Kaj je črna lista URL in kako jo popraviti?

Vaše spletno mesto je obraz vašega podjetja. Ne le da služi kot sredstvo za sodelovanje z uporabniki in ustvarjanje prihodkov, ampak tudi vzpostavlja prisotnost vaše blagovne znamke v spletu.


Zato je varnost vašega spletnega mesta eden ključnih vidikov, na katere morate biti pozorni, saj se število kibernetskih kriminalitet hitro povečuje.

Eden od pomembnih izzivov v internetnem svetu je črni seznam URL-jev. Iskalniki in organi iz varnostnih razlogov črnijo seznam sumljivih URL-jev spletnih mest in IP-jev. Google na črnih seznamih približno 10.000 URL-jev spletnih strani vsak dan, ki se jim zdi sumljiv. To pomeni, da te spletne strani niso varne za obiskovalce.

Googlovi črni seznami URL-jev za zaščito spletne uporabnikove izkušnje.

V tem članku boste spoznali podroben vpogled v črni seznam URL-jev, kako se to zgodi, kakšen je njegov vpliv in kako ga lahko odpravite.

Torej, začnimo!

Črni seznam URL-jev: kaj je to?

Na kratko, črni seznam URL je postopek, pri katerem iskalniki in drugi organi, kot so Google, Norton Safe Web, Bing, McAfee SiteAdvisor itd., Črni seznam ali odstranijo URL spletnega mesta iz ustreznega indeksa. To storijo pri iskanju spletnih strani kot potencialno zlonamernih, ki so lahko v različnih oblikah, kot so lažno predstavljanje, trojanski konji, neželena pošta itd..

Tako oblasti in iskalniki preprečujejo uporabnikom, da se premaknejo na spletno mesto in obvestijo lastnika spletnega mesta in s tem ovirajo zlonamerne namene napadalca.

Kako URL postane na črnem seznamu?

Iskalniki, kot je Google, se zavezujejo, da bodo svojim uporabnikom ponudili zaščiteno spletno izkušnjo. Za dosego tega cilja iskalniki in drugi varnostni organi vlagajo sredstva v odkrivanje in označevanje zlonamernih spletnih mest, ki lahko predstavljajo potencialne spletne grožnje.

Ker iskalniki nikoli ne želijo izgubiti svojih uporabnikov zaradi okuženih spletnih mest, ki ogrožajo uporabnikove računalnike, takšnih spletnih mest ne prikažejo v rezultatih iskanja.

Obstaja toliko razlogov, da je spletno mesto lahko na črni seznam.

Vključuje lahko:

 • Sheme lažnega predstavljanja
 • Trojanski konji
 • Pharma heks
 • Zapisi informacij
 • Spam
 • Prenos nezaželenih programov
 • Nevarni vtičniki ali knjižnice

Če torej spletno mesto s takšnimi ranljivostmi najde, brskalnik prikaže varnostna opozorila in obiskovalce obvesti, da jih ni varno obiskati. Če spletno mesto vsebuje zlonamerno programsko opremo, lahko prikaže opozorila, kot je spodaj.

Vendar pa mnogi lastniki spletnih strani nimajo pojma, da je njihovo spletno mesto že ogroženo ali pa je že vdrto. Kako lahko preverite, ali je URL vašega spletnega mesta na črnem seznamu?

Poiščimo kako!

Ali je vaše spletno mesto na črnem seznamu?

Zaženete lahko različne varnostne preglede in ugotovite, ali je vaše spletno mesto na črnem seznamu ali ne.

Varno brskanje s strani Googla – prikažite težave, povezane z vašim spletnim mestom in ne glede na to, ali je na črnem seznamu ali ne.

Iskanje črnega seznama od Geekflare – poganja Google Web Risk API. Hitro ugotovite, ali spletno mesto velja za varno ali ne.

Preverite promet na spletnem mestu – hitro bi se zmanjšal promet. Google Analytics lahko uporabite za preverjanje prometa na spletnem mestu, in če opazite hitro upad, lahko to opozori, da je vaše spletno mesto morda na črni seznam.

Kako vpliva na poslovanje?

Črni seznam URL-jev se lahko izkaže za zelo uničujoč za podjetja, tako glede prihodkov kot tudi ugleda. Dejansko lahko spletno mesto izgubi približno 95% svojega organskega prometa s strani iskalnika. Posledično neposredno vpliva na prodajo in prihodke.

lowwebsitetraffic

Ne le prometa v iskalnikih, ampak ko uporabniki ročno dostopajo do vašega spletnega mesta, bo brskalnik pokazal opozorila, in to ni dobro. Vaše potencialne stranke bodo takoj zapustile vašo spletno stran in se odpravile nekam drugam.

Kako se izogniti temu, da bi URL postal črni seznam?

Kot pravijo –

“Preprečevanje je boljše od zdravljenja”

Paziti morate na varnost spletnega mesta.

