Ulasan Hostinger: Adakah Mungkin Memiliki Hosting yang Baik & Murah?

Sebelum menulis ulasan ini, kami membeli perkhidmatan yang ditawarkan Hostinger. Kami menggunakannya untuk
sepanjang tahun dan masih menggunakannya sebelum kami memutuskan untuk menuliskan pemikiran kami. Kami mengesan
prestasi hos (masa muat dan masa muat purata) Untuk memastikan ulasan yang tulen, kami menggunakan yang sebenar
data seperti waktu operasi, waktu muat, ciri utama, kos, dan sokongan pelanggan. Setelah mempertimbangkan faktor-faktor ini, kami membuat tinjauan yang tidak berat sebelah ini.


Peringkat Berlebihan

4.3 / 5

ciri-ciri
8/10

Mesra pengguna
9/10

Harga
9/10

Sokongan
9/10

Kebolehpercayaan
9/10

Diskaun Hostinger
Lihat Tawaran

Waktu tamat

99.97%

Beban Masa

384 ms

Hostinger berjanji akan memberikan perkhidmatan hosting yang boleh dipercayai, mudah digunakan, dan mesra pembangun. Ia menawarkan ciri-ciri hebat serta keselamatan dan kelajuan yang sangat baik. Kelebihan lain adalah sokongan pelanggan yang hebat. Perkara terbaik mungkin ialah perkhidmatan yang disediakan dengan harga yang berpatutan. Pada akhirnya, Hostinger menawarkan pakej yang tiada tandingan bagi mereka yang mencari hosting bajet.

Tuan rumah juga menawarkan akses yang tinggi kepada mereka yang sudah mempunyai pengalaman. Pada masa yang sama, ini membolehkan pemula untuk memulakan laman web mereka dengan mudah juga. Oleh kerana wang minimum dibelanjakan untuk kepegawaian dan pemasaran, Hostinger dapat menggunakan sumbernya untuk membuat perkhidmatan dan produk yang sangat baik.

Dalam ulasan ini, kami akan membedahnya secara terperinci dan menyimpulkan jika perlu dicuba. Tanpa banyak basa-basi, mari kita lihat ulasan Hostinger kami.

Ciri-ciri utama

  • Banyak ciri dan hampir tidak ada kelebihan
  • Panel pengurusan akaun responsif, mudah digunakan, dan menakjubkan secara visual
  • Tutorial pengembangan web yang mendalam
  • Pembangun laman web yang dibuat khas dilengkapi dengan pelbagai templat laman web percuma
  • Pelan kaya ciri dengan kelajuan yang baik tersedia dengan harga yang murah
  • Dioptimumkan untuk WordPress
  • Sokongan sembang tersedia 24 jam sehari

Ruang Cakera
10 gb

Lebar jalur
100 gb

Wang Dikembalikan
30 hari

Domain Percuma
Tidak

SSL percuma
Ya

Pelan Hosting
www.hostinger.com

Ulasan Hostinger: Maklumat Latar Belakang

Bermula pada tahun 2004, Hostinger mempunyai pengalaman hosting selama lebih dari satu dekad. Mereka bertujuan untuk memberi orang jalan untuk menjalankan laman web mereka dengan anggaran yang kecil. Bahagian terbaik adalah bahawa ia boleh didapati dengan kos rendah tanpa had.

Pada masa itu, syarikat itu melihat celah di pasar hosting dan memanfaatkannya. Pada mulanya, mereka membuat platform hosting web percuma. Tidak lama kemudian, mereka menjadi hos web yang popular.

Menjelang 2012, Hostinger telah berkembang secara antarabangsa. Ia juga mempunyai penggabungan baru di Cyprus pada tahun yang sama. Kemudian pada Januari 2017, lebih daripada 29 juta orang telah mendaftar untuk mendapatkan perkhidmatan mereka.

Pada masa ini, mereka menjanjikan ciri berkualiti tinggi dengan harga rendah. Mereka melayani 178 negara dan secara purata mempunyai sehingga 15k pendaftaran baru setiap hari.

hostinger-latar-maklumat

Tangkapan skrin diambil dari web.archive.org – 12.11.2012.

