Zaščitite podatke pametnih telefonov s temi petimi aplikacijami

Varujte svoje osebne podatke.


Poglejmo nekaj pomembnih podatkov pametne naprave:

Z drugimi besedami, dobra količina osebno prepoznavnih informacij (PII) se prenese po brezžičnih omrežjih. Po drugi strani se poveča tveganje kraje spletne identitete.

Pomanjkanje posodobitev

Rezultati raziskave raziskave Pew za leto 2017 so pokazali več četrtina lastnikov pametnih telefonov ne uporabljajo gesla za zaklepanje svojih telefonov. Poleg tega je 40% anketiranih reklo, da posodabljajo OS in aplikacije svojega telefona le, če je to primerno.

Če niste skrbni, povzroča težave z vašimi osebnimi podatki in podatki drugih posameznikov. Nekdo lahko na primer vzame vašo e-pošto, priloži zlonamerno programsko opremo in ji pošlje vaš e-poštni seznam. In, če odprejo ta e-poštna sporočila …

Raztrgajte aplikacije

Kode in posodobljene aplikacije še vedno ne zagotavljajo stoodstotne zaščite pametne naprave. Vendar dodajanje dodatne plasti zaščite prek varnostne aplikacije močno zmanjša poskuse kraje PII ali povzroči okužbe.

Medtem ko nekatere aplikacije zahtevajo naročnino, se vračilo naložbe za zmanjšanje izgube podatkov splača. Nekatere aplikacije ponujajo tudi brezplačne različice, ki nudijo več možnosti, kot si mislite. Tu je nekaj najboljših varnostnih aplikacij, ki ščitijo podatke vseh.

Pazi

Verjetno ste že videli Pazi a nikoli ni vedel njegovega namena. Zadaj preprečuje poškodovanje ali krajo podatkov na napravi Android ali Apple. In to počne brezplačno.

Ne glede na to, ali imate napravo ali ne, jo Lookup ščiti pred sumljivimi predmeti, kot so ponarejeni URL-ji, zlonamerne povratne povezave in maščevalni programi. Poleg tega lahko brezplačna različica dragocene varnostne kopije stikov. Če se poškodujejo ali izgubijo, jih lahko prikličemo prek spleta ali prek naprave. Za iPhone in iPads se lahko to uporabi kot sekundarna metoda pridobivanja, če pozabite na svoje poverilnice iCloud.

Razgledna dela

Druga brezplačna funkcija Lookout ponuja lokacijo telefona. Tudi če je vgrajeni GPS naprave izključen, ga varnostna aplikacija najde v Google Zemljevidih. Ko je naprava enkrat najdena, sproži glasen alarm, tudi če je naprava v tihem načinu.

Na voljo so še druge funkcije. Na primer, daljinsko zaklepanje ali varno brskanje. Vendar so ti del naročniške storitve podjetja.

BullGuard

Ne glede na model brezplačnega ali plačljivega, BullGuard naredi veliko za zaščito vaše pametne naprave. Vrhunec je varnost na daljavo. Če se telefon ali tablični računalnik izgubi, pojdite do naprave prek spletnega računa, da ga zaklenete in obrišete podatke. To ne počne samo v iOS-u naprave, temveč tudi na kartici SIM.

Varnostna aplikacija Bullguard

Nakup naročnine BullGuardd dodaja starševski nadzor. Ko so starši omogočeni, lahko v napravi Apple ali Android spremljajo lokacijo svojega otroka in si ogledajo, katere aplikacije naložijo. Zdi se Orwellian; vendar je njegov cilj čim bolj zmanjšati interakcije med otroki in tistimi, ki jim želijo škodovati.

McAfee WaveSecure

Čeprav mnogi ljudje poznajo McAfee po njegovem paketu računalniško zasnovane protivirusne zaščite, ponuja tudi enako močan ščit za mobilne naprave.

Na voljo v napravah Android in Apple,  McAfee WaveSecure je plačljiva storitev, ki vključuje daljinsko zaklepanje in brisanje podatkov ter varnostno kopiranje in obnovo podatkov. Prav tako preverja URL-je v e-poštnih sporočilih, besedilih in QR kodah za sumljive dejavnosti.

McAfee WaveSecure

Če uporabnik izgubi telefon, McAfee WaveSecure natančno določi svojo lokacijo, tudi če je GPS izključen. Poleg tega izračuna nekaj lokacij v bližini kot točke parcele. To pomaga zožiti lokacijo naprave.

McAfee je dobil tudi drug izdelek, imenovan Mobilna varnost za zaščito osebne identitete in naslednjih značilnosti.

 • Protivlomna zaščita
 • Upravljajte centralno – prevzemite nadzor od koder koli
 • Fotografije in videoposnetke zaščitite z zasebno kodo PIN
 • Deluje z Apple uro
 • in še veliko več …

F-Secure

Trenutno za naprave Android, F-Secure spodbuja zaščito podatkov pred spletno krajo identitete. Naredite tudi korak naprej z blokiranjem neželenih telefonskih klicev in besedilnih sporočil. Določen bonus, saj se v na videz nedolžnih besedilih najdejo zlonamerni URL-ji.

Varnostna aplikacija F-Secure

Podjetje trenutno ponuja 30-dnevno preskusno različico, s katero preizkusite vse njihove ponudbe. Če se odločite, da se ne boste naročili, vam F-Secure brezplačno nudi proti-krajo aplikacijo. To vam omogoča, da najdete svoj telefon in po potrebi obrišete podatke.

Avast Mobile Security

V tem je veliko všeč Aplikacija Avast Mobile Security. Na primer znesek brezplačnih možnosti, ki vam jih zaračunajo druga podjetja. Nekatere od njih vključujejo zaviralce neželene pošte, odkrivanje zlonamernih aplikacij pred namestitvijo in preverjanje varnosti WiFi. Uporabnikom prav tako pomaga, da spremljajo čas, ki ga porabijo za določene aplikacije, izboljšajo RAM v napravi in ​​preverijo dovoljenja aplikacij..

Na voljo sta možnosti plačila Pro in Ultimate. Kljub številu brezplačnih orodij pa dodatki morda niso potrebni.

Avast Mobile Security

Na koncu je pred naročanjem na kakršne koli plačilne programe nujno preverjanje vseh teh varnostnih aplikacij. Čeprav lahko podjetja navajajo, da so njihove brezplačne različice robustne, obstajajo možnosti, ki jih ni mogoče uporabiti brez načrta.

Pogovorite se z drugimi lastniki pametnih naprav – skoraj vsem v vašem krogu -, da vidite, kaj uporabljajo in kako jim ustreza. Z zbiranjem vseh njihovih možnosti bi morali imeti dobro predstavo, kje začeti. Nato olajšano vzdihnite, ko so vaši podatki zaščiteni.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map