10 najboljših izdelovalcev in urejevalnika videov za macOS in Windows

Ne glede na to, ali ustvarjate kratek posnetek ali dolgotrajen celoten videoposnetek, lahko izbira prave programske opreme močno konča rezultat.


Ne glede na vaše potrebe potrebujete nekaj, kar je hitro, enostavno in zmogljivo vse hkrati. Čeprav je na voljo veliko video programske opreme, ni vsaka izmed njih impresivna. Ne potrebujete nekaj, kar naredi le polovico dela in vas prisili, da prenesete drugo programsko opremo, da naredite drugo polovico.

Na primer, nekatera video programska oprema tam omogoča samo rezanje, obrezovanje in sestavljanje posnetkov. Ne želite “samo” tega, ker to ni dovolj za ustvarjanje kakovostnih videoposnetkov. Prav tako bi radi dodali filtre, posebne učinke, podnapise, zvočne posnetke, prehode itd.

Obstaja tudi splet spletnega ustvarjalca videoposnetkov, vendar so dobri, če imate minimalne zahteve. Za robustne funkcije, lažjo dostopnost in potencialno prihranek časa video programska oprema poskrbi za torto brez dvoma.

Na srečo najti pravega izdelovalca videoposnetkov ni tako težko, ker sem opravil vse težko delo za vas. Preden skočimo na seznam, je tukaj le nekaj izmed mnogih razlogov, zakaj potrebujete dobro programsko opremo za urejanje videov.

Ogromna možnost

Če imate v računalniku nameščeno dobro video programsko opremo, lahko urejate svoje video posnetke na kakršen koli način, ki si ga predstavljate. Dodate lahko posebne učinke, prehode, zvok in vrsto drugih kul stvari. Odpravite lahko težave z zvokom, obrežete prizore in celo uredite posnetke na zelenem zaslonu.

Obstaja tudi nekaj ustvarjalcev videov, ki vam lahko pomagajo pri sodelovanju in delu na videu kot celoti.

Obravnava zahteve višjega cenovnega razreda

Programska oprema za urejanje video posnetkov lahko poskrbi za zahteve višjega cenovnega razreda, tako da tudi če želite urejati filme, reklame ali tržiti videoposnetke, lahko to storite z lahkoto.

Čeprav obstajajo možnosti, boste morda želeli urejevalnik video posnetkov samo za preproste videoposnetke v YouTubu in ne za celoten film, vendar samo vedenje, da programska oprema lahko prenaša veliko dela, daje občutek zagotovila, da vam ni treba iskati drugih video urejevalcev če se vaše zahteve sploh povečajo.

Časovno učinkovit

Ker je dobra programska oprema za urejanje videov zlahka kos težkim obremenitvam, bo vaš računalnik manj skrbel in ne bo zaostajal med.

Nič ni bolj dražečega od pogostih zaostankov. Moti delovni tok in zapravlja veliko časa, tega pa si nihče ne želi. To je le še en razlog, zakaj morate iskati dobro video programsko opremo.

Kot rečeno, je čas, da se končno potopite na seznam.

Filmora

Z dovoljenjem 100 medijskih slojev, Wondershare Filmora je več kot le osnove urejanja videov. Pomaga vam lahko ustvariti videoposnetke, ki sporočilo pošljejo zelo podrobno in privlačno. S polno podporo 4K lahko urejate videoposnetke na zelenem zaslonu, prilagajate okvirjanje s tipkami, odstranjujete hrup iz ozadja in uživate v jasni kakovosti.

Hitro in hitro se znebite težav z akcijsko kamero, kot sta ribiško oko in tresenje fotoaparata. Če opazite učinke, kot so počasno gibanje in vzvratno gibanje, se lahko igrate tudi s temi.

Filmora je na voljo za Windows in Mac.

Movavi

Ustvarjanje profesionalnih videov z Movavi Video Editor je tako enostavno kot vlečenje in spuščanje elementov. Dodate lahko filtre, naslove in uporabite privlačne prehode. Če so vaši posnetki tresoči, lahko to popravite z lahkoto. Ima orodje za vsako potrebo. Tu je nekaj najpomembnejših funkcij:

 • Slika v sliko
 • Prehod z enim klikom velja za vse razdelke
 • Pomikanje in približevanje
 • Pametna stabilizacija

Ta programska oprema ima že vgrajene številne učinke in elemente, če pa želite še več, se lahko pomaknite do njihovega prodajalnega mesta in poberete nove, ki so jih zasnovali profesionalci. Deluje v obeh OS.

