Hvordan nedetid og hastighet påvirker nettstedet ditt [Infographic]

La oss undersøke hvordan nedetid og langsom sidehastighet brenner et hull i lommen og hvordan du kan sikre at nettstedet ditt er raskt.


Nedetid og hastighet Infographic Intro

Det er ikke lenger en hemmelighet at et tregere nettsted er skadelig for nettstedet ditt. Hvis nettstedet ditt ikke lastes raskt nok, ender du opp med å miste kunder, og muligens ganske mye inntekter.

Det virkelige spørsmålet er, hva er en god lastetid?

Vel, du kan få et inntrykk av det ved å vite det 53% av mobile brukere forlater et nettsted hvis det tar mer enn tre sekunder for lasting. Så et nettsted som tar mer enn 4 sekunder å laste anses som det tregeste, mens den gjennomsnittlige akseptable tiden for lasting er to til tre sekunder.

Hva nedetid på nettstedet kan koste deg

Før vi ser på konsekvensene av driftsstans, la oss først se hva driftsstans egentlig er. Det er når et nettsted ikke er online eller når det ikke tillater brukere å gjøre det de kom til å gjøre i utgangspunktet.

Nedetid fører lett til at bedrifter taper et gjennomsnitt på $ 7900 for hvert minutt nettstedet er nede. I løpet av ett år kan dette for små og mellomstore bedrifter utgjøre totalt $ 1,000,000. Med andre ord, for hvert minutt nettstedet går ned, vil en bedrift tape $ 66,240.

Du kan bedømme den negative effekten av nedetid med disse eksemplene:

 • En dags driftsstans for Facebook ville føre til et inntektstap på 11,7 millioner dollar.
 • Twitter kan miste inntekter på opptil $ 20 000 for en en-dags strømbrudd.
 • Hvis eBay går ned i tjuefire timer, kan det lide et inntektsbortfall av svimlende 28 millioner dollar.
 • En 40-minutters driftsstans for Amazon tilsvarer et inntektstap på $ 20 000.

Hva som muligens kan forårsake driftsstans?

Flere årsaker kan tilskrives driftsstans. For eksempel kan et hackersangrep føre til kaprede sider, som ikke klarer å laste i løpet av fire sekunder. Andre lignende faktorer inkluderer systemfeil, enhetsfeil og DDoS-angrep, og menneskelige feil som kan føre til HTTP-feil, døde sider og langsom belastningstid.

I det siste har mange toppnettsteder også opplevd driftsstans på grunn av forskjellige faktorer, for eksempel menneskelige feil eller hackerangrep. Kjente navn som Samsung, Ikea og Flipkart har alle blitt offer for driftsstans i det siste.

Hvordan nedetid og hastighet påvirker nettstedet ditt Infographic

Konsekvenser av nedetid

Nedetid kan føre til flere problemer. Disse inkluderer:

1. Tap av trafikk og inntekter på nettstedet

Det er kjent at ingen brukere ønsker å bruke et sakte nettsted. Ta en titt på alle disse figurene for å sette i perspektiv. Hvis nettstedet ditt lager $ 100,000 på en dag, kan en forbedring på ett sekund få inn ytterligere 7000 dollar daglig. Trainline reduserte latensen med bare 0,3 sekunder over trakten deres. Som et resultat brukte kundene ekstra 11,5 millioner dollar på et år.

På samme måte ser online-forhandlere på grunn av treg lastetid totalt 18 milliarder dollar per år i form av forlatte handlekurver. Nylig gjennomførte Amazon en test, som viste at e-handelsgiganten ville tape opp til 1,6 milliarder dollar hvert år hvis hastigheten avtok bare ett sekund.

Bortsett fra inntekter, vil trafikken på nettstedet ditt også bli hardt påvirket. Et tillegg 0,5 sekunder tatt for å generere hver søkeside kan føre til opptil 20% fall i trafikken. I mellomtiden kan en forsinkelse på 0,4 sekunder redusere trafikken med 0,44%. I følge forskning utført av Google, da ladetiden for siden økte til 5 sekunder, økte også avvisningshastigheten til 90%.

2. Tap av brukertilfredshet

En forsinkelse på bare ett sekund kan redusere kundetilfredsheten med opptil 16%. Med andre ord, mange kunder vil knapt gjerne komme tilbake til en side som lastes tregt.

på samme måte, 75% av brukerne vil ikke komme tilbake til en webside hvis den ikke lastes innen fire sekunder. 39% av mennesker vil også gå ut av et nettsted hvis bilder tar for lang tid å laste dem inn. Husk at ett sekund kan være det avgjørende punktet mellom et dårlig samspill og en vellykket transaksjon.

3. Dårlig publisitet

De negative virkningene av nedetid ender ikke bare med tap av kunder. Faktisk, 44% av kunder forteller andre rundt seg om den dårlige opplevelsen de hadde på nettet. Til syvende og sist reduserer dette antall potensielle nye kunder, selv om det er med en liten prosentandel.

4. Lavere rangering i resultatet av søkemotoren

Crawler og kundeadferd er ansvarlig for å senke rangeringen i resultatene av søkemotoren i tilfelle driftsstans. Hvis et nettsted ikke lastes inn på fem sekunder, vil brukerne navigere seg bort. En slik type brukeraktivitet er et bevis på at selskapet ikke verdsetter kundene sine nok. Som et resultat straffer Google-algoritmen slike nettsteder og bringer dem ned til en lavere rangering.

I mellomtiden bruker Googles crawler, programvaren som er ansvarlig for indeksering av nettsteder, bare en begrenset tid på hvert nettsted. Så hvis hele nettstedet svarer sakte, indekserer boten bare noen få sider. Dermed vil dette påvirke sjansene for at nettstedet ditt rangeres godt negativt.

5. Håndtere nedetid

Selvfølgelig er ikke alt håp tapt. Det er tiltak du kan ta selv før nettstedet ditt krasjer, for eksempel å kjøpe DNS-sikkerhetskopiserver, bruke Google Webmaster Tools og alltid lage en sikkerhetskopi av databasen osv..

Tilsvarende er det ting du kan gjøre i tilfelle nettstedet ditt krasjer. For eksempel må du bekrefte at nettstedet ditt har gått ned. Deretter bør du kontakte vertselskapet og varsle brukere.

Fremfor alt kan du bruke verktøy for å holde lastetiden i sjakk. Det er tilgjengelig gratis programvare som ikke bare måler lastetiden på siden din, men også gir avgjørende innsikt og identifiserer skjulte faktorer som kan være til hinder for nettstedets ytelse. Slike verktøy inkluderer:

Web.dev

Dette verktøyet lar deg teste ytelsen til nettstedet ditt. Du kan også få tips om hvordan du kan forbedre brukeropplevelsen. I tillegg kan du logge deg på for å følge med på fremdriften.

GTmetrix

Ikke bare gir dette verktøyet deg en detaljert innsikt i hvor godt nettstedet ditt laster inn, men det gir også anbefalinger om hvordan du kan optimalisere det.

Pingdom

Endelig lar Pingdom deg overvåke ytelsen, oppetiden og interaksjonen på nettstedet ditt for å hjelpe deg med å forbedre sluttbrukeropplevelsen.

Forbedre hastigheten

Bare det å teste hastigheten gjør det ikke bra for deg. Du må også iverksette tiltak for å forbedre hastigheten. Disse inkluderer:

 • Velge en pålitelig og kvalitetshotellleverandør.
 • Optimaliser innholdet ditt, inkludert bildene.
 • Forsikre deg om at alle serverne dine er ved god helse.
 • Reduser cookie-størrelsen og bruk cookie-frie domener.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map