9 odličnih vtičnikov WP za tabele, grafikone in grafikone

WordPress je znan po platformi za bloganje, a se je v desetletju drastično razvil kot močna in robustna platforma, ki lahko izpolnjuje zapletene zahteve po spletnih aplikacijah.


Zaradi tega trenutno veliko podjetij sprejema WordPress. Po statističnih podatkih 35% interneta poganja WordPress. Postala je spletna založniška platforma za večino velikih podjetij, kot so CNN, Facebook, Time Inc, Spotify, Sony, Microsoft, seznam pa je dolg.

Toda v čem je skrivna omaka za izjemno priljubljenost te platforme?

Razlog je v tem, da WP ponuja enostaven za uporabo prilagojeno in večpredstavno podporno platformo, ki jo ljudje radi uporabljajo. Podpira široko paleto profesionalnih vtičnikov, ki lastnikom spletnih strani pomagajo predstavljati svoje podatke z vizualnim učinkom, ki pritegne pozornost.

Zakaj je bolje uporabiti profesionalne vtičnike WP?

Če dodate več in uporabnih podatkov v objave, povečate njeno verodostojnost. Medtem ko najti podatke ni težko (zahvaljujoč se internetu), vendar jih je predstaviti na način, da jih bralci zlahka prebavijo, slona v sobi. Neskončno naštevanje statističnih podatkov in številk bralcem težko razume sporočilo. Na koncu jim postane dolgčas! Vendar deluje, ko podatke predstavite v vizualni postavitvi, na primer tabel, grafikonov in grafov.

Zdaj za dodajanje tega vizualnega učinka mnogi uporabljajo slike, privzete tabele ali vdelane grafikone, kar pa ni preprost način. Zato, ker ta metoda ne bi delovala, če želite posodobiti podatke.

Za to potrebujete dinamično rešitev, ki jo lahko pokrijejo profesionalni vtičniki WP. Na srečo so na voljo različni odlični vtičniki za poenostavitev celotnega poteka ustvarjanja dinamičnih in čudovitih vizualnih slik.

Vizualizator

Ustvarjanje interaktivnih grafov in grafikonov je zelo enostavno Vizualizator. Ima širok razpon kupcev več kot 40.000, saj zagotavlja odzivnost in prilagojene rešitve.

Skozi knjižnico Visualizer lahko dodate grafikone in tabele, ki jih lahko dodate v svojo medijsko knjižnico WP. Podatke vnesite tako, da jih uvozite iz Googlovih preglednic ali obstoječih CSV-jev in jih neposredno uredite. Podpira veliko število podatkovnih vrst, vključno s številkami, nizi, logičnim podatkom, datumom in časom. Priljubljene grafikone, vključno s črtami, črtami in skodelicami, lahko ustvarite in prilagodite na podlagi sloga, oblikovanja, barve in obnašanja.

Tabele lahko takoj uredite in predogledate, da si ogledate v realnem času.

Ključne funkcije

 • Urejanje podatkov na strani
 • 15 vrst grafikonov – 6 s strani Charts.js in 12 z Google lestvic
 • Enostaven za uvoz podatkovne baze
 • Samodejna sinhronizacija podatkov z ustvarjanjem urnikov
 • Animirani grafikoni
 • Zasebne lestvice
 • Ustvarjanje grafikonov glede na vaše WP objave, priloge ali strani
 • Takojšnje iskanje
 • Rezultate filtrirajte na podlagi besedila
 • Naročanje v več stolpcih
 • Dovoljenje za nadzor gledanja in urejanja grafikonov

Visualizer omogoča prenosno mobilnost in združljivost med brskalniki.

wpDataTables

Zaupa več kot 30.000 podjetjem, najbolj prodajani vtičnik WordPress wpDataTables omogoča enostavno upravljanje podatkov s pomočjo enostavnih tabel, grafikonov in grafov, ki jih je enostavno ustvariti. Ne glede na vrsto podatkov, ki jih želite predstavljati, lahko ta vtičnik zajema vse, vključno z znanstvenimi, finančnimi, komercialnimi, statističnimi in drugimi podatki.

Tabele lahko v WP-ju hitro ustvarite iz virov podatkov, kot so Excel, Google Spreadsheet, CSV, poizvedba MySQL, JSON, XML, PHP itd..

Če želite uporabljati wpDataTables, sledite tem korakom:

 • Vstavite podatke v tabelo. V ta namen lahko naložite datoteko, vnesete URL, podate poizvedbo MySQL ali ročno vnesete podatke.
 • Tabela natančno prilagodite glede na vaše zahteve, kot so urejanje, pogojno oblikovanje, odzivnost itd.
 • Shranite tabelo in jo nato vstavite v svojo objavo.

