Izvajanje Preload, Prefetch, Preconnect v WordPressu

Za hitrejšo uporabo spletnega mesta WordPress izkoristite sodobne funkcije brskalnika, kot so prednalaganje, prednastavitev, vnaprej povezovanje.


Kot lastnik spletnega mesta, ki si ne želi, da bi se spletna stran hitreje nalagala?

Zagotavljanje hitrejšega doslednega nalaganja strani po vsem svetu je izziv. Za hitro nalaganje virov spletnega mesta lahko storite več stvari, vključno z omogočanjem naslednjih namigi za brskalnike. Znani so tudi kot tehnike pred brskanjem.

Opomba: tehnike namigi brskalnika ne pomagajo veliko, ko prvič dostopate do spletnega mesta, vendar so naslednje zahteve hitrejše.

Prednaloži

S pomočjo oznake za prednalaganje lahko brskalniku poveste, da bo predčasno dobil nekaj statičnih virov. Lahko so slika, pisava, JavaScript, CSS, skripte, video itd. Pomaga pri prednostnem nalaganju virov; s tem se izboljša učinkovitost.

Vnaprejšnje nalaganje bi bilo dobro izvesti, če pričakujete, da bodo uporabniki pozneje obiskali več strani. Kot trgovina z e-trgovino, kjer uporabnik obišče stran izdelka in nato preveri podatke, primerja z drugim izdelkom, doda v košarico, plača itd..

Za nastavitev funkcije prednastavitve lahko uporabite naslednje vtičnike.

Boljši namigi za vire – brezplačni vtičnik za konfiguracijo datotek CSS in JS.

WP Rocket – vrhunski vtičnik za dopolnitev delovanja spletnega mesta z mnogimi osnovnimi tehnikami, vključno s prednastavitvijo predpomnilnika in zemljevidom zemljevidov.

Kako veste, ali je omogočena prednaložitev?

Najhitreje to ugotovite tako, da si ogledate vir strani. Spodaj bi morali videti nekaj takega.

Vsi brskalniki ne podpirajo prednastavitve med pisanjem. Torej, preverite matrika združljivosti pred izvedbo.

Vnaprej povežite

Ali nalagate vire z drugih področij? Mogoče CDN?

Če ni, in vsak vir se naloži iz vaše posamezne domene, potem to morda ne bo koristilo.

Vnaprejšnja povezava brskalnika z namigi za vzpostavitev povezave z drugimi domenami v ozadju, s čimer prihranite čas za iskanje DNS, preusmeritev, stisk roke TCP, pogajanja o TLS itd..

Ponovno lahko uporabite zgoraj omenjeni boljši namigi za vire ali premijski všeč perfmatterji.

Ko konfigurirate potrebne vire, jih boste videli v spodnjem viru strani.

Opomba: če nalagate vire iz domene, za katero je potreben CORS, morate določiti, da morata biti videti kot crossorigin in output.

Predpovezava je združljiva z najnovejšo različico Chroma, Edgea, Firefoxa, Safarija.

Prednastavite

Brskalnik naj vam prikaže naslednjo stran, za katero menite, da bo potrebna, ko se uporabnik giblje po njej. Prefetch naloži potrebne vire in jih shrani v lokalni predpomnilnik ter jih po potrebi hitro postreže. Obstajata dve vrsti prednastavitve.

Prednastavitev DNS – pojasnjeno spodaj

Prednastavitev povezave – konfigurirano z uporabo. Uporablja se za prednastavljanje HTML ali statičnih virov. Viri lahko prednastavite s pomočjo atributa.

kot atribut podpira različne vire, kot so zvok, video, skript, skladba, slog, pisava, predmet, dokument itd. Prednaročanje povezav je mogoče konfigurirati s pomočjo Vtičnik pred namiznimi viri.

Prednastavitev DNS

Naložite vire iz številnih domen in jih želite razrešiti v ozadju?

Ta hitra namestitev lahko pomaga razrešiti vse potencialne domene prej, zato se na zahtevo virov hitreje naloži. To pomaga znižati skupno latenco.

Recimo, da nalagate vire iz treh domen, vsaka domena pa traja približno 100 ms za iskanje DNS, potem boste prihranili 300 ms zamude.

Ali ni kul?

Če želite, da urejate datoteke s temami, lahko uporabite vtičnik perfmatters ali dodate naslednje v function.php datoteko svoje teme..

// * Prednastavitev DNS
funkcija dns_prefetch () {
odmev ‘

}
dodajanje (‘wp_head’, ‘dns_prefetch’, 0);

Več si lahko preberete na Spletni dokumenti Mozilla.

Prerender

Ali pričakujete, da bodo uporabniki vašega spletnega mesta krmarili po potencialni strani?

Prerender lahko pomaga, da se ta sredstva naložijo v ozadje, in ko uporabnik klikne nanj, jih dobijo zelo hitro. To lahko dosežete s pomočjo vtičnika Pre Party Resource Hints.

Predprijava je primerna za majhno stran ali premoženje, vendar bodite previdni s celotnim spletnim mestom ali velikimi viri, saj lahko povečate izkoriščenost CPU-ja in pasovno širino ter upočasnite spletno mesto. Poskusite torej z manjšim virom in ga preizkusite, da se prepričate, da nima stranskih učinkov.

Kot lahko vidite, so v implementacijo namigov brskalnika v WordPress vključeni štirje glavni vtičniki. Izberite tistega, ki vam je všeč in ustreza zahtevi.

Vtičnik pred namiznimi viri – brezplačni vtičnik ponuja prednastavitev DNS, prednastavitev povezave, vnaprejšnjo upodobitev, prednamestitev in prednalaganje.

Boljši namigi za vire – alternativa zgornji.

Brezplačni vtičnik je dober, dokler ga vzdržujemo in podpiramo. Na žalost se to ne dogaja pri mnogih vtičnikih, zato je včasih bolje, da se obrnete na plačljivo različico. Vtičniki komercialne različice so podprti profesionalno in posodobljeni s standardom WordPress & varnostni popravki. Če ste pripravljeni porabiti nekaj dolarjev za optimizacijo uspešnosti spletnega mesta, lahko preverite naslednje.

WP Rocket – dobro cenjen, zaupajo ga več kot 800.000 mest. Za eno spletno mesto je stalo 49 dolarjev.

Perfmatri – lahka teža in enostavno sledenje stane 24,95 USD na enem mestu. Kot pišem, ponuja naslednje funkcije.

To je veliko optimizacije.

Zaključek

Jedro programa WordPress je majhno, vendar postane veliko, odvisno od teme in vtičnikov, ki jih uporabljate. Ključnega pomena je optimizirati uspešnost vašega spletnega mesta za boljše uvrstitev v iskanju in pretvorbo. Zgornje tehnike je enostavno slediti, vendar se na tem ne bi smeli ustaviti.

Razmislite tudi o uporabi CDN za predpomnilnik in hitrejšo dostavo vsebine svojim uporabnikom po vsem svetu. Veliko jih je, vendar bi priporočal, da preizkusite SUCURI, ki ponuja CDN in varnost, oboje.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map