Statistik Dihoskan Laman Web & TLD

Menampilkan 12 rancangan hosting yang berbeza, Hostinger telah menghoskan 280.838 domain. Domain .com membentuk peratusan terbesar dari domain yang dihoskan. Yang lain termasuk .info, .org, .us, dan .biz. Secara keseluruhan, syarikat telah mengalami kenaikan 3% dari tahun ke tahun.

hostinger-host-domain

hostinger-tlds-statistik

Persembahan, Masa Terkini & Beban Masa

Untuk tujuan menguji prestasi, kami mendaftar untuk perkhidmatan Hostinger dan memasang WordPress. Kemudian, kami membuat laman web palsu dengan tema lalai. Kami juga mengisi laman web kami agar berfungsi seperti laman web WordPress rata-rata yang sebenar.

Ujian Prestasi (Pingdom)

Host web yang pantas memastikan laman web yang pantas. Atas sebab ini, kami pertama kali menguji kepantasan Hostinger dengan Pingdom. Seperti yang anda lihat, masa muat hampir seperempat saat yang cukup mengagumkan.

pingdom-hostinger-load-time

Waktu Waktu Pelayan & Masa Beban (UptimeRobot)

Untuk ujian seterusnya, kami melihat ketersediaan Hostinger secara keseluruhan. Untuk melakukannya, kami mengesan waktu henti dan masa tindak balas. Seperti yang ditunjukkan oleh hasilnya, tuan rumah telah beroperasi selama lebih dari tiga bulan. Masa tindak balas rata-rata berada di bawah seperempat saat yang agak jarang berlaku!

waktu rehat hostinger

Waktu Penggunaan Hostinger & Muatkan Masa untuk 3 Bulan Terakhir (UptimeRobot)

Sebulan
Statistik Masa Masa
Muatkan Statistik Masa
April 2020100%145 ms
Mac 2020100%171 ms
Februari 2020100%157 ms

Masa Respons Pelayan (Bitcatcha)

Pingdom atau alat serupa menunjukkan bagaimana data di laman web anda dimuat. Ini termasuk media yang memakan masa lebih lama daripada teks biasa. Untuk masa tindak balas pelayan yang lebih tepat, kami beralih ke Bitcatcha. Dengan alat ini, adalah mungkin untuk menguji masa tindak balas pelayan tanpa memuat data.

Hasilnya luar biasa, terutama di AS. Di tempat lain juga, statistiknya sangat mengagumkan. Semua pelayan bertindak balas dalam seperempat saat.

hostinger-bitcatha-masa tindak balas

Rancangan dan Ciri Hosting

Hostinger pada dasarnya mempunyai empat host yang berbeza untuk melayani orang ramai. Ketiganya merangkumi hosting web bersama, hosting awan, hosting VPS, dan hosting pembangun laman web yang unik.

Hosting Berkongsi

Jenis hosting ini sesuai untuk pengguna web hosting perantaraan. Kebanyakannya adalah bagi mereka yang tidak mahu melaburkan keseluruhan anggaran mereka untuk penyelesaian hosting. Terdapat tiga rancangan hosting bersama. Ini termasuk Tunggal, Premium, dan Perniagaan.

Bujang: Dengan harga $ 0.99 / bulan, rancangan ini membolehkan anda menjadi tuan rumah 1 laman web. Ia juga merangkumi satu akaun e-mel, SSD 10GB, dan lebar jalur 100GB.

Premium: Mulai dengan harga $ 2.89 / bulan, rancangan ini menampilkan laman web tanpa had, ruang SSD 20GB, dan lebar jalur tanpa had. Ia juga mempunyai sandaran mingguan.

Perniagaan: Dengan harga $ 3.99 / bulan, anda mendapat semua faedah daripada rancangan premium dan sedikit lagi. Ciri tambahan rancangan ini termasuk sandaran harian dan sijil SSL percuma.

