9 najboljših orodij za odzivanje na varnost pri majhnih podjetjih

Orodja za odzivanje na nesreče so ključnega pomena pri omogočanju organizacijam, da hitro prepoznajo in naslovijo kibernetske napade, izkoriščanja, zlonamerno programsko opremo in druge notranje in zunanje varnostne grožnje.


Običajno ta orodja delujejo skupaj s tradicionalnimi varnostnimi rešitvami, kot so protivirusni in požarni zidovi, da analizirajo, opozorijo in včasih pomagajo pri zaustavljanju napadov. V ta namen orodja zbirajo informacije iz sistemskih dnevnikov, končnih točk, avtentikacijskih ali identitetnih sistemov in drugih področij, na katerih ocenjujejo sisteme zaradi sumljivih dejavnosti in drugih nepravilnosti, ki kažejo na varnostni kompromis ali kršitev..

Orodja pomagajo samodejno in hitro nadzorovati, prepoznati in odpraviti širok spekter varnostnih težav, s čimer poenostavijo procese in odpravijo potrebo po ročni izvedbi večine ponavljajočih se nalog. Večina sodobnih orodij lahko ponuja več zmogljivosti, vključno s samodejnim odkrivanjem in blokiranjem groženj in hkrati opozori ustrezne varnostne ekipe, da še preučijo težavo.

Varnostne ekipe lahko orodja uporabljajo na različnih področjih, odvisno od potreb organizacije. To je lahko za spremljanje infrastrukture, končnih točk, omrežij, sredstev, uporabnikov in drugih komponent.

Izbira najboljšega orodja je izziv za številne organizacije. Pod seznamom orodij za odzivanje na nesreče, ki vam bodo pomagali pri iskanju prave rešitve za prepoznavanje, preprečevanje in odzivanje na različne varnostne grožnje in napade, ki so usmerjeni v vaše sisteme IKT.

IBM QRadar

IBM QRadar SIEM je odlično orodje za odkrivanje, ki varnostnim skupinam omogoča, da razumejo grožnje in dajo prednost odzivom. Qradar prevzame podatke o sredstvu, uporabniku, omrežju, oblaku in končni točki, nato pa jih poveže z informacijami o grožnji in informacijami o ranljivosti. Po tem uporablja napredno analitiko za odkrivanje in sledenje groženj, ko prodirajo in se širijo po sistemih.

Rešitev ustvarja inteligenten vpogled v odkrite varnostne težave. To prikazuje vzrok za varnostne težave skupaj z obsegom in tako varnostnim skupinam omogoča, da se odzovejo, odpravijo grožnje in hitro zaustavijo širjenje in vpliv. Na splošno je IBM QRadar popolna analitična rešitev z raznolikimi funkcijami, vključno z možnostjo modeliranja tveganj, ki varnostnim skupinam omogoča simulacijo potencialnih napadov.

IBM QRadar je primeren za srednja in velika podjetja in ga je mogoče namestiti kot programsko, strojno ali virtualno napravo v lokalnem okolju, oblaku ali SaaS.

Druge funkcije vključujejo

 • Odlično filtriranje za doseganje želenih rezultatov
 • Napredna sposobnost za lov na grožnje
 • Analiza pretoka
 • Sposobnost hitre analize podatkov v velikem obsegu
 • Obnovi očiščene ali izgubljene prekrške
 • zaznajte skrite niti
 • Analitika vedenja uporabnikov.

SolarWinds

SolarWinds ima obsežne zmožnosti upravljanja dnevnikov in poročanja, sprotno odzivanje na incident. Lahko analizira in identificira izkoriščanja in grožnje na področjih, kot so dnevniki dogodkov v sistemu Windows, zato ekipam omogoča spremljanje in reševanje sistemov pred grožnjami.

Security Event Manager ima preprosta orodja za vizualizacijo, ki uporabnikom omogočajo preprosto prepoznavanje sumljivih dejavnosti ali nepravilnosti. Poleg odlične podpore s strani razvijalcev ima tudi podrobno in enostavno uporabo nadzorne plošče.

Analizira dogodke in dnevnike za zaznavanje grožnje v omrežju, ima SolarWinds poleg nadzornih pogonov USB tudi samodejni odziv na grožnjo. Njegov upravitelj dnevnikov in dogodkov ima napredne funkcije filtriranja in posredovanja dnevnikov ter možnosti konzole dogodkov in upravljanja vozlišč.

Glavne značilnosti vključujejo

 • Vrhunska forenzična analiza
 • Hitro odkrivanje sumljivih dejavnosti in groženj
 • Stalno spremljanje varnosti
 • Določitev časa dogodka
 • Podpira skladnost z DSS, HIPAA, SOX, PCI, STIG, DISA in drugimi predpisi.

