Izravnajte svojo WordPress igro z vrstami objav po meri

Dnevi, ko WordPress ni bil nič drugega kot orodje za bloganje, so že zdavnaj minili.


Danes WordPress (WP) napaja sisteme e-trgovine, podjetniške CMS, motorje za rezervacije, restavracije, nevladne organizacije in tako naprej. Poimenujete jo in WordPress ima odgovor nanjo.

In vsa ta transformacija je bila mogoča s vrste objav po meri (CPT). Če imate podjetje, ki ga poganja namestitev WordPress in iščete večjo moč in ekspresivnost, so vrste objav po meri odgovor.

Toda najprej nekaj zgodovine. ��

Kakšne so vrste objav po meri v WP?

Vrste objav po meri. . . Terminologija je nekoliko nesrečna, vendar obstajajo zgodovinski razlogi. Na začetku je bil WordPress zasnovan samo z mislijo na orodje za bloganje. In kaj je temeljna enota bloga?

Tako je, objava. Tako dolgo, dolgo časa ni bilo ničesar razen “objav” v zemlji WordPress. Ustvarili ste, uredili ali izbrisali objavo; objave so lahko vdelane v katero koli stran; in tako naprej.

Eksplozija v priljubljenosti WordPressa je bila nepričakovana. Nenadoma so vsa spletna mesta delovala na WordPressu in podjetja so začela čutiti potrebo po razširitvi WordPress-a na druge poslovne funkcije.

Osnovna ekipa WordPressa se je odzvala z uvedbo podatkovnih vrst po meri, ker pa je bil izraz “objava” v svetu WordPress sinonim za “nabor polja”, je nastala funkcija poimenovana Tipi po pošti.

Z vrstami objav po meri lahko razvrstite različne temeljne načine vnosa v subjekt, ki je smiseln na poslovni ravni.

Na primer, v laboratorijskem sistemu vodenja lahko podatki o pacientih potekajo po vrsti pošiljanja s potrebnimi informacijami, opravljenimi testi, pričakovanimi vrednostmi, izmerjenimi vrednostmi itd. Ko so izdelane te vrste delovnih mest po meri, lahko laboratorijsko osebje vnese podatke vanje, ne da bi morali skrbeti za zunanji sistem.

Seveda pa vrste objav po meri, razen kadar gre za preprost vnos podatkov, ne bodo delovale same od sebe in potrebno je nekaj kodiranja. Obstajajo dovolj zmogljivi vtičniki, ki lahko olajšajo delo.

Nato poglejmo, kako ustvariti vrsto objave po meri v WordPressu.

Ustvarjanje vrste objave po meri v WP – enostaven način

Najlažji in najhitrejši način ustvarjanja vrst objav po meri v WordPressu je z uporabo ustreznega vtičnika. Tu je veliko možnosti in moje priporočilo je, da opravite iskanje, preizkusite nekaj vtičnikov in se nato prilagodite tistemu, ki se vam zdi intuitiven.

Na primer, če se odločite za delo z Vrste nabora orodij vtičnik (kar bi bila odlična izbira, ker ima v pisni obliki več kot 200.000 namestitev), to je tisto, kar bi naredili.

Ko je vtičnik nameščen, pojdite na meni Administrator in kliknite na Orodje -> Dodajte novo vrsto objave. Opišite, kako želite poklicati vrsto objave in katera polja naj vsebujejo (razdelek »Odseki za prikaz«).

Takoj, ko pritisnete »Shrani«, je v skrbniškem meniju na voljo nova vrsta!

Zdaj poskusite ustvariti novega psa. Videli boste, da se odpre običajni uporabniški vmesnik WordPress “ustvari objavo”, le da tokrat obstajajo samo tri polja, za katera smo rekli, da morajo biti tam: naslov, opis in predstavljena slika. Polja po meri, če obstajajo, bi bila prikazana tudi na tej strani. Torej jih izpolnite, pritisnite na Objavi in ​​objavljen je vaš novi pes!

Zdaj pa kaj, če želite pse prikazati kot del svojih objav na blogu? To ponavadi ni mogoče, saj se vrste objav po meri obravnavajo kot popolnoma ločene entitete. Ker niso »objave«, se privzeto ne prikažejo na seznamu spletnih dnevnikov.

Če jih želite dodati v blog, boste morali urediti datoteko function.php in dodati to kodo:

dodajanje (‘pre_get_posts’, ‘add_dog_types_to_query’);

funkcija add_dog_types_to_query ($ poizvedba) {
če (is_home () && $ poizvedba->is_main_query ())
$ poizvedba->set (‘post_type’, array (‘objava’, ‘psi’));
vrne $ poizvedbo;
}

Vem, kaj misliš Ta razdelek je obljubljal “enostaven način” ustvarjanja objav po meri, vendar je vse prej kot enostavno! Nagibam se, da se strinjam, toda v obrambo lahko rečem le, da so vrste pošte po meri napredna funkcija in bodo potrebne Spretnosti razvoja WP.

Vrste po meri po meri – težek način

Torej, kakšne so slabosti uporabe vtičnika za vrste objav po meri?

Prvič, vtičniki pridejo po ceni nefleksibilnosti; da, omogočajo vam, da hitro vstanete in tečete, a takoj, ko morate odstopati od privzetega, gre vse za vrženje. Ne bo težko reči, da je nered vtičnikov tisto, kar odvrne nekatera podjetja od WordPress-a.

Preostali, težek način, je, da vključite in kodirate svoje vrste objav. Zdaj, če niste razvijalec WordPress-a, se lahko nadejate, da to ni nekaj, zato je bolje najeti strokovno pomoč. Kljub temu so dokumenti takšni, če si želite ogledati tukaj.

Na koncu bi rad ponovil, da so vrste objav po meri močna funkcija, vendar pride do stroškov. Kompleksnost in vzdrževanje vašega spletnega mesta naraščata in celo ste močno povezani z ekosistemom WordPress.

Torej, to je pot, po kateri se morate spustiti, samo ko ste prepričani, da se želite zavezati. ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map