11 najboljših Android Antivirus za boljšo spletno zaščito

Android pametni telefoni in tablični računalniki lahko nosijo veliko osebnih podatkov in so donosna tarča hekerjev in drugih kibernetskih kriminalcev. Ko kibernetski kriminalci vdrejo v vaš telefon, vam lahko ukradejo podatke ali še huje – z njimi ukradejo vašo identiteto in z njo storijo kazniva dejanja..


Vaši osebni podatki ne vključujejo samo slik, video posnetkov in drugih zabavnih datotek, temveč tudi vaša gesla, osebne izkaznice, bančne podatke in kaj podobnega. Tveganja, da bodo ta občutljivi podatki prišli v napačne roke, so previsoki, da bi jih lahko jemali rahlo.

Čeprav je res, ne glede na to, kaj počnete, nikoli ne morete biti popolnoma prepričani, da ste 100-odstotno zaščiteni pred spletnimi tveganji, ko ne sprejemate nobenih ukrepov za zaščito telefona, vprašanje pa ni, če pa vas bodo vlomili. Če želite zmanjšati tveganja, raje zagotovite dober varnostni program na spletu.

Ne morete reči, da obstaja en najboljši antivirusni program. Včasih je preprost protivirusni skener vse, kar potrebujete, v drugih primerih pa raje s popolno zaščitno rešitvijo, ki vključuje naprednejše stvari, kot so zaklepanje naprave, varnostni pregledi omrežja Wi-Fi, varno bančništvo, VPN, starševski nadzor itd.

Morda boste morali preizkusiti nekaj protivirusnih programov, preden izberete zmagovalca. Da bi vam olajšali, tukaj je seznam nekaj najboljše programske opreme, ki je še posebej dobra, in jih lahko uporabite kot izhodišče za iskanje popolne protivirusne aplikacije za naprave Android.

Avast Mobile Security

Avast Mobile Security, je z več kot 100 milijoni namestitev ena najboljših brezplačnih ponudb, ki jih lahko najdete, ko iščete protivirusni sistem Android. Seveda ponuja plačljivo različico z veliko več funkcijami, seveda pa tudi brezplačna različica zagotavlja dostojno raven zaščite.

Brezplačna različica vključuje brezplačna skeniranja za odkrivanje groženj in ranljivosti, možnost prepoznavanja zlonamernih aplikacij, preden jih namestite, preverjanje zlonamerne programske opreme spletnih povezav in varnostno preverjanje omrežij Wi-Fi, ki se jim pridružite. Obstajajo še nekatere druge prednosti, kot so sledenje lokacije naprave, zaklepanje naprave, brisanje vseh občutljivih podatkov, shranjevanje in optimizacija baterije – vse to v brezplačni različici.

Plačljive različice vključujejo nekatere funkcije, kot so VPN, PIN-ključavnice / gesla za prstni odtis, boljša zaščita proti kraji itd..

Malwarebytes

Malwarebytes je še en dostojen protivirusni program, ki ga je treba upoštevati. Še posebej koristno je za odstranjevanje oglaševalske programske opreme in za preprečevanje, da bi ransomware zaklenil vašo napravo. Ne prihaja z vsemi zvoki Avast Mobile Security, toda za osnove to ni slaba izbira.

Malwarebytes ima tudi možnost preverjanja zasebnosti (tj. Pove, če vas aplikacije nadzirajo). Čiščenje naprave je brezplačno. Če želite zaščito v realnem času, obstajajo plačani načrti, ki se začnejo pri 39,99 USD na leto.

AVG AntiVirus za Android

Ena najbolj priljubljenih brezplačnih protivirusnih aplikacij za Android je AVG AntiVirus za Android – ponaša se z več kot 100 milijoni prenosov v Googlu Play. Modula Antivirus in Antitheft sta brezplačna, preostali del paketa (tj. App Lock za datoteke in aplikacije, Camera Trap in Device Lock) pa ima 14-dnevno brezplačno preskusno različico.

Avira

Če ste ljubitelj stvari, izdelanih v Nemčiji, boste morda želeli začeti iskanje protivirusnega programa Avira Antivirus Security za Android. Njegova brezplačna različica ponuja zaščito pred vohunsko programsko opremo, adware in bančnimi trojanci, pa tudi ransomware. Modul proti kraji je tudi brezplačen. Vključuje standardno funkcionalnost, kot je določanje izgubljenega telefona na zemljevidu, daljinsko zaklepanje in brisanje vsebine na daljavo, če menite, da je izgubljeno za dobro.

Vrhunske funkcije vključujejo možnost zaklepanja fotoaparata in mikrofona, blokiranje lažnega predstavljanja in uporabo PIN kode za zaklepanje občutljivih aplikacij.

Bitdefender Mobile Security

Bitdefender je eno največjih varnostnih podjetij ne le na Android segmentu trga, zato je njihov Bitdefender Mobile Security je ena zelo celovita varnostna rešitev. Poleg brezplačnih pregledov oddaljena naprava najde, zaklene in obriše podatke, vsebuje tudi nekatere ne tako standardne funkcije, kot sta varna VPN (premium) in zasebnost računa (funkcija, ki spremlja, če je vaš e-poštni račun ogrožen) . Prav tako trdijo, da je njihova programska oprema raba virov in ne izprazni baterije.