Rešitev SolarWinds je primerna za mala in velika podjetja. Ima možnosti namestitve v samem prostoru in v oblaku in deluje v sistemih Windows in Linux.

Sumo logika

Sumo logika je prilagodljiva oblačna platforma za inteligentno varnostno analitiko, ki deluje sama ali skupaj z drugimi rešitvami SIEM za več oblakov in hibridna okolja.

Platforma uporablja strojno učenje za izboljšano odkrivanje groženj in preiskave ter lahko v realnem času zazna in odgovori na številne varnostne težave. Na podlagi enotnega podatkovnega modela Sumo Logic varnostnim skupinam omogoča, da združijo varnostno analitiko, upravljanje dnevnikov in skladnost ter druge rešitve v eno. Rešitev izboljšuje procese odzivanja na pojavnost poleg avtomatizacije različnih varnostnih nalog. Prav tako je enostaven za uporabo, uporabo in obseg brez dragih nadgradenj strojne in programske opreme.

Zaznavanje v realnem času zagotavlja vidnost varnosti in skladnosti organizacije ter lahko hitro prepozna in izolira grožnje. Logika Sumo pomaga uveljaviti varnostne konfiguracije in še naprej spremljati infrastrukturo, uporabnike, aplikacije in podatke o starih in sodobnih IT sistemih.

 • Omogoča ekipam enostavno upravljanje z varnostnimi opozorili in dogodki
 • Olajšajte in poceni izpolnjevanje predpisov HIPAA, PCI, DSS, SOC 2.0 in drugih predpisov.
 • Prepoznajte varnostne konfiguracije in odstopanja
 • Zaznajte sumljivo vedenje zlonamernih uporabnikov
 • Napredna orodja za upravljanje dostopa, ki pomagajo izolirati tvegana sredstva in uporabnike

ManageEngine

The ManageEngine EventLog Analyzer je orodje SIEM, ki se osredotoča na analizo različnih dnevnikov in iz njih črpa različne podatke o učinkovitosti in varnosti. Orodje, ki je v idealnem primeru strežnik dnevnikov, ima analitične funkcije, s katerimi lahko prepoznate in poročate o nenavadnih trendih v dnevnikih, kot so tisti, ki so posledica nepooblaščenega dostopa do IT sistemov in sredstev organizacije.

Ciljna področja vključujejo ključne storitve in aplikacije, kot so spletni strežniki, strežniki DHCP, baze podatkov, čakalne vrste za tiskanje, e-poštne storitve itd. Prav tako je analizator ManageEngine, ki deluje tako v sistemih Windows kot Linux, koristen pri potrjevanju skladnosti s standardi varstva podatkov. kot so PCI, HIPPA, DSS, ISO 27001 in še več.

AlientVault

AlienVault USM je celovito orodje, ki združuje odkrivanje groženj, odziv na nesreče, pa tudi upravljanje skladnosti za zagotavljanje celovitega nadzora varnosti in sanacije za lokalno in oblačno okolje. Orodje ima več varnostnih zmogljivosti, ki vključujejo tudi odkrivanje vdorov, oceno ranljivosti, odkrivanje in zaloge sredstev, upravljanje dnevnikov, korelacijo dogodkov, opozorila po e-pošti, preverjanje skladnosti itd..

To je poenoteno nizkocenovno orodje USM, ki je enostavno za uporabo in uporabo, ki se opira na lahke senzorje in povzročitelje končnih točk ter lahko v realnem času zazna tudi grožnje. AlienVault USM je na voljo tudi v fleksibilnih načrtih za sprejem vseh organizacij. Prednosti vključujejo

 • Uporabite en sam spletni portal za spremljanje informacijske infrastrukture v objektu in v oblaku
 • Pomaga organizaciji pri izpolnjevanju zahtev PCI-DSS
 • Opozorilo po e-pošti ob odkrivanju varnostnih težav
 • Analizirajte široko paleto hlodov različnih tehnologij in proizvajalcev, hkrati pa generirajte uporabne informacije
 • Enostavna uporaba nadzorne plošče, ki prikazuje dejavnosti in trende na vseh ustreznih lokacijah.

LogRitem

LogRitem, ki je na voljo kot storitev v oblaku ali pripomoček, ki je v uporabi v prostoru, ima široko paleto vrhunskih funkcij, ki segajo od korelacije dnevnika do umetne inteligence in vedenjske analize. Platforma ponuja varnostno obveščevalno platformo, ki uporablja umetno inteligenco za analizo dnevnikov in prometa v sistemih Windows in Linux.

