Ulasan DreamHost: Adakah Tuan Rumah yang Anda impikan?

DreamHost adalah antara penyedia hosting paling popular di luar sana. Ia terkenal dengan banyak perkara termasuk harga berpatutan dan sebilangan besar pakej. Kami membeli perkhidmatan tersebut dan membuat laman web kami untuk memeriksa ciri yang ditawarkan oleh syarikat. Kami mengkaji semuanya dari kos hingga masa operasi dan memuatkan data sebenar. Tetapi adakah ia layak Kami akan mengetahui dalam ulasan ini.


dreamhost-sr

Peringkat Berlebihan

4.2 / 5

ciri-ciri
8/10

Mesra pengguna
8/10

Harga
8/10

Sokongan
9/10

Kebolehpercayaan
9/10

Diskaun DreamHost
Lihat Tawaran

Waktu tamat

99.98%

Beban Masa

539 ms

DreamHost mempunyai profil yang mengagumkan dan kira-kira setengah juta pengguna aktif mengehoskan lebih daripada 1.5 juta laman web. Itu jumlah yang besar dan hanya bertambah dari hari ke hari. Ia bukan syarikat baru. Ditubuhkan pada tahun 1996, telah bertambah kuat dan bahkan telah memenangi ‘Perkhidmatan Web Hosting Terbaik’ PCMag beberapa kali.

Ia didirikan oleh sekumpulan pelajar di Harvey Mudd College di California, tetapi hari ini ia mempunyai puluhan kakitangan yang bekerja keras untuk memastikan ia memenuhi harapan berjuta-juta pelanggannya.

Ciri-ciri utama

 • Pembangun laman web untuk memudahkan anda membina laman web anda sendiri
 • SSD untuk prestasi yang lebih pantas
 • Pemasang aplikasi 1-klik
 • Disokong oleh WordPress
 • Sokongan pelanggan yang memenangi anugerah tersedia 24/7
 • E-mel Akaun dengan semua rancangan hosting yang dikongsi

Ruang Cakera
Tanpa had

Lebar jalur
Tanpa had

Wang Dikembalikan
97 hari

Domain Percuma
Tidak

SSL percuma
Ya

Pelan Hosting
www.dreamhost.com

Ulasan DreamHost: Maklumat Latar Belakang

DreamHost adalah syarikat Amerika dalam erti kata sebenarnya. Perkhidmatan hosting ini ditubuhkan pada tahun 1996 oleh sekumpulan rakan yang belajar di Harvey Mudd College di Claremont, California. Ini termasuk Dallas Bethune, Michael Rodriguez, Josh Jones, dan Sage Weil. Keempat-empat rakan itu bekerja keras untuk mengembangkan idea itu dan syarikat itu secara rasmi ditubuhkan pada tahun 1997.

Ia mempunyai banyak pejabat di negara ini dan jangkauan global. Walaupun bukan penyedia hosting tertua di luar sana, ini adalah antara yang paling terkenal berkat dasar murah hati dan harga yang berpatutan.

Statistik Dihoskan Laman Web & TLD

Syarikat ini mempunyai kira-kira setengah juta pengguna aktif yang mengehoskan lebih dari 1 juta laman web. Ia menawarkan banyak TLD termasuk .com, .net, dll. Anda juga akan menemui TLD khusus lokasi di sini seperti .co.uk dan co.us. Selain daripada ini, TLD khusus perniagaan seperti .biz dan .info juga tersedia.

dreamhost-domain-statistik

dreamhost-tlds-statistik

Persembahan, Masa Terkini & Beban Masa

Tidak cukup untuk memiliki web hosting, anda mesti memastikan bahawa ia menawarkan prestasi yang baik. Cara terbaik untuk mengukur kualiti adalah dengan memeriksa waktu operasi dan waktu yang tersedia. Mari kita lihat.