Ključne funkcije

 • Ustvarijo se lahko odzivni grafikoni in tabele, ki dobro delujejo v različnih napravah.
 • Hitro pri ustvarjanju zelo velikih tabel z milijoni vrstic
 • Napredno iskanje in filtri za zmanjšanje rezultatov
 • Vsebino tabel lahko urejate.
 • Označevanje celic, stolpcev in vrstic glede na vsebino
 • Trije močni motorji prikazujejo lestvice in jih je mogoče spreminjati v realnem času.
 • Izbira jezika vmesnika
 • Tabele je mogoče skriti, dokler niso popolnoma naložene.
 • Tabele lahko izvozite v funkcije PDF, CSV, AMD XLS.

WP Tabela

Če iščete cenovno še učinkovito rešitev za vtičnik WP, WP Tabela je odlična rešitev. S pomočjo Charts.js lahko ustvarite grafikone in podpira sedem vrst grafikonov, vključno s pito, vrstico, krofom, črto, radarjem, vrstico napredka v zagonu in polarnim grafikonom.

Podatke je mogoče vnesti ročno ali jih naložiti neposredno prek CSV-jev. Ponuja tudi predloge CSV, s katerimi lahko vidite, kako so podatki organizirani, preden jih nadaljujete. Po tem vtičniku lahko vodoravno pomikate po tabelah HTML na manjših zaslonih. Zato lahko enostavno prilega zaslonu.

Če želite vstaviti grafikone in tabele, vam ni treba uporabiti kratkih kod. Namesto tega se odlično obnese z običajno tabelo HTML v Gutenbergu ali klasičnem urejevalniku. Ta vtičnik ponuja različne nastavitve sloga z različnimi možnostmi za spreminjanje oblazinjenja, robov, tipografije, barv itd.

amCharts

Dodajanje JavaScript Zemljevidov in grafikonov v objavo v WordPressu je povabilo, da se moti. Zato, ker WP odstrani vso vsebino JavaScript. amCharts vas rešuje pred težavo tako, da vam ustvarite delčke kode grafikona, ki ga lahko vstavite v svojo objavo ali stran v obliki kratke kode.

Poleg tega lahko s pomočjo funkcije PHP prikličete ustvarjeni grafikon v predlogo. Z uporabo tega vtičnika WP vam knjižnice JavaScript ni treba vključiti v svojo tematsko kodo, ker bo za to poskrbel. Vse knjižnice JavaScript, ki jih morda potrebujete, bodo samodejno na voljo v nogi strani.

Ključne funkcije

 • Preklapljanje med lokalnim ali CDN-jem shranjene knjižnice za zemljevid / grafikon
 • Privzete nastavitve lahko nastavite glede na vrsto grafikona.
 • WPML združljiv za ustvarjanje zemljevidov in grafikonov, ki so specifični za jezik

Generator podatkov tabel

Generator podatkov tabel od Supsystic ima več kot 30.000 namestitev in lahko privzeto ustvari odzivne tabele. Vendar pa se lahko odločite tudi, da onemogočite to funkcijo, da prilagodite dimenzije tabele. V tabelo lahko vnesete toliko vrstic in stolpcev, ki jih boste morda lahko razvrstili in filtrirali.

Poleg tega lahko izberete tudi barvo ozadja in besedilo ter za njih določite vodoravno in navpično poravnavo. Ker različne vrste podatkov potrebujejo različne vrste zastopanja; ta vtičnik ponuja številne različne grafikone, kot so območje, črta, grafikon, stolpnica, stolpec in mehurček.

S pomočjo Generator tabel podatkov lahko svoje tabele uvozite iz Excela, CSV-ja in Google Sheets, medtem ko izvozite v PDF, CSV, XLS in XLSX.

Ključne funkcije

 • Odzivni načini za optimizacijo postavitve tabličnih računalnikov, da ustrezajo različnim velikostim zaslona
 • Sprednje urejanje
 • Vir baze podatkov za prikaz tabele s polji iz vaše baze podatkov
 • Iskanje
 • Razvrščanje
 • Paginacija za boljšo navigacijo po spletnem mestu
 • Googlovi diagrami in grafikoni

M grafikon

Ko iščete brezplačni vtičnik WP, M grafikon je dobra alternativa. Omogoča vam predstavitev podatkov v obliki grafikonov bodisi v knjižnicah Highcharts bodisi v Chart.js. Z vsemi nabori podatkov lahko upravljate prek vmesnika preglednice, grafikone pa lahko vstavite s kratko kodo v svojo objavo.