BullGuard Mobile Security

Brezplačna mobilna varnost BullGuard ponuja bolj ali manj enake funkcije kot drugi programi na seznamu – tj. protivirusno pregledovanje, preprečevanje kraje, prepoznavanje neželenih klicev itd., vendar ima tudi nekatere funkcije, ki jih drugi programi nimajo – tj. varnostno kopiranje in starševski nadzor.

Seveda ne morete reči, da sta varnostno kopiranje in starševski nadzor tisto, kar naredi ali prekine protivirusno aplikacijo – v resnici nimajo nobene zveze z njeno osnovno funkcionalnostjo, a ker so te uporabne funkcije, če jih potrebujete, si zaslužijo navedeni kot edinstvene lastnosti.

Brezplačno lahko namestite BullGuard Mobile Security in pridobite enoletno naročnino za 19,99 €.

Comodo Mobile Security

S svojimi prijavljenimi 1 milijoni namestitev, Comodo Mobile Security ni tako priljubljen kot Avast ali AVG, vendar so ga uporabniki kljub temu uspeli opaziti. Comodo Mobile Security je več kot antivirus. Poleg svoje zmogljive programske opreme za zlonamerno programsko opremo ponuja tudi VPN in požarni zid, zaščito ID-ja, varno brskanje in AppLock.

ESET® Mobile Security za Android

ESET® Mobile Security za Android prihaja v dveh okusih – brezplačni in plačani. Brezplačna različica ne ponuja več kot skeniranja v realnem času, daljinskega zaklepanja in oddaljene sirene. Plačana različica stane 14,99 USD in vključuje funkcije, kot so zaklepanje aplikacij, preprečevanje lažnega predstavljanja in preprečevanje kraje. Ne morete reči, da je v teh funkcijah nekaj izjemnega, a če potrebujete le brezplačne antivirusne preglede, ta aplikacija ponuja to.

F-Secure Mobile Security

Podobno kot pri izdelkih iz Bitdefenderja in Nortona, F-Secure Mobile Security je del celotnega paketa (F-Secure SAFE), ki vas ščiti na kateri koli vaši napravi – na primer mobilni, prenosni računalnik, namizje itd. Ponujajo brezplačno preizkusno različico in več plačljivih možnosti.

Vsi plačani načrti so za eno leto in izberete, kaj želite zaščititi – tj. Vrsto naprav (samo osebni računalniki, pametni telefoni, tablice in drugo) ter njihovo število (1 računalnik, 3, 5 ali do 7 naprav) itd.). Izberete lahko tudi, katere funkcije boste kupili – tj. Popolno zaščito, samo VPN itd.

Kar zadeva funkcije, so te odvisne od načrta, ki ga želite kupiti. Funkcije vključujejo zaščito pred virusi, vohunsko programsko opremo in hakerskimi napadi, pa tudi krajo ID-ja, klice in blokiranje sporočil, varno spletno bančništvo in zaščito pred zlonamernimi aplikacijami. Za pametne telefone in tablične računalnike lahko napravo zaklenete ali najdete na daljavo ali če jo ukradejo, lahko na daljavo izbrišete svoje podatke.

Če ga potrebujete, obstaja tudi možnost starševskega nadzora.

Chili Varnost

Chili Varnost ni tako priljubljena kot nekatera druga imena na tem seznamu, vendar je njihova ponudba dobra, zato jo je smiselno vključiti. Ponujajo dva načrta cen: 5,00 EUR na mesec za eno napravo ali 11,00 EUR na mesec za neomejeno število naprav. To je ugodno, če imate številne naprave, ker je v tem primeru cena na napravo nizka. Za eno ali dve napravi prihranki niso nobeni.

V zvezi z značilnostmi velja omeniti zaščito Netbank (tj. Dodatno zaščito za vaše spletne bančne dejavnosti) in dvosmerni požarni zid. Ni treba posebej poudarjati, da ponujajo standardne funkcije, kot so protivirusno skeniranje in samodejne posodobitve, pa tudi starševski nadzor.

Norton Mobile Security za Android

Na koncu ne pozabimo na dobrega starega Nortona in njegovega Norton Mobile Security za Android. Ne pričakujte, da boste v njem našli izjemne lastnosti, ki jih ne boste našli drugje; raje to obravnavajte kot le eno več možnosti, ki jo je treba upoštevati. Če ste že kupili Norton 360 Deluxe ali Norton 360 Premium, imate mobilno zaščito že na voljo; če ne – ga boste morali kupiti posebej.

Norton Mobile Security je na voljo s svetovalcem za aplikacije (glavni modul, ki skrbi za zlonamerno programsko opremo, odkupno programsko opremo, oglaševalsko programsko opremo in puščanje zasebnosti), opozorila o klicu zaradi neželene pošte in goljufij, varnost Wi-Fi, zaščito spleta in varnost naprave.

Zaključek

Na ta seznam sem poskušal vključiti najboljši brezplačni in plačani Android Antivirus. Ni treba, da jih preizkusite vsi, čeprav boste morda morali poskusiti nekaj, preden izberete tistega, s katerim boste šli. Ko izberete storitev, ki je za vas dovolj dobra, se držite nje in se prepričajte, da je ves čas posodobljena na najnovejšo bazo groženj, ker če je ni, ne boste dobili ustrezne zaščite, ki jo potrebujete.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map