8 različnih opozorilnih sporočil Google in zakaj se pojavijo?

Google pogosto prikazuje opozorila o varnosti, da prepreči vstop na zlonamerno ali vdrsno spletno mesto.


Opozorili ste prek opozorila v brskalniku Chrome ali prek opozorila pod spletnim mestom v rezultatih iskanja. Medtem ko so varnostna opozorila za Chrome prikazana kot rdeča stran o nevarnosti, Googlovi rezultati iskanja prikazujejo opozorilo o hiperpovezavi desno pod URL-jem okuženega spletnega mesta.

Ta varnostna opozorila zahtevajo odpravo težave v središču in ponovno pošiljanje spletnega mesta v pregled Googlu. Google bi vas morda obvestil o zlonamerni programski opremi na vašem spletnem mestu. Če grete na Google Search Console in poiščete Varnostna vprašanja lahko dobite obvestilo, kot je spodaj.

Nato skenirajte svoje spletno mesto z spletno iskanje črnih seznamov ali varnostni skener. To bo izredno koristno pri preiskavi vzroka. S skenerjem lahko neposredno preverite, ali so na določenih straneh na vašem spletnem mestu zlonamerne kode.

V tem članku bomo pokrivali osem takšnih Google opozoril na katero ste morda naleteli na svojem spletnem mestu in kaj bi lahko pomenili.

OPOMBA: Varnostna opozorila ne bodo minila, dokler spletni skrbnik spletnega mesta ne ukrepa in odpravi težave. Če želite vedeti, kako odpraviti težavo, lahko sledite tem korakovnemu priročniku za odstranjevanje črnega seznama.

To spletno mesto lahko škoduje vašemu računalniku

Začnimo s opozorilnim sporočilom »To spletno mesto lahko škoduje vašemu računalniku«. To je opozorilo, da se Google prikaže v rezultatih iskanja pod naslovom spletnega mesta za spletna mesta, za katera se šteje, da širijo zlonamerno programsko opremo.

Zlonamerna programska oprema (če je nameščena) lahko ukrade & izkoristite podatke o uporabnikih, kot so podatki o kreditni kartici, shranjena gesla, piškotki, fotografije in drugi občutljivi podatki. Prav tako lahko upočasni računalnik ali spremeni rezultate iskanja.

To spletno mesto je morda vdrto

V Googlovih rezultatih iskanja boste videli opozorilo »Ta spletna stran je morda vlomljena«, ko Google verjame, da bo vaše spletno mesto dodalo nove neželene strani ali okužilo obstoječe strani.

Ko uporabnik obišče stran z opozorilom, ga lahko preusmeri na spletno mesto, ki širi neželeno ali zlonamerno programsko opremo.

Zavajajoče mesto pred nami

Obveščevalno sporočilo z zavajajočim spletnim mestom se običajno prikaže med dostopom do spletnega mesta v brskalniku Chrome. Spletno mesto, prepoznano po tem, da uporabnike vara v razkrivanje pomembnih občutljivih podrobnosti, Google označi kot zavajajoče.

Na naslednji rdeči strani opozorila je prikazano opozorilo zavajajočega mesta.

Google je ustvaril Varno brskanje orodje, s pomočjo katerega lahko na spletnem mestu analizirate škodljive kode ali viruse.

Spletno mesto je bilo prijavljeno kot nevarno

Podobno kot zgoraj omenjeno opozorilo o zavajajočem spletnem mestu. Videlo se bo opozorilo, če je vsebina spletnega mesta nevarna ali varljiva. Ta spletna mesta pogosto imenujemo spletna mesta z lažnim predstavljanjem ali zlonamerna programska oprema. Zavajajoče spletno mesto je lahko posnemovanje originalnega spletnega mesta, medtem ko je nevarno spletno mesto še vedno mogoče razlikovati ali je morda le poceni kopija originalnega spletnega mesta.

Zavajajoča spletna mesta morda uporabljajo logotip zakonite družbe in druge podatke, da bi uporabnika zavedla. Medtem ko je lahko “nevarno” mesto razmeroma manj zlobno.

Nekateri vtičniki / dodatki bi lahko namestili takšno kodo na vaše spletno mesto za izvedbo takih malignih dejanj. Prav tako lahko že nameščeni ranljivi vtičnik (za spletna mesta WordPress) hekerja izkoristi v vaši spletni aplikaciji in na vaše spletno mesto vbrizga zlonamerne programe.

Na spletnem mestu je zlonamerna programska oprema

V večini primerov ta napaka opozori na to, da je bilo vaše spletno mesto v taki ali drugačni obliki vlomljeno. Mogoče je kdo našel, kar je splošno znano kot, Zadnja vrata na svoje spletno mesto in ga izkorišča, da bi se izognil varnosti svojega spletnega mesta.

