Implementacija Preload, Prefetch, Preconnect u WordPressu

Iskoristite prednosti modernih značajki preglednika kao što su predinstaliranje, prethodno dohvaćanje, prethodno povezivanje za brže web mjesto WordPress.


Kao vlasnik web lokacije, koji ne želi učiniti sve što je moguće brže učitati web stranicu?

Brzo i dosljedno učitavanje web mjesta širom svijeta je izazovno. Nekoliko je stvari koje možete učiniti kako biste brzo učitali resurse web mjesta, uključujući omogućavanje sljedećeg Savjeti za preglednike. Poznati su i kao tehnike pregledavanja unaprijed.

Napomena: tehnike savjeta u pregledniku ne pomažu mnogo kad prvi put pristupite web mjestu, ali sljedeći su zahtjevi brži.

Prethodno učitavanje

Možete upotrijebiti oznaku za prethodno učitavanje kako biste naveli preglednik da ranije preuzme neke statičke resurse. To mogu biti slika, font, JavaScript, CSS, skripte, video, itd. Pomaže u prioritetu učitavanja resursa; na taj način se poboljšava radna učinkovitost.

Predučitavanje bi bilo dobro primijeniti ako očekujete da će vaši korisnici naknadno posjetiti više stranica. Poput trgovine e-trgovine u kojoj korisnik posjećuje stranicu proizvoda, a zatim provjeri podatke, usporedi s drugim proizvodom, doda u košaricu, plati itd..

Za postavljanje značajke Preload možete koristiti sljedeće dodatke.

Bolji savjeti o resursima – besplatni dodatak za konfiguriranje CSS i JS datoteka.

WP Rocket – vrhunski dodatak koji će nadopuniti performanse web stranica mnogim osnovnim tehnikama, uključujući unaprijed učitavanje predmemoriranja i sitemapa.

Kako ćete znati je li omogućeno prednalaganje?

Najbrži način da to saznate je pregledom izvora stranice. Trebali biste vidjeti nešto poput dolje.

Nisu svi preglednici podržani učitavanje tijekom pisanja. Dakle, provjerite matrica kompatibilnosti prije provedbe.

predpovezivanje

Učitavate li resurse s drugih domena? Možda CDN?

Ako ne, i svaki se izvor učitava s vaše pojedinačne domene, onda to možda neće biti korisno.

Unaprijed povezivanje preglednika sa savjetima za uspostavljanje veze s drugim domenama u pozadini radi uštede vremena za DNS pretraživanje, preusmjeravanje, TCP rukovanje, pregovaranje o TLS-u itd. Ideja je smanjiti kašnjenje kako bi se omogućilo brzo učitavanje resursa s druge domene.

Opet, možete koristiti gore navedeni dodatak za bolje savjete o resursima ili premium poput njih perfmatters.

Nakon što konfigurirate potrebne resurse, trebali biste ih vidjeti u izvoru stranice kao što je niže.

Napomena: ako učitavate resurse s domene za koju je potreban CORS, tada morate navesti da kao crossorigin i izlaz trebaju izgledati.

Preconnect je kompatibilan s najnovijom verzijom Chrome, Edge, Firefox, Safari.

Predučitaj

Neka preglednik dohvati sljedeću stranicu, za koju mislite da će vam biti potrebna kad korisnik navigira okolo. Prefetch će preuzeti potrebne resurse i pohraniti ih u lokalnu predmemoriju te ih po potrebi brzo servirati. Postoje dvije vrste prefiksa.

Prethodno preuzimanje DNS-a – objašnjeno je u nastavku

Prethodno preuzimanje veze – konfigurirano pomoću. Koristi se za prethodno dohvaćanje HTML-a ili statičkih izvora. Možete unaprijed dohvaćati resurse koristeći atribut.

kao atribut podržava različite resurse poput audio, video zapisa, skripte, zapisa, stila, fonta, objekta, dokumenta itd. Unaprijed dohvaćanje veze može se konfigurirati uz pomoć Dodatak Savjeti za resurse prije stranke.

DNS Prefetch

Učitavanje resursa iz mnogih domena i želite ih riješiti u pozadini?

Ovo brzo postavljanje može pomoći u ranijem rješavanju svih potencijalnih domena pa se, kada se zahtijevaju resursi, brže učitava. To pomaže smanjiti ukupni kašnjenje.

Recimo da učitavate resurse iz 3 domene, a svakoj domeni treba oko 100 ms da bi obavio DNS pretraživanje, uštedjet ćete kašnjenje od 300 ms.

Zar nije cool?

Možete implementirati pomoću dodatka perfmatters ili dodati sljedeće u function.php datoteku svoje teme ako vam je ugodno za uređivanje datoteka tema.

// * DNS prefiksiranje
funkcija dns_prefetch () {
jeka ‘

}
dodavanje (‘wp_head’, ‘dns_prefetch’, 0);

Više možete pročitati na Mozilla web dokumenti.

Iscrtavanje unaprijed

Očekujete li da korisnici vaše web stranice pregledavaju potencijalnu stranicu?

Prerender vam može pomoći učitati ta sredstva u pozadini, a kad korisnik klikne na nju, dobivaju ga vrlo brzo. To možete postići pomoću dodatka Pre Party Resource Hints.

Predstavljanje je pogodno za laganu stranicu ili imovinu, ali budite oprezni s cijelom web stranicom ili velikim resursima jer može povećati korištenje CPU-a i propusnost te usporiti web mjesto. Dakle, pokušajte s manjim resursom i testirajte ga da nema nuspojava.

Kao što vidite, postoje četiri glavna dodatka za implementaciju savjeta preglednika u WordPressu. Izaberite onaj koji vam se sviđa i uklopite zahtjev.

Dodatak Savjeti za resurse prije stranke – besplatni dodatak nudi DNS-prefetch, prefetch link, prerender, preconnect i unaprijed.

Bolji savjeti o resursima – alternativa gore navedenom.

Besplatni dodatak je dobar sve dok se održava i podržava. Nažalost, to se ne događa kod mnogih dodataka i zato je ponekad bolje ići na plaćenu verziju. Dodaci komercijalne verzije podržani su profesionalno i ažurni sa WordPress standardom & sigurnosni popravci. Ako ste voljni potrošiti nekoliko dolara na optimizaciju performansi web-lokacije, provjerite sljedeće.

WP Raketa – dobro poznati, kojoj vjeruje više od 800.000 mjesta. To je koštalo 49 dolara za jednu web stranicu.

Perfmatters – lagana masa koju je lako pratiti koštala je 24,95 USD za jednu stranicu. Dok pišem nudi sljedeće značajke.

To je puno optimizacije.

Zaključak

WordPress jezgra je lagana, ali postaje glomazna, ovisno o temi i dodacima koje koristite. A, bitno je optimizirati izvedbu vaše web stranice kako bi se postiglo bolje rangiranje i konverzija pretraživanja. Gore navedene tehnike lako su slijediti, ali na tome se ne biste trebali zaustaviti.

Također biste trebali razmotriti korištenje CDN-a za predmemoriranje i brže isporuke sadržaja svojim korisnicima u globalnom smislu. Ima ih mnogo, ali preporučio bih da isprobate SUCURI koji nudi CDN i sigurnost, oboje.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map