Ima fleksibilno shranjevanje podatkov in je dobra rešitev za razdrobljene delovne tokove, poleg tega, da omogoča segmentirano odkrivanje groženj, tudi v sistemih, kjer ni strukturiranih podatkov, centralizirane vidnosti ali avtomatizacije. Primerno za majhne in srednje velike organizacije, omogoča presejanje skozi okna ali druge dnevnike in enostavno zoženje na mrežne dejavnosti.

Kompatibilen je s široko paleto dnevnikov in naprav, poleg tega, da se z Varonisom enostavno integrira za izboljšanje zmogljivosti za odzivanje na grožnje in nesreče.

Rapid7 InsightIDR

Rapid7 InsightIDR je močna varnostna rešitev za odkrivanje in odzivanje na nesreče, vidnost končnih točk, spremljanje pristnosti med številnimi drugimi zmogljivostmi.

Orodje SIEM, ki temelji na oblaku, ima funkcije iskanja, zbiranja podatkov in analiz ter lahko zazna širok spekter groženj, vključno z ukradenimi poverilnicami, lažnim predstavljanjem in zlonamerno programsko opremo. To mu omogoča hitro odkrivanje in opozarjanje na sumljive dejavnosti, nepooblaščen dostop tako notranjih kot zunanjih uporabnikov.

InsightIDR uporablja napredno tehnologijo zavajanja, analitično vedenje napadalcev in uporabnikov, spremljanje integritete datotek, upravljanje centralnega dnevnika in druge funkcije odkrivanja. Zaradi tega je primerno orodje za pregledovanje različnih končnih točk in zagotavljanje sprotnega odkrivanja varnostnih groženj v majhnih, srednjih in velikih organizacijah. Podatki o iskanju dnevnika, končni točki in vedenju uporabnikov zagotavljajo vpogled, ki ekipam pomaga pri hitrih in pametnih varnostnih odločitvah.

Splunk

Splunk je močno orodje, ki uporablja AI in tehnologije strojnega učenja za zagotavljanje učinkovitih, učinkovitih in napovednih spoznanj. Z izboljšanimi varnostnimi funkcijami je skupaj s svojim prilagodljivim raziskovalcem premoženja, statistično analizo, nadzornimi ploščami, preiskavami, razvrščanjem in pregledom incidentov.

Splunk je primeren za vse vrste organizacij tako za namestitev kot tudi za SaaS. Zaradi svoje razširljivosti orodje deluje za skoraj vse vrste podjetij in industrije, vključno s finančnimi storitvami, zdravstvom, javnim sektorjem itd..

Druge ključne lastnosti so

 • Hitro odkrivanje groženj
 • Določitev ocene tveganja
 • Upravljanje opozoril
 • Zaporedje dogodkov
 • Hiter in učinkovit odziv
 • Deluje s podatki iz katerega koli stroja, bodisi iz objekta ali v oblaku.

Varonis

Varonis ponuja koristne analize in opozorila o infrastrukturi, uporabnikih ter dostopu in uporabi podatkov. Orodje zagotavlja uporabna poročila in opozorila in ima prilagodljivo prilagoditev, da se celo odzove na nekatere sumljive dejavnosti. Ponuja celovite nadzorne plošče, ki varnostnim skupinam omogočajo dodatno vidnost njihovih sistemov in podatkov.

Varonis samodejni odziv na incident

Prav tako lahko Varonis dobi vpogled v e-poštne sisteme, nestrukturirane podatke in druga kritična sredstva z možnostjo samodejnega odzivanja na reševanje težav. Na primer, blokiranje uporabnika, ki poskuša dostopati do datotek brez dovoljenj ali z neznanim naslovom IP za prijavo v mrežo organizacije.

Rešitev za odzivanje na nesreče Varonis je integrirana z drugimi orodji za zagotavljanje boljših vpogledov in opozoril. Prav tako se integrira z LogRhythm in tako zagotavlja izboljšano sposobnost odkrivanja nevarnosti in odzivanja nanje. To ekipam omogoča, da racionalizirajo svoje delovanje ter enostavno in hitro raziščejo grožnje, naprave in uporabnike.

Zaključek

Zaradi vse večjega obsega in prefinjenosti kibernetskih groženj in napadov so varnostne ekipe večino časa prenasičene in včasih ne morejo vsega spremljati. Za zaščito kritičnih sredstev in podatkov IT-ja morajo organizacije uporabiti ustrezna orodja za avtomatizacijo ponavljajočih se nalog, spremljanje in analizo dnevnikov, odkrivanje sumljivih dejavnosti in drugih varnostnih težav.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map