Camtasia

Podpira snemanje zaslona in urejanje videov, Camtasia je enostaven za uporabo in eden najbolj priljubljenih na tem seznamu. Čeprav ga je mogoče uporabiti za kakršne koli namene, moram reči, da če ustvarjate videoposnetke z vadnicami ali poukom, je morda ta programska oprema tista, ki jo iščete.

Dodate lahko zvoke, naslove, pripombe, opombe in celo različne prehode. Razen tega vam omogoča tudi povečevanje in pomanjšanje ter dodajanje animacij za pomikanje.

Najbolj navdušujoča funkcija te programske opreme je, da omogoča ustvarjanje kvizov v vašem videoposnetku. To je super za povečanje uporabniške angažiranosti in interaktivnosti. Ne pozabite uporabiti brezplačnega preskusnega programa in izkusiti vse funkcije.

Adobe Premiere Pro

Vse, kar pride od Adobeja, bo zagotovo odlično in Premiere Pro ni nič drugače. Ima funkcije, ki lahko prenesejo napredne zahteve. Pravzaprav lahko urejate film, TV vsebino in spletne video posnetke, ne da bi čutili kanček toplote.

Njihova ustvarjalna orodja in sposobnost integracije z različnimi drugimi aplikacijami so eno najbolj prilagodljivih orodij na tem seznamu. Ima orodje AI, imenovano Adobe Sensei, s pomočjo katerega lahko množično prihranite čas z avtomatizacijo kup nalog.

Ne samo to, ampak lahko posnetke tudi urejate v kateri koli obliki, ne glede na to, ali gre za 8K ali virtualno resničnost. Odlična stvar je, da ima lahke proxy delovne tokove in hitrejši ProRes HDR, ki vam pomaga delati tako, kot želite.

Na koncu je treba omeniti, da Premiere Pro prihaja s Premiere Rush, ki je še ena aplikacija vse v enem, ki deluje na vseh napravah, vključno z mobilnimi.

DaVinci

Zelo napredna video programska oprema z enostavnim vmesnikom, DaVinci reši 16 v enem samem orodju združuje 8K urejanje, korekcijo barv, avdio postprodukcijo in vizualne učinke. In zanimivo je, da je to edina programska oprema na svetu, ki to počne.

V trenutku lahko hitro prekažete med urejanjem, barvnimi, zvočnimi in učinki, ne da bi prekinili potek dela. To je super za ljudi, kot sem jaz, ki imajo radi večopravilnost.

Ta rešitev vam omogoča tudi sodelovanje s člani skupine in delo na istih projektih hkrati. Ne glede na to, ali ste posameznik ali družba z veliko članov, je DaVinci Resolve 16 primeren za vse to, tudi za zahteve višjega cenovnega razreda, kot so igrani filmi, reklame itd..

Ima nekaj res neverjetnih funkcij, ki bi jih vsekakor želeli preveriti. Programsko opremo lahko brezplačno prenesete za Mac, Windows in Linux.

PowerDirector

PowerDirector 365 je še ena briljantna programska oprema za urejanje videov in ima 200 močnih orodij za urejanje. Ko rečem “močna”, boste morda pomislili, da bo težko uporabljati vse to. Na srečo ni tako. Ta programska oprema vam omogoča ustvarjanje profesionalnih videov, ne da bi se v resnici izgubili pamet. Olajša vam uporabo česarkoli in vsega v njem.

Če govorite o funkcijah, lahko:

 • Dodajte predmete oblike po meri.
 • Dodajte ustvarjalne prehode
 • Uporabite gibalno grafiko in animirane naslove
 • Uporabite masko za razkrivanje naslova
 • Video v razmerju 1: 1 za družbene platforme, kot sta Instagram in Facebook
 • Urejanje posnetkov na zelenem zaslonu
 • Dostop do različnih predlog
 • Ustvarite video kolaže

In seznam se nadaljuje. To programsko opremo lahko uporabljate v sistemu Windows, Android in IOS.

iMovie

Apple uporabniki vedo, kako dobro iMovie je.