Ujian Prestasi (Pingdom)

Kami menjalankan ujian Pingdom di laman web untuk menilai kelajuan dan ciri yang ditawarkan oleh syarikat. Kami membuat laman web palsu dengan kandungan sebenar sehingga kami dapat mencapai kesimpulan yang nyata. Keputusan ujiannya cukup baik.

pingdom-dreamhost

Memuatkan halaman kurang dari satu saat, rata-rata 471 ms. Ini lebih baik daripada sebilangan besar penyedia di luar sana dan merupakan metrik yang sangat penting di sebalik kejayaan laman web. Oleh kerana kami tidak menggunakan pengoptimuman kelajuan atau cache, boleh dikatakan bahawa hasilnya boleh dipercayai.

Waktu Waktu Pelayan & Masa Beban (UptimeRobot)

UptimeRobot adalah kaedah yang telah dicuba dan diuji untuk menilai sejauh mana laman web boleh dipercayai. Kami menjalankan ujian di laman web ini dan sekali lagi hasilnya positif:

masa-masa impian

Seperti yang anda lihat, laman web telah beroperasi selama 34 jam dan tidak beroperasi sekitar 1 bulan. Ia menawarkan kadar uptime 99,99% dalam 30 hari terakhir, yang sama dengan sekitar 0,072 jam dalam sebulan.

Ini cukup baik kerana anda tahu laman web anda akan sering beroperasi. Begitu juga, kelajuannya sangat baik, rata-rata 199.78 ms.

Masa Respons Pelayan (Bitcatcha)

Oleh kerana laman web dilihat secara global, adalah mustahak untuk mencari penyedia hosting yang dapat memastikan masa muat cepat di seluruh dunia. Kami menjalankan ujian Bitcatcha untuk mengukur ini. Inilah hasilnya.

Seperti yang dijangkakan, laman web memuat yang terpantas di AS, diikuti oleh Australia. Ia paling lambat di Sao Paulo dan Jepun, dengan purata 250 ms, yang tidak terlalu buruk terutamanya apabila anda membandingkannya dengan pilihan lain. Secara keseluruhan, tidak kira di mana khalayak anda berada, anda boleh menghoskan laman web anda di DreamHost tanpa masalah.

Rancangan dan Ciri Hosting

DreamHost menawarkan banyak rancangan hosting. Walaupun mereka berkongsi beberapa ciri yang serupa, beberapa mungkin dilengkapi dengan faedah tambahan. Empat rancangan hosting paling popular yang ditawarkan oleh syarikat itu termasuk.

Jenis Hosting
Pakej # 1
Pakej # 2
Pakej # 3
Pakej # 4
Dikongsi (Asas)$ 2.59 / bln$ 5.59 / bln
WordPress$ 2.59 / bln$ 5.59 / bln
VPS$ 10 / bln$ 20 / bln$ 40 / bln$ 80 / bln
Berbakti$ 149 / bln$ 279 / bln

Hosting Berkongsi

Pakej termurah berharga serendah $ 2.59 / bulan. Anda hanya dapat mengehoskan satu laman web di dalamnya tetapi anda mendapat domain percuma dengannya selain trafik tanpa had, SSL percuma, dan storan SSD percuma.

Pakej yang lebih mahal berharga serendah $ 5,95 / bulan. Anda boleh mengehoskan laman web tanpa had di dalamnya dan menikmati domain percuma selain lalu lintas tanpa had, SSL percuma, dan storan SSD percuma.

Ciri-ciri utama
Permulaan Berkongsi
Dikongsi Tidak terhad
Harga Bermula$ 2.59 / bln$ 5.95 / bln
Harga Pembaharuan$ 2.59 / bln$ 5.95 / bln
Laman web1Tanpa had
Ruang Cakera SSD50GBTanpa had
Lebar jalurTidak bermeterTidak bermeter
Akaun E-melTersedia untuk PembelianTermasuk
Domain DihoskanTanpa hadTanpa had
Domain PERCUMA Termasuk
Sijil SSL PERCUMAAdaPra-pemasangan

Hosting VPS

Asas: Pakej termurah berharga serendah $ 10 / bulan. Anda boleh mengehoskan laman web tanpa had di dalamnya sambil menikmati e-mel tanpa had juga. Ia menawarkan sijil SSL percuma, RAM 1GB dan penyimpanan SSD 30GB, oleh itu mungkin tidak sesuai untuk laman web berat.

