Hvordan lage en Minecraft-server i 2019: Den definitive guiden

Er du usikker på hvordan du lager en Minecraft-server? Vi har deg dekket. Denne detaljerte guiden vil svare på alle spørsmålene dine og gjøre det mulig for deg å gjøre serveren din enkelt!


Hvordan lage en Minecraft Server i 2019

Du må ha hørt om Minecraft, spillet. Det er tross alt verdens nest mest populære videospill med mer enn 121 millioner eksemplarer allerede solgt. Det mange imidlertid ikke vet er at Minecraft ikke bare er enda et videospill. Det er også et nyttig verktøy som kan lære barna å kode, og det er en åpen plattform som modutviklere kan utvide. Imidlertid er det også hjertet til et fellesskap av skapere som ekspanderer over hele verden.

Som nybegynner kan du selvfølgelig kjøpe spillet og komme i gang. For den komplette opplevelsen kan du imidlertid ha en privat Minecraft-server. Som et resultat vil du kunne lage din egen Minecraft-verden.

Denne guiden viser deg trinnvis hvordan du kan gjøre det. Vi ser på hvordan du lager en Minecraft-server på Windows, Mac, og Linux. Vi får også se om Minecraft hosting er det bedre alternativet. Så la oss komme i gang!

how-to-make-a-minecraft server-table-of-contents

Hvorfor trenger du å bygge en server?

Som noen ny i Minecrafts kreative univers, er det enkleste å gjøre seg kjent med spillet ved å komme i gang i den kreative modusen. Du kan til og med bruke Microsoft Realms og gjøre deg til en Minecraft-verden ved å bruke fantasien. Men det er selvfølgelig ikke her det fulle potensialet i spillet ender.

For de som søker etter hele opplevelsen, er det beste alternativet å sette opp din egen server. Hvis du gjør det, kan du bygge en hvilken som helst verden du praktisk talt ønsker. Du kan til og med installere alle mods, lage dine egne regler og generelt kontrollere alle aspekter av spillingen!

Viktige tips du må vite før du kommer i gang

Før du begynner å jobbe med å sette opp din egen Microsoft-server, er det ting du må vite. Selv om det ikke er vanskelig å sette det opp, må du være forsiktig.

Ha den grunnleggende kunnskapen

Å sette opp serveren krever litt innsats. Du må også ha teknisk kunnskap om hvordan du konfigurerer den. En grunnleggende forståelse av nettverkskonsepter er også avgjørende for å administrere servere. Spesielt må du være komfortabel med følgende:

 • Ruterkonfigurasjonen din hvis du velger hjemmeoppsett
 • Systemet ditt, så vel som nettverkskonfigurasjon
 • Nettverkskonsepter som porter, DHCP og IP
 • Bruke kommandolinjen

Sette opp Minecraft Server hjemmefra

For å få serveren i gang, trenger du ikke et toppsystem. En stasjonær datamaskin vil fungere helt fint.
Selvfølgelig er det mulig å kjøre det og spille spillet på samme system. Det kreves imidlertid en kraftigere maskin for å gjøre det.

Dessuten er en kablet Ethernet-tilkobling mer egnet for serveren i stedet for en trådløs. Dette er fordi en kablet tilkobling er et mer pålitelig alternativ.

Er det noe alternativ til å sette opp en server hjemmefra?

Når du er vert for en server hjemmefra, betyr det at du utsetter ditt private hjemmenettverk for hele kloden. Så hvis du ikke vil ta risikoen for å eksponere, kan du bruke tjenestene til en vertsleverandør. Selvfølgelig må du betale enten en årlig eller en månedlig avgift. Imidlertid vil selskapet ta seg av bryet med å administrere all serverhardware.

Hvordan lage en Minecraft-server gratis

Minecraft-konsept

Selv om du ikke trenger å være IT-proff for å konfigurere Minecraft-serveren, må du ha litt forståelse for spesifikke emner. Disse inkluderer ruter, nettverk, systemkonfigurasjon og kommandolinje. Med andre ord, du må være kjent med datamaskin- og nettverkskonsepter som er avgjørende for å starte en server.