Nama Pakej
Bujang
Premium
Perniagaan
Harga Bermula$ 0.99 / bln$ 2.89 / bln$ 3.99 / bln
Harga Pembaharuan$ 2.15 / bln$ 3.49 / bln$ 7.95 / bln
Laman web1Tanpa hadTanpa had
Ruang Cakera SSD10 GB20 GB100 GB
Lebar jalur100 GBTanpa hadTanpa had
Akaun E-mel1Tanpa hadTanpa had
Pangkalan Data MySQL1Tanpa hadTanpa had
Domain PERCUMA TermasukTidakYaYa
Sijil SSL PERCUMAYaYaYa

pakej hostinger-shared

Hosting WordPress

Hostinger menawarkan hosting WordPress yang murah dan cekap. Ia mudah dipasang dan cepat disediakan. Tambahan, ia membolehkan pendedahan dalam talian dengan segera. Terdapat tiga rancangan WordPress Hosting yang tersedia. Ini adalah Tunggal, Premium dan Perniagaan.

Bujang: Kos $ 2.15 / bulan, rancangan ini merangkumi laman web tanpa had, ruang cakera 20 GB, dan lebar jalur tanpa had. Ia juga merangkumi pengurus akses yang mesra pengguna, domain percuma dengan SSL, panel kawalan yang kuat, dan pembangun laman web yang mudah.

Premium: Pelan ini berharga $ 7.45 / bulan dan mempunyai bilangan laman web yang tidak terhad, lebar jalur yang tidak terhad, dan ruang cakera SSD 100 GB. Ciri-ciri lain termasuk nama domain percuma dengan rancangan tahunan, pembina laman web yang mudah, dan panel kawalan yang kuat.

Perniagaan: Dengan harga $ 14.95 / bulan, rancangan ini mempunyai semua ciri pelan Premium dengan penyimpanan SSD 140 GB. Beberapa ciri tambahan termasuk sandaran harian, sokongan langsung mewah, dan sijil SSL percuma.

pakej hostinger-wordpress

Cloud Hosting

Hostinger mempunyai infrastruktur awan yang tersendiri. Hasilnya, ia dapat memberikan perkhidmatan terbaik dengan harga rendah tanpa menjejaskan prestasi. Ketika datang ke cloud hosting, ada tiga rancangan yang berbeza. Ini adalah Permulaan, Profesional, dan Perusahaan.

Memulakan: Dengan kos $ 7,45 / bulan, dengan rancangan ini, anda boleh mendapatkan alamat IP khusus, 2 teras CPU, dan lebar jalur tanpa had. Ciri-ciri lain termasuk ruang cakera 100GB dan RAM 3GB.

Profesional: Pelan ini berharga $ 14.95 / bulan dan merangkumi alamat IP khusus bersama dengan ruang cakera 140 GB dan lebar jalur tanpa had. Ia juga termasuk RAM 6 GB dan 4 teras CPU.

Perusahaan: Selain lebar jalur tanpa had dan alamat IP khusus, rancangan ini merangkumi 8 teras CPU, 16 GB RAM, dan ruang cakera 200 GB. Semua ini boleh didapati dengan harga $ 37.00 / bulan.

Setiap rancangan hosting awan dilengkapi dengan nama domain SELESAI PERCUMA.

pakej hostinger-cloud

Hosting VPS

Tuan rumah mempunyai banyak pakej hosting VPS, masing-masing dengan ciri yang berbeza. Semua rancangan mempunyai ciri berguna yang memastikan prestasi yang sangat baik.

Pelan pertama dengan 1 teras mempunyai memori 1 GB, RAM burst 2 GB, dan storan 20 GB. Tambahan, anda mendapat lebar jalur 1000GB dengan rancangan ini pada harga $ 3.95 / bulan.

Pelan kedua dengan 2 teras berharga $ 8.95 / bulan. Ia merangkumi lebar jalur 2 TB, storan 40 GB, RAM burst 4 GB, dan memori 2 GB.