Bodi na tekočem

Zastareli vtičniki, knjižnice in teme lahko naredijo vaše spletno mesto ranljivo za morebitne grožnje. Kot rezultat, kibernetski kriminalci zlahka izkoristijo vaše spletno mesto, ko odkrijejo vrzeli.

updatesoftware

Uporabite mehanizem za samodejno posodobitev komponent spletnega mesta.

Če uporabljate WordPress, potem morda razmislite o uporabi iThemes Sync, ki vam omogoča centralno upravljanje več spletnih mest. Z enim klikom lahko posodobite na stotine spletnih mest.

Ne uporabljajte nezaupljive programske opreme

Poskusite, da ne uporabljate programske opreme nezaupljivih razvijalcev. Ker poskušate osvoboditi spletno mesto ogroža spletno varnost. Tam najdete toliko spletnih mest, ki ponujajo brezplačne teme in vtičnike. Vedno pa je pametna odločitev, da se vzdržite nezaupljivih virov, ker bi lahko odprla vrata zlonamernim dejavnostim.

Kadar koli je to mogoče, obiščite vrhunsko programsko opremo in orodja z zaupanja vrednih spletnih strani, da ohranite varnost svojega spletnega mesta.

Pojdite na zanesljivo platformo za gostovanje

Priporočamo, da uporabite varno platformo gostovanja, ki ji lahko zaupate.

In končno, oglejmo nekaj najboljših storitev za spremljanje spletnega mesta glede črnega seznama in odpravljanja.

Ročno spremljanje spletnega mesta in popravljanje na črnem seznamu je lahko zamudno. Namesto tega lahko uporabite zanesljive storitve, ki lahko spremljajo varnost vašega spletnega mesta in ga določijo na črnem seznamu. Tako si lahko prihranite čas in investirate v druge pomembne naloge, ki zahtevajo vašo pozornost.

Sucuri

Sucuri je ena izmed najbolj zanesljivih varnostnih platform in miselnih voditeljev, ko gre za varnost spletnih strani. S svojim obsežnim strokovnim znanjem na področju varnosti v prostoru lahko hitro analizirajo, kaj in kako napadalci izvršijo svoje namene.

Izvede učinkovite varnostne preglede za odkrivanje zlonamerne programske opreme, neželene pošte in drugih zlonamernih dejavnosti za zaščito vašega spletnega mesta. Če je vaše spletno mesto na črnem seznamu, ga lahko odpravi tudi organi, kot so:

 • Google črna lista
 • Norton Varno brskanje
 • Seznam blokov domen SpamHaus
 • Yandex
 • Bing črni seznam
 • Lažni identitet
 • ESET
 • McAfee SiteAdvisor
 • AVAST in še veliko več ….

Sucuri ponuja široko paleto varnosti na spletnem mestu, s čimer izkorišča svoje najsodobnejše skenerje zlonamerne programske opreme, da nudi optimalno varnost.

 • Varnostni skener
 • Spremljanje SSL / TLS certifikatov
 • Občasni čas & DNS monitor
 • SEO skeniranje neželene pošte
 • Rezerva & obnoviti
 • WAF v oblaku

Na Sucuri se lahko zanesete, da bo vaše spletno mesto zaščitil pred spletnimi ranljivostmi in ga popravil tako, da bo na črni seznam.

Astra

Astra ponuja vrhunske storitve za boj proti hekerjem in drugim spletnim grožnjam. Uporabite lahko 360-stopinjsko spletno zaščito pred zlonamerno programsko opremo, boti, hekerji, SQLi, neželeno pošto itd..

Ponuja varnostne rešitve za različne platforme, kot so WordPress, Magento, Drupal, Joomla, OpenCart, PrestaShop, itd. V njihovo varnostno rešitev je na stotine funkcij.

SiteLock

Eden od splošno priznanih ponudnikov spletne varnosti, SiteLock, ponuja avtomatizirane rešitve za kibernetsko varnost, ki podjetjem pomagajo pred zlonamernimi dejavnostmi.

SiteLock ponuja močno, vendar cenovno ugodno rešitev. Z njihovo samodejno namestitvijo ni treba skrbeti za varnost spletnega mesta.

MalCare

MalCare ponuja učinkovito varnost WordPress za lastnike spletnih mest, razvijalce in agencije.

Učinkovito pregleda vaše spletno mesto na svojem namenskem strežniku in tako zmanjša obremenitve vašega strežnika. Če je vaše spletno mesto na črnem seznamu, vam lahko MalCare hitro pomaga, tako da s pomočjo kolektivne inteligence izkoristite njegovo spletno mesto in v realnem času odkrije zapletene grožnje.

Zaključek

Število kibernetskih kaznivih dejanj se hitro povečuje in v veliki meri vpliva na podjetja tako v smislu prihodkov kot ugleda. Seznam črnih seznamov URL je eden takšnih, zaradi katerih trpijo današnja podjetja. Zato je potreba po uresničevanju varnosti spletnega mesta.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map