda, tidak kira berapa banyak Titisan yang anda buat.

Ciri-ciri Utama secara terperinci

Mari kita lihat beberapa ciri utama yang ditawarkan oleh DigitalOcean. Ini akan membantu anda menentukan seberapa baik atau buruknya pilihan ini untuk anda.

Nama domain & E-mel

Semua pakej dilengkapi dengan akaun e-mel percuma; namun, tidak ada pakej yang menawarkan nama domain percuma. Anda harus membelinya dari pendaftar dan memindahkannya ke DigitalOcean kerana ia menawarkan perkhidmatan hosting DNS tetapi bukan pendaftaran.

buat-baru-rekod

Ruang Web & Lebar jalur

Anda boleh memilih dari dua pilihan storan:

Blok Penyimpanan: Anda boleh memilih antara 1 GB hingga 16 GB dan bahkan menggabungkan blog yang berbeza menjadi satu, menjualnya semula, dan memindahkannya dari satu Titisan ke yang lain. Anda boleh menambahkan storan tambahan dengan harga $ 0.10 / GB sebulan.

Penyimpanan Objek: Penyimpanan objek sesuai untuk menghosting data yang tidak tersusun, seperti video. Ia berbeza dengan penyimpanan blok kerana data tidak memiliki format yang tepat. Juga dikenal sebagai Spaces, ini memungkinkan anda mengakses data yang tersimpan melalui HTTP. Ruang minimum ialah 250GB dengan lebar jalur minimum 1TB.

Titisan Standard

Aplikasi Satu Klik

Anda dapat menjimatkan lebih banyak masa dengan memasang aplikasi hanya dengan satu klik. Ini termasuk: MySQL, Node.js, WordPress, Ghost, Docker, MongoDB, LAMP stack, Machine Learning, dll..

aplikasi digitalocean

Perkhidmatan Penghijrahan

Walaupun syarikat itu tidak menawarkan perkhidmatan migrasi berbayar atau percuma, anda boleh menghubungi sokongan pelanggan untuk mendapatkan bantuan mengenai bagaimana melaksanakan tugas.

Ruang

Tidak seperti Titisan, Ruang dibuat untuk menyimpan objek sederhana. Sistem ini membolehkan anda menyampaikan data yang disimpan kepada pengguna dan aplikasi akhir. Mereka berskala dan mudah dibuat. Tambahan, mereka beroperasi dengan cara yang jelas dan dilengkapi dengan drag-and-drop API.

ruang digitalalocean

Kubernetes

Kubernetes adalah perkhidmatan yang baru dilancarkan yang hanya memerlukan beberapa minit untuk memulakan. Perkhidmatan terurus ini menawarkan penskalaan automatik, mudah alih aplikasi, antara faedah lain.

digitalocean kubernates

Kebolehpercayaan (Pilihan Keselamatan)

Keselamatan menjadi perhatian besar dalam hal data di cloud. DigitalOcean nampaknya memahami ini dan menawarkan banyak ciri keselamatan.

Perlindungan Privasi Domain

Oleh kerana syarikat tidak menyediakan Perlindungan Privasi Domain, satu-satunya pilihan anda adalah membeli domain dari vendor pihak ketiga dan menambahkannya menggunakan konsol domain khas yang memudahkan prosesnya. Syarikat boleh membantu anda dalam prosesnya.

Sijil SSL

Walaupun syarikat itu tidak menawarkan sijil SSL, pengguna mempunyai pilihan untuk memasangnya melalui konsol secara percuma. Ini sangat penting kerana sebilangan penyemak imbas tidak akan memuatkan laman web anda tanpa sijil SSL yang sah dan bahkan Google boleh menghukum laman web anda jika tidak mempunyai sijil SSL.

Ini juga membolehkan anda membeli sijil standard dari laman web lain, seperti GoDaddy di mana ia tersedia dengan harga $ 5.99 / tahun.

