Kako (i zašto!) Stvoriti inscenacijsko web mjesto za WordPress?

Jeste li ikad poslali promjene samo na vašu web stranicu kako biste odmah požalili zbog te odluke?


Prilično je uobičajena pojava da radite na svom projektu u produkcijskom okruženju. Ali ako izvršite promjene uživo na mjestu proizvodnje, također ćete se izlagati veći rizici.

Mislim da mnogi od nas mogu priznati činjenicu da smo skloni zanemariti pravi način u zamjenu za brzi put.

Kad konkretno radim s WordPressom, sklonim se sitnim promjenama i promjenama gotovo svakodnevno, a još češće se osjećam kao da ne trebam mjesto za postavljanje. Znate, to je samo nekoliko redaka CSS-a ili jednostavne instalacije dodatka.

Ovaj je pristup više puta odgovarao za mene, ali nisam samo ja ta koja je pogriješila. Ako pogledate bilo kakav razvoj uopšte, nezamislivo je da će profesionalni tim raditi bez okruženja.

Rizik da se stvari prekinu i na taj način prekine posao daleko je previsoki da bi se napravio takav nepristran izbor. A kako bi se smanjio rizik, savjetuje se istodobno djelovanje iz okruženja za proizvodnju i montažu.

Što je scensko okruženje?

Jednostavno rečeno, mjesto postavljanja je “točna” kopija vašeg proizvodnog mjesta. Na mjestu održavanja scenarija možete napraviti prilagođene promjene ili testirajte nove značajke bez rizika da vam se pokvari. Pa, nekako bez rizika. Još uvijek možete razbiti stvari, ali barem je u izvanmrežnoj verziji web lokacije. Kao rezultat toga, možete spriječiti da te promjene naruše vašu proizvodnu lokaciju.

što je scensko okruženjeUmjetnost: Martin David

Postavljanje web mjesta za postavljanje je relativno jednostavno (pokazat ćemo vam dolje u nastavku) i često se može kreirati od vašeg davatelja usluga hostinga. Čim završite postavljanje svega, možete početi raditi sa stranice za postavljanje.

Treba li svima mjesto za priređivanje?

Iskreno, ako upravljate web-lokacijama s osjetljivim informacijama, trebali biste razmotriti dobivanje web mjesta za postavljanje.

Ako imate samo mali blog sa >50 tisuća čitatelja svakog mjeseca, vjerovatno ćete dobiti propusnicu. Isto vrijedi i za programere koji su sigurni u svoje razumijevanje promjena koda.

Iako se to može dogoditi kada dođete do dodavanja novih tema i dodataka.

kreativna greška 404Umjetnost: Elisa Cioca

Mislim da većim dijelom ako vaša web lokacija pohranjuje osjetljive podatke ili ima neku vezu s razmjenom sredstava, tada prilično je obavezno imati inačicu sandbox-a svoje web stranice uživo.

Preporučeno čitanje:

Središnja faza: Najbolje prakse za postavljanje okruženja →
Savjeti za razvoj i održavanje inscenacijskih okruženja koji će vam pomoći u izgradnji stabilnijih softverskih sustava.

Koji su profesionalci & Slabosti korištenja mjesta za postavljanje?

Kada govorimo o vanjskim značajkama, uvijek postoji mogućnost da postoje neki nedostaci. U slučaju mjesta za priređivanje, profesionalci pretežu prednosti.

Evo nekoliko prednosti:

 1. Može se reproducirati na mreži ili izvan mreže. Kao rezultat toga, možete raditi na razvoju i dizajnu čak i izvan mreže.
 2. Naučite o pogreškama, pogreškama i drugim kritičnim problemima unaprijed.
 3. Izradite bolja web mjesta i značajke jer ih možete temeljito testirati prije nego što ih pošaljete uživo.

Evo nekoliko nedostataka:

 1. Ako idete s verzijom koju pruža domaćin, vjerovatno je da ćete imati dodatne troškove usluge. Ovisi o vašim potrebama jer je uvijek moguće postaviti lokalnu verziju.
 2. Razvoj se može usporiti jer trošite više vremena na provjere grešaka i drugih pogrešaka.

Sve u svemu, teško je opravdati da se za to ne ide.

Kako stvoriti inscenacijsko okruženje za WordPress web mjesto?

Stvaranje web mjesta za priređivanje web mjesta koja su orijentirane na WordPress iznenađujuće je jednostavno. U većini ćete slučajeva upotrebljavati dodatak, ali potencijalno ćete koristiti uslugu okruženja za organizovanje koju pruža vaša hosting tvrtka.

I pristupačna rješenja za hosting i WordPress premium hosting platforme imaju tendenciju da nude određeni oblik podrške za postavljanje mjesta.

Istražimo sve mogućnosti.

Opcija br. 1: Vaš pružatelj usluga hostinga

Korištenje scenskog okruženja koje pruža pružatelj usluga hostinga jedan je od načina zajamčiti dosljednost. Također je obično moguće jednostavno postaviti jedan.

Hosting davatelji usluga poput WP Engine i Kinsta osigurajte instalaciju jednim klikom bez problema za sva nova postavljanja mjesta.

Potičući vašu scenu okruženju za život

Još jedna prednost web-mjesta za prikazivanje na razini davatelja usluga jest ta što obično možete odmah gurnuti nove promjene na svoju web lokaciju uživo. To bi se moglo suprotstaviti jednoj od točaka koje smo naveli ranije o gubitku vremena.

Ali morate se pojedinačno provjeriti kod svog domaćina. Kinsta je jedna od WordPress hosting tvrtki koja pruža ovu uslugu.

