Kako (in zakaj!) Ustvariti prizorišče spletnega mesta za WordPress?

Ali ste kdaj poslali spremembe na svoje spletno mesto, da bi takoj obžalovali to odločitev?


Delati na projektu v živem proizvodnem okolju je precej pogost pojav. Če pa na proizvodnem spletnem mestu naredite spremembe v živo, se boste tudi sami izpostavljali večja tveganja.

Mislim, da si mnogi od nas lahko priznamo dejstvo, da v zameno za hiter način ponavadi zanemarimo pravi način.

Pri konkretnem delu z WordPressom se ponavadi vsak dan spreminjam in spreminjam in pogosteje se počutim, kot da ne potrebujem spletnega mesta. Veste, obstaja le nekaj vrstic CSS ali preprosta namestitev vtičnika.

Ta pristop me je že večkrat opomnil, vendar nisem samo jaz tisti, ki sem naredil to napako. Če pogledate kakršen koli razvoj na splošno, nepredstavljivo je, da bi profesionalna ekipa delovala brez uprizoritvenega okolja.

Tveganje, da boste stvari zlomili in s tem prekinili posel, je previsoko, da bi se lahko odločili za tako nepremišljeno odločitev. Da bi preprečili tveganje, svetujemo, da delujeta iz produkcijskega in scenskega okolja hkrati.

Kaj je uprizoritveno okolje?

Preprosto povedano, odmevno mesto je “natančna” kopija vašega proizvodnega spletnega mesta. Na prizorišču lahko naredite spremembe po meri ali preizkusite nove funkcije brez nevarnosti, da bi stvari zlomili. No, nekako brez tveganja. Še vedno boste morda zlomili stvari, vendar je vsaj na različici spletnega mesta. Tako lahko preprečite, da bi te spremembe zlomile vaše proizvodno mesto.

kaj je uprizoritveno okoljeUmetnost: Martin David

Nastavitev spletnega mesta za prirejanje je relativno enostavna (prikazali vam bomo spodaj) in pogosto ga lahko ustvarite prek ponudnika gostovanja. Takoj, ko končate z nastavitvijo vsega, lahko začnete delati na svojem mestu.

Ali vsi potrebujejo prizorišče?

Če po pravici poiščemo, če upravljate spletna mesta z občutljivimi informacijami, potem morate razmisliti o pripravi spletnega mesta.

Če upravljate le majhen blog s >50k bralcev vsak mesec, verjetno boste dobili izkaznico. Enako velja za razvijalce, ki so prepričani v svoje razumevanje sprememb kode.

Čeprav se lahko ukvarjate z dodajanjem novih tem in vtičnikov, lahko to povzroči odziv.

ustvarjalna napaka 404Umetnost: Elisa Cioca

Mislim, da večinoma, če vaša spletna stran shranjuje občutljive podatke ali ima neko povezavo z izmenjavo sredstev, potem je precej obvezen imeti različico peskovnika v svojem spletnem mestu v živo.

Priporočeno branje:

Sredinska stopnja: Najboljše prakse za uprizarjanje okolij →
Nasveti za razvoj in vzdrževanje uprizoritvenih okolij, ki vam bodo pomagali sestaviti stabilnejše programske sisteme.

Kaj so profesionalci & Slabost uporabe lokacije uprizoritve?

Ko govorimo o zunanjih funkcijah, vedno obstaja nekaj pomanjkljivosti. V primeru odmevnih mest profesionalci pretehtajo slabosti.

Tukaj je nekaj prednosti:

 1. Lahko se reproducira v spletu ali brez povezave. Kot rezultat, lahko delate na razvoju in oblikovanju tudi v načinu brez povezave.
 2. Spoznajte napake, napake in druge kritične težave pred časom.
 3. Izdelajte boljša spletna mesta in funkcije, saj jih lahko temeljito preizkusite, preden se prijavite v živo.

In tukaj je nekaj slabosti:

 1. Če imate različico, ki jo ponuja gostitelj, boste verjetno imeli dodatne stroške storitev. Odvisno od vaših potreb, saj je vedno mogoče postaviti lokalno različico.
 2. Razvoj se lahko upočasni, ko boste porabili več časa za preverjanje napak in drugih napak.

Na splošno je težko utemeljiti, da tega ne gre.

Kako ustvariti uprizoritveno okolje za spletno mesto WordPress?

Ustvarjanje mesta za prirejanje mest, usmerjenih v WordPress, je presenetljivo preprosto. V večini primerov boste uporabljali vtičnik, vendar boste morda uporabljali uprizoritveno okoljsko storitev, ki jo ponuja vaše podjetje za gostovanje.

Tako cenovno ugodne rešitve za gostovanje kot tudi platforme WordPress premium hosting ponavadi ponujajo neko obliko podpore za prirejanje spletnega mesta.

Preučimo vse možnosti.

Možnost # 1: Vaš ponudnik gostovanja

Uporaba uprizoritvenega okolja, ki ga ponuja vaš ponudnik gostovanja, je en način za zagotovitev doslednosti. Prav tako je na splošno enostavna nastavitev.

Gostovalni ponudniki, kot sta WP Engine in Kinsta zagotovite enostavno namestitev z enim klikom za vsa nova spletna mesta.

Potisnite svoje uprizoritveno okolje za življenje

Druga prednost pri izvajalskih spletnih mestih na nivoju ponudnika je ta, da lahko po navadi takoj vnesete nove spremembe na svoje spletno mesto v živo. To bi nasprotovalo tudi eni izmed točk, ki smo jih navedli prej, o izgubi časa.

Toda pri svojem gostitelju morate preveriti posamično. Kinsta je eno od WordPress gostovalnih podjetij, ki nudijo to storitev.

Možnost # 2: Uporaba vtičnika

Kje bi bil WordPress brez njegove fantastične knjižnice vtičnikov? Zdi se, da je v teh dneh vtičnik za skoraj vse, kar vključuje spletna mesta za uprizoritve.

Tu smo izpostavili dve pomembni izbiri.

WP uprizoritev

Postopki WP - Migracija datotek podvajalnika datotek WordPress org

Ta vtičnik, ki temelji na podvajanju, vam v nekaj minutah omogoča kopiranje produkcijskega mesta v novo razvojno mesto. Način delovanja je precej preprost. Pojdite na nadzorno ploščo vtičnikov, kliknite Kopiraj in cela – vaš klon se pripravi.

Seveda se na papirju to sliši enostavno, a v ozadju se dogaja veliko stvari.

wp staging vtičnik

Vtičnik mora kopirati datoteke in bazo podatkov ter zagotoviti, da vse povezave delujejo pravilno. Glede na to, WP uprizoritev je čudovit vtičnik za uporabo.

Ta vtičnik ima tudi različico Pro, ki dodaja funkcije, kot so Push Changes, na vaše mesto uprizoritve. Pomeni, da lahko spremembe nanesete neposredno na spletno mesto v živo, ne da bi to morali storiti dvakrat.

Več kot 30.000 uporabnikov WordPress uporablja WP uprizarjanje, zato ste v dobrih rokah!

WP Stagecoach

WordPress prizorišče spletnih mest za WP Stagecoach

Druga rešitev, ki jo lahko uporabite, je WP Stagecoach, čeprav ta ponuja samo brezplačno preizkusno različico in je sicer vrhunski izdelek. Glede na to bi bilo morda vredno naložbe, ki temelji na dejstvu, da ima WP Stagecoach veliko več funkcij.

 • Namestitev z enim klikom. Deluje hitro. Nastavite URL po meri in izberite, ali želite onemogočiti predpomnjenje in / ali dodati novo geslo na novo spletno mesto.
 • Zaščita z geslom. Če delate s strankami, lahko prikažete predogled njihovega oblikovalskega projekta in stran zaščitite z geslom.
 • Podpora za SSL. Ne tvegajte, da bodo podatki na vašem novo ustvarjenem razvojnem mestu spodrsnili in aktivirali SSL. Enostavno in učinkovito!
 • Spajanje zbirke podatkov. Verjetno edinstvena funkcija našega prikazovalnega vtičnika, ki je ne morete dobiti nikjer drugje: združuje baze podatkov. Na primer, vaše proizvodno mesto lahko deluje kot običajno, in ko uvažate nove spremembe med postopkom, na vaše obstoječe podatke baze podatkov ne vpliva.

Za zaključek se vtičnik WP Stagecoach zdi bolj primeren za projekte, ki temeljijo na strankah, kjer potrebujete nekaj prilagodljivosti.

Možnost # 3: Localhost

Vaša tretja in zadnja možnost je, da naredite vse lokalno.

Brezplačno je in imate veliko hitrejši dostop do razvojnega procesa, poleg tega pa lahko prilagodite svoje spletno mesto brez povezave.

Lokalna uprizoritvena mesta, ki temeljijo na lokalnem gostitelju, so med podjetji za razvoj programske opreme zelo priljubljena, vendar odlično sodelujejo tudi s spletnimi mesti WordPress.

Logotip XAMPP

Kar se tiče vaše izbire za lokalni sklad, ki ga izberete, priporočam, da preverite XAMPP in Bitnami.

XAMPP je popolnoma brezplačna, enostavna namestitev Apache distribucije, ki vsebuje MariaDB, PHP in Perl. XAMPP paket z odprto kodo je bil nastavljen za neverjetno enostavno namestitev in uporabo.

Čeprav je XAMPP brezhibno lokalno razvojno okolje, obstajajo orodja, ki vam pomagajo potisniti svoja uprizoritvena mesta v proizvodnjo, npr., Lahko svoje aplikacije XAMPP potisnete na ponudnike oblakov, kot so Azure, AWS in Google Cloud.

bitnami wordpress

Bitnami ponuja neodvisne sklade, ki jih lahko uporabljate v oblaku, kot vsebnik ali lokalno namestitev v računalniku.

Zbir Bitnami za WordPress vam omogoča, da spletno mesto WordPress odprete z enim klikom. Na voljo je za naprave Unix, MacOS in Windows. In na vašem spletnem mestu je zelo zabavno delati lokalno, če tega še nikoli niste storili. Če potrebujete pomoč pri nastavitvi lokalnega strežnika, se pozanimajte to spletno usposabljanje.

Nazadnje Bitnami ponuja podporo številnim najbolj priljubljenim sistemom za upravljanje vsebin na spletu. Poglejte si njihovo Katalog aplikacij da bi videli, kaj je na vrsti.

Nikoli ne veste, morda boste našli nekaj, kar ste želeli preizkusiti, a nikoli niste imeli priložnosti.

Namig: Upoštevajte, da morate spletno mesto v živo prenesti na lokalno prizorišče. Privzeto dobite le klasično namestitev WordPress-a. Torej, za sinhronizacijo stvari – uporabite iste vtičnike in teme, ki jih trenutno uporabljate na svojem spletnem mestu v živo.

Zaključna izjava

Ustvarjanje razvojnega mesta za WordPress je lažje, kot ste mislili!

Najpomembneje je, da z ustvarjanjem tega prizoriščnega spletnega mesta zagotovite, da je vaše spletno mesto v živo zaščiteno pred nepričakovanimi nesrečami ali krampami.

S tako predstavljenimi toliko brezplačnimi in lepimi izbirami ni nobenega opravičila, da se za vaš projekt ne bo znašlo uprizoritveno okolje..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map