IP khas

Syarikat ini menawarkan IP khusus untuk setiap Titisan. Lebih-lebih lagi, syarikat ini juga menyediakan “Floating IPs” dengan setiap Droplet sehingga aplikasi terus berjalan walaupun Droplet gagal. Sistem akan menetapkan IP dengan cepat ke Droplet siap sedia, sehingga mencegah waktu henti.

Sandaran

Sandaran tidak menjadi perhatian dengan DigitalOcean kerana syarikat itu menawarkan gambar dan sandaran yang membolehkan anda memulihkan, mendua, atau menyimpan Titisan. Gambar dan sandaran disimpan secara berasingan. Walaupun gambar dibuat secara manual oleh pengguna, sandaran disimpan secara automatik oleh sistem.

Pengguna boleh mengaktifkan sandaran automatik yang disimpan di pelayan tetapi tidak dapat dimuat turun. Namun, ingat bahawa syarikat itu menjelaskan bahawa adalah tugas pelanggan untuk menjaga keselamatan data dan bukan syarikat sehingga anda dapat mempertimbangkan data sandaran.

Storan snapshot dikenakan berdasarkan ruang. Syarikat ini menawarkan sandaran automatik dengan harga 20% dari apa yang dikenakan oleh Droplet.

Cara Membuat Sandaran Fail Secara Manual dan Menyimpannya di Mesin Setempat Anda secara Percuma:

 1. Log masuk ke konsol DigitalOcean, buka dan sambungkan ke terminal menggunakan arahan ini: ssh [dilindungi e-mel], arahan anda akan kelihatan seperti: ssh [dilindungi e-mel]
 2. Pergi ke direktori / var / www / html melalui arahan ini: cd / var / www / html
 3. Lancarkan arahan berikut untuk memasang utiliti zip (abaikan titik ini jika utiliti zip sudah dipasang dan pergi ke titik 4, anda harus melakukan langkah ini hanya sekali): sudo apt install yum, sudo yum install zip
 4. Ambil sandaran sebenar dengan melancarkan arahan berikut: sudo zip -r /var/www/html/files-backup.zip / var / www / html /
 5. Fail sandaran akan disimpan dengan nama file-backup.zip dan anda boleh memuat turunnya dengan membuka www.yourwebsite.com/files-backup.zip
 6. Atas sebab keselamatan, hapus fail sandaran dari pelayan menggunakan arahan ini: sudo rm files-backup.zip

Akses Kakitangan Terhad

Maklumat anda selamat dan terjamin kerana hanya ahli pasukan kejuruteraan yang boleh mengakses sandaran dan tangkapan gambar kedai. Anggota kakitangan tidak mempunyai akses ke fail-fail ini.

Keselamatan Pelayan

Syarikat memahami pentingnya menjaga keselamatan pelayan. Bukan hanya pusat data yang dilindungi oleh kakitangan keselamatan, tetapi syarikat juga menggunakan alat yang berbeza, seperti pengesahan dua faktor dan pengujian biometrik, untuk menjauhkan para pengganggu. Selain itu, DigitalOcean juga memenuhi standard keselamatan antarabangsa dan nasional.

keselamatan digitalocean

Pemantauan Pengguna

Syarikat ini membolehkan anda mengawasi faktor-faktor yang berlainan dengan menetapkan peringatan ketika CPU melebihi ambang, dll. Anda boleh memilih untuk menerima makluman ini melalui e-mel atau Slack. Selain ini, mengawasi faktor-faktor seperti penggunaan jaringan, penggunaan memori, dan penggunaan disk juga mudah dilakukan dengan pemantauan waktu nyata.

Anda juga boleh memasukkan IP ke senarai putih dan menentukan alamat yang berbeza, walaupun dengan teg. Ini penting kerana firewall secara automatik akan menyekat akses sekiranya tidak ada senarai putih.

pemantauan pengguna

Firewall

Anda boleh menerapkan peraturan firewall pada satu atau beberapa Titisan. Semuanya berpusat menjadikannya mudah untuk mengakses maklumat.

Lokasi Pelayan

Syarikat ini kini mempunyai 8 pusat data di seluruh dunia. Mereka ditempatkan secara strategik di Singapura, India, Belanda, Jerman, Kanada, AS, dan UK.