Rancangan seterusnya dengan 3 teras berharga $ 12.95 / bulan. Termasuk dalam rancangan ini ialah lebar jalur 3000 GB, storan 60 GB, RAM burst 6 GB, dan memori 3 GB.

Lebih-lebih lagi, rancangan 4 teras dan 4000 GB berharga $ 15.95 / bulan. Ia juga dilengkapi RAM burst 8 GB, memori 4 GB, dan penyimpanan 80 GB.

Pelan lain adalah rancangan yang mempunyai 6 teras dan lebar jalur 6000 GB. Harganya $ 23.95 / bulan. Ciri lain yang anda dapat dengan rancangan ini ialah penyimpanan 120 GB, RAM burst 12 GB, dan memori 6 GB.

Pelan terakhir adalah pelan 8 teras dengan lebar jalur 8000 GB berharga $ 29.95 / bulan. Ia juga dilengkapi dengan penyimpanan 160 GB dan memori 8 GB.

hostinger-vps-pakej

Hosting Pembina Laman Web

Pembina laman web tersedia untuk semua yang mengehoskan mereka. Untuk menggunakan pembina, tidak diperlukan pengetahuan teknikal atau pengkodan sebelumnya. Sebenarnya, menurut Hostinger, laman web anda dapat dibuka dalam masa 5 minit sahaja.

hostinger-laman web-pembina

Hostinger Basic (Pelan Bersama) secara terperinci

Pelan bersama paling asas yang ditawarkan oleh hos adalah rancangan Hosting Bersama Tunggal. Ini merangkumi sebilangan besar ciri yang diperlukan oleh seseorang yang baru memulakannya.

Rancangan & Harga secara terperinci

Mari perhatikan secara terperinci rancangan dan harganya secara terperinci. Seperti disebutkan sebelumnya, ada tiga rancangan yang tersedia. Salah satunya adalah rancangan hosting bersama tunggal asas. Namun, bagi mereka yang menginginkan lebih banyak, dua rancangan lain dengan ciri tambahan juga tersedia. Ini adalah pakej bersama Premium dan Perniagaan.

Apa yang Disertakan dalam Pakej Bersama?

Hosting Berkongsi Tunggal: Ini adalah rancangan termurah mereka. Ia merangkumi ciri seperti satu laman web, ruang cakera 10 GB, dan laman web 100 GB. Pemasang automatik dan pembina laman web juga disertakan. Harga permulaan untuk rancangan ini adalah $ 0.99 sebulan. Untuk pembaharuan, anda perlu membayar $ 2.15 / bulan.

Hosting Berkongsi Premium: Ini boleh dianggap sebagai tengah rancangan hosting baris. Pelan ini merangkumi ruang cakera SSD, lebar jalur, akaun e-mel, dan sebilangan laman web tanpa had. Ditambah dengan rancangan tahunan, anda juga boleh mendapatkan nama domain percuma dan pembangun laman web yang mudah. Harga permulaan untuk rancangan ini ialah $ 2.89 / bulan.

Web Hosting Perniagaan: Ini adalah rancangan hosting terbaik yang mereka ada. Ia merangkumi laman web tanpa had, ruang cakera SSD, lebar jalur, dan akaun e-mel. Ciri-ciri lain termasuk nama domain percuma, pembina laman web, dan sandaran harian. Ia juga dilengkapi dengan empat kali kuasa pemprosesan dan sijil SSL percuma. Harga permulaan untuk rancangan ini ialah $ 3.99 / bulan.

Ciri-ciri utama
Bujang
Premium
Perniagaan
Harga Bermula$ 0.99 / bln$ 2.89 / bln$ 3.99 / bln
Harga Pembaharuan$ 2.15 / bln$ 3.49 / bln$ 7.95 / bln
Laman web1Tanpa hadTanpa had
Ruang Cakera SSD10 GB20 GB100 GB
Lebar jalur100 GBTanpa hadTanpa had
Akaun E-mel1Tanpa hadTanpa had
Domain Dihoskan1Tanpa hadTanpa had
Domain PERCUMA Termasuk
Sijil SSL PERCUMA
Pembina Laman PERCUMA
phpMyAdmin
Sandaran Mingguan
Sandaran Harian
Pangkalan Data MySQL
Pekerja Cronjobs1Tanpa hadTanpa had
Ram256 MB512 MB1 GB
Jaminan Wang Dikembalikan30 hari30 hari30 hari