Men hvis du ikke har noen forhåndsforståelse av slike konsepter, kan du likevel gjøre det. Du kan gå for en av de mange leverandørene av Minecraft hosting som vil hjelpe deg med å sette opp alt uten kodingserfaring.

Men før vi går videre til det alternativet, la oss se hvordan du kan lage serveren hjemmefra gratis!

Hvordan lage en Minecraft-server på Windows

 1. Installere den nyeste versjonen av Java
 2. Velge en plassering for serverfiler
 3. Installere den nyeste programvareversjonen
 4. Konfigurere serveren og nettverket
 5. starter

1. Installere den nyeste versjonen av Java

Åpne først Windows-kontrollpanelet. I Java-programmet finner du Java og klikker deretter på oppdatering nå. Deretter åpner du ledetekstvinduet og skriver inn Java-versjon. Hvis du gjør det, vil det føre til et versjonsnummer. Gå deretter over til Java-nettsted for å sjekke den nyeste versjonen av programmet. Hvis du har en utdatert versjon, eller hvis Java ikke er installert på datamaskinen din, kan du laste den ned fra offisiell side.

2. Velge et sted for Minecraft-programvare

Før du laster ned programvaren, må du velge et sted på datamaskinen. Dette er stedet hvor serveren vil kjøre. Når du kjører serveren for første gang, opprettes noen få konfigurasjonsfiler. Dermed er det ideelt å ha alle disse filene lagret i en dedikert mappe.

Hvor du plasserer, er denne mappen helt opp til deg. Du kan plassere den i dokumentene, skrivebordet eller til og med programmappen.

3. Installere den nyeste versjonen av Minecraft Server

Deretter besøker du Minecraft nettsted og last ned serveren derfra. Du vil merke at den kommer som en .jar Java-fil. Lagre filen på det stedet du tidligere valgte.

Dobbeltklikk nå på .jar-filen for å starte serveren. Dette vil opprette serverkonfigurasjonsfilene du må endre før du kan begynne å bruke dem.

Som neste trinn, godta EULA. Når filene er lastet ned, ser du en fil som heter eula.txt har blitt opprettet. Åpne denne filen ved å bruke en tekstredigerer og endre eula = falsk til eula = sann. Hvis du ikke gjør det, vil PC-en din ikke starte serveren.

4. Konfigurering av server og nettverk

Du må nå aktivere portvideresending på ruteren. Hvis du er vert for en server bare for spillere i det lokale nettverket, er ikke portvideresending din bekymring. For å gjøre serveren tilgjengelig for verden, må du imidlertid aktivere portvideresending av port på ruteren.

Det er best å finne instruksjoner i ruterdokumentasjonen om hvordan du konfigurerer portvideresending for enheten. Spesielt for Minecraft må du videresende TCP-port 25565.

Du må også angi den lokale IP-adressen til serveren din som Server IP eller output IP for den videresendte porten. Dette er slik at ruteren vet hvilken enhet de skal peke på. For å kjenne den lokale IP-en til serveren din, åpner du ledeteksten og skriver inn ipconfig.

5. Starte serveren

Til slutt, for å starte Minecraft-serveren, åpner du ledeteksten. Finn filstien der serverfilen til spillet ble installert. Deretter starter du opp serveren ved å bruke kommandoen:

java -Xmx1024M -Xms1024M -jar {serverfilnavn} nogui

Merk at hvis du vil bruke brukergrensesnittet på serveren, kan du bare fjerne nogui fra denne kommandoen. Dessuten kan du også lage en .bat-fil hvis du vil batche kommandoene sammen.

