5 najboljših VAPT v oblaku za mala in srednje velika podjetja

Pokrajina e-trgovine je v zadnjem času dramatično spodbudila napredek internetnih tehnologij, ki so mnogim drugim omogočile povezovanje z internetom in več transakcij.


Danes se veliko več podjetij zanaša na svoje spletne strani kot glavni vir ustvarjanja prihodka. Zato je treba dati prednost takšnim spletnim platformam. V tem članku si bomo ogledali seznam nekaterih najboljših orodij VAPT (ocena ranljivosti in testiranje penetracije) v oblaku, ki so danes na voljo, in kako jih lahko izkoristijo zagonska, mala in srednja podjetja.

Najprej mora lastnik spletnega podjetja ali e-trgovine razbrati razlike in podobnosti med oceno ranljivosti (VA) in testiranjem penetracije (PT), da ob odločitvi o tem, kaj je najbolje za vaše podjetje, obvesti o svoji odločitvi. Čeprav tako VA kot PT zagotavljata dopolnilne storitve, obstajajo le neznatne razlike v tem, kaj želijo doseči.

Razlika med VA in VT

Pri izvajanju ocene ranljivosti (VA) želi preizkuševalec zagotoviti, da so vse odprte ranljivosti v aplikaciji, spletnem mestu ali omrežju opredeljene, opredeljene, razvrščene in prednostne. Ocena ranljivosti naj bi bila na seznamu orientirana. To lahko dosežemo z uporabo orodij za optično branje, ki jih bomo pozneje pogledali v tem članku. Ključnega pomena je, da izvede takšno vajo, saj podjetjem daje kritičen vpogled v to, kje so vrzeli in kaj morajo popraviti. Ta vaja je tudi tisto, kar podjetjem nudi potrebne informacije pri konfiguriranju požarnih zidov, na primer WAF (požarni zidovi spletnih aplikacij).

Po drugi strani je vaja testiranja penetracije (PT) bolj neposredna in naj bi bila ciljno usmerjena. Cilj je ne samo preizkusiti zaščito aplikacije, ampak tudi izkoristiti odkrite ranljivosti. Namen tega je simulirati kibernetske napade v aplikaciji ali na spletno mesto v resničnem življenju. Nekaj ​​od tega bi bilo mogoče storiti z avtomatskim orodjem; nekatere bodo naštete v članku in jih lahko tudi ročno. To je še posebej pomembno, da podjetja lahko razumejo raven tveganja, ki jo predstavlja ranljivost, in najbolje zaščitijo to ranljivost pred morebitnim zlonamernim izkoriščanjem..

Zato bi to lahko upravičili; ocena ranljivosti zagotavlja prispevek k izvajanju preizkusov penetracije. Zato je treba imeti popolna orodja, ki vam bodo pomagala doseči oboje.

Raziščimo možnosti…

Astra

Astra je polno funkcionalno orodje VAPT v oblaku s posebnim poudarkom na e-trgovini; podpira WordPress, Joomla, OpenCart, Drupal, Magento, PrestaShop in druge. Priložen je skupek aplikacij, zlonamerne programske opreme in omrežnih testov za oceno varnosti vaše spletne aplikacije.

Na voljo je z intuitivno nadzorno ploščo, ki prikazuje grafično analizo groženj, blokiranih na vašem spletnem mestu, glede na določeno časovnico.

Nekatere funkcije vključujejo.

 • Uporaba Statična in dinamična analiza kode

S statično kodo in dinamično analizo, ki preverja kodo aplikacije pred in med izvajanjem, da se v realnem času ujamejo grožnje, ki jih je mogoče takoj odpraviti.

 • Skeniranje zlonamerne programske opreme

Naredi tudi samodejno iskanje aplikacij za znane zlonamerne programske opreme in jih odstrani. Prav tako preverjanje razlike v datoteki preverja celovitost datotek, ki jih je morda zlonamerno spremenil notranji program ali zunanji napadalec. V razdelku za iskanje zlonamerne programske opreme lahko na svojem spletnem mestu dobite koristne informacije o morebitni zlonamerni programski opremi.

 • Zaznavanje nevarnosti

Astra naredi tudi samodejno odkrivanje groženj in beleženje, s čimer dobite vpogled v to, kateri deli aplikacije so najbolj ranljivi za napade, kateri deli so najbolj izkoriščeni na podlagi predhodnih poskusov napada.

 • Prehod za plačila in testiranje infrastrukture

Zažene preizkušanje prehodov s plačilnimi prehodi za aplikacije s plačilnimi integracijami – prav tako tudi infrastrukturni testi, s katerimi zagotavlja varnost infrastrukture za upravljanje aplikacije.

 • Mrežno testiranje

Astra ponuja preizkus omrežne penetracije usmerjevalnikov, stikal, tiskalnikov in drugih omrežnih vozlišč, ki lahko vaše podjetje izpostavijo notranjim varnostnim tveganjem.