Bermula & Jadual Harga

Seperti yang disebutkan sebelumnya, rancangan hosting Hostinger agak murah. Untuk rancangan paling asas mereka, anda perlu membayar $ 0.99 / bulan. Dengan harga yang rendah, anda mendapat akses ke banyak ciri. Sementara itu, rancangan premium bermula dari $ 2.89 selama sebulan. Di samping itu, rancangan web hosting perniagaan berharga $ 3,99 untuk sebulan. Walau bagaimanapun, perhatikan bahawa harga rendah hanya tersedia jika anda memilih rancangan 48 bulan. Pelan lain dengan tempoh pembayaran yang lebih pendek akan menelan belanja lebih tinggi.

Tempoh / Pelan Pembayaran
(untuk pengguna baru sahaja)
Bujang
Premium
Perniagaan
12 bulan$ 2.99 / bln$ 5.99 / bln$ 6.99 / bln
24 bulan$ 1.59 / bln$ 3.99 / bln$ 4.99 / bln
48 bulan$ 0.99 / bln$ 2.89 / bln$ 3.99 / bln

Harga Pembaharuan

Walaupun harga permulaan rendah, harga pembaharuan sedikit tinggi. Harga pembaharuan untuk pelan hosting bersama tunggal asas ialah $ 2.15 / bulan.

Tempoh / Pelan Pembayaran
(harga pembaharuan)
Bujang
Premium
Perniagaan
12 bulan$ 3.25 / bln$ 5.84 / bln$ 9.99 / bln
24 bulan$ 2.85 / bln$ 4.84 / bln$ 8.96 / bln
48 bulan$ 2.15 / bln$ 3.49 / bln$ 7.95 / bln

Ciri-ciri Utama secara terperinci

Mari lihat secara ringkas ciri utama yang ditawarkan Hostinger dengan semua rancangannya. Mengetahui ini akan membantu anda menentukan apakah hos web ini adalah yang tepat untuk anda!

Nama domain & E-mel

E-mel percuma disertakan dengan ketiga-tiga rancangan. Anda boleh mendapatkan nama domain percuma dengan premium dan juga hosting perniagaan selama satu tahun. Dalam jangka masa panjang, ini membantu menjimatkan banyak wang. Namun, perhatikan bahawa anda perlu membayar jumlah tambahan untuk domain tambahan.

Akaun e-mel tanpa had tersedia secara percuma dengan kedua-dua rancangan teratas. Sementara itu, hanya satu akaun e-mel yang disertakan secara percuma dalam pelan asas.

Ruang Web & Lebar jalur

Kedua-dua ruang web dan lebar jalur terhad pada rancangan asas. Ia merangkumi ruang web 10GB dan lebar jalur 100GB. Namun, bagi seorang pemula, mereka lebih dari cukup. Sementara itu, kedua-dua rancangan tingkat atas dilengkapi dengan lebar jalur dan ruang web yang tidak terhad.

Pemasangan WordPress Satu Klik

Hostinger menawarkan pemasangan satu klik. Anda hanya perlu membuka panel kawalan hosting dan memasukkan butirannya. Kemudian, klik pada satu butang, dan WP akan dipasang. Namun, jika anda ingin memiliki laman web WP, maka anda boleh memilih hosting WordPress. Dengan cara ini, anda akan mendapat banyak ciri tambahan juga. Ini termasuk kemas kini automatik, SSL percuma, migrasi, dan pemasangan percuma.