Når serveren kjører, kan du invitere andre til å koble seg til serveren via den lokale IP-adressen i hjemmenettverket. Alternativt kan du invitere dem til å bli med på serveren ved å bruke en offentlig IP-adresse hvis de ikke er i hjemmenettverket.

Du finner den offentlige IP-adressen innen slå opp “min IP-adresse” på Google. I tillegg, for å sikre at serveren din er tilgjengelig, kan du legge inn den offentlige IP-adressen Minecraft Server Status Checker.

Hvordan lage en Minecraft Server på Mac

 1. Installer Java
 2. Velg en plassering for serverfilene
 3. Last ned serverprogramvaren
 4. Aktiver ruteren din Port Videresending
 5. Start Minecraft Server

1. Installer Java på systemet ditt

De nye versjonene av MacOS kommer som standard med Java. For versjoner som er eldre enn OS X, må du laste ned Java’s eldre versjon fra Apples nettsted.

2. Velg en plassering for Minecraft-serverfiler

Lag en mappe som vil inneholde serverfilene. Du kan lage mappen hvor som helst i systemet; valget er ditt.

3. Last ned serverprogramvaren

Gå til Minecrafts nettsted og last ned serverprogramvaren. Det vil være en Java .jar-fil, og du kan lagre den på det stedet du valgte tidligere. Deretter starter du TextEdit og setter formatet til ren tekst. Etter det, skriv inn:

#! / Bin / bash
cd "$ (Dirname "$ 0")"
exec java -Xms1G -Xmx1G -jar {serverfilnavn} nogui

Lagre filen med start.command i samme mappe som inneholder serverens .jar-fil som start.command. Nå åpner terminalen og gi tillatelser til den nye start.command. Skriv inn chmod a + x og et mellomrom etter kommandoen. Til slutt, dra og slipp den lagrede filen i terminalvinduet og trykk enter.

4. Aktiver ruteren din Port Videresending

Port-videresending, som nevnt tidligere, er bare viktig hvis du vil gjøre serveren tilgjengelig for hele verden. For å konfigurere portvideresending for din spesielle enhet, se i håndboken. Bare husk at for Minecraft må du videresende TCP-porten 25565.

Du må også angi den lokale IP-adressen til serveren din som Server IP eller output IP for den videresendte porten. Dette er slik at ruteren vet hvilken enhet de skal peke på. For å kjenne den lokale IP-en til serveren din, åpner du ledeteksten og skriver inn ipconfig.

5. Start Minecraft Server

Dobbeltklikk på start.command-filen du allerede har opprettet. Dette vil åpne et terminalvindu. Når du kjører serveren for første gang, ser du også feilmeldinger som er ganske normale. Når serveren er i gang, kan du invitere andre spillere til å koble seg til serveren du lagde.

Hvordan lage en Minecraft Server på Linux

Hvis du ikke vil ha en Minecraft-server hjemme, kan du velge en Linux-hostingplan i stedet. På denne måten er du ikke ansvarlig for å administrere maskinvaren. Dessuten vil du ikke utsette hjemmenettverket ditt for publikum.

En Linux VPS-hostingplan er et godt alternativ hvis bare en håndfull spillere vil bli med på serveren din. Imidlertid, hvis du forventer mange spillere, vil en dedikert Linux-server være det bedre alternativet.

Å lage en Minecraft-server på Linux innebærer følgende trinn. Når du følger disse trinnene, må du koble deg til verten med SSH.

1. Installer Java

Mens du er SSH i verten som rotbruker, skriver du inn følgende kommando i ledeteksten:

apt-cache-søk openjdk

Hvis du gjør det, vises alle tilgjengelige OpenJDK-pakker du kan bruke til å installere Java. Her må du velge en. Oppdater deretter listen over alle tilgjengelige pakker fra de eksterne depotene ved å bruke følgende kommando:

apt-get oppdatering

Nå, installer programvarepakken du valgte tidligere (for dette eksempelet velger vi openjdk-9-jdk). Slik kan du gjøre det:

apt-get install openjdk-9-jdk

Når du blir bedt om å autorisere lagringsplassen for å installere filen, trykker du på “Y.” Når dette er fullført, må du sørge for at Java er installert ved å angi: java -version. Dette vil vise deg Java-versjonen som ble installert.