Če imate Mac ali katero koli napravo IOS, lahko uživate v uporabi te neverjetne programske opreme in brez težav urejate svoje videoposnetke. Ustvarite lahko prikolice v hollywoodskem slogu in kul filme, tudi v ločljivosti 4K.

Samo izberite svoje posnetke, dodajte naslove, zvok in učinke, da boste ustvarili profesionalni video. iMovie nima najbolj naprednih funkcij, vendar je znana po svoji enostavni uporabi in verjamem, da je to velik dejavnik.

Dodate lahko filtre, urejate posnetke z zelenega zaslona in jih celo sinhronizirate prek vseh naprav IOS. Na primer, lahko iz iPhone-a obrezujete nekaj delov, dodate učinke na iPad in ga dokončate z urejanjem na Macu. Čeprav nisem prepričan, kdo to počne, je vsekakor odlična funkcija, ki jo je treba izvesti. ��

HitFilm Pro

Odličen za urejanje in VFX, HitFilm Pro je priročno, ker obe stvari hranite pod eno samo rešitvijo. Opremljen je z zmogljivimi chroma tipkami, delci, besedilnimi orodji in največjim naborom orodij VFX na svetu.

Da bi bili stvari še boljši, HitFilm Pro sodeluje z znanimi strokovnjaki, ki vam prinašajo sledenje 3D kameru Foundry, orodja za naslavljanje BorisFX in podporo za vtičnike VideoCopilot. Z vsemi tistimi vznemirljivimi funkcijami dobite nemoten potek dela, ki vsebuje vse, kar potrebujete, da se vaš projekt vidi do konca.

Funkcije lahko preizkusite tako, da uporabite njihov brezplačni predstavitveni prikaz. Toplo priporočam, da to preverite, če to zahteva vaša zahteva.

Magix

Delo na motorju INFUSION, Video Pro X je hitro in učinkovito, ko gre za urejanje videov. To programsko opremo lahko uporabljate za majhne in zapletene projekte. Pravzaprav ima intuitivna orodja za natančno urejanje, izbiro časovnice z več oblikami in za urejanje več kamer, da se zagotovi najboljši potek dela.

Dobite tudi sprotni mešalnik zvoka in čistilo, kar je zelo impresivno. Poleg tega je nekaj odličnih lastnosti:

 • Prilagodljivo ravnanje s tiri
 • Barvno razvrščanje
 • Tabele za iskanje
 • Posebni učinki
 • Chroma keying
 • HDR & Podpora 4K
 • VEGAS video stabilizacija
 • Vstavite potovalne zemljevide z MAGIX
 • Več kot 1500 predlog

Trenutno lahko Video Pro X uporabljate samo v sistemu Windows.

AVS Video Editor

Še en samo za Windows, AVS Video Editor, je poln funkcij, ki lahko naredijo vse, kar je povezano z videom, kar si lahko predstavljate. Podpira kopico različnih formatov in ločljivosti, videoposnetke pa lahko veliko hitreje urejate s pomočjo njihove “video cache tehnologije”.

Na kratko, tukaj je nekaj glavnih možnosti:

 • Obrežite, izrežite, razdelite, združite in zasukajte.
 • Dodajte več kot 300 učinkov.
 • Uporabljajte ustvarjalne prehode in prekrivke.
 • Vključite zvok, besedilo in podnapise
 • Urejanje 2K in 4K videoposnetkov
 • Uporabite VHS trakove in DV / HDV vsebino
 • Izboljšajte tresoče posnetke
 • Barvni video posnetek
 • Če želite spremeniti ozadje, uporabite kroma ključni učinek.

Ker je vse to ob strani, je AVS Video Editor enostaven za uporabo, čeprav je napolnjen z zmogljivimi funkcijami.

Zaključek

Zdaj, ko veste, kako pomembna je dobra programska oprema za urejanje videov, je preostalo le izbrati primernega z zgornjega seznama. Verjamem, da so vsi prijazni do začetnikov, in ne glede na to, koliko znanja o urejanju videov imate, boste zlahka našli pot do teh rešitev.

Oznake:

 • macOS

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map