Kako narediti varnostno kopijo baze podatkov WordPress brez vtičnika

Čeprav imamo WordPress radi toliko fantastičnih razlogov, ne moremo zanikati dejstva, da je nagnjen k ranljivosti, če se z njim ne ravna pravilno in lahko povzroči hude škode.


Če imate spletno mesto WordPress, je ključnega pomena, da poskrbite za to, da ne bo več bedavcev. Eden ključnih korakov za vzdrževanje v zvezi s tem je redno varnostno kopiranje spletnega mesta.

Mogoče imate mnenje, da s podatki ne more biti nič narobe sistem za samodejno varnostno kopiranje nameščen na vašem spletnem mestu. Vendar ne veste, kako in kdaj bi lahko šle stvari narobe.

Torej, vedno poskušajte dodati dodatno plast varnosti, ki vam vzame toliko časa, truda in denarja. Ne izgubite niti ene minute, da izgubite vse svoje podatke (bodisi zaradi človeške ali tehnične napake), zato lahko stvari začnete iz nič..

Najboljši način za zaščito podatkov je občasno narediti ročno varnostno kopijo baze podatkov WordPress. Na začetku se morda sliši pretirano, a verjemite mi, da je vredno vsake sekunde časa, ki ga boste porabili v postopku.

Ta varnostna kopija lahko pride v poštev v primeru, da se vaše spletno mesto zlomi in se znajdete zaprti izven območja skrbnika. Ker je dostop do administratorskega območja v takšnih trenutkih lahko velik izziv, uporaba vtičnika za varnostno kopijo v celoti ne pride v poštev.

V današnji vadnici naj vam povem, kako zagnati varnostno kopijo baze podatkov WordPress brez vtičnika. Pred tem pa razumemo osnove zbirke WordPress.

Razumevanje baze podatkov WordPress

WordPress je spletna aplikacija PHP, ki jo poganja baza podatkov. Torej morate posodobiti varnostno kopijo naslednjih, da imate popolno varnostno kopijo baze podatkov.

 • Vaš blog WordPress
 • Vaše datoteke WordPress
 • WordPress MySQL baza podatkov
 • Root Konfiguracijske datoteke

Vaš WordPress blog bo vseboval vso vsebino, ki ste jo do zdaj naložili na svoje spletno mesto. Datoteke WordPress vsebujejo vaše datoteke spletnih aplikacij WordPress, vtičnike in datoteke s temami.

V tretjem boste imeli bolj občutljive podatke, kot so podatki o uporabniku, gesla, vsebina, WordPress vtičniki in teme, nastavitve spletnega mesta itd..

V zadnjem boste naredili varnostno kopijo različnih korenskih datotek, kot so .htaccess – konfiguracijska datoteka strežnika, identifikacijska datoteka orodja za spletne skrbnike, kot so googleCODE.html, BingSiteAuth.html, Wp-config.php itd..

Poznavanje datoteke WordPress wp-config.php 

WordPress wp-config.php je pomemben del vašega spletnega mesta. Vsebuje ne samo podatke o povezavi z bazo podatkov, temveč tudi številne druge pomembne podatke, kot so možnosti za odpravljanje napak, varnostni ključi WordPress in drugi podobni podatki. Standardna baza podatkov vsebuje 11 tabel. Te tabele so:

 • wp_commentmeta
 • wp_comments
 • wp_links
 • wp_options
 • wp_postmeta
 • wp_posts
 • wp_terms
 • wp_term_relationships
 • wp_term_taxonomy
 • wp_usermeta
 • wp__users

Različni načini varnostnega kopiranja brez dodatka

Obstaja več načinov za varnostno kopijo baze podatkov brez vtičnika. V tej objavi bomo pogledali tri različne načine, ki jih lahko uporabite za svoje spletno mesto. So –

 1. Samodejno načrtovanje varnostnega kopiranja z uporabo cPanela
 2. Ustvarjanje ročne varnostne kopije s pomočjo cPanela
 3. Ustvarjanje ročne varnostne kopije s pomočjo phpMyAdmin

1. Načrtovanje samodejnega varnostnega kopiranja z uporabo cPanela

Večina ponudnikov gostovanja v skupni rabi ponuja cPanel, kjer lahko načrtujete samodejno varnostno kopijo spletnega mesta. S tem ustvarite samodejen način za varnostno kopiranje spletnega mesta, tako da lahko preskočite vse mučne korake, kako to storiti sami.

Za nastavitev boste potrebovali le nekaj minut. Za to se boste morali najprej prijaviti v svoj cPanel in poiskati Cron Job ikono.

ročno varnostno kopijo baz podatkov wp

Videlo se bo novo odpiranje zaslona z možnostmi, s katerimi lahko nastavite čas in pogostost izvajanja varnostne kopije. Nastavite ga glede na vaše zahteve. Videti bo nekako takole.

V polje Ukaz kopirajte prilepite naslednji ukaz:

mysqldump –opt -Q -u dbusername –password = dbpassword dbname | gzip > /path-to-store-the-backup-file/db_backup.sql.gz

Na mesto dbpassword zapišite uporabniško geslo baze podatkov. Uporabite par enojnih citatov okoli svojega dbpassword da deluje pravilno.

Namesto dbname napišite ime baze podatkov, ki jo želite varnostno kopirati. Prav tako boste morali datoteko pot do shranjevanja varnostne kopije zamenjati s potjo datoteke na vašem strežniku, kamor želite varnostno kopijo shraniti.

In to je to. Če želite prepričati, ali so bile stvari narejene pravilno ali ne, pojdite naprej in preizkusite koruzno opravilo, da preverite, ali deluje.

Opomba: Ime baze podatkov WordPress najdete v meniju wp-config.php datoteke v korenu svoje WordPress.

2. Ustvarjanje ročne varnostne kopije z uporabo cPanela

Če želite ustvariti ročno varnostno kopijo baze podatkov, se morate najprej prijaviti na nadzorno ploščo svojega spletnega gostitelja in izbrati možnost Backup Wizard pod Datoteke.

ročno varnostno kopijo baz podatkov wp

Pod čarovnikom za varnostno kopiranje boste našli drugo možnost za varnostno kopiranje. V tem razdelku boste videli dve različni možnosti za varnostno kopijo. Z eno lahko imate popolno varnostno kopijo baze podatkov, z drugo pa lahko naredite delno varnostno kopijo.

Morda se vam zdi izvedljivo, da naredite popolno varnostno kopijo, vendar je s tem majhen problem. Če imate popolno varnostno kopijo, je ne boste mogli obnoviti, ko ste v istem gostitelju.

Ta korak je primeren, če migrirate na drugega gostitelja in želite obnoviti bazo podatkov v novem gostitelju.

Delna varnostna kopija pa vam omogoča, da obnovite bazo podatkov znotraj istega gostitelja. To varnostno kopijo lahko uporabite, če se vaše spletno mesto okuži s kakšno tujo grožnjo ali se zaradi različnih razlogov pokvari.

ročno varnostno kopijo baz podatkov wp

Ne glede na to, katero varnostno kopijo želite, boste morali varnostno kopirati štiri različne odseke.

 1. The domači imenik ki je sestavljen iz tem, spletnega mesta in naložene vsebine spletnega mesta.
 2. The MySQL baza podatkov ki je sestavljena iz nastavitve spletnega mesta, ki shrani vaše objave in komentarje.
 3. The e-poštna sporočila posredovano naprej in njegova konfiguracija
 4. E-poštni filtri.

ročno varnostno kopijo baz podatkov wp

Pojdite na vsako možnost posebej in jih prenesite. Shranite jih v računalniku. Prav tako jih lahko varno shranite na trdem disku. Ko so narejeni, so vaši podatki varni in jih je mogoče pozneje obnoviti, kadar jih potrebujete.

3. Ustvarjanje ročne varnostne kopije s pomočjo phpMyAdmin

Na splošno ima ponudnik gostovanja WordPress na svoji nadzorni plošči nameščen phpMyAdmin. Tako lahko uporabnik enostavno nastavi roke na nadzorno ploščo in opravi naloge, potrebne za njegovo vzdrževanje.

Če želite ustvariti varnostno kopijo baze podatkov WordPress z uporabo phpMyAdmin, se morate najprej prijaviti v svoj cPanel. Zdaj ko se spustite po strani, ki se bo prikazala na zaslonu, boste našli različne možnosti, kot so Nastavitve, pošta, datoteke, dnevnik, varnost itd..

Ena od teh možnosti je možnost Databases. Pod to možnostjo, imenovano phpMyAdmin. Če kliknete to možnost, se bo na vašem oknu prikazal nov zaslon z imenom phpMyAdmin. Zdaj izberite možnost baze podatkov WP na levi strani.

Zdaj se bo prikazal seznam tabel, ki so del baze podatkov. V menijski vrstici na vrhu zaslona boste videli več možnosti, kot so struktura, SQL, iskanje, poizvedba itd. Poiščite možnost Izvozi in kliknite nanjo. To vam bo omogočilo izvoz / varnostno kopijo baze podatkov v datoteko.

Zdaj boste imeli na zaslonu dve različni možnosti za izvoz baze podatkov. Eno je Hitro možnost, druga pa je Po meri možnost, kot je na spodnji sliki.

ročno varnostno kopijo baz podatkov wp

Z možnostjo po meri imate več nadzora nad tem, kaj izberete za izvoz in kaj ne. Torej izberite možnost po meri. Tu je posnetek zaslona, ​​kaj boste dobili.

ročno varnostno kopijo baz podatkov wp

Videli boste seznam tabel, ki obstajajo v vaši podatkovni bazi WordPress. Lahko jih izberete ali izberete, kaj ne želite izvažati. Na splošno je varno izbrati vse predmete na mizi.

Na zgornji sliki boste našli Shrani izhod v datotečno možnost pod Izhodni odsek. Preverite to možnost in izberite utf-8 za “Nabor znakov datoteke”. Za stiskanje lahko izberete zadrgo ali gzipped možnost.

Zdaj se spustite do konca strani in izberite Pojdi. Zdaj boste imeli na voljo različne možnosti za prenos datoteke. Odvisno od tega, kaj izberete, boste dobili bodisi zip ali format gziped vaše baze podatkov.

To je to. Vaše delo je končano.

Ker veste, lahko več načinov za varnostno kopiranje baze podatkov WordPress preverimo, kako je mogoče obnoviti te varnostne kopije v primeru nujnosti.

Obnovitev baze podatkov MySQL iz varnostne kopije

Obnovitev baze podatkov MySQL iz varnostne kopije je zelo preprosta. Hitro lahko to storite z uporabo phpMyAdmin. Za to se boste morali najprej prijaviti v svoj cPanel in iti v razdelek podatkovnih baz. Zdaj kliknite na phpMyAdmin ikono.

Na levi strani boste našli meni z dvema različnima možnostma. Od tam izberite bazo podatkov, v katero želite uvoziti varnostno kopijo.

ročno varnostno kopijo baz podatkov wp

Ko izberete bazo, boste preusmerjeni na novo stran s strukturo izbrane baze podatkov. Zdaj izberite možnost Uvozi v meniju na vrhu strani.

Obnovitev varnostne kopije

Na zaslonu se bo pojavila nova stran. Kliknite gumb za brskanje in izberite, kaj želite uvoziti iz računalnika. Zdaj pritisnite na gumb Go, da se postopek zaključi. Ko končate, se na zaslonu prikaže potrditveno sporočilo, da je uvoz zaključen.

Zaključek

Če želite biti na varnejši strani, priporočamo, da redno izvajate varnostno kopijo baze podatkov WordPress. Še posebej, ko svoje spletno mesto posodobite z novo nastavitvijo teme ali dodate vtičnik za dodatno funkcijo.

Razmislite tudi o uporabi dodatnega varnostnega vtičnika, kot je My WP Backup Pro, ki vam bo pomagal, da naredite varnostno kopijo na več lokacijah in ga je enostavno obnoviti.

Upam, da vam je bilo to v pomoč.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map