2. Lag en plassering for spillets serverfiler

Lag en katalog på verten der serverfilene til spillet blir lagret. Når dette er gjort, flytter du til den katalogen. Slik gjør du det:

mkdir minecraft
cd minecraft

3. Last ned serverfilene

Kjør wget-kommandoen i Minecraft-katalogen slik at serverfilene kan lastes ned. Etter det, installer og kjør skjermen slik at serveren fortsetter å kjøre når du ikke er tilkoblet. For å gjøre dette, skriv inn:

yum installere skjermen
skjerm

4. Start Minecraft Server

Skriv inn følgende kommando for å starte serveren:

java -Xmx512M -Xms512M -jar minecraft_server.jar nogui

For å sikre at alt fungerer jevnt, kan du stoppe serveren bare ved å legge inn stopp i ledeteksten. Deretter redigerer du “server.properties” -filen og skriver inn:

enable-query = sant

Lagre nå filen “server.properties” og start serveren på nytt. Sjekk om serveren din er offentlig tilgjengelig ved å oppgi IP-adressen i Minecraft Server Status Checker.

5. Pek et domene på Minecraft Server

Gi spillerne et domenenavn som er lett å huske i stedet for et komplisert. Som et resultat blir det lettere for spillere å koble seg til serveren din.

Det er ganske enkelt å peke et domene på serveren din. Bare oppdater DNS-postene til domenet ditt ved å legge til en “A” -post for ditt domene eller underdomenet. Domenet eller underdomenet skal være et som peker til IP-adressen til Minecraft-serveren din.

Husk at det kan ta opptil nesten en dag før DNS-endringene finner sted globalt.

Å lage en Minecraft-server kontra innkjøp av hosting

Selv om det å lage din egen server for Minecraft høres interessant ut, kommer det med en rimelig andel problemer. Primært er det to problemer. Den tekniske prosessen kan være litt vanskelig selv om du tidligere har kunnskap om nettverkskonsepter. Du kan begynne å føle deg fortapt på kort tid. Så hvis du bare vil glede deg over et spill Minecraft med vennene dine, er det bare for mye bry å lage din egen server.

Minecraft Server vs Hosting

For det andre, når datamaskinen din er nede, betyr det at serveren din også vil være nede. Så folk kan ikke logge inn på serveren din. Husk at ruteren din og datamaskinen er ting som holder serveren i gang. Dermed må du holde dem begge kjører kontinuerlig, noe som bare ikke er mulig. Det vil komme en tid hvor serveren din må slutte å fungere.

Av denne grunn ser det ut til at Minecraft-hosting er det bedre alternativet. I stedet for å la serveren stole på datamaskinen din, kan du ganske enkelt henvende deg til profesjonelle. Med sine servere over hele verden vil de kunne holde prosjektet i gang.

I tillegg vil det være enkelt å stille inn alt. Du vil også få et dedikert team av eksperter som kan hjelpe deg. Tilsvarende vil serveren fortsette å fungere selv når datamaskinen er slått av. Det beste er at hosting ikke er for dyrt i det hele tatt!

Det endelige ordet

Nå som du kjenner begge metodene for å lage en Minecraft-server, er det opp til deg å bestemme det bedre alternativet. Du kan enten komme i gang med å lage en ved å gjøre litt arbeid på PC-en. Eller du kan alltid gå på Minecraft-hosting. Mens du må bruke litt penger, kan du få økt tilgjengelighet og brukervennlighet.

Det endelige valget er selvfølgelig opp til deg. Vi håper denne guiden for hvordan du lager din egen Minecraft-server var nyttig. Gi oss beskjed om din foretrukne måte å lage en i kommentarene!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map