Spletna stran vsebuje škodljive programe

Kot morda ugibate, napaka kaže, da je spletna stran vložena. Googlov algoritem ga prepozna kot okuženo spletno mesto, ki širi škodljivo vsebino. Ta koda se širi z okuženega spletnega mesta na računalnike obiskovalcev spletnega mesta in se lahko širi tudi na druga ranljiva spletna mesta.

Drugi razlog je lahko, da se na vašem spletnem mestu izvajajo škodljivi programi. Kot je na primer JavaScript, ki se ukvarja s pridobivanjem zlonamerne programske opreme (npr. Bitcoin, Monero itd.), Ki deluje iz vaše dragocene moči CPU-ja. Običajno bodisi lastnik spletnega mesta takšne programe na spletno mesto namesti sam ali ranljiv vtičnik na vsako stran doda zlonamerni JavaScript..

Predvajanje lažnega predstavljanja

To opozorilo spet sledi lažnim dejavnostim na vašem spletnem mestu.

Tudi drugi razlogi, ki lahko vodijo v črni seznam vašega spletnega mesta:

 • Več uporabnikov spletno mesto kot lažno predstavljanje pošlje na Google Varno brskanje
 • Na spletnem mestu je bilo ugotovljeno, da izvaja phishing napade
 • Uporabnike preusmerite na URL-je, za katere je znano, da so spletna mesta z lažnim predstavljanjem

Po Googlovem mnenju uporabljajo več tehnik, da ugotovijo, ali je stran pristna ali ne. Ti algoritmi vključujejo tudi samodejno odkrivanje in poročila uporabnikov za sumljiva in / ali zavajajoča dela. Googlovi zelo izpopolnjeni kriteriji preučujejo vsebino in strukturo vsake strani, da ujamejo potencialno zavajajoče strani in s tem spletno mesto.

Hekerji, ki jih podpira vlada, morda poskušajo ukrasti vaše geslo

Google je uporabnike začel opozarjati na vladni hekerji nazaj sredi leta 2012. Kot že ime pove, Google odkrije in pošlje opozorila o tem, da vladni hekerji spletno mesto ogrožajo. Zadnji mesec, novembra 2019, Google je poslal 12.000 opozoril o hekerjih, ki jih podpira vlada.

Večina teh opozoril bi lahko bila lažni alarm. Nikoli pa ne veste, verjetno so tudi alarmi resnični. Priporočamo, da varnostno osebje ocenijo vaše spletno mesto za morebitno kršitev. Google ne opisuje jasnega načina, ki bi vam povedal, kaj bi lahko bil razlog, da so prikazali to opozorilo, vendar ne škodi strokovnemu izvajanju ocene ranljivosti na vaših spletnih mestih.

V nekaterih primerih, ko je znano, da je vaše spletno mesto resnično vdrto, se lahko odločite za popolno čiščenje zlonamerne programske opreme..

Kako lahko odstranite Googlov črni seznam?

Izbris opozorilnih sporočil z vašega spletnega mesta je dokaj enostaven. Google vas obvesti o razlogu za črni seznam. Prijavite se lahko na Google Search Console in se pomaknite do zavihka Varnostne težave, da veste razlog.

Nato zaženite spletno mesto s pomočjo skenerja zlonamerne programske opreme, da ugotovite, katere strani so okužene. Uporabite lahko katero koli od teh brezplačnih orodij za pregledovanje zlonamerne programske opreme za skeniranje vašega spletnega mesta za različne črne sezname iskalnikov, ki so obravnavani v tem članku. Nato pojdite in očistite spletno mesto vzroka, nadaljujte in pošljite zahtevo za pregled pri Googlu.

Preden ga pošljete v pregled, še enkrat preverite, ali ni nobenih sledi kramp. Če niste prepričani, kako očistiti vdrto mesto, potem lahko uporabite strokovno pomoč.

Ko opozorilo umaknete z vašega spletnega mesta, izvedite ustrezne varnostne ukrepe, da zaščitite svoje spletno mesto, da se v prihodnosti izognete takšnim napakam. Spodaj je navedenih nekaj varnostnih ukrepov, ki lahko, če jih sledite, pravilno obljubljajo okrepljeno varnost na vašem spletnem mestu.

 • Posodobite CMS, vtičnike, & teme
 • Spremenite gesla na skrbniški plošči, gostovanju itd.
 • Odstranite neveljavne vtičnike
 • Namestite požarni zid
 • Omejite poskuse prijave na skrbniško ploščo
 • Onemogoči seznam imenikov
 • Nastavite pravilne datoteke & dovoljenja mape
 • Izboljšajte strojno zaščito

Zaključne misli

Splet je postal sestavni del našega življenja. Ker hekerji vedno iščejo neprimerne načine za vdor na vaša spletna mesta, je očitnejša potreba, da jo zaščitijo. Danes biti buden in skrben z varnostjo ni izbira, ampak nuja.

Poleg tega pri iskalnikih, kot je Google, izvajajo stroga pravila & politike zaradi kršitve varnosti, vedno si morate prizadevati biti na varni strani.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map