Astra pri testiranju temelji na glavnih varnostnih standardih, vključno z OWASP, PCI, SANS, CERT, ISO27001.

Netsparker

Netsparker Team je poslovna rešitev za srednje velika podjetja, ki ima številne funkcije. Ponaša se z robustno funkcijo optičnega branja, ki je zaščitena kot tehnologija Proof-based-Scanning ™ s popolno avtomatizacijo in integracijo.

Netsparker ima veliko število integracij z obstoječimi orodji. Z lahkoto ga je integrirati v orodja za sledenje izdaje, kot so Jira, Clubhouse, Bugzilla, AzureDevops itd. Vključuje tudi sisteme za upravljanje projektov, kot je Trello. Podobno je s sistemi CI (kontinuirana integracija), kot so Jenkins, Gitlab CI / CD, Circle CI, Azure itd. To daje Netsparkerju možnost, da se vključi v svoj SDLC (življenjski cikel razvoja programske opreme); zato lahko zdaj vaši cevovodi za gradnjo vključujejo preverjanje ranljivosti, preden uvedite funkcije v svoji poslovni aplikaciji.

Nadzorna plošča za obveščevalne podatke vam omogoča vpogled v varnostne napake v vaši aplikaciji, stopnjo njihove resnosti in katere so bile odpravljene. Prav tako vam nudi informacije o ranljivosti iz rezultatov skeniranja in morebitnih varnostnih vrzeli.

Tenable

Tenable.io je orodje za pregledovanje spletnih aplikacij, pripravljeno za podjetja, ki vam daje pomemben vpogled v varnostne napovedi vseh vaših spletnih aplikacij.

Nastavitev in začetek teka je enostavno. To orodje se ne osredotoča samo na eno samo aplikacijo, ki jo imate, ampak na vse spletne aplikacije, ki ste jih uporabili.

Skeniranje ranljivosti temelji tudi na splošno priljubljenih ranljivosti OWASP Top Ten. To lahko vsakemu splošnemu varnostnemu strokovnjaku omogoči pregled spletnih aplikacij in razume rezultate. Lahko načrtujete samodejno skeniranje, da se izognete ponavljajoči se opravi ročnega ponovnega skeniranja aplikacij.

Orodja za upokojence

Orodja za pentete optični bralnik vam nudi popolne podatke o skeniranju glede ranljivosti, ki jih lahko preverite na spletnem mestu.

Zajema spletno odtiskovanje prstnih odtisov, vbrizgavanje SQL, skript na spletnih straneh, izvajanje oddaljenega ukaza, vključitev lokalne / oddaljene datoteke itd. Na voljo je tudi brezplačno skeniranje, vendar z omejenimi funkcijami.

Poročanje prikazuje podrobnosti vašega spletnega mesta in različne ranljivosti (če obstajajo) ter stopnjo njihove resnosti. Tu je posnetek zaslona brezplačnega poročila o optičnem iskanju.

V računu PRO lahko izberete način skeniranja, ki ga želite izvesti.

Armaturna plošča je dokaj intuitivna in daje popoln vpogled v vse opravljene preiskave in različne stopnje resnosti.

Načrtuje se tudi skeniranje groženj. Prav tako ima orodje funkcijo poročanja, ki omogoča preizkuševalcu, da ustvari poročila o ranljivosti iz opravljenih pregledov.

Google SCC

Varnostni poveljniški center (SCC) je varnostni nadzorni vir za Google Cloud.

To uporabnikom Google Cloud omogoča, da brez dodatnega orodja vzpostavijo nadzor nad varnostjo svojih obstoječih projektov.

SCC vsebuje različne izvorne varnostne vire. Vključno

 • Zaznavanje nepravilnosti v oblaku – uporabno za odkrivanje napačno oblikovanih paketov podatkov, ki nastanejo zaradi napadov DDoS.
 • Varnostni bralnik v oblaku – Uporaben za zaznavanje ranljivosti, kot so medsebojno skriptiranje (XSS), uporaba gesel z jasnim besedilom in zastarele knjižnice v vaši aplikaciji.
 • Odkrivanje podatkov v oblaku DLP – prikaže seznam vedrov za shranjevanje, ki vsebujejo občutljive in / ali regulirane podatke
 • Forseti Cloud SCC Connector – To vam omogoča, da razvijete svoje lastne skenerje in detektor po meri

Vključuje tudi partnerske rešitve, kot so CloudGuard, Chef Automate, Qualys Cloud Security, Reblaze. Vse to je mogoče vključiti v Cloud SCC.

Zaključek

Varnost spletnega mesta je zahtevna, toda zahvaljujoč orodjem, ki omogoča enostavno ugotovitev, kaj je ranljivo, in zmanjšanje spletnih tveganj. Če še ni, poskusite z zgornjo rešitev danes, da zaščitite svoje spletno poslovanje.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map