12 najboljših orodij za nadzor medijev za upravljanje blagovnih znamk

Ker so stranke temelj vsakega podjetja, je pomembno, da jih poslušate.


Naj bo to na družbenih medijih ali na celotnem spletu; vaše občinstvo je lahko kjer koli in prepoznavanje tega, kar resnično potrebujejo, je ključnega pomena za rast. Najboljši način za dosego tega je ostati iskren, upoštevati svoje mnenje in biti pozoren do njih.

Za izboljšanje vašega podjetja so potrebne konstruktivne povratne informacije vaših strank.

Ko začnete komunicirati s strankami in jih poslušati, odpirate poti dobrega in pozitivnega dojemanja vašega podjetja. To bo posledično lahko pripomoglo k temu, da se boste šteli za blagovno znamko, osredotočeno na uporabnika.

Upoštevajte, da sem sestavil ta seznam orodij za spremljanje blagovne znamke za vašo blagovno znamko, da je rast dosegla višjo rast. Če se to sliši zanimivo, skočimo naravnost vanj. ��

BrandMentions

Kot že ime pove, BrandMentions omogoča prelistavanje celotnega spleta in iskanje ustreznih omemb. Je odličen pokazatelj iskanja kupcev in promocije izdelkov na pravih mestih. Ne samo to, ampak lahko tudi gradite odnose v procesu in uživate v večji izpostavljenosti blagovni znamki.

Ugotovite lahko, kako se pogovarjajo o vaši blagovni znamki ali izdelkih in celo takoj prepoznate ton, v katerem se pogovarjajo. To je bistvenega pomena za razumevanje čustev, ki stojijo za omembo.

Ker je analiza konkurentov tako pomemben vidik trženja, vam BrandMentions omogoča, da vohunite za svojimi tekmeci in analizirate najboljše igralce v svoji niši. Odločite se lahko za raziskovanje in vpogled v katero koli temo.

Nazadnje boste prejemali sprotna obvestila o najnovejših povezavah in omembah neposredno v mapo »Prejeto«.

PeakMetrics

S pomočjo množične medijske inteligence, PeakMetrics lahko vam pomaga analizirati in opaziti trende po spletu. Ima moč celo globlje kopati v manjših publikacijah in poiskati bistvene informacije, ki vam bodo pomagale razumeti, kaj vas zanima.

Na kratko, lahko se pomika skozi več kot pet socialnih platform, več kot 50 novic in TV / radio na vseh 210 trgih Nielsen. Ker je obseg rezultatov morda velik, lahko iskanje preprosto prilagodite in filtrirate.

Z njihovo funkcijo doseganja si lahko ogledate ljudi, ki stojijo za temi trgovinami / publikacijami, in vzpostavite stike za boljše možne poti v prihodnosti.

Druga odlična lastnost je, da si lahko ogledate analitiko in razlikujete med tem, kaj daje rezultate in kaj ne.

Mentionlitiki

Namenjena platformam za socialne medije, Mentionlitiki omogoča dostop do omenjenih spoznanj, iskanje vplivnih igralcev in pridobivanje potencialnih strank. Pomaga vam tudi preprečiti krizo ugleda, tako da skočite na vprašanja strank in jih rešite v zgodnji fazi.

Izberete lahko, da boste pozorni na svoje konkurente, tako da preprosto vnesete ključno besedo njihove blagovne znamke in na vseh platformah se vam bodo predstavili vsi njihovi omembe. Značilnost, ki me najbolj fascinira, je analiza občutkov. Lahko prelista vse navedbe in pove, ali je pogovor med pisanjem pisal pozitivno ali ne.

Poleg tega lahko Mentionlytics vključite tudi s Trello in HootSuite.

Google Alerts

Nikakor ne bi zapuščal dobrega in zanesljivega Google Alerts s tega seznama. To podjetje je znano po svojih kakovostnih storitvah in to je zagotovo ena izmed njih. Prav tako je o enostavnosti tega orodja vredno govoriti.

Brez domišljije ali dodatnih neželenih lastnosti; naredi tisto, kar se dejansko zahteva. Opozorila lahko ustvarite v vse namene, bodisi za vašo blagovno znamko ali za karkoli. Pred nekaj tedni sem ustvaril opozorilo za domeno svojega spletnega mesta, da preverim, ali je povezano z drugih spletnih mest, in to orodje je delo opravilo čudovito, tako da me je po e-pošti obvestilo za vsako povratno povezavo.

Podobno kot to lahko tudi Google Alerts uporabljate v svojo korist in ste obveščeni o vsem, kar je povezano z vašim zanimanjem.

Blagovna znamka24

Blagovna znamka24 ima veliko širši doseg, ki zajema socialne platforme, novice, bloge, forume in drugo. Je trden in 100% skladen z GDPR. Njihova omemba iz Facebooka in Instagrama je zbrana iz uradnega Facebookovega API-ja in to govori veliko.

Te podatke o spremljanju lahko pričakujete od blagovne znamke Brand24:

 • Število omembe
 • Razpoloženje omenja
 • Vrste in število interakcij
 • Največ aktivnih Twitterjev omenja področja
 • Kontekst za omembo
 • Influencerji iz vaše niše

Odlična stvar je, da vam ta rešitev omogoča, da primerjate svojo uspešnost s svojimi konkurenti in oblikujete boljše taktike.

Boardreader

Če je vaš glavni poudarek na oglasnih deskah in forumih, potem Boardreader morda tisto, kar iščete. To orodje se plazi in poišče razpravne plošče, ki prikazujejo, kaj ljudje govorijo o vas in vaši blagovni znamki (ali o kateri koli ključni besedi, ki jo vnesete).

Po naravi je zelo preprost, vendar precej uporaben, saj ljudje pogosto pogovarjajo na forumih in v komentarjih. Če jih ročno najdete, je nepredstavljiva naloga, zato bi zagotovo želeli uporabiti to orodje za to.

Hootsuite

Najbolj znano kot orodje za upravljanje družbenih medijev, Hootsuite ima tudi funkcijo spremljanja blagovne znamke, ki deluje briljantno. Pogovori lahko iščete po ključnih besedah, hashtags ali lokacijah tudi v več jezikih.

Ko najdete ustrezne pogovore, lahko nanje hitro odgovorite sami ali jih dodelite svojim članom ekipe. Prav tako lahko dodate nekatere aplikacije, da še izboljšate svoje spremljanje.

Hootsuite je ena izmed najbolj priljubljenih rešitev tam zunaj, zato z njimi skoraj ne morete iti narobe.

Brandwatch

Brandwatch lahko izvleče podatke iz 100 milijonov virov in več kot 1,3 bilijona posameznih objav. To je množično in to je eden od razlogov, zakaj ga uporabljajo podjetja, kot so Samsung, BBC in Walmart.

Imajo napredno tehnologijo AI, imenovano Iris, ki pri tem orodju opravi večino neverjetnih del. Veste, da je storitev odlična, kadar tehnične vidike delno nadzoruje AI. Stvari bodo večinoma tekle gladko.

Hitro in enostavno lahko dodate nove vire podatkov za pridobivanje informacij z območij, ki sicer ne bi bila mogoča. Ima prilagodljiv uporabniški vmesnik in pametno podporno ekipo, s katero lahko kadar koli ponovno zaidete.

Začnete lahko z izpolnjevanjem obrazca na strani.

Sentione

Spremljanje potreb vaših občinstva je preprosto, ko uporabljate Sentione. Izkoplje lahko podatke iz več kot 5 milijonov virov, vključno s platformami družbenih medijev, spletnimi dnevniki, novicami in spletnimi mesti. Prav tako imate možnost filtriranja po nakupu besedne zveze, industrije in ključnih besed.

Ker je poznavanje prihodkov in obiskov vaše publike bistvenega pomena, vam Sentione omogoča ogled demografskih podatkov, spola, najbolj aktivnih ur in še več. Obstaja tudi funkcija za analizo konkurenta in možnost, da se takoj obvesti, kadar AI zazna ustrezne ključne besede.

Omeniti

Ocenjeno 4,5 / 5 zvezdic na G2 Crowd, Omeniti vam lahko pomagajo, spremljajo, analizirajo in delujejo na več kot milijardi virov na spletu. Lahko odkrijete ustrezne vpoglede in jih delite s člani svoje ekipe, da se lahko osredotočite na druge vidike vašega podjetja.

Poleg tega vam Mention omogoča:

 • Analizirajte svojo konkurenco
 • Oglejte si zaznavanje blagovne znamke na podlagi pogovorov
 • Preprosto razumeti in poslušati svoje občinstvo
 • Upravljajte in razporejajte družabne vsebine

Za začetek z brezplačnim preskusom lahko brezplačno preizkusite celoten paket.

SproutSocial

Še eno odlično orodje za socialno poslušanje; SproutSocial vam pomaga razumeti svoje občinstvo do najglobljih korenin. Lahko uporabite industrijo, blagovne znamke in konkurenčne vpoglede, če želite izvedeti ustrezne teme in bolje razumeti občutke uporabnikov.

Zbirate lahko vpoglede in jih uporabljate ne samo na družbenih medijih, ampak tudi na drugih razvojnih področjih, kot so skrb za stranke, novi izdelki in celotno trženje. Ima veliko več funkcij in vse lahko preizkusite z brezplačno preskusno različico.

Sokol

Spremljate lahko trende in imate boljšo predstavo o zaznavi vaše blagovne znamke Sokol. Omogoča vam ogled 2,7 milijona virov in celo zmanjšanje s spremenljivkami, kot so ključne besede, izključitve in kombinacije besed.

V celoti vam to orodje omogoča:

 • Spot trendi
 • Spremljajte svojo blagovno znamko
 • Sledite poizvedbam po meri
 • Razvrstite, filtrirajte in si oglejte zbrane podatke
 • Identificirajte vplivneže, ki se ukvarjajo s temami vaše blagovne znamke
 • Analizirajte občutke
 • Ustvarite ciljne skupine po meri

Falcon je na voljo v več jezikih, vključno s španskim, nemškim in mandarinskim.

Zaključek

Pomembno je vedeti, kaj namerava vaša publika, da jim boste bolje služili. Brez spremljanja blagovne znamke je enakovredno metanju puščic z zavezanimi očmi. Upam, da vam bodo zgornja orodja v tem pogledu pomagala in potencialno povečala vaše podjetje.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map