Perniagaan: Sesuai untuk perniagaan kecil, yang ini berharga $ 20 / bulan. Anda boleh mengehoskan laman web tanpa had di dalamnya sambil menikmati e-mel tanpa had juga. Ia sesuai untuk laman web kecil, menawarkan 2GB RAM dengan storan SSD 30GB dan lalu lintas tanpa had dengan sijil SSL percuma.

Profesional: Dengan harga serendah $ 40 / bulan, ini juga dilengkapi dengan sijil SSL percuma. Yang satu ini juga membolehkan anda menghoskan laman web tanpa had dengan e-mel tanpa had. Ia menawarkan 4 GB RAM dan penyimpanan SSD 120 GB dan sesuai untuk perniagaan dan laman web profesional bersaiz sederhana.

Perusahaan: Pakej hosting VPS yang paling mahal berharga $ 80 / bulan dan dilengkapi dengan sijil SSL percuma. Anda dapat menjadi tuan rumah laman web tanpa had dengan e-mel tanpa had. Ia menawarkan 8GB RAM dan penyimpanan SSD 240GB dan sesuai untuk laman web besar.

pakej dreamhost-vps

Cloud Hosting

Syarikat ini menawarkan banyak pilihan hosting awan. Ini termasuk:

Pelayan Ram 512MB: Pakej 1 vCPU, lebar jalur tanpa had ini berharga hanya $ 4.50 / bulan atau $ 0.0075 / jam. Ia sesuai untuk bermain-main dan menawarkan cakera SSD 80 GB.

Pelayan Ram 2GM: Pakej 1 vCPU, lebar jalur tanpa had ini berharga hanya $ 12 / bulan atau $ 0.03 / jam. Ia sesuai untuk laman web dan menawarkan cakera SSD 80 GB.

Pelayan Ram 8GB: Pakej 4 vCPU, lebar jalur tanpa had ini hanya berharga $ 48 / bulan atau $ 0.08 / jam. Ia sesuai untuk pangkalan data dan menawarkan cakera SSD 80 GB.

Hosting Khusus

Pakej termurah berharga serendah $ 149 / bulan. Anda tidak hanya menikmati jaminan 100% masa operasi tetapi juga mendapat akses ke pemantauan pelayan 24/7 dengan perlindungan DDoS.

pakej impian khas

DreamHost Basic (Pelan Bersama) secara terperinci

Rancangan Bersama adalah rancangan syarikat yang paling popular kerana dibuat untuk semua jenis pengguna. Semua pakej dilengkapi dengan nama domain percuma untuk tahun pertama dan lalu lintas tanpa had.

Rancangan & Harga secara terperinci

Mari kita lihat ciri-ciri yang disertakan dengan rancangan asas. Anda boleh memilih dari dua pilihan.

Apa yang termasuk dalam Pakej Bersama?

Pemula: Pakej ini sesuai jika anda baru memulakan perniagaan atau perniagaan kecil. Anda hanya dapat menghoskan satu laman web dan mendapatkan beberapa ciri asas seperti WordPress dan domain percuma dengan sijil SSL percuma.

Tanpa had: Seperti namanya, pakej ini menawarkan laman web, lalu lintas, dan e-mel tanpa had kepada anda. Anda juga dapat menikmati pilihan asas yang disertakan dengan pakej pemula seperti nama domain percuma, WordPress, dan sijil SSL percuma.

Ciri-ciri utama
Pemula
Tanpa had
Harga Bermula$ 2.59 / bln$ 5.95 / bln
Harga Pembaharuan$ 2.59 / bln$ 5.95 / bln
Laman web1Tanpa had
Ruang Cakera SSD50GBTanpa had
Lebar jalurTidak bermeterTidak bermeter
Akaun E-melTersedia untuk PembelianTermasuk
Domain DihoskanTanpa hadTanpa had
Domain PERCUMA Termasuk
Sijil SSL PERCUMAAdaPra-pemasangan
SSL Wildcard PremiumTidakYa, dengan Addon
Pembina Laman PERCUMA
Pemindahan Laman Web PERCUMA
cPanel & Lembut
Sandaran Malam
Pangkalan Data MySQLTanpa hadTanpa had
CDN Cloudflare
Jaminan Wang Dikembalikan97 hari97 hari

Jadual Harga Permulaan

Pakej yang dimulakan bermula dengan harga serendah $ 2.59 / bulan. Anda boleh memilih untuk membayar $ 7.95 / bulan jika anda mahukan pakej Tanpa had.

