6 bistvenih varnostnih nasvetov za zaščito spletnega mesta PHP pred hekerji

Vaša stran PHP je zagnana. Čestitamo! Ampak počakajte .. ste poskrbeli za bistveno varnostno utrjevanje?


PHP je lahek, a zelo zmogljiv programski jezik za zaledje. Poseduje približno 80% svetovnih spletnih aplikacij, zaradi česar je eden najpogosteje uporabljanih jezikov v razvojnem svetu.

Razlog za njegovo priljubljenost in široko uporabo je lahka struktura kodiranja in uporabnikom prijazne funkcije. Na vrhu PHP je zgrajenih ogromno CMS in okvirov, na tisoče znanih razvijalcev z vsega sveta pa je reden del njene skupnosti.

En odličen primer je WordPress.

Ko so PHP aplikacije nameščene na strežnikih v živo, se lahko sooči z več primeri vdorov in spletnih napadov, zaradi česar so podatki na njegovih spletnih mestih izjemno ranljivi, da bi jih lahko ukradli. Ena izmed najbolj razpravljanih tem v skupnosti je, kako sestaviti popolnoma varno aplikacijo, pri čemer upoštevamo vse temeljne cilje projekta.

Kljub svojim trudom se razvijalci med razvojem aplikacije vedno previdno držijo skritih vrzeli, ki ostanejo neopažene. Te vrzeli lahko resno ogrozijo zaščito vitalnih podatkov o spletnem mestu na katerem koli spletno gostovanje za PHP MySQL aplikacij, zaradi česar so ranljivi za poskuse vdorov.

Torej, ta članek govori o nekaterih koristnih varnostnih nasvetih PHP, ki jih lahko pametno uporabite pri svojih projektih. S pomočjo teh majhnih nasvetov lahko zagotovite, da vaša aplikacija vedno stoji visoko pri varnostnih pregledih in da ni nikoli ogrožena s strani zunanjih spletnih napadov.

Skriptno skripta (XSS)

Skriptanje med spletnimi stranmi je eden najnevarnejših zunanjih napadov, ki se izvaja z vbrizgavanjem katere koli zlonamerne kode ali skripta na spletno mesto. To lahko vpliva na jedre vaše aplikacije, saj lahko heker v vašo aplikacijo vbrizga katero koli vrsto kode, ne da bi vam celo dal namig. Ta napad se večinoma pojavlja na tistih spletnih mestih, ki sprejemajo in predložijo uporabniške podatke.

V napadu XSS vbrizgana koda nadomesti prvotno kodo vašega spletnega mesta, vendar deluje kot dejanska koda, ki moti uspešnost spletnega mesta in pogosto krade podatke. Hekerji zaobidejo nadzor dostopa do vaše aplikacije in dobijo dostop do piškotkov, sej, zgodovine in drugih vitalnih funkcij.

Ta napad lahko preprečite tako, da uporabite posebne znake HTML & ENT_QUOTES v kodah vaše aplikacije. Z uporabo ENT_QUOTES lahko odstranite možnosti enotnega in dvojnega navajanja, kar vam omogoča, da očistite vsako možnost napada skriptnega spletnega mesta.

Ponarejanje zahtevka na več mestih (CSRF)

CSRF preda hekerjem popoln nadzor nad aplikacijami za izvajanje neželenih ukrepov. S popolnim nadzorom lahko hekerji izvajajo zlonamerne operacije s prenosom okužene kode na svoje spletno mesto, kar ima za posledico krajo podatkov, funkcionalne spremembe itd. Napad uporabnike prisili, da običajne zahteve spremenijo v spremenjene uničevalne, na primer nevede prenašanje sredstev, brisanje celotno zbirko podatkov brez kakršnega koli obvestila itd.

Napad CSRF se lahko začne šele, ko kliknete prikrito zlonamerno povezavo, ki jo je poslal heker. To pomeni, da če ste dovolj pametni, da razberete okužene skrite skripte, zlahka izključite morebiten napad CSRF. Medtem lahko uporabite tudi dva zaščitna ukrepa za okrepitev varnosti aplikacije, tj. Z uporabo zahtevkov GET v svojem URL-ju in zagotavljanjem, da zahteve, ki niso GET, ustvarjajo samo iz kode stranke.