Opcija br. 2: Upotreba dodatka

Gdje bi bio WordPress bez fantastične biblioteke dodataka? Čini se da danas postoji dodatak za gotovo sve, a to uključuje i mjesta za postavljanje.

Evo izdvajanja dva istaknuta izbora.

WP postavljanje

WP insceniranje - migracija DB File Duplicator WordPress org

Ovaj dodatak koji se temelji na duplikaciji omogućuje kopiranje vaše proizvodne stranice u novo razvojno mjesto u roku od nekoliko minuta. Način rada prilično je jednostavan. Dođite do nadzorne ploče dodataka, kliknite Kopiraj i cjelina – vaš se klon priprema.

To, na papiru, zvuči jednostavno, ali u pozadini se događa i mnogo toga.

wp dodatak za postavljanje

Dodatak mora kopirati datoteke i bazu podataka te osigurati da sve veze rade ispravno. Imajući to na umu, WP postavljanje divan je dodatak za korištenje.

Ovaj dodatak ima i Pro verziju koja dodaje značajke poput Push Changes na vašu početnu stranicu. Znači, promjene možete primijeniti izravno na web lokaciju uživo, a da to ne morate učiniti dva puta.

Više od 30.000 WordPress korisnika koristi WP inscenaciju, tako da ste u dobrim rukama!

WP Stagecoach

WP Stagecoach s jednim klikom WordPress odlagališta

Još jedno rješenje koje možete koristiti je WP Stagecoach, ovaj nudi samo besplatnu probnu verziju, a u suprotnom je vrhunski proizvod. U skladu s tim, moglo bi biti vrijedno ulaganja na temelju činjenice da WP Stagecoach ima mnogo više mogućnosti.

 • Instalacija jednim klikom. Djeluje brzo. Postavite prilagođeni URL i odaberite želite li onemogućiti keširanje i / ili dodati lozinku na novo web mjesto za postavljanje.
 • Zaštita lozinkom. Ako radite s klijentima, možete prikazati pregled njihovog dizajnerskog projekta i zaštititi stranicu pomoću lozinke.
 • Native SSL podrška. Nemojte riskirati da vam podaci prođu i aktivirajte SSL na novo stvorenom razvojnom mjestu. Jednostavno i učinkovito!
 • Spajanje baze podataka. Vjerojatno jedinstvena značajka dodatnog prikazivanja koju ne možete dobiti nigdje drugdje: ona spaja baze podataka. Na primjer, vaša proizvodna web lokacija može funkcionirati kao i obično, a kada uvezete nove izmjene u fazama, na postojeće podatke baze podataka ne utječe..

Za zaključak, WP Stagecoach dodatak smatra se prikladnijim za klijentske projekte gdje vam treba malo fleksibilnosti.

Opcija br. 3: Localhost

Vaša treća i posljednja mogućnost je da sve radite lokalno.

Besplatno je i puno brže pristupate procesu razvoja, a osim toga moći ćete izvanmrežno prilagoditi svoju web lokaciju.

Web-lokacije za prikazivanje temeljene na lokalnom lokalitetu prilično su popularne među kompanijama za razvoj softvera, ali savršeno funkcioniraju i sa web-lokacijama WordPress-a.

XAMPP logo

Što se tiče vašeg izbora za odabir lokalne hrpe, preporučujem odlazak XAMPP i Bitnami.

XAMPP je potpuno besplatna, jednostavna instalacija Apache distribucije koja sadrži MariaDB, PHP i Perl. Paket otvorenog koda XAMPP postavljen je tako da je nevjerojatno jednostavan za instaliranje i korištenje.

Također, iako je XAMPP besprijekorno lokalno razvojno okruženje, postoje alati koji vam pomažu da vaše web stranice za inscenaciju gurnete na proizvodnju, npr., Svoje XAMPP aplikacije možete gurnuti davateljima oblaka poput Azure, AWS i Google Cloud.

bitnami wordpress

Bitnami nudi neovisne hrpe podataka koje možete koristiti u obliku oblaka, kao spremnik ili lokalnu instalaciju na računalu.

Bitnami Stack za WordPress omogućuje vam da dobijete WordPress web mjesto u jednom kliku. Dostupno je za Unix, MacOS i Windows strojeve. Mnogo je zabavno raditi na svojoj web-lokaciji lokalno ako to nikada prije niste radili. Ako vam je potrebna pomoć u postavljanju lokalnog poslužitelja, tada provjerite ovaj online trening.

I na kraju, Bitnami pruža podršku većini najpopularnijih sustava za upravljanje sadržajem na webu. Pogledajte ih bliže Katalog aplikacija da vidite što se hvata.

Nikad ne znate, možda ćete pronaći nešto što ste namjeravali isprobati, ali nikada niste imali priliku.

Savjet: Imajte na umu da svoju web lokaciju uživo morate prenijeti na lokalno mjesto izvođenja. Prema zadanim postavkama dobivate samo klasičnu WordPress instalaciju. Dakle, za sinkronizaciju stvari – primijenite iste dodatke i teme koje trenutno koristite na svojoj web lokaciji uživo.

Završna izjava

Stvaranje razvojnog web mjesta za WordPress lakše je nego što ste mislili!

Najvažnije je da stvaranjem ove stranice za inscenaciju možete osigurati da je vaša web lokacija uživo zaštićena od neočekivanih nesreća ili krađe.

Uz toliko besplatnih i lijepih izbora, nema opravdanja da se za vaš projekt ne pojavi scensko okruženje..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map