Tempoh / Pelan Pembayaran
(untuk pengguna baru sahaja)
Permulaan Berkongsi
Dikongsi Tidak terhad
1 bulan$ 4.95 / bln$ 10.95 / bln
12 bulan$ 3.95 / bln$ 6.95 / bln
36 bulan$ 2.59 / bln$ 5.95 / bln

Harga Pembaharuan

Dasar pembaharuan sangat mudah. Anda akan dikenakan jumlah yang sama dengan yang asal kecuali ada perubahan dalam struktur harga.

Ciri-ciri Utama secara terperinci

Mari kita lihat beberapa ciri utama yang ditawarkan oleh DreamHost. Ini akan membantu anda menentukan seberapa baik atau buruknya pilihan ini untuk anda.

Nama domain & E-mel

Kedua-dua pakej ini dilengkapi dengan nama domain percuma untuk tahun pertama. Walau bagaimanapun, e-mel percuma hanya tersedia dengan pakej Tanpa Had. Anda perlu menaik taraf jika anda memerlukan ciri ini.

dreamhost-domain-nama

Ruang Web & Lebar jalur

Kedua-dua pakej ini menawarkan penyimpanan SSD tanpa had dan lalu lintas tanpa had. Beberapa laporan menunjukkan bahawa itu mungkin tidak terhad tetapi kami tidak menemui masalah atau sekatan dengan ruang web atau lebar jalur.

Pemasangan WordPress Satu Klik

Kedua-dua pakej ini menawarkan pemasangan WP 1 klik secara percuma menjadikan WordPress dapat dihidupkan dan dikendalikan di laman web anda. Anda boleh memilih pemasangan WordPress dan laman web anda akan siap hanya dalam beberapa saat untuk anda rancang.

Perkhidmatan Penghijrahan

Dreamhost tidak membenarkan anda mengimport data dari panel kawalan yang lain. Anda harus melakukannya secara manual, iaitu: salin pangkalan data dan fail anda sendiri. Selain itu, tidak mustahil untuk mengimport e-mel. Ini mesti dilakukan secara manual juga dengan menggunakan salah satu dari banyak aplikasi desktop.

Untuk laman WordPress, anda boleh memilih untuk bermigrasi sendiri atau menyewa perkhidmatan migrasi syarikat dengan harga $ 99. Kerja ini mengambil masa 48 jam untuk diselesaikan.

Pembina Laman Web

Pembina laman web ini sangat baik dan sangat mudah digunakan. Anda boleh memilih susun atur dan memulakannya dengan segera. Perkhidmatan ini tersedia secara percuma dan dilengkapi dengan pilihan klik untuk mengedit yang memungkinkan anda menyesuaikan tema mengikut keperluan. Dengan ciri ini, anda tidak akan mengalami kesukaran untuk membina laman web anda sendiri.

dreamhost-laman web-pembina

Ciri-ciri lain

Selain daripada ini, DreamHost adalah salah satu daripada beberapa laman web yang menawarkan sijil SSL percuma yang akan dikenakan biaya $ 10 atau lebih pada platform lain. Selain itu, anda dapat menikmati sokongan pelanggan 24/7 dan jaminan wang dikembalikan selama 97 hari, yang merupakan antara yang terendah dalam perniagaan.

Kebolehpercayaan (Pilihan Keselamatan)

Keselamatan menjadi perhatian besar ketika datang ke laman web. Anda ingin dapat menjaga keselamatan data anda agar laman web anda terus berjalan dan tidak ada serangan. DreamHost menyediakan banyak ciri keselamatan, oleh itu tidak perlu risau kehilangan laman web anda atau data yang dihoskan di dalamnya.