Pembina Laman Web

Satu perkara yang menjadikan Hostinger mengatasi host web lain adalah pembangun laman webnya. Ia membantu pengguna membina laman web yang unik dari asas. Mereka melakukannya dengan mengelakkan tema standard yang menjadikan semua laman web kelihatan hampir sama. Pembina dilengkapi dengan antara muka seret dan lepas. Selain itu, ia dapat membantu anda membuat laman web yang mudah alih. Sekiranya terdapat sebarang masalah, sokongan pelanggan tersedia sepanjang masa.

hostinger-laman web-pembina-kelajuan

Ciri-ciri lain

Anda boleh mendapatkan banyak ciri lain selain hosting murah. Ciri-ciri ini termasuk streaming audio dan video, pekerjaan Cron untuk penjadwalan tugas, dan 50 skrip pemasang automatik.

Kebolehpercayaan (Pilihan Keselamatan)

Hostinger banyak menumpukan pada keselamatan. Walaupun dengan rancangannya yang murah, semuanya unggul. Beberapa ciri keselamatan yang ditawarkan termasuk:

Perlindungan Privasi Domain

Anda boleh mengaktifkan privasi domain dari bahagian Domain di akaun Hostinger anda. Walau bagaimanapun, anda perlu membayar $ 5 / tahun untuk privasi domain. Sebagai pilihan, anda boleh memilih Cloudflare Protection dengan harga hanya $ 9,95 seumur hidup. Dengan ini, anda boleh mendapatkan perlindungan dan keselamatan DDoS. Pada masa yang sama, anda dapat menikmati faedah kelajuan CDN.

Sijil SSL

Setiap rancangan Hostinger merangkumi sijil SSL secara percuma. Sijil SSL membantu menjaga keselamatan data laman web anda.

IP khas

IP khusus tidak tersedia dengan rancangan bersama Hostinger. Walau bagaimanapun, anda boleh mendapatkannya dengan rancangan VPS mereka.

Sandaran

Cadangan harian disertakan secara percuma dalam rancangan hosting bersama perniagaan. Tetapi sandaran mingguan adalah percuma dalam setiap rancangan.

Ciri-ciri lain

Atas sebab ini, Bitninja termasuk dalam semua rancangan. Ini adalah suite perlindungan semua-dalam-satu masa nyata. Ini membantu mencegah suntikan skrip, XSS, brute force, dan malware. Semua rancangan juga disertakan dengan SpamAssassin. Ini adalah penapis spam e-mel yang mengimbas dan membuang e-mel spam secara automatik.

Kemudahan penggunaan

Hostinger cukup mesra pemula. Salah satu sebabnya adalah kerana kemudahan penggunaannya. Mari lihat ciri-ciri yang terdapat dalam perkhidmatan ini yang menjadikannya begitu mesra pengguna!

Kemudahan Pendaftaran

Mendaftar untuk menjadi tuan rumah sangat mudah. Ini mudah, jadi anda tidak akan menghadapi masalah di sini. Cukup pilih rancangan hosting yang dikehendaki dan masukkan maklumat anda. Seterusnya, masukkan butiran yang diminta untuk membuat akaun. Akhirnya, sebaik sahaja anda memasukkan butiran pembayaran, anda akan berjaya.

cara bayaran

Banyak pilihan pembayaran diterima di sini. Ini termasuk PayPal, MasterCard, dan juga Bitcoin.

Pengaktifan Akaun

Pengaktifan akaun dengan Hostinger agak mudah. Sebaik sahaja anda berada di troli, anda hanya perlu memilih pakej hosting yang anda mahukan. Seterusnya, anda boleh terus ke langkah pembayaran, dan akaun anda akan diaktifkan dalam waktu yang singkat.

Pengalaman Panel Kawalan dan Papan Pemuka

Platform ini menggunakan cPanel untuk semua pakej hostingnya. Pada dasarnya, ia mempunyai konsep jubin Microsoft. Anda dapat melihat kategori dan gambar dengan mudah untuk mendapatkan gambaran mengenai fungsinya. Ikon besar juga memudahkan mencari pilihan tertentu. Tuan rumah tidak cuba menyembunyikan ciri untuk mempunyai ruang yang lebih bersih. Sebaliknya, semuanya diletakkan di hujung jari anda.