Ugrabitev seje

Ugrabitev seje je napad, prek katerega heker ukrade vašo identifikacijsko številko seje, da pridobi dostop do predvidenega računa. S tem ID-jem seje lahko heker potrdi vašo sejo tako, da pošlje zahtevo strežniku, kjer niz _ _ SESION potrdi njegovo upodabljanje, ne da bi pri tem vedel. Izvede se lahko z napadom XSS ali z dostopom do podatkov, kjer so shranjeni podatki seje.

Če želite preprečiti ugrabitev seje, seje vedno privežite na dejanski naslov IP. Ta praksa vam pomaga razveljaviti seje vsakič, ko se zgodi neznana kršitev in takoj obvestite, da nekdo poskuša zaobiti vašo sejo, da bi dobil dostop do aplikacije. In vedno se spomnite, da nikakor ne izpostavljajte osebnih številk pod nobenim pogojem, saj lahko kasneje ogrozi vašo identiteto z drugim napadom.

Prepreči napade injekcij SQL

Baza podatkov je ena ključnih komponent aplikacije, ki jo hakerji večinoma ciljajo prek injekcije SQL. Gre za vrsto napada, v katerem heker uporablja določene parametre URL-ja za dostop do baze. Napad lahko izvedemo tudi z uporabo polj spletnega obrazca, kjer lahko heker spremeni podatke, ki jih prenašate s poizvedbami. S spreminjanjem teh polj in poizvedb lahko heker pridobi nadzor nad vašo bazo podatkov in izvede več katastrofalnih manipulacij, vključno z brisanjem celotne baze aplikacij.

Za preprečevanje napadov vbrizgavanja SQL priporočamo, da uporabite parametrizirane poizvedbe. Ta PDO poizvedbe pravilno nadomešča argumente, preden zažene poizvedbo SQL, kar dejansko izključi vsako možnost napada injekcije SQL. Ta praksa vam ne le pomaga, da zaščitite svoje poizvedbe SQL, ampak jih naredi tudi strukturirane za učinkovito obdelavo.

Vedno uporabljajte SSL potrdila

Če želite zagotoviti zaščiten prenos podatkov prek interneta do konca, v svojih aplikacijah vedno uporabite certifikate SSL. Gre za globalno priznani standardni protokol, znan kot protokol za prenos hiperteksta (HTTPS) za varno prenašanje podatkov med strežniki. Z uporabo SSL certifikata vaša aplikacija dobi pot do varnega prenosa podatkov, zaradi česar hekerji skorajda ne morejo vdreti v vaše strežnike.

Vsi glavni spletni brskalniki, kot so Google Chrome, Safari, Firefox, Opera in drugi, priporočajo uporabo SSL potrdila, saj omogoča šifriran protokol za prenos, sprejemanje in dešifriranje podatkov po internetu.

Skrivanje datotek iz brskalnika

V okvirih mikro PHP obstaja posebna struktura imenikov, ki zagotavlja shranjevanje pomembnih okvirnih datotek, kot so krmilniki, modeli, konfiguracijska datoteka (.yaml) itd..

Teh datotek večinoma brskalnik ne obdeluje, vendar se v brskalniku vidijo dlje časa, kar povzroči kršitev varnosti aplikacije..

Torej, datoteke vedno shranite v javno mapo, ne pa da jih hranite v korenskem imeniku. Tako bodo v brskalniku manj dostopni in bodo funkcionalnosti skrili pred morebitnimi napadalci.

Zaključek

PHP aplikacije so vedno ranljive za zunanje napade, vendar z uporabo zgornjih nasvetov lahko preprosto zaščitite jedra vaše aplikacije pred kakršnim koli zlonamernim napadom. Kot razvijalec ste odgovorni za varovanje podatkov svojega spletnega mesta in brez napak.

Poleg teh nasvetov vam številne tehnike lahko pomagajo zaščititi spletno aplikacijo pred zunanjimi napadi, na primer uporaba najboljše rešitve za gostovanje v oblaku, ki zagotavlja optimalne varnostne funkcije, WAF v oblaku, nastavitev korenskega dokumenta, seznam belih IP naslovov in še več.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map