7 najboljših brskalnikov, osredotočenih na zasebnost, za iOS in Android

Marsikdo od nas se ne zaveda, da so določeni brskalniki vrata do uhajanja naših osebnih podatkov.


Različni viri, ki jih obiskujete na spletu, se lahko zbirajo in zbirajo vaše podatke v spletu. Neuporaba pravega brskalnika lahko v prihodnosti povzroči težave, saj je osebne podatke nekaj, kar bi moralo biti osebno, razen če ga očitno ne želite deliti iz zakonitih razlogov..

Odkrili boste najboljše brskalnike, usmerjene v zasebnost za iOS in Android, ki bodo zaščitili vašo zasebnost in vam pomagali biti varnejši v spletu. Oglejte si to objavo za namizni brskalnik.

Preden nadaljujem s seznamom, naj vam povem, zakaj jih morate uporabljati.

Ni ciljanih rezultatov

Večina dobro znanih brskalnikov ima piškotke omogočene ob vaši privolitvi, kar pomeni, da karkoli iščete po spletu temelji na vašem zanimanju in preteklih iskanjih. Iz njega ne bi dobili nepristranskih rezultatov. Po drugi strani pa bodo brskalniki na tem seznamu vsakič prikazali samo nove rezultate, ker nimajo privzetih piškotkov.

Brez zgodovine brskanja

Brskalniki na tem seznamu ne hranijo zgodovine brskanja, kar pomeni, da iz nje ne boste dobili prilagojenih rezultatov. Po internetu lahko vsakič brskate iz nič.

Povedano je, da je to koristno tudi, ko kupite darila za nekoga v vaši hiši in ne želite, da o tem vedo. Nobena zgodovina brskanja ne pomeni, da o njej ni sledi. Kot rezultat, presenečenje ni razvajeno.

Svoje osebne podatke morate ohraniti zasebne

Podjetja lahko z zbiranjem vaših podatkov zaslužijo veliko denarja in večina brskalnikov je danes to postala norma. Zasebnost je ostala zelo malo, vendar na srečo ne s brskalniki, omenjenimi na tem seznamu. Ti brskalniki posebno pozornost posvečajo zasebnosti, zato ne zbirajo nobenih vaših osebnih podatkov.

Oglejmo si naslednje brskalnike.

Čebulni brskalnik

Na voljo za iOS, Čebulni brskalnik vam omogoča anonimno brskanje po spletu Tor. Ne glede na to, ali poskušate ohraniti svoje strategije v tajnosti ali samo posameznik, ki išče varno izkušnjo brskanja, je ta brskalnik odličen za to.

Na kratko, Onion Browser vam lahko pomaga:

 • Bodite anonimni v spletu
 • Zaščitite svojo zasebnost pred različnimi sledilci spletnih strani
 • Varujte pred nevarnimi omrežji in ponudniki internetnih storitev
 • Samodejno preklopite na HTTPS, če je na voljo
 • Dostop do ročno izbranih spletnih mest s strani Onion

In več kot 25 različnih jezikov podpira, čebula popolnoma preseneti, da je brezplačna. Uporaba tega brskalnika ni stroškov.

Brskalnik Aloha

Ali si želite hitrost zaščititi? Če je odgovor pritrdilen, potem Brskalnik Aloha je popolno ujemanje za vas. Ima vgrajen brezplačen in neomejen VPN, ki stisne promet in blokira sledilce. Ta brskalnik vam omogoča brskanje po internetu z 2x hitrejšo hitrostjo v primerjavi z drugimi zunaj, vse zahvaljujoč njihovemu optimizinemu mehanizmu upodabljanja.

Tukaj je še nekaj drugih funkcij:

 • Blokira neželene oglase
 • Vgrajen medijski predvajalnik s podporo za VR
 • Naložene datoteke shranite v svojem upravitelju
 • Enostaven vmesnik, narejen za vsakogar

Začetek je brezplačen, vendar lahko premijske funkcije odklenete tako, da izberete enega od njihovih plačljivih načrtov, začenši s samo 2,99 USD / mesec.

Pogumni

Še en brskalnik, ki je zelo primeren za svoje ime, Pogumni, so ga pohvalila podjetja, kot so The Verge, Cnet in Wired. Popolnoma nadzorujete nad svojimi osebnimi podatki:

 • Blokiranje sledilcev
 • Blokiranje nepotrebnih oglasov
 • Omogočanje anonimnega brskanja po Toru

Verjeli ali ne, vse to povečuje hitrost vašega brskalnika, kar je veliko več kot Chrome in Safari. Še ena zanimivost, ki jo je vredno omeniti, je možnost zaslužka z gledanjem oglasov, ki jih spoštuje zasebnost. Potem lahko te točke porabite za podporo svojih najljubših ustvarjalcev spletnih strani in celo darilne kartice.

Firefox

Veteran na tem seznamu, Firefox že kar nekaj časa ponuja veliko izkušenj. Ta brskalnik lahko blokira več kot 2000 sledilcev, vključno s podjetji, ki vas povsod neprekinjeno usmerjajo. Privzeti način zasebnega brskanja bo zgodovino in piškotke samodejno izbrisal, ko boste zaprli okna.

Poleg tega lahko:

 • Sinhronizirajte gesla, zavihke, zgodovino in zaznamke v napravah
 • Ustavite sledenje Facebooku
 • Blokirajte nadležne oglase

To je veliko več in vse lahko doživite brezplačno.

Tor Browser

Na voljo za Android, Tor Browser zagotavlja eno najmočnejših izkušenj, usmerjenih v zasebnost na svetu. Obstaja zelo malo brskalnikov, ki se lahko po svobodi in zasebnosti približajo temu. Lahko opravi kup nalog, kot so:

 • Blokira sledilce
 • Samodejno počistite piškotke
 • Preprečuje nadzor nad vašim brskanjem
 • Prihaja z večplastnim šifriranjem
 • Brskajte po celo blokiranih spletnih mestih v svoji regiji

Tor Browser je popolnoma brezplačen in odprtokoden, kar pomeni, da lahko začnete takoj varovati svojo zasebnost.

DuckDuckGo

DuckDuckGo je še en dobro znan brskalnik, ki daje poseben poudarek zasebnosti, poleg tega pa je tudi brezplačen in odprtokoden. Ima vse funkcije, ki jih ponuja brskalnik, osredotočen na zasebnost, na primer:

 • Ko je na voljo, samodejno preklopite na HTTPS
 • Iščite anonimno brez zgodovine
 • Blokirajte oglaševanje in druge sledilce za novo izkušnjo brskanja

Najbolj zanimiva in edinstvena funkcija tega brskalnika je, da prikazuje oceno zasebnosti za katero koli spletno mesto, ki ga obiščete. To pomaga ugotoviti, ali je spletno mesto varno ali če poskuša pridobiti vaše osebne podatke.

DuckDuckGo lahko prenesete za Android.

Spletni brskalnik za zasebno brskanje

Tako enostavno kot ime, Spletni brskalnik za zasebno brskanje omogoča zasebni ogled spletnih mest in v celozaslonskem načinu. Zagotavlja maksimalno zasebnost z brisanjem zgodovine, predpomnilnika in piškotkov, zato to uporablja več kot 8 milijonov uporabnikov.

Kadar koli zapustite brskalnik, se zbriše vsa zgodovina uporabe in lahko začnete znova znova, ko ga odprete. UI in zaledni motor je zelo enak brskalniku Safari in presenetljivo je tudi hitrost.

Ta brskalnik je popolnoma brezplačen za prenos in je na voljo za iPhone, iPad in iPod.

Zaključek

Ti brskalniki morda ne bodo tako funkcionalni kot Google Chrome ali Safari, vendar vam omogoča, da imate popoln nadzor nad svojimi podatki in zaščitite svojo zasebnost, kar je veliko bolj pomembno. Poleg uporabe zasebnega brskalnika morate razmisliti tudi o uporabi skrbnika gesel za boljšo spletno varnost.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map