14 Alati za ponovno ciljanje za bolju svijest o marki i konverziju

Voditi tvrtku bez reklamiranja je poput žarulje, ali bez struje.


A bez preusmjeravanja, posao ne uspijeva uspostaviti svijest o robnoj marki. Retargeting je kralj za prepoznavanje marke i konverziju.

Kako se tehnologija neprestano razvija, donosi digitalnu transformaciju u svakom području. Stoga je ključno da vlasnici tvrtki budu ukorak s najnovijim marketinškim metodama. Jedna od takvih tehnologija je upotreba alata za upozoravanje da se poboljša svijest o robnoj marki i konverzija.

Vlasnici tvrtki ne bi trebali propustiti priliku marketinških taktika koje dokazano povećavaju konverziju. Važno je poboljšati svijest o robnoj marki bilo koje tvrtke kako biste povećali konverziju svojih proizvoda.

Ono što retargeting ili remarketing čini jest da vraća kupca vama koji ste prethodno izgubili. Na raspolaganju su brojni alati za remarketing koji pomažu menadžerima kampanja i vlasnicima tvrtki da pretvaraju izgubljenog kupca. Ako se pitate kako će ponovni marketing dovesti do izgubljenog kupca, ne brinite, svi smo stigli. Pogledajmo donji primjer:

Posjetite stranicu e-trgovine i tražite novi novčanik. Kliknete na proizvod koji želite potražiti više informacija ili dodate u košaricu. Ali ne kupuješ. Dakle, sada ih kupac gubi.

Nakon nekog vremena, možda ćete posjetiti drugu web stranicu koja traži informacije, ovdje vidite isti novčanik. To je snaga alata za remarketing i na taj se način izgubljeni kupac pretvara u klijente koji se vraćaju.

Sada kada smo razumjeli snagu alata za remarketing, pogledajmo neka od najpopularnijih dostupnih rješenja.

AdRoll

Adroll pretvara izgubljene kupce u vlasnika tvrtke više od 12 godina. Danas su postale jedna od najpouzdanijih platformi za remarketing.

AdRoll mogu se koristiti za povezivanje stranica e-trgovine kao što su Shopify i Magento. Može se povezati i s marketinškim alatima poput MailChimp i Marketo. Adroll donosi izgubljenog kupca iz preporučenih proizvoda ili napuštenih kolica prikazivanjem oglasa za ponovno ciljanje.

Nudi cjelovito rješenje koje će vjerojatno trebati neko vrijeme da se prilagodi. No oni nude velike resurse o tome kako koristiti i postaviti Adroll.

SimplyBook.me je rješenje za planiranje putem interneta za tvrtke svih veličina. Nakon korištenja Adroll-a, njihov izvršni direktor Ingvar Gudmundsson kaže da je njihovo promet se povećao na 20-30%, a njihove su stope pretvorbe stabilne i ne spuštaju se. To je jedan od načina stvaranja stabilnog poslovanja s stalnim stalnim prihodima. Također, postigli su 60% CPA ispod cilja i 0,54 USD trošak za svakog novog posjetitelja.

Još jedna marka Johnells trebalo je rješenje za ponovno ciljanje, a Adroll je bio taj koji im je dao performanse i kontrolu. Adroll im je pružio visokokvalitetnu uslugu. Adroll im je dao prosječni CTR od 1,76%, CPC od 0,49 USD, a trošak po kupnji 9,02 USD.

Facebook prilagođena publika

Kao i alat za ponovno ciljanje Google Ads-a, Facebook oglasi također pakira vlastiti alat za angažiranje u obliku prilagođene publike. Stvaranjem i umetanjem Facebook piksela na odredišne ​​stranice vašeg proizvoda možete pomoću prilagođene publike upotrijebiti Facebook korisnike.

To se ne ograničava na samo Facebook angažmane jer možete umetati piksel na bilo koju web lokaciju koju kontrolirate. Nakon što se korisnik prijavi na svoj Facebook račun, može se ciljati pomoću oglasa za ponovno ciljanje. To je jedan od načina korištenja društvenih medija kako bi se povećala konverzija.

I nove i stare marke su vidljivo utjecale na njihovu prodaju koristeći Facebook oglase. StyleShare koristio Facebook kako bi privukao kupce i pojačao prodaju ciljanim foto oglasima. Sveukupno su postigli 15x povrata svoje potrošnje na oglase, povećanje CTR od 60% za instalacije aplikacije i 25% povećanje mjesečno aktivnih korisnika na njihovoj aplikaciji.

Više uspješne priče Facebook oglasa možete pronaći ovdje.

