8 Best Secret Management Software za boljšo varnost aplikacij

Zavarujte, kar je pomembno za vaše podjetje.


Pri delu s posodami, kuberneti, oblakom in skrivnostmi je treba veliko razmišljati. Poleg izbire in izvajanja različnih orodij morate uporabiti in povezati najboljše prakse glede upravljanja identitete in dostopa.

Ne glede na to, ali ste razvijalec ali sysadmin profesionalec, morate jasno povedati, da imate prava orodja za izbiro, s katerimi boste varovali svoje okolje. Za pravilno delovanje aplikacije potrebujejo dostop do konfiguracijskih podatkov. In čeprav je večina konfiguracijskih podatkov neobčutljiva, nekateri morajo ostati zaupni. Te strune so znane kot skrivnosti.

Če gradite zanesljivo aplikacijo, obstaja velika verjetnost, da vaše funkcije potrebujejo dostop do skrivnosti ali drugih drugih občutljivih informacij, ki jih hranite. Ti ločeno vključujejo:

 • Ključi API-ja
 • Poverilnice baze podatkov
 • Šifrirni ključi
 • Občutljive nastavitve konfiguracije (e-poštni naslov, uporabniška imena, zastavice za odpravljanje napak itd.)
 • Gesla

Vendar se lahko varna skrb za te skrivnosti kasneje izkaže za težko nalogo. Tukaj je nekaj nasvetov za Developer in Sysadmins:

Odvisnosti od popravkov

Vedno ne pozabite slediti knjižnicam, ki se uporabljajo v funkcijah in označujejo ranljivosti, tako da jih stalno spremljate.

Uporabljajte prehoda API-ja kot varnostni odbojnik

Funkcij ne izpostavljajte natančno interakciji uporabnikov. Uporabite zmogljivosti prehoda API-jev ponudnikov storitev v oblaku, da poleg funkcije vključite še en nivo varnosti.

Zavarujte in preverjajte podatke med prevozom

Ne pozabite uporabiti HTTPS za varen komunikacijski kanal in preveriti SSL certifikate za zaščito oddaljene identitete.

Upoštevajte varna pravila kodiranja za kodo aplikacije

Ker strežniki ne bodo vdrli, se bodo napadalci preusmerili v aplikacijski sloj, zato bodite še posebej pozorni, da zaščitite svojo kodo.

Upravljajte skrivnosti v varni shrambi

Občutljive informacije zlahka pricurljajo, zastarele poverilnice pa so primerne za napade mavrične mize, če zanemarite ustrezne rešitve tajnega upravljanja. Ne pozabite, da skrivnosti ne shranjujete v aplikacijskem sistemu, spremenljivkah okolja ali v sistemu upravljanja izvorne kode.

Ključno upravljanje v svetu sodelovanja je zelo boleče, med drugim zaradi pomanjkanja znanja in virov. Namesto tega nekatera podjetja vdelane ključe za šifriranje in druge programske skrivnosti neposredno v izvorno kodo za aplikacijo, ki jih uporablja, in uvedejo tveganje za razkritje skrivnosti..

Zaradi pomanjkanja preveč rešitev na policah je veliko podjetij poskušalo sestaviti svoja orodja za upravljanje skrivnosti. Tu je nekaj, kar lahko izkoristite za svoje potrebe.

Trezor

HashiCorp trezor je orodje za varno shranjevanje in dostop do skrivnosti.

Omogoča enoten vmesnik za skrivanje, hkrati pa ohranja strog nadzor dostopa in beleženje obsežnega dnevnika revizije. To je orodje, ki zavaruje uporabniške aplikacije in podlago za omejitev površinskega prostora in čas napada v primeru kršitve. Ponuja API, ki omogoča dostop do skrivnosti na podlagi pravilnikov. Vsak uporabnik API-ja mora preveriti in videti samo skrivnosti, za katere je pooblaščen za ogled.

Trezor šifrira podatke s pomočjo 256-bitnega AES z GCM.

https://www.datocms-assets.com/2885/1543956852-vault-v1-0-ui-opt.mp4

Podatke lahko nabira v različnih okovih, kot so Amazon DynamoDB, Consul in še veliko več. Za revizijske storitve Vault podpira beleženje v lokalno datoteko, strežnik Syslog ali neposredno v vtičnico. Trezor beleži podatke o odjemalcu, ki je izvedel dejanje, o naslovu IP odjemalca, dejanju in o času, ko je bilo izvedeno

Zagon / ponovni zagon vedno vključuje enega ali več operaterjev, da odprejo Vault. Deluje predvsem z žetoni. Vsak žeton je podan politiki, ki lahko omejuje dejanja in poti. Ključne značilnosti trezorja so:

 • Podatke šifrira in dešifrira, ne da bi jih shranili.
 • Trezor lahko ustvari skrivnosti na zahtevo za nekatere operacije, kot so AWS ali SQL baze podatkov.
 • Omogoča podvajanje v več podatkovnih centrih.
 • Vault ima vgrajeno zaščito za tajno preklic.
 • Služi kot tajno skladišče s podrobnostmi o nadzoru dostopa.

AWS Secrets Manager

Na tem seznamu ste pričakovali AWS. Kajne?

AWS ima rešitev za vsako težavo.

AWS Secrets Manager omogoča hitro zasukanje, upravljanje in nalaganje poverilnic baze podatkov, ključev API in drugih gesel. Z uporabo skrivnega upravitelja lahko zaščitite, analizirate in upravljate skrivnosti, potrebne za dostop do zmogljivosti v oblaku AWS, na tretjih storitvah in na lokalni lokaciji.

Secrets Manager vam omogoča upravljanje dostopa do skrivnosti s pomočjo natančno določenih dovoljenj. Ključne značilnosti AWS Secrets Manager so:

 • Skrivnosti širi v mirovanju s šifrirnimi ključi.
 • Prav tako dešifrira skrivnost in jo nato varno pošlje prek TLS-a
 • Ponuja vzorce kode, ki pomagajo pri klicanju API-jev skrivnega upravitelja
 • Ima predpomnilniške knjižnice na strani odjemalca za izboljšanje razpoložljivosti in zmanjšanje zamudnosti uporabe vaših skrivnosti.
 • Konfigurirajte končne točke Amazon VPC (Virtual Private Cloud), da bo promet ohranil znotraj AWS omrežja.

Keywhiz

Kvadratni Keywhiz pomaga pri infrastrukturnih skrivnostih, vretenih GPG, poverilnicah baze podatkov, vključno s certifikati in ključi TLS, simetričnimi ključi, žetoni API in ključi SSH za zunanje storitve. Keywhiz je orodje za ravnanje in deljenje skrivnosti.

Avtomatizacija v Keywhizu nam omogoča brezhibno distribucijo in nastavitev bistvenih skrivnosti naših storitev, kar zahteva dosledno in varno okolje. Ključne značilnosti Keywhiz-a so:

 • Keywhiz Server ponuja API-je JSON za zbiranje in upravljanje skrivnosti.
 • Vse skrivnosti hrani samo v pomnilniku in se nikoli ne vrne na disk
 • Uporabniški vmesnik je narejen s programom AngularJS, tako da lahko uporabniki potrdijo in uporabljajo uporabniški vmesnik.

Zaupnik

Zaupnik je odprtokodno orodje za upravljanje tajnosti, ki ohranja uporabniku prijazno shranjevanje in dostop do skrivnosti. Zaupnik shranjuje skrivnosti na dodaten način v DynamoDB in ustvari edinstven podatkovni ključ KMS za vsako spremembo vse skrivnosti z uporabo simetrične overjene kriptografije Fernet.

Ponuja spletni vmesnik AngularJS, ki končnim uporabnikom omogoča učinkovito upravljanje skrivnosti, oblike skrivnosti storitev in zapis sprememb. Nekatere funkcije vključujejo:

 • Preverjanje pristnosti KMS
 • Šifriranje v mirovanju v nasprotju s skrivnostmi
 • Uporabniku prijazen spletni vmesnik za upravljanje skrivnosti
 • Ustvari žetone, ki jih je mogoče uporabiti za preverjanje pristnosti med storitvami ali za posredovanje šifriranih sporočil med storitvami.

Strongbox

Strongbox je priročno orodje, ki obravnava, shranjuje in pridobiva skrivnosti, kot so žetoni za dostop, zasebna potrdila in šifrirni ključi. Strongbox je uporabniški sloj na strani stranke. Za vas vzdržuje vire AWS in jih tudi varno konfigurira.

Z globokim iskanjem lahko takoj in učinkovito preverite celoten niz gesel in skrivnosti. Možnosti lahko shranite bodisi lokalno bodisi v oblak. Če izberete oblak, se lahko odločite za shranjevanje v iCloud, Dropbox, OneDrive, Google Drive, WebDAV itd..

Strongbox je združljiv z drugimi varnimi gesli.

Azure Key trezor

Gostovanje aplikacij na Azure? Če je odgovor pritrdilen, bi bila to dobra izbira.

Azure Key trezor uporabnikom omogoča upravljanje vseh skrivnosti (ključi, potrdila, nizi povezav, gesla itd.) za njihovo uporabo v oblaku na določenem mestu. Vključena je izven okvirja z izvori in cilji skrivnosti v Azure. Nadalje jo lahko uporabljajo aplikacije zunaj Azureja.

Za izboljšanje zmogljivosti lahko uporabite tudi tako, da zmanjšate zamude svojih aplikacij v oblaku tako, da v oblak shranite kriptografske ključe, namesto na lokalne.

Azure lahko pomaga doseči zahtevo po varstvu podatkov in skladnosti.

Docker skrivnosti

Docker skrivnosti dovolite, da preprosto dodate skrivnost v gručo in se deli samo prek medsebojno overjenih povezav TLS. Nato se podatki v vozilu skrivnosti Docker dosežejo v vozlišče upravitelja in se samodejno shranijo v interno shrambo Raft, kar zagotavlja, da morajo biti podatki šifrirani.

Dockerjeve skrivnosti je mogoče enostavno uporabiti za upravljanje podatkov in s tem za prenos istih v zabojnike, ki imajo dostop do njih. Preprečuje, da bi skrivnosti puščale, ko jih uporabi aplikacija.

Knox

Knox, ki jih je razvila platforma družbenih medijev Pinterest, da rešijo svojo težavo z ročnim upravljanjem ključev in ohranjanjem sledenja. Knox je napisan v programu Go, stranke pa komunicirajo s strežnikom Knox s pomočjo REST API-ja.

Knox uporablja hlapno začasno bazo podatkov za shranjevanje ključev. Podatke, shranjene v bazi, šifrira z AES-GCM z glavnim šifrirnim ključem. Knox je na voljo tudi kot Dockerjeva slika.

Zaključek

Upam, da vam zgoraj opisuje nekaj najboljše programske opreme za upravljanje poverilnic aplikacij.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map