6 Zanimivih scenarijev, kjer Business najamejo etične hekerje

Stavim, da imate na obrazu “presenečen izraz”, če se tudi ne zavedate nečesa, kar se imenuje etično hekanje.


Morda celo razmišljate o tem, kako je etiketiranje lahko etično. Zdaj predvidevam, da je to, kar sem prvič izvedel za etično hekanje.

Vendar:

Če skratimo, da etično kramljanje poišče ranljivosti informacijskih sistemov in spletnih strani z uporabo dejanske taktike taksinga in nato lastnikom omrežij, informacijskih sistemov ali spletnih mest da vedeti, da lahko v njihovo nastavitev vdrejo in jih prekinejo naredil enako, kot si storil.

Ko se lastniki zadevnih spletnih mest in sistemov seznanijo s takšnimi slabostmi in ranljivostmi, se ne etijo etičnih hekerjev, ampak jim plačujejo čedne čeke kot denar za nagrado in jih celo najamejo, da bodo sistemi neopazni.

Naj vam pokažem nekaj zanimivih scenarijev, v katerih podjetja najemajo etične hekerje.

Ko veste, da je vaše spletno mesto mogoče vdreti

Pomislite na spletna mesta, ki hekerje pogosto sprejemajo. In taka spletna mesta so lahko pomembna, srednje velika in majhna.

Dandanes najpogostejša praksa hekerjev je, da vdrejo v sistem in zahtevajo odkupnino v obliki bitcoinov.

Torej:

Predpostavimo, da je vaše spletno mesto pred kratkim napadlo zloben heker in so bili uspešni poskusi kraje podatkov.

Vendar:

Na srečo ti podatki niso bili tako pomembni. To ni bilo denarne vrednosti, in veste, da se bo heker vrnil, da bi dobil podatke, ki nekaj pomenijo, zato jih lahko prodajo na spletnem spletu ali vas prosijo za odkupnino.

V tem primeru se lahko takoj po poskusu taksistranja takoj obrnete na nekatere certificirane etične hekerje in jih prosite, da zgradijo boljši požarni zid okoli vašega sistema.

Ti hekerji bodo izvajali tudi druge preglede in poskrbeli, da boste zapolnili vrzeli.

Tako je pridobivanje etičnih hekerjev v vaši ekipi, da bi premagali hekerje, eden najbolj kritičnih primerov.

In ugani kaj?

Tudi Twitter plača hekerju vdreti v njegov sistem in preveriti, ali še obstajajo ranljivosti.

Za zaščito najmanj zaščitenih sredstev

Obstaja ta prevara, da so hekerji po spletnih mestih, kot sta Facebook ali Google, saj je velika igra, če lovijo katero od njih.

Brez dvoma je prišlo do kršitev podatkov na številnih velikih spletnih mestih, tudi Google.

Vendar:

Gre za podjetja v milijard dolarjev, njihovo omrežje in sisteme pa hekerji preprosto ne morejo prekršiti.

Zato bi takšne zgodbe poslušali od vsakega Toma, Dicka in Harryja. Vsak dan z nekoliko znanim spletnim mestom dobiva te e-poštne e-poštne naslove.

V teh dneh je pomembno, da najamete certificiranega etičnega hekerja za zaščito najmanj zaščitenih sredstev, kot sta korporativno spletno mesto ali aplikacija vašega spletnega mesta.

Ko preidete iz fizičnega na gostovanje v oblaku

Ko veste, da vaše spletno mesto gostuje na fizičnih strežnikih ali na računalnikih, se dobro zavedate, da vdreti v to ni tako enostavno..

Obstaja razlog, zakaj vidimo pohod v hekerjih s črnimi klobuki. To je razlog za računalništvo v oblaku. Nisem naiven tukaj.

Vemo, da je računalništvo v oblaku čudovita inovacija, ki je zmanjšala razdalje med to osebo in tem strežnikom.

Vendar:

Vemo tudi, da so virtualizacija in zunanje izvajanje IT-ja nekako zbledele meje in znižale zaščito. Raven groženj se je povečala, ker zdaj vaš možgan prebiva na mestu, ki ga lahko nadzorujete, vendar je povsod.

V takšnih razmerah boste etične hekerje še bolj potrebovali, saj se je z lahkoto računanja tudi raven niti povečala.

Ko imate nevarnosti finančnih goljufij

Hakiranje ni enodimenzionalna igra. Veliko je taksnih razsežnosti – tako kot discipline in ena izmed njih so finančne prevare.

Zakaj vdreti v spletno mesto in prodati podatke ali izsiljevati lastnika spletnega mesta, da odkupi podatke, ko lahko neposredno prekinete podatke o bančnih računih in kreditnih / debetnih karticah, da jih zlorabijo.

Organizacije in ustanove, ki lahko resnično grozijo s finančnimi prevarami, so banke.

Bi bilo več dokazov o potrebi po etičnem hekerju, kot da bi imetniki bančnih računov oropali svoje prihranke?

Komaj kateri sistem ni varnejši od sistema spletnega bančništva in kljub temu so hekerji v mnogih različnih državah uspešno vdrli v banke.

Torej da, morda boste potrebovali nekoga, ki bi prihranil vaše finančno premoženje.

Proaktivno & Predkupna zaščita

Kdo ne bi rad ustavil napada, preden se zgodi?

Kdo ne bi hotel biti pripravljen, ko pridejo tatovi?

Da:

Vsi bi radi bili dejavni in preprečujejo zaščito našega dragocenega poslovanja in premoženja.

Kakšne veze ima to z etičnim hekanjem? No, etični hekerji so seveda in običajno običajni ljudje, ki delujejo proaktivno in preprečujejo prodornost.

Predstavljajte si, da jih najamete na robu vašega poslovnega uspeha, ko od hekerjev pričakujete največ in si predstavljajte, kako bi se počutili, ko bi videli, da je vaš sistem 100% zaščiten pred poskusi vdorov.

Mnenje zunanjega izvajalca pomaga

Se vam je kdaj zgodilo, da je med igranjem šaha ali katero koli drugo igro, kot je šah, boljši in drugačen pogled na igro, ki ima samo gledalca in ne igra igre.?

Ta fant pogosto predvideva prihajajoče napade in nepričakovane poteze. Prav tako je to fant, ki igro vidi iz drugega zornega kota in ki pozna 101 način, da takoj preveri.

Etični hekerji so tudi zunanji ljudje.

Predstavljajte si situacijo, ko ne morete dojeti šibkosti svojega sistema, toda pride zunaj in pove, kje lahko “zunanjo steno” zlahka spustite.

No:

Pravih razlogov in scenarijev je lahko več, vsekakor pa boste morda potrebovali enega ali skupino etičnih hekerjev.

Edina situacija, ko jih ne potrebujete, je situacija, ko si jih ne morete privoščiti, ker dobro zaračunajo. Če ste radovedni, če želite izvedeti o etičnem hekanju, potem si oglejte ta spletni tečaj.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map