Criteo

To je popularno sredstvo za generiranje ogromnih pretvorbi, a ovdje su od 2005. godine. Criteo-a usluge web remarketinga broje više od 16000 izdavača s visokokvalitetnim oglasnim prostorom. Uz to, njihove mreže uključuju Instagram, Facebook i Google.

Omiljeno je sredstvo za remarketing za ogromne marke kao što su Sony i BMW. Njihova je podrška jedna od najcjenjenijih i posjeduje bazu znanja kako bi pomogla početnicima.

Criteo nudi cjelovito rješenje za ponovno usmjeravanje, od stvaranja kampanje do automatizacije licitiranja, kreativnog oglašavanja i ponovnog ciljanja..

Polytrans je internetska trgovina za kućne ljubimce. Criteo su koristili kako bi smanjili troškove i povećali konverzije. Polytrans usredotočio web posjetitelja koji je pokazao interes i namjere kupnje pomoću AI tehnologije za prikazivanje personaliziranih oglasa na pravom mjestu i u pravo vrijeme – tako vraćajući kupce da povećaju broj konverzija i smanje troškove nabave.

Philips ostvarili povrat povrata potrošnje za oglase (ROAS) za 848% korištenjem rješenja za sponzorirane proizvode Criteo i 400% za ROAS primjenom rješenja za marketing marketinga Criteo.

Instagram Retargeting Ads

Budući da Facebook posjeduje Instagram, i oni nude prilično sjajan način preusmjeravanja oglasa. Instagram ima preko milijardu aktivnih računa, a tu je i neiskorištena marketinška prilika.

Instagram ima sličnu platformu za preusmjeravanje oglasa Instagram. Djeluje na isti način kao i Facebook oglasi kako bi retardirali izgubljenu publiku. Upotreba društvenih medija odlična je za poboljšanje svijesti o robnoj marki i povećanje konverzije. Bez sumnje, Facebook i Instagram spakiraju snažan alat za ponovno usmjeravanje.

Joop! je najpoznatija njemačka modna marka, a cilj joj je bio povećati svijest o marki kako bi privukli veću publiku. Joop! udružio se s dreifiveom agencije za društvene medije i stvorio nevjerojatne video oglase s njemačkim umjetnicima i zajedno s influencerom Tonijem Mahfudom na Instagramu i Facebooku. Ciljali su se na muškarce i žene s dobnim rasponom od 20 do 39 godina.

Rezultat koji su dobili bio je zapanjujući, tijekom 2018. godine, između 7. travnja i 20. svibnja, kampanja je podigla opoziv oglasa za 60%, s 27% nižim troškovima po osobi.

SmarterHQ

SmarterHQ koristi naprednu analizu ponašanja za preusmjeravanje oglasa na kupca kako bi se povećala svijest o robnoj marki i pretvorba. Dakle, oni su snažan konkurent segmentaciji ponašanja.

Ovaj alat analizira ponašanje korisnika u vezi s vašim oglasima i pruža vam odgovarajuće alate za interakciju na drugim platformama. To osigurava da korisnici vide vaše oglase u točno pravo vrijeme da ostvare konverziju.

Finish Line, vodeći atletski prodavač u Sjedinjenim Državama, koristio je SmarterHQ koji je vidio 50% -tni rast aktivirane e-pošte prihod od njegovog usvajanja. Cilj Kampanja putem e-pošte uključuje napuštanje košarice, seriju nakon kupovine, pregledavanje kategorija, upozorenja o niskom inventaru, upozorenja o novim proizvodima, napuštanje prijave za vjernost itd..

Artudata

ArtuData koristi AI kako bi pomogao trgovcima da otkriju i ciljaju publiku najviše vrijednosti. Njihov popis slučajeva uporabe impresivan je u pretraživanju, prikazu i na društvenim mrežama.

ArtuDataov alat za usmeravanje usmjeren prema AI osmišljen je kako bi pomogao vlasnicima tvrtki ili korisnicima u kreiranju djelotvornih i učinkovitih kampanja. Uz pomoć AI-ja, kupci najčešće pretvaraju s pravim unaprijed oglašenim oglasima.

Kabbee je vodeća aplikacija aerodroma u taksiju u Londonu. ArtuData je koristila za poboljšanje razumijevanja ponašanja korisnika i povećanje ROI-ja. ArtuData AI alat korišten je na podacima uživo kako bi se kategorizirali klikovi i predviđala sposobnost klika da postane stvarna rezervacija.

LiveCoach upotrijebio ArtuData i vidio a 17% rast konverzije od registriranih do platnih korisnika. Preko 85% odabralo je jednog od 10 najboljih preporučenih trenera, a preko 30% odabralo je najbolja 3 preporučena trenera. Nakon uspjeha, LiveCoach je odlučio iskoristiti za buduće suradnje.

