8 najboljših praks za kibernetsko varnost

Podatki so postali bistven vidik organizacij in njihovo varovanje je postalo zelo ključna naloga.


Majhne ali velike, vsaka organizacija lahko vpliva na kršitve podatkov zaradi pomanjkanja ozaveščenosti in nezmožnosti vlaganja v zaščito svojih podatkov.

Številni lastniki podjetij bi mislili, da bodo kibernetski kriminalci napadli njihovo podjetje, ker imajo majhno količino podatkov. Toda v skladu s ameriškim kongresom, Odbor za mala podjetja je ugotovil, da se 71 odstotkov malih in srednje velikih podjetij, ki imajo manj kot 100 zaposlenih, sooča s spletnimi napadi. To pomeni, da obstaja možnost, da bi vas še vedno lahko usmerili hekerji, tudi če imate majhno podjetje, zato razmislite o svojih varnostnih zaščitah.

Ali so vaši najbolj občutljivi podatki zavarovani?

Če ne, je čas, da zaščitite svoje podatke.

Ali je mogoče zaščititi občutljive podatke mojega podjetja?

Torej, tukaj je članek, v katerem bomo razpravljali o najboljših praksah za zaščito občutljivih podatkov vašega podjetja.

Uporaba požarnega zidu

Najpomembnejši dejavnik obrambe v kibernetskem napadu je požarni zid.

Priporočamo, da postavite požarni zid za postavitev ovire med napadalcem in vašimi podatki. Poleg tega se mnoga podjetja poleg zunanjih požarnih zidov odločajo za namestitev notranjih požarnih zidov, da svojim podatkom zagotovijo dodatno zaščito. Za omejitev izgube in kraje podatkov na ravni omrežja moramo namestiti trdne požarne zidove in prometne politike.

Na voljo je veliko vrst požarnega zidu, ki so v glavnem na strojni ali programski opremi. Strojni požarni zid je dražji od programske opreme.

Zahvaljujoč odprtokodni skupnosti obstaja veliko možnosti, kot je razloženo v spodnjem članku.

7 Najboljši odprtokodni požarni zid za zaščito omrežja

Če ste pripravljeni investirati (vseeno bi morali biti), boste morda razmislili tudi o požarnem zidu, ki temelji na oblaku. Prednost storitve v oblaku je, da vam ni treba skrbeti za namestitev, administracijo in vzdrževanje. Plačate za tisto, kar uporabljate.

Tu je nekaj možnosti, ki jih lahko raziščete.

7 Zmogljiv upravljan požarni zid za zaščito infrastrukture v oblaku

Pri požarnem zidu omrežne infrastrukture naredite najboljšo prakso, če želite zanikati vse in dovolite le tisto, kar je potrebno.

Upravljanje identitete in dostopa (IAM)

Ko v organizaciji obravnavamo kakršna koli vprašanja, povezana z varnostjo, se lotimo predvsem varovanja in varovanja naših podatkov. Za to moramo imeti vsa potrebna orodja in kontrole, povezane z upravljanjem identitete in dostopa. Orodja in kontrole, ki so vključeni v IAM, so analiza obnašanja uporabnikov, upravljanje mobilnih naprav, VPN & Požarni zid novega gena in tako naprej. Poleg tega nam IAM omogoča beleženje in zajemanje podatkov o prijavi uporabnikov, orkestriranje dodelitve, upravljanje poslovne baze podatkov o identitetah uporabnikov in odstranjevanje pravic dostopa.

IAM sistemi se v glavnem uporabljajo za zagotavljanje zanesljivosti in prožnosti za vzpostavitev različnih skupin z izrazitim privilegiranim upravljanjem računov za določene vloge, tako da se lahko funkcije dela, ki temeljijo na pravicah dostopa zaposlenega, enostavno in enotno dodelijo. Tudi sistemi morajo zagotavljati odobritve in zahtevati postopke za spreminjanje privilegijev, ker lahko zaposleni, ki imajo isto lokacijo in naziv, prilagodijo dostop. Poleg tega ima sposobna IAM infrastruktura podjetjem pomagati vzpostaviti produktiven, učinkovit in varen dostop do tehnoloških virov v različnih sistemih, hkrati pa zagotavljati informacije.

Upravljanje popravkov

Upravljanje popravkov ima ključno vlogo pri kibernetski varnosti.

Obliži se večinoma uporabljajo za odpravo ranljivosti in varnostnih vrzeli. Dobra strategija upravljanja popravkov je bila navedena kot eden najbolj prepričljivih razlogov v okviru kibernetske varnosti. Varnostni popravki so v glavnem namenjeni odpravljanju in odkrivanju napak v programu / programski opremi.

Učinkovita strategija upravljanja popravkov zagotavlja pravočasno uporabo obližev in tudi ne vpliva na operacije. Hitro uvajanje popravkov opozori zlonamerne akterje na potencial ranljivosti in izkoristi tudi različne priložnosti za iskanje ranljivih sistemov.

Popis programske opreme

Programska oprema vsebuje oceno kontrolnega ukrepa nad tem, kaj je bilo nameščeno v podjetju. Poleg tega nam v majhnih podjetjih ne pridejo v poštev različna odprtokodna programska oprema ali aplikacije. Ker kupljena sled komercialne programske opreme pušča papir za račun za prenos odprtokodne programske opreme neposredno v splet brez sledu.

Prav tako moramo pred namestitvijo preveriti celovitost odprtokodne programske opreme, skupaj s posnetki prenesenih datumov in časov, ker odprtokodna programska oprema prihaja z različnimi hasheji MD5 in različnimi podpisi zaščite zasebnosti GNU, da preverimo, ali je prenos opravljen v celoti ali ne.

Kot najboljšo prakso preverite tudi verodostojnost odprtokodne programske opreme. Kako priljubljen je, kdo jih uporablja, kdo jih podpira, ali obstaja kakšna strokovna ali skupnostna podpora itd.

Znotraj odkrivanje nevarnosti

Gre za enega najpomembnejših težav glede varnosti podatkov ali kibernetske varnosti, s katerimi se soočajo številne agencije, tudi v vladnem sektorju.

Notranja grožnja v vašem omrežju večinoma nastopijo ljudje, ki delajo kot pogodbeni izvajalec ali zaposleni v vašem podjetju. Spremljanje uporabnikovih dejavnosti igra pomembno vlogo, ker lahko preverjamo uporabnikove akcije in tudi zaznamo nepooblaščeno vedenje uporabnika.

Prepoznavanje notranjih groženj je zahtevna naloga, vendar lahko to povzroči ogromno izgubo organizacije, če znotraj nje ne prepoznajo groženj.

Varnostno kopiranje podatkov

Varnostno kopiranje je ena najboljših praks na področju kibernetske varnosti.

Za vsako organizacijo je nujno, da ima popolno varnostno kopijo vseh potrebnih podatkov, od osnovnih do občutljivih informacij na visoki ravni. Poskrbeti moramo za varnostno kopiranje podatkov, ki so prisotni v varnem pomnilniku, prav tako pa moramo zagotoviti, da se vse varnostne kopije shranijo na ločenem mestu v primeru naravne nesreče..

Prav tako moramo pogosto preverjati, ali varnostne kopije delujejo pravilno ali ne. Najpomembneje je, da moramo za preselitev notranjih groženj razdeliti rezervne dolžnosti med več ljudi.

Pogostost kopiranja je odvisna od poslovne narave. Nekatera podjetja lahko zahtevajo varnostno kopijo podatkov v realnem času, nekaj pa dnevno. Če se vaše podjetje ukvarja z večinoma ravnimi datotekami, boste morda želeli shranjevati predmete v oblaku za varnostno kopijo.

8 Shranjevanje objektov v oblaku za shranjevanje javnosti & Zasebni podatki

Izpolnite geslo

Izvedite močan pravilnik o geslih v aktivnem imeniku organizacije, LDAP ali IAM. Ne poravnajte se za nič manj kot osem znakov in kombinacijo črke, številke in posebnih znakov. Prisilite občasno spreminjati geslo vsakih 2 ali 3 mesece.

Veliko bo aplikacij, ki imajo svoje poverilnice, in pogosto so shranjene v excelu. Razmislite o izvajanju upravitelja gesel.

10 Open Source in Commercial Password Manager za ekipe

Upravitelj gesel geslo shrani v njihovo bazo podatkov, ki je šifrirana, dostop pa nadzoruje nadzor dostopa.

Uporabite večfaktorsko overjanje

Izvedba večfaktorskih nastavitev pristnosti v e-poštnih izdelkih in omrežju je preprosta in zagotavlja dodatno plast zaščite vaših podatkov. To vam tudi pomaga jasno razlikovati med izboljšanim nadzornim dostopom in uporabniki skupnih računov.

Zaključek

Varstvo podatkov je enako pomembno kot rast vašega podjetja. Če ni bilo mogoče zaščititi podatkovnih organizacij, so nastale velike izgube. Zaščita poslovnih podatkov je zelo pomembna, saj ne pride v roke nepooblaščenim uporabnikom. Zgoraj opisane prakse bi vam pomagale pri varovanju poslovnih podatkov.

Oznake:

  • Odprtokodno

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map