10 varnih storitev delitve datotek za zasebno pošiljanje podatkov

Širša razpoložljivost in uporaba interneta prinašata priročno mizo, pozdravlja pa tudi različne vrste groženj.


Mogoče ste že od nekdaj slišali kršitve varnosti in izgube, kjer morajo podjetja in ljudje imeti velike škode zaradi ranljivosti interneta. Kibernetski kriminalci tam čakajo kot jastrebi, ki jih napadajo, kadar koli najdejo šibke točke.

Sodobna podjetja morajo velike datoteke deliti digitalno in pri tem vedno ostane varnostna grožnja, če se ne izvede prek varnih kanalov. Vendar pa vsa podjetja ne razumejo resnosti razmer glede tega, kako krhek je internet, dokler se tega ne naučijo na težaven način.

Po navedbah statistika, sredi leta 2019 je bilo zaradi kršitev podatkov globalno izpostavljenih več kot 4 milijarde zapisov. Zato predpisi, kot sta standard PCI za varnost podatkov in vodilne organizacije HIPAA, zagotavljajo okvir za shranjevanje, ravnanje z njimi in varovanje njihovih občutljivih informacij.

Zakaj bi datoteke pošiljali prek varnega kanala?

10 varnih storitev skupne rabe datotek za zasebno pošiljanje podatkov

Predstavljajte si, da vaš odjemalec nujno želi videti rezultate, ki ste jih dosegli, vendar je oddaljen milj stran od vašega kraja. Trenutno je digitalna izbira za vas najboljši način. Če je velikost datoteke prevelika ali občutljiva, bi jo vseeno tvegali, da jo pošljete po pošti?

Kako lahko zagotovite njeno zaupnost?

Eden od načinov za dosego tega je uporaba storitev skupne rabe datotek. Njegove prednosti so:

Velikost ni vprašanje

Podjetja imajo neskončne podatke in datoteke, ki segajo od grafike, videa, zvoka, predstavitvenih dokumentov, preglednic ipd. Te datoteke so lahko velike in pošiljanje po e-pošti se zdi moteče.

Zahvaljujoč sodobnim storitvam za skupno rabo datotek, pri katerih velikost datotek skoraj ni težava. Več gigabajtne datoteke lahko enostavno pošljete brez težav. Uporabite lahko njihovo brezplačno ali plačljivo različico v skladu z vašimi zahtevami, vendar lahko prihajajo z omejitvami velikosti, medtem ko njihove plačljive različice ne.

Varnostna odeja

Varnost podatkov je postala vedno pomembnejši vidik bolj kot kdaj koli prej, in sicer zaradi vse večjega kibernetskega kriminala. Zato so za zaščito vaše intelektualne lastnine, poslovne skrivnosti, marketinški načrti, zelo občutljive informacije, finančne informacije in tako naprej na voljo storitve izmenjave datotek..

Ker pomagajo zmanjšati verjetnosti, povezane s kršitvijo podatkov, s pravilnim šifriranjem datotek na poti in zaščito gesla višjega cenovnega razreda med obema stranema. Prav tako lahko z avtentikacijo in avtorizacijo ponudijo dodatne stopnje varnosti za vaše mobilne naprave.

Evidenca

Druga prednost uporabe storitev skupne rabe datotek je, da lahko vodite evidenco vseh deljenih podatkov, vključno z datumom in časom, komu so bili poslani, kolikšna je bila velikost datoteke v skupni rabi, ali je bila uspešna ali ne, in tako naprej.

Storitve za izmenjavo datotek nudijo uporabno revizijo podatkov za ljudi, ki delajo v različnih časovnih pasovih in lokacijah. Vsi, ki so sinhronizirani s preostalim timom, ki ima dostop do storitve za skupno rabo datotek, si lahko ogledajo vnesene zapise, ki omogočajo enotno izkušnjo deljenja..

Hitrejši prenos

Skupna raba datotek s pomočjo varne storitve za skupno rabo datotek je zanesljiv in hiter postopek. Delite lahko različne vrste datotek, kot so grafike, video, zvočniki itd., Ne glede na to, ali so velike ali majhne. Te datoteke lahko relativno hitro delite s sodelavci ali strankami.

Posledično se pospeši tudi splošna hitrost dela z manjšo možnostjo napak. Tako lahko prihranite čas za opravljanje drugih pomembnih nalog.

Oglejmo si rešitve za skupno rabo zasebnih datotek.

OnionShare

OnionShare je ena najboljših storitev za skupno rabo datotek, ki omogoča anonimno skupno rabo datotek, vendar z varnostjo prek omrežja Tor. To je odprtokodna platforma, na kateri je ustvarjen čebuli naslov in ljudje lahko obiščejo ta naslov prek brskalnika Tor in dostopajo do podatkov, ki jih želite deliti.

Za razliko od drugih storitev, kot sta Google Drive ali e-pošta, pri uporabi OnionShare podjetju ne dajete nobenega dostopa do svojih datotek. Če do anonimnega spletnega naslova varno delite, lahko tako kot oseba, s katero delite datoteko, dostopate le do podatkov.

Lufi

Lufi je platforma za gostovanje datotek, ki omogoča preprosto skupno rabo datotek. Ko naložite datoteke na primer Lufi, jih pred šifriranjem na strežnik šifrirajo. Zato skrbnik strežnika ne more pogledati vsebine datotek, vendar lahko vidi ime, velikost in vrsto datoteke, kot so video, zvok, besedilo itd..

Za skupno rabo datotek prek te programske opreme za gostovanje se vam ni treba registrirati. Vendar pa shrani vaš IP naslov iz pravnih razlogov, ko delite svoje datoteke, kar je običajen primer.

KeyBase

Ko gre za varnost, KeyBase velja za eno najboljših platform za skupno rabo datotek in sporočanje. Datoteke zavaruje s šifriranjem od konca do konca, ki poskrbi, da datoteke pošljete pravi osebi. S kriptografijo z javnim ključem vsa sporočila ostanejo zasebna, skrbnik strežnika pa ne more niti prebrati nobenega od vaših klepetov.

Ta platforma je popolnoma varna ne samo za podjetja, temveč tudi za družine. Poleg tega se lahko povežete z različnimi skupnostmi, kot so Reddit, Twitter itd. Na voljo je za Windows, Linux, macOS in celo za iOS ter Android.

Datash

Datash vam pomaga pri pošiljanju ali prejemanju datoteke ali besedila prek brskalnika med dvema napravama. Ne potrebujete, da se registrirate ali prijavite na njegov vmesnik. Vse datoteke, ki jih daste v skupno rabo prek Datash-a, so varne, saj omogoča šifriranje od konca do konca z javnim ali zasebnim ključem 1024bit.

Pred pošiljanjem datotek Datash šifrira podatke z javnim ključem prejemnika. Kot rezultat, zagotavlja, da so datoteke poslane na želeni cilj. Za pošiljanje datotek,

 • Obiščite datash.co in dovolite prejemniku, da stori enako
 • Vnesite besedilo ali izberite datoteke, ki jih želite dati v skupno rabo
 • Na prejemnikovi napravi bo ustvarjen ID prejemnika; ga morate vnesti.
 • Zdaj začnite pošiljati datoteke s pritiskom na gumb “varno pošlji.”

Tresorit

Tresorit je napredna, vendar brezplačna platforma za deljenje datotek. Lahko ji zaupate, da lahko pošljete tudi svoje zaupne datoteke.

Z uporabo Tresorita lahko svoje datoteke bolje nadzorujete tudi potem, ko jih delite. Varna in zanesljiva platforma za skupno rabo datotek vam omogoča skupno rabo datotek do 5 GB in ponuja ugodnosti, kot so:

 • Šifriranje od konca do konca
 • Zasebnost SWISS
 • Skladnost GDPR
 • Dostop do dnevnikov
 • Zaščita z geslom
 • Prekliči povezavo
 • Strežniki EU

SafeNote

SafeNote je odlična možnost za anonimno skupno rabo začasnih datotek. Ponuja brezplačno platformo, kjer se zasebnost, preprostost in anonimnost osredotočajo na zagotavljanje zanesljive izkušnje izmenjave podatkov.