Ti podatki prikazujejo naslednji grafikon:

S »splošnimi nastavitvami« v razdelku »Nastavitve grafikonov M« se lahko odločite, ali si lahko ogledate grafikone ali ne in ali imate dovoljenje za oddaljeno vdelavo. Ponuja vam štiri vrste grafikonov, in sicer linijski grafikon, črtni grafikon, pita grafikon in stolpec.

Če želite dodati podatke v grafikon, jih lahko vnesete ročno ali naložite z datotekami CSV in jih nato uporabite v svoji objavi prek kratkih kod. Omogoča tudi možnost izvoza vrednosti grafikona v CSV-je, kar je očitna funkcija, ki jo pri večini vtičnikov grafikona manjka.

Premium karte za Elementor

Z orodjem Elementor Page Builder lahko brez napora ustvarite čudovite grafikone in grafikone Premium karte za Elementor. Trdi, da je prvi izpopolnjen pripomoček Elementor, ki vam pomaga pri ustvarjanju grafikonov z več možnostmi prilagajanja.

Ta vtičnik podpira sedem različnih vrst lestvic. Te vrste grafikonov imajo različne nabore podatkov in vse se dogaja znotraj Elementor, kjer si lahko ogledate podatke v živo.

S tem orodjem lahko ustvarite linearne in logaritmične grafikone. Vendar ponuja privzeto linearno lestvico, vendar jo lahko po potrebi spremenite v logaritmično. Z močno prilagoditvijo lahko elegantno predstavite podatke, ki ustrezajo barvni shemi vašega spletnega mesta.

UberChart

Napredni vtičnik WP z odlično prilagoditvijo, UberChart omogoča ustvarjanje grafikonov različnih sort. Ponuja 240 možnosti za vsak grafikon in 30 možnosti za vsak nabor podatkov, da ustvarite grafikone, prilagojene vašim posebnim zahtevam.

Vtičnik podpira deset vrst grafikonov. Ko izberete enega izmed njih, ga lahko prilagodite z množico razpoložljivih možnosti.

Ponuja splošne možnosti prilagajanja za določitev splošnega vedenja grafikona, na primer nastavitev velikosti, barve ozadja in roba, ne glede na to, ali želite odzivnost grafikona ali ne, vrsto in hitrost animacije, vedenje naslova in legende, slog orodja itd..

Vsak niz podatkov lahko prilagodite tudi tako, da izboljšate videz grafikona tako, da določite stvari, kot so določitev napetosti krivulje, širina črte, ustvarjanje črtkanih črt z vrzeli po meri, slog nastavitve točke, polmer in barva ozadja in še veliko več.

UberChart vam omogoča izbiro različnih tipov lestvice, kot so linearna, logaritmična, časovna in kategorija. Poleg tega ponuja več osi ​​za risanje nizov podatkov na sekundarni osi, če se vrednosti zelo razlikujejo. Izberete lahko tudi, ali želite zložiti podatke ali ne, premakniti položaje lestvice, skriti lestvice, prilagoditi omrežne črte itd.

S pomočjo urejevalnika preglednic lahko kopirate podatke v UberChart iz spletne preglednice, kot so Google Sheets, MS Excel itd., In obratno. Prav tako lahko preprosto dodate podatke in povlečete vrstice in stolpce. Možnost uvoza in izvoza je na voljo tudi za varnostno kopiranje grafikonov v obliki datotek XML.

Napredne lestvice

Ta vtičnik je dodatek, ki ga lahko uporabljate v WPBakery Page Builder. Preprosto za uporabo in enostavno konfiguriranje orodja, Napredne lestvice ponuja sedem različnih vrst lestvic.

Omogoča zelo enostavno prilagajanje, kjer lahko spremenite možnosti grafikona z vgrajenimi kontrolami ustvarjalca strani. Poleg tega ponuja napredno prilagajanje z uporabo veljavnih možnosti ChartJs z uporabo kode JavaScript.

Podatke lahko pridobite z oddaljenega strežnika ali WordPressa z uporabo JavaScript ali PHP. Omogoča tudi uvoz podatkov prek datotek CSV.

Zaključek

Če dodate ustrezne in uporabne podatke, povečate verodostojnost objave. Najpomembneje je, da je pravi cilj predstavljanje teh podatkov na način, ki ga lahko preberejo bralci. Zahvaljujoč sodobnim WP vtičnikom za ustvarjanje tabel, grafikonov in grafov; vaše podatke naredijo celovite z dodajanjem vizualnega učinka, ki se dobro poveže z vašo publiko.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map