Lokasi Pelayan

Hostinger mempunyai pelayan yang terletak di Amerika Syarikat, Eropah (UK), dan Asia. Semua pelayan disambungkan ke talian sambungan 1000Mbps. Hasilnya, mereka memastikan kebolehpercayaan dan prestasi tinggi. Di samping itu, dengan perkongsian mereka dengan BitNinja, pelayan mereka dilindungi dari serangan siber.

Perkhidmatan Pelanggan (Sokongan)

Sokongan pelanggan Hostinger tersedia dalam pelbagai bahasa. Dengan berbuat demikian, mereka menjadikan perkhidmatan mereka dapat diakses di seluruh dunia. Pada dasarnya terdapat dua saluran komunikasi yang ada. Ini adalah sokongan tiket dan sembang langsung.

hostinger-pelanggan-sokongan

Sembang Langsung

Pengalaman sembang langsung cukup baik. Pengguna berdaftar telah mencatat sejarah sembang mereka. Jadi, mereka boleh mengaksesnya pada bila-bila masa. Selain itu, wakil pelanggan memberikan petua yang sangat baik yang boleh digunakan.

Tiket

Perkhidmatan tiket adalah setara. Respons yang baik dihantar dalam jangka masa yang mencukupi.

Telefon

Satu perkara yang kekurangan Hostinger adalah sokongan telefon. Ini bermasalah bagi mereka yang lebih suka membuat hubungan terus melalui telefon.

Sumber Pendidikan (Pangkalan Pengetahuan)

Hostinger mempunyai pangkalan pengetahuan yang luas. Ia merangkumi panduan video, maklumat umum, tutorial, dan panduan. Semua ini adalah alat yang berguna terutama bagi mereka yang baru menggunakan platform hosting. Anda boleh belajar bagaimana menyelesaikan masalah tertentu dengan mudah dengan panduan terperinci mereka.

hostinger-help-knowledge-base

Jaminan Wang Dikembalikan (Polisi Bayaran Balik)

Hostinger menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari. Sekiranya anda mendapat persembahan yang tidak mencukupi, anda boleh meminta bayaran balik. Walau bagaimanapun, tidak semua produk dapat dikembalikan. Tambahan, beberapa produk dilengkapi dengan syarat bayaran balik khas.

Siapa Hostinger Terbaik Untuk?

Dengan mempertimbangkan semua rancangan dan ciri, Hostinger nampaknya terbaik untuk:

  • Mereka yang mencari keperluan hosting asas yang sangat baik dengan harga yang rendah
  • Untuk usaha perniagaan kecil, kedai e-dagang, dan mereka yang menulis blog sebagai hobi

Perhatikan bahawa bukan untuk perniagaan yang mahukan jaminan masa bekerja yang lebih tinggi.

PROS
KEBURUKAN

  • Pangkalan pengetahuan yang sangat baik yang membimbing tugas-tugas sukar
  • Ringkas yang dikongsi serta rancangan perniagaan tersedia dengan harga yang murah
  • Semua rancangannya dilengkapi dengan ciri-ciri unggul dan hebat yang hampir tidak tersedia dengan harga yang rendah
  • Oleh kerana Hostinger tidak mempunyai hosting khusus, tidak sesuai untuk laman web besar yang memerlukan lebih banyak sumber
  • Pelan bersama tidak termasuk migrasi percuma yang boleh menimbulkan masalah

Adakah Kami Mengesyorkan Hostinger?

Pertimbangkan kelajuan dan harga yang murah, kami sangat mengesyorkan Hostinger. Selain itu, waktu operasi, serta kelajuan memuat halaman, lebih tinggi daripada rata-rata industri. Anda juga boleh mendapatkan kembali wang anda dalam 30 hari pertama jika anda tidak berpuas hati. Sokongan pelanggan mereka mesra, responsif, dan berpengetahuan juga.

Kami harap tinjauan terperinci ini dapat membantu anda membuat keputusan yang tepat. Apa pendapat anda mengenainya? Adakah anda mempunyai pengalaman dengan Hostinger? Beritahu kami!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map