Datoteke lahko naložite, delite njeno povezavo z ljudmi, ki jih želite deliti, in ko prenesejo datoteke, jih lahko izbrišete. Poleg tega lahko na datoteke nastavite tudi določen čas izteka, tako da se lahko samodejno izbrišejo.

Ko naložite datoteko, ustvari varno povezavo, ki jo lahko kopirate in delite s prejemnikom, tako da lahko prenese datoteke in nato datoteko samouniči.

Pošlji Firefox

Pošlji Firefox vam pomaga, da datoteke delite na zaseben in preprost način. S to platformo lahko pošiljate datoteke do 1 GB. Če pa se prijavite, lahko pošljete datoteke velikosti do 2,5 GB. Pred pošiljanjem Firefox Send zaščiti vaše datoteke pred šifriranjem od konca do konca.

Ustvari povezavo, ki jo lahko delite s prejemnikom, po prenosu datotek pa se samodejno izteče. Zato vaši podatki ostanejo zasebni, hkrati pa poskrbite, da ne bodo večno ostali na spletu.

ToffeeShare

ToffeeShare je varnejša in hitrejša možnost skupne rabe datotek, ki vedno ohranja neposredno pot od pošiljatelja do sprejemnika. Eden od zanimivih vidikov te platforme je, da lahko pošiljate datoteke brez omejitve velikosti, odvisno od tega, koliko brskalnik ali naprava zmore.

Za oceno celovitosti in zasebnosti datotek ToffeeShare uporablja najnovejše industrijske standardne prakse za varnost podatkov. Trenutno uporablja DTLS 1.3, vaši podatki pa ostanejo šifrirani od konca do konca, tako da lahko vi in ​​prejemnik dostopate le do podatkov.

Po deljenju podatkov se trajno izbrišejo in niso več na voljo v internetu. Uporablja medsebojno komunikacijo (P2P), kadar ni vmesnega ali tretjega strežnika. Zato so vsi vaši podatki popolnoma varni.

WeTransfer

Ena izmed priljubljenih platform za skupno rabo datotek, WeTransfer, je brezplačen in ne zahteva registracije. Znana je po preprostosti in enostavnosti skupne rabe datotek z ljudmi po vsem svetu.

Za skupno rabo datotek lahko datoteke izberete, nato pa morate samo vnesti e-poštne naslove prejemnika in pošiljatelja. Če želite, lahko za njegovo udobje celo prilagodite sporočilo prejemniku za boljšo razlago podatkov ali kakršnih koli navodil, ki jih želite dodati.

DocSend

DocSend je varna platforma za skupno rabo datotek, ki jo lahko uporabljajo vsi. To platformo zaupa več kot 12.000 podjetjem po vsem svetu, vključno z Ericsson, Gusto, BuzzFeed in številnimi drugimi.

S to platformo lahko preprosto delite, upravljate in sledite svojim datotekam. Datoteke lahko celo zaščitite s preverjanjem e-pošte in z gesli. Če želite, lahko izklopite njen dostop, če želite vrniti nadzor nad dokumenti.

Datoteke si lahko brez težav ogledate v kateri koli napravi, saj je DocSend združljiv z brskalnikom in ne potrebujete nobenih prijav ali namestitve programske opreme.

Zaključek

Uporaba varne storitve za skupno rabo datotek je lahko zelo koristna za vaša poklicna, družbena in osebna prizadevanja. Kdor ima računalnik ali mobilno napravo z internetno povezavo, si lahko datoteke preprosto in hitreje ogleda. Torej, vse, kar potrebujete, je, da izberete varno storitev za skupno rabo datotek in nato začnete deliti s kolegi ali strankami.

Če morate redno pošiljati manjše datoteke, boste morda želeli uporabljati varne e-poštne storitve.

Srečna skupna raba!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map