Kemudahan penggunaan

DigitalOcean sangat mesra pelanggan dan menjadikannya mudah untuk memulakan. Sebenarnya, anda hanya boleh mengklik butang atau ikon untuk menghidupkan dan menjalankan laman web anda.

Kemudahan Pendaftaran

Prosesnya hanya memerlukan beberapa minit. Pergi ke laman rasmi, pilih pakej dan klik pada Permulaan atau Daftar. Syarikat akan meminta nama, alamat e-mel, dan kata laluan anda dan anda masuk. Anda juga boleh menggunakan ID Gmail anda untuk mendaftar.

Anda mungkin mempunyai akaun individu atau akaun pasukan, yang boleh menjadi pilihan yang baik jika anda bekerja dengan beberapa orang. Anda mungkin kemudian menghantar maklumat termasuk lokasi anda dan alasan untuk menggunakan DigitalOcean.

cara bayaran

Syarikat ini menawarkan pelbagai kaedah pembayaran termasuk PayPal dan kad (Discover, Visa, MasterCard, dan American Express). Malangnya, kad debit, pesanan wang, atau cek tidak lagi diterima. Namun, anda boleh menggunakan kad debit anda untuk mengirim pembayaran melalui PayPal. Pembayaran dikendalikan melalui Stripe dan selamat dan terjamin.

Nota: Syarikat ini menawarkan satu kod promo bagi setiap akaun yang dapat membantu anda menjimatkan wang. Pertimbangkan untuk menggunakannya juga.

pembayaran bluehost

Pengalaman Panel Kawalan dan Papan Pemuka

Laman web ini menawarkan panel kawalan yang sangat mudah. Ia tidak mempunyai banyak pilihan kerana syarikat itu tidak menawarkan jenis pilihan hosting yang lain, tetapi cukup untuk membuat anda pergi.

Pasang cPanel Sendiri

Anda boleh memilih untuk membeli dan memasang cPanel. Oleh kerana laman web ini direka untuk pembangun, anda tidak akan mendapat banyak pilihan di sini melainkan anda membelinya – cPanel adalah salah satu pilihan tersebut. Walau bagaimanapun, kekurangan cPanel tidak akan menjadi masalah kerana anda tidak memerlukan banyak pilihan yang ditawarkannya. Walau bagaimanapun, pertimbangkan untuk mendapatkannya jika anda tidak menikmati platform Unix.

Walaupun begitu, cukup mudah untuk memasang cPanel, walaupun ia tidak tersedia dalam pilihan satu klik.

Pengenalan Antaramuka DigitalOcean

Antaramuka direka dengan baik dan senang digunakan. Ia mudah, dan menarik. Anda tidak akan mengalami kesulitan dalam memantau atau menggunakan Droplets atau aplikasi.

Prasarana & Teknologi Khas

Syarikat ini mempunyai pusat data di seluruh dunia termasuk Singapura, London, San Francisco, Amsterdam, dan New York. Hanya beberapa pusat data yang menawarkan IPv6 dengan rancangan untuk memberikan sokongan kepada pusat-pusat lain juga.

Syarikat ini bergantung pada teknologi khasnya sendiri yang dibina untuk memberikan pengalaman sederhana kepada penggunanya. Pelayan awan dibuat menggunakan Virtualisasi KVM. Anda juga boleh menggunakan API syarikat untuk membuat API anda sendiri.

Perkhidmatan Pelanggan (Sokongan)

Sokongan pelanggan sangat penting ketika anda bekerja dengan penyedia hosting. Masalah sederhana pun boleh menghentikan prosesnya.

Sembang Langsung

Pilihan ini pada masa ini tidak tersedia, yang mungkin menyusahkan pengguna yang biasanya menyelesaikan masalah mereka di sana dan kemudian.

Tiket

Satu-satunya cara untuk menghubungi pasukan adalah dengan membuka tiket. Anda boleh menandakan tiket anda segera jika ia penting. Tiket biasanya akan dijawab dalam masa 12 jam, tetapi tiket segera mungkin akan dihadiri lebih awal. Anda akan menerima pemberitahuan e-mel setiap kali terdapat kemas kini mengenai tiket terbuka anda.

