7 Orodja za geslo za boljšo varnost v spletu

Pozabi na grozljive filme; edina stvar, ki nas najbolj plaši, je misel o izgubi dostopa do naših računov.


Vsaj tako je pri meni.

Ne predstavljam si, da se zjutraj zbudim in se ne morem prijaviti v svoje račune. Naj bodo to socialni mediji ali e-poštna sporočila, naše poverilnice pa nikoli niso dovolj varne. In kljub temu, da to vemo, si ne dajemo dovolj truda pri izbiri močnega gesla.

Posledice tega so lahko zelo zastrašujoče, še posebej, če so povezane z vašimi finančnimi podatki. Da se ne bi znašli v tej situaciji, morate sprejeti določene ukrepe, na primer izboljšanje gesel ali uporabo teh orodij za gesla, omenjena na tem seznamu.

Najprej pa naj vam povem nekaj najslabših scenarijev, v katerih se lahko znajdete, če niste dobri z zaščito gesla.

Zakleni se iz računa

Če imate geslo, ki ga je mogoče enostavno uganiti ali izslediti s sredstvi za taksist, obstaja velika nevarnost, da izgubite dostop do svojih računov. Hekerji imajo danes na voljo vrsto naprednih orodij, ki lahko predvidijo in zaznajo geslo, ki ga morda uporabljate.

Naj se vaši osebni podatki zlorabijo

Nič ni hujšega od zlorabe vaših zasebnih fotografij in drugih podatkov. Ko govorim o izkušnjah mojih prijateljev, je bilo nekaj primerov, ko so hekerji javno delili nekaj osebnih podatkov “znotraj”, ki jih nikakor ne bi smeli deliti.

Ukradite svoje finančne podatke

V dobi tehnologije je na internetu vse, tudi naše bančne storitve. Čeprav je to na nek način mogoče obravnavati kot izvedljivost, pomeni tudi tveganje za podatke o naših kreditnih / debetnih karticah. Hekerji vedno iščejo načine, kako priti na finančni račun, da bi ukradli vse, kar je v njem.

Preučimo naslednja orodja za boljšo osebno varnost na internetu.

Firefox Monitor

Firefox Monitor je super orodje, s katerim lahko ugotovite, kaj hekerji že vedo o vas in kako ste lahko korak pred njimi. To orodje za spremljanje kršitev vam pomaga:

 • Bodite obveščeni o svojih najnovejših kršitvah podatkov po internetu
 • Spremljajte več vaših e-poštnih sporočil
 • Naučite se, kako zaščititi svojo zasebnost s koristnimi viri

Spletno mesto celo navaja najnovejše kršitve podatkov po vsem svetu in vam omogoča, da preverite, ali ste bili žrtev tega. Vse te funkcije tega orodja zagotavljajo, da so vaši podatki varni in zaščiteni.

Z vsemi temi odličnimi lastnostmi boste morda mislili, da to orodje stane niti en denar. Ampak ne, povsem brezplačno je.

LastPass Password Generator

Če ste nekdo (kot sem jaz), ki ne more razmišljati in si omisliti varnega gesla, potem morate to orodje uporabiti čim prej. Kar pa je, vam omogoča, da ustvarite naključno in močno geslo, ki ga nihče na tem svetu težko ne ugane.

Za lažjo izbiro lahko izberete dolžino gesla, filtrirate predvidljive besede in izberete simbole in druge posebne znake.

LastPass Password Generator je popolnoma brezplačno orodje, ki sploh ne zahteva prijave.

Sem že bila prepuščena?

Kot že ime pove, Sem že bila prepuščena je izvrstno orodje, s katerim lahko preverite, ali ste bili v preteklosti že del grdega kršenja podatkov. Začnete lahko z vnosom e-poštnega naslova in rezultati bodo prikazali kršitve podatkov, ki vključujejo vaš e-poštni naslov (če obstaja).

Poleg tega lahko uporabite tudi možnost »Obvesti me«, ki vas po e-pošti opozori vsakič, ko pridete do kršitve podatkov. Govorite o previdnosti!

Lastnik

Če se spopadate s pomnjenjem gesel, potem potrebujete orodje kot Lastnik, ki lahko shranijo vaša gesla za enostaven in varen dostop. Da bi se izognili hekerjem, imamo različna gesla na različnih platformah. Ta praksa je dobra, vendar je spominjanje na vsa ta različna (in močna) gesla absolutna bolečina.

To orodje popolnoma odnese breme z ramen. Dobila je oceno TrustPilot 9,3 / 10, kar je impresivno. Lahko poveste, da ima to res dobro delo, ko vidite, da ponuja tudi shranjevanje vaših osebnih dokumentov in drugih informacij skupaj z gesli.

Ena od glavnih lastnosti tega orodja je, da omogoča sinhronizacijo računov z več napravami, tako da lahko dostopate do svojih geslov ne glede na to, ali uporabljate telefon ali računalnik.

Keeper ponuja brezplačen načrt z omejenimi funkcijami. Če želite odkleniti več funkcij, lahko izberete enega od plačanih načrtov, ki se začne že pri 1,74 £ na mesec.

Če iščete alternativo Keeper, si oglejte tukaj našteti upravitelj gesel.

Google Password Manager

Kadarkoli slišimo ime “Google”, se v trenutku podzavestno pojavi nalet zaupanja.

To traja že desetletja in nedvomno je postal naš vir informacij. Ali veste za Google Password Manager, kar pomaga ohranjati varna in zaščitena gesla?

To orodje lahko preveri, odstrani in spremeni shranjena gesla glede na vaš ukaz, če se vam zdi prešibko. Čeprav se ne da veliko storiti, je lahko boljše, kot če bi Google analiziral vaša gesla za boljšo varnost?

Razširitev preverjanja gesla

En odličen Google Chrome dodatek, Pregled gesla ponuja Google sam in lahko naredi nekaj briljantnih stvari, kot so:

 • Opozori vas o vaših šibkih geslih
 • Takoj spremenite svoja šibka gesla v močnejša
 • Hitro poiščite, kateri od vaših računov ima šibka gesla

Podaljšek je precej lahek, 1,48 MB, vendar zagotovo opravi nekaj težkega dela.

Enostavno geslo grozdja

Generator gesel, ki vam pomaga do močnih in nepredvidljivih gesel, Enostavno geslo grozdja je odlično orodje za spletno varnost. To brezplačno orodje je sestavljeno iz dveh korakov; prvo je za ustvarjanje zabavnih gesel in drugo, ki omogoča izbiro pravil, kot so:

 • Možnost uporabe velikih črk
 • Črtice zamenjajte s prostorom
 • Zamenjaj znake s številkami

Kot že ime pove, je ustvarjanje močnega gesla s tem orodjem dobesedno “Easy Peasy”.

Zaključek

Upam, da vam zgornja orodja z geslom pomagajo varovati in varovati spletno prisotnost. Poleg gesla boste morda želeli uporabiti tudi osebni požarni zid za varovanje računalnikov, prenosnikov in ročnih naprav.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map