Perlindungan Privasi Domain

Seperti banyak perkhidmatan lain, syarikat ini juga menawarkan privasi domain secara percuma. Anda boleh menggunakan lapisan perlindungan tambahan ini untuk memastikan maklumat anda selamat dan berada di luar domain awam.

Sijil SSL

Kedua-dua pakej hosting bersama dilengkapi dengan sijil SSL percuma. Ini penting untuk memastikan laman web anda berada di kedudukan yang baik di enjin carian dan dibuka di semua platform.

Keselamatan DreamShield

Ciri berbayar ini ($ 3 / bulan), sebelumnya dikenal sebagai Malware Remover Service, dapat diaktifkan dari panel. Ia membunuh kod jahat dan melindungi laman web anda. Ia mengimbas laman web ini setiap minggu dan menghantar e-mel sekiranya berlaku masalah.

IP khas

Syarikat tidak menawarkan IP statik tetapi anda boleh menambah IP Unik di bawah bahagian Urus Domain. Walau bagaimanapun, IP boleh berubah jika diperlukan dan syarikat tidak memberikan jaminan mengenainya. IP unik akan dikenakan biaya $ 59.95 setahun.

Sandaran

Walaupun syarikat ini tidak menawarkan sandaran automatik, ia membolehkan anda membuat sandaran manual yang boleh anda gunakan untuk memulihkan laman web anda sekiranya ada masalah.

Ciri Keselamatan Lain

Syarikat ini menawarkan privasi domain percuma, sijil SSL / TLS percuma dan terbuka, firewall, sokongan http / 2, dan penghilang malware untuk memastikan laman web anda dilindungi.

Lokasi Pelayan

Pelayannya hanya terdapat di AS (Ashburn Virginia dan Hillsboro Oregon), tetapi itu tidak menjadi masalah bagi pelanggan asing kerana pelayannya dapat diakses dari seluruh dunia dan menawarkan kelajuan dan keselamatan yang baik.

Kemudahan penggunaan

Ini sangat penting terutama jika anda baru dalam perniagaan. DreamHost umumnya senang digunakan. Mari kita lihat.

Kemudahan Mendaftar

Anda hanya perlu memilih rancangan hosting dan memberikan butiran seperti e-mel dan kata laluan anda untuk mendaftar. Anda boleh memilih domain atau menggunakan domain dan pesanan tempat yang ada. Dalam beberapa kes, syarikat mungkin kemudian meminta anda untuk menyerahkan beberapa dokumen yang relevan, terutamanya jika anda telah memilih TLD yang unik.

kemudahan pendaftaran dreamhost

cara bayaran

DreamHost menerima banyak kaedah pembayaran termasuk PayPal, kad kredit, kad debit, cek elektronik, sijil hadiah, dan juga pesanan wang. Walau bagaimanapun, ia tidak menerima cryptocurrency. Selain itu, dalam beberapa kes, kad antarabangsa juga mungkin ditolak. Anda boleh menghubungi syarikat sekiranya ini berlaku.

pembayaran dreamhost

Pengaktifan Akaun

Syarikat mengesahkan butiran pendaftaran sebelum akaun diaktifkan. Akaun anda akan muncul sementara menunggu maklumat tersebut disahkan. Prosesnya mungkin memakan masa sekitar 48 jam dan lebih jika ada masalah dengan akaun anda, di mana anda mungkin diminta untuk mengesahkan dokumen, terutama kaedah pembayaran yang telah anda gunakan.

Pengalaman Panel Kawalan dan Papan Pemuka

DreamHost memperoleh skor enam ketika datang ke panel kawalan. Ia tidak menawarkan panel kawalan khas tetapi telah membuat reka bentuknya sendiri yang nampaknya telah diilhamkan oleh cPanel. Anda dapat menikmati pemasangan satu klik dengan ciri lain yang dilengkapi panel kawalan tradisional.

Secara keseluruhan, menggunakan panel kawalan adalah sekeping kek. Namun, pengguna yang telah lama menggunakan Plesk atau cPanel mungkin memerlukan sedikit masa untuk membiasakannya.

Perkhidmatan Pelanggan (Sokongan)

DreamHost memahami kepentingan perkhidmatan pelanggan dan dengan itu menawarkan bantuan 24/7 melalui alat yang berbeza. Sokongan pelanggan dalaman terlatih dengan baik dan tersedia untuk pengguna berpotensi juga.

Sembang Langsung

Ini adalah kaedah pilihan bagi kebanyakan orang. Wakil-wakilnya sangat ramah dengan banyak pengetahuan. Hanya memerlukan beberapa minit untuk menghubungi ejen yang akan mengesahkan maklumat anda sebelum menangani kes tersebut.

Tiket

Anda harus bergantung pada tiket jika ia adalah masalah utama. Kami mendapat sambutan dalam masa 24 jam tetapi pasukan nampaknya aktif antara jam 5 pagi hingga 10 malam. Balasannya ringkas tetapi profesional.

Telefon

Syarikat ini tidak menawarkan sokongan telefon pada masa ini. Namun, Anda dapat menghubungi pemegang Twitter penyedia hosting untuk meninggalkan masalah anda. Walaupun begitu, anda boleh meminta panggilan balik dengan harga $ 9,95. Ia juga menawarkan pakej bulanan dengan harga $ 14.95 dengan tiga panggilan.

Sumber Pendidikan (Pangkalan Pengetahuan)

Anda boleh menggunakan Pusat Komuniti atau membaca puluhan artikel yang ditulis untuk menjawab soalan anda. Mereka sangat terperinci dengan ilustrasi untuk membantu anda menyelesaikan masalah anda sendiri.

markas-pengetahuan-asas dreamhost

Jaminan Wang Dikembalikan (Polisi Bayaran Balik)

DreamHost menawarkan jaminan wang dikembalikan 97 hari yang unik untuk semua pakej hosting bersama. Jaminan tersebut tidak merangkumi rancangan lain. Jumlah anda akan dihantar kembali ke sumber pembayaran asal tetapi mungkin ada sedikit pemotongan atas nama yuran (3%).

Siapa DreamHost Terbaik Untuk?

Sama ada anda mempunyai laman web kecil atau besar, sama ada anda ingin memulakan kedai dalam talian anda sendiri atau blog syarikat, DreamHost boleh menjadi pilihan yang tepat untuk anda. Ia bukan sahaja berpatutan tetapi juga menawarkan banyak ciri. Pembina laman web, misalnya, menjadikannya sesuai untuk pemula kerana alat menjadikannya mudah untuk membina laman web anda sendiri. Begitu juga, perniagaan dan pemilik laman web besar juga dapat menggunakannya kerana ia menawarkan keselamatan yang hebat dan beberapa ciri menarik.

PROS
KEBURUKAN

 • Anda dapat menikmati satu hari perkhidmatan percuma untuk setiap jam waktu henti kerana syarikat itu menawarkan waktu operasi 100%.
 • Sokongan pelanggan 24/7 hebat.
 • Anda dapat menikmati jaminan yang dilanjutkan untuk memastikan anda selamat dan terjamin.
 • Pelayan adalah antara yang paling pantas dalam perniagaan, oleh itu ia sesuai untuk semua jenis pelanggan.
 • Ini adalah syarikat hijau (karbon neutral) dan berusaha meneutralkan gas rumah hijau.
 • Perkhidmatan pelanggan mungkin tidak tersedia 24/7.
 • Bayaran balik hanya meliputi pakej hosting bersama.
 • Pengesahan selalunya memerlukan banyak masa.

Adakah Kami Mengesyorkan DreamHost?

Ya, kita lakukan, tanpa keraguan. DreamHost adalah antara yang terbaik dalam perniagaan hari ini. Ini membawa kredibiliti ke laman web anda kerana anda tidak perlu risau halaman memuat perlahan, caj naik, atau laman web anda turun.

Kami harap tinjauan terperinci ini dapat membantu anda membuat keputusan yang tepat. Apa pendapat anda mengenainya? Adakah anda mempunyai pengalaman dengan DreamHost? Beritahu kami!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map