Telefon

Syarikat pada masa ini tidak menawarkan sokongan telefon.

Sumber Pendidikan (Pangkalan Pengetahuan) & Komuniti

Oleh kerana DigitalOcean dibuat untuk pemaju; syarikat mengharapkan pengguna tidak menghadapi banyak masalah. Untuk beberapa masalah asas, mereka boleh merujuk panduan yang sangat terperinci dan memperkenalkan dasar tetapi juga prosedur dengan bantuan gambar dan ilustrasi.

Selain daripada ini, terdapat juga komuniti yang besar untuk berinteraksi dengan orang lain dan mendapatkan jawapan kepada soalan anda. Komuniti dimoderasi dengan betul oleh pasukan yang juga sering mengambil bahagian dalam perbincangan.

komuniti digitalocean

Jaminan Wang Dikembalikan (Polisi Bayaran Balik)

Syarikat tidak menawarkan bayaran balik; namun, ia mungkin menawarkan beberapa dalam beberapa kes yang jarang berlaku. Satu-satunya pilihan anda ialah membuka tiket sokongan.

Selain daripada ini, DigitalOcean menjanjikan pengembalian kredit untuk waktu henti melebihi masa operasi 99,99% yang dijanjikan. Sekiranya anda baru memulakan, pilihan terbaik anda adalah bermula dengan pilihan termurah dan periksa sistem sebelum anda masuk.

Siapa DigitalOcean Terbaik Untuk?

Oleh kerana perkhidmatan ini terutamanya dirancang untuk pembangun, ia adalah yang terbaik untuk pemaju, baru dan lama. Walau bagaimanapun, ia tidak mesra pemula, dan mungkin memerlukan anda beberapa saat sebelum anda memulakannya.

Platform ini mungkin tidak sesuai untuk pengguna yang menginginkan banyak pegangan tangan. Sekiranya anda tahu apa yang anda mahukan dan dapat menangani teknikal, maka ia boleh menjadi pilihan yang sangat baik untuk anda.

PROS
KEBURUKAN

 • Harga yang jelas tanpa pilihan pembaharuan yang membingungkan atau caj tersembunyi.
 • Waktu operasi 99.99% dijamin dengan pengembalian wang untuk waktu henti melebihi had.
 • Sandaran automatik untuk memastikan data anda tetap selamat.
 • Pilihan pembayaran setiap jam dan hanya membayar pakej yang anda gunakan menjadikannya sangat berpatutan.
 • Rangkaian peribadi memungkinkan untuk berkomunikasi antara dua atau lebih Titisan.
 • Kekurangan cPanel boleh menyusahkan sesetengah pengguna.
 • Tidak ada sembang langsung atau sokongan telefon yang boleh menyukarkan sebilangan pengguna untuk menggunakan perkhidmatan ini.
 • Tidak menawarkan ciri hosting asas yang anda harapkan dari penyedia hosting. Ini termasuk nama domain, penghijrahan laman web.
 • Mungkin terlalu rumit untuk pengguna pemula.

Fakta DigitalOcean & Statistik [Infografik]

Infografik Fakta & Statistik Web Hosting DigitalOcean

Adakah Kami Mengesyorkan DigitalOcean?

Berdasarkan tinjauan kami, DigitalOcean boleh menjadi pilihan yang baik jika anda serius mempunyai platform hosting VPS yang selamat yang juga menawarkan waktu operasi yang sangat baik. DigitalOcean menawarkan apa yang dijanjikan, dan itu adalah pelayan peribadi maya yang boleh dipercayai yang sesuai untuk pembangun. Namun, ini mungkin bukan pilihan terbaik jika anda mencari platform hosting tradisional.

Kami harap tinjauan terperinci ini dapat membantu anda membuat keputusan yang tepat. Apa pendapat anda mengenainya? Adakah anda mempunyai pengalaman dengan DigitalOcean? Beritahu kami!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map