Top 3 platforma za najem razvijalcev WordPress

Zahtevno je pridobiti usposobljenega razvijalca s pravim odnosom.


Kaj je treba iskati pri najemu razvijalca WordPressa?

Če boste to brali, predvidevam, da ste lastnik spletnega mesta ali podjetja, ki se želite najeti za samostojne ali kratkoročne projekte. Če je tako, so pravila igre nekoliko drugačna kot pri najemanju za celodnevno delo. Zdaj bom predstavil nekaj nasvetov, ki temeljijo na moji izkušnji.

Preverite portfelj

To je brez možganov, ali vsaj zdi se, da je tako. Vsak izvajalec pogodb, ki je vreden svoje soli, ima poveljujoč portfelj (razen mene, kar je povsem druga zgodba! :-P) in bi moral biti pomemben za vas. Tu pa pride do preobrata – samostojni je poln goljufij, ki kradejo portfelj drugih, zaprejo posel in ga nato še oddajo nekim razvijalcem.!

Ponavadi se mi ne zdi pomemben problem, vendar ljudje, ki so taki, nimajo pojma o razvoju WordPressa ali PHP-a in na koncu uničijo projekt. Ali zbežijo z denarjem ali dostavijo vtičnik / temo za sub-par, ki je ravno zanič.

Zdaj pa bomo iskali nekaj strategij preživetja lastnika podjetja, ko gre za džunglo freelancinga.

Vprašanje portfelja

Ko imate portfelj, si vzemite čas za branje in pripravo vprašalnika, ki ga želite predstaviti razvijalcu. Ampak tega še ne označujte – želite, da vprašalnik ob naslednjem klicu ali srečanju odprete na njih kot presenečenje! Če se vam zdijo oklevajo ali se pogovarjajo v krogih, veste, da je čas, da se spakirate in zaženete. ��

Čeprav so natančna vprašanja odvisna od projekta, lahko nekaj predlagam:

 • Ali sledite smernicam kode WordPress? Zakaj in zakaj ne? (To ni glavna težava, tudi če jih razvijalci ne upoštevajo; tak stil kodiranja traja preveč časa. Vendar je pomembno presoditi, ali je razvijalci sploh slišal za WordPress standardi kodiranja.)
 • Koliko časa vam je bilo potrebno, da sestavite ta vtičnik? Ali me lahko sprehodite skozi postopek?
 • Katere so po vašem mnenju pogoste napake, ki jih delajo razvijalci pri ustvarjanju tem?
 • Kakšne so omejitve te teme, ko gre za različne velikosti zaslona in brskalnik?
 • Za kakšno optimizacijo ste poskrbeli pri razvoju te teme / vtičnika?
 • Katere vtičnike z odprto kodo ste raziskovali kot razvijalci? Ali me lahko sprejmete, kako delujejo? (V redu je, tudi če tukaj ne razumete veliko – ideja je videti, kako je ta oseba seznanjena s svojo obrtjo.)

Če menite, da odgovorov ne morete določiti niti z glavo niti z repom, jih zapišite in objavite na forumih WordPress – prosite za nasvet skupnosti, kaj mislijo o razvijalcu!

Reference

Pogovorite se z ljudmi, ki so naročili predstavljene projekte. Ne bom pričakoval, da se bodo vsi projekti končali dobro, če pa razvijalec nima niti 2-3 verodostojnih referenc, je to bleščeče rdeča zastava. In ne ravnajte s telefonskimi številkami, saj je nekaterim ljudem igra dovolj oddaljena – vztrajajte pri uradni e-pošti in se prepričajte, da jim pišete!

Uporabite sistem za deponiranje

Plačila so tam, kjer se večina pogovorov o projektu pokvari. Razvijalec noče biti oropan več dni truda, samo da bi stranka izginila, stranka pa ne želi izgubiti časa in denarja za nekoga, ki je pred začetkom veliko govoril. Te težave je mogoče premagati, ne da bi se morali zateči k »Lahko mi zaupate 100%« – z uporabo sistema deponiranja, kot so Upwork, Freelancer, itd. Storitev deponiranja hrani vaš denar, dokler ne bodo dostavljeni mejniki dela, in vse dokumentirano za pravne namene.

Podjetje zunaj WordPress-a (in PHP-ja!)

To je neobvezno, vendar je ideja, če razvijalec navduši nad spletnimi tehnologijami in je v stiku z drugimi tehničnimi svežnji. Poznavanje trendnih industrijskih tem pomaga obvladovati zahteve v več pristopih, in nikoli ne veste, kaj je tisto, kar iščete, mogoče narediti bolje v drugačnem paketu, kot so Nodejs, Ruby itd..

Pogovorite se z nekaj razvijalci

Če nekoga ne poznate z njihovim preteklim delom, je vedno dobro, da se o svojih zahtevah pogovorite z nekaj razvijalci. Zberite vse povratne informacije in poglejte, kaj najbolje zveni za vas. Ne le držite se tehničnih meja, ampak tudi iščite odnos.

Zdaj veste, kaj iskati. Nato kje najdete izkušenega razvijalca?

Trgov je veliko, toda naslednje so priljubljene pri iskanju razvijalca WordPress.

Skodljiv

Skodljiv je specializirana samostojna platforma za razvoj WordPressa.

Ali potrebujete izdelavo po meri, razvoj teme, optimizacijo delovanja, varnostno utrjevanje ali odpravljanje težav, boste našli ustreznega strokovnjaka za svoje delo. Svoj projekt lahko objavite brezplačno, da se povežete z razvijalcem in razpravljate o cenah in časovnici.

Razvijalci boste našli kotiranje na uro ali fiksne stroške. Res je vaša izbira, vendar če vprašate mene, imam vedno raje fiksne stroške. Prednost fiksnih stroškov je, da vam ni treba skrbeti, če razvijalec vzame več časa, kot je bilo pričakovano. Vedno plačate tisto, za kar ste se dogovorili za oddajo dela.

Našli boste razvijalca z vsega sveta, kar bi bilo koristno, če želite sodelovati v svojem časovnem pasu ali sodelovati z nekom, ki govori vaš jezik.

WPhired

Portal za zaposlitev, ki bo objavil vašo delovno zahtevo WP in najel oddaljenega strokovnjaka.

WPhired ponujajo tri vrste cen.

 • BREZPLAČNO – objavite delovna mesta, ki bodo aktivna 30 dni
 • Predstavljeno delovno mesto 3 – dobite svoje tri objave na delovnem mestu za 60 dni
 • 5 – 5 delovnih mest, objavljenih za 60 dni

Toptal

Toptal, eno od priljubljenih tržnic za iskanje najboljših 3% razvijalcev WordPress-a.

Se sprašujete, zakaj 3%? Oglejte si to pojasnilo.

Brskate lahko po stotinah profilov razvijalcev in najamete tistega, ki vam je všeč.

Prepričan sem, da boste na zgornjih platformah našli primernega razvijalca za svoje WP delo. Če iz nekega razloga ne morete, lahko poskusite Upwork, Codementor ali Samostojni delavec.

Vso srečo s svojim projektom.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map