Savršena publika

savršena publika je prepuna moćne oglasne mreže s više od 100 000 web lokacija. Poznati su po širokom dometu. Oni također pokrivaju Facebook i Twitter kako bi preusmjerili oglase. Pomaže oglašivačkim agencijama i vlasnicima tvrtki da zadržavaju koordinaciju oglasa za više ciljanja na mnogim kanalima.

99designs je najveće tržište grafičkog dizajna na svijetu. Savršili su se s savršenom publikom nakon što su u TechCrunch-u pročitali o njima i pokrenuli kampanju s njima. Oni su postigli fantastičan rezultat u pretvorbi s a Povećanje prihoda za 134% i 24% niži CPA od Google Ads-a.

Također, Američka odjeća ostvarili 20-postotni povrat potrošnje za oglase, nadmašivši prosječni, tipični raspon od 5-10 puta. S tim brojevima, njihovi ROI-ovi grafikoni su se zaustavili. Primjetili su porast ROI-a od 400% za FB retargeting.

Twitter prilagođena publika

Kao i Facebook piksel, dobivate Cvrkut piksela i umetnite ga u svoju web stranicu. Tada piksel prikuplja ID posjetitelja kolačića, a zatim ih usklađuje s korisnicima Twittera.

Twitteru prilagođenu publiku čine Twitter korisničko ime, adresa e-pošte, posjetitelji web stranice i korisnici mobilnih aplikacija. Postoje tri načina korištenja prilagođene publike na sljedeći način:

 • Web: ciljanje korisnika koji su nedavno posjetili vašu web stranicu.
 • Popis: upotrijebite adresu e-pošte ili Twitter korisničko ime za preusmjeravanje oglasa.
 • Mobilne aplikacije: koristi podatke prikupljene od aktivnosti korisnika Twittera.

iClothing, irska web stranica za e-trgovinu koja prodaje žensku tkaninu i obuću širom Europe. U partnerstvu s digitalnom agencijom Wolfgang Digital stvorili su svoju kampanju. Koristili su Twitteru prilagođenu publiku da ciljaju žene koje žive u Irskoj koje su zainteresirane za modu. To je zabilježilo rast od 25% u najvišoj stopi angažmana.

IMO Barcelona, međunarodno poznati oftalmološki centar. IMO je koristio kampanju sljedbenika s dva cilja; jedan je za povećanje svijesti o robnoj marki, a drugi je dijeljenje najnovijih vijesti, informacija o zdravlju očiju s novim sljedbenicima. Oni su vidjeli sljedbenike od 600% u 3 godine.

Sizmek

Sizmek je osnovan prije dva desetljeća 1999. To je jedna od najstarijih reklamnih platformi koja sa sobom nosi višegodišnje iskustvo. To je neovisna platforma za oglašavanje.

2017. godine, Sizmek nabavila raketno gorivo i integrirala svoje značajke za ponovno ciljanje u svoj motor koji donosi odluku o AI. Postignuvši to, Sizmek će donijeti sjajan uvid u podatke i spojiti ih na jednom mjestu. To omogućava korisnicima da razumiju i optimiziraju kampanju na jednom mjestu.

Njihova izvješća o kampanji vrlo su jednostavna za razumijevanje, čak i za nove korisnike.

Citibank je vodio Nagrada za Citibank Platinum kampanja pomoću Sizmeka. Korištenjem Dynamic Creative-a smanjili su vrijeme proizvodnje u pola i ostvarili 42% veće pretvorbe za složenu i optimiziranu kampanju za ponovno ciljanje. Ova je kampanja prva takve vrste u Maleziji.

Dell je za stvaranje stvorio Sizmek Snaga za više kampanja. Ovu kampanju pogledalo je više od 27 milijuna jedinstvenih korisnika i generiralo 162 000 posjeta njihovoj web lokaciji.

ReTargeter

ReTargeter nudi nekoliko rješenja za osvješćivanje robne marke i pretvorbe kao što su Web, Facebook, CRM, dinamičko ponovno ciljanje, opcije pretraživanja i publika.

ReTargeter se fokusira na web stranice koje svaki mjesec dovedu preko 30K jedinstvenih posjetitelja, što znači preusmjeravanje oglasa na kvalitetne web stranice. Pružaju vam piksel koji ćete postaviti na vašu web stranicu kako biste pratili posjetitelje web mjesta, a zatim posluživali oglase koji se ponovno oglašavaju uz vašu marku. To povećava svijest o robnoj marki vašeg poslovanja.

Prema ReTargeteru, pomažu markama da dosegnu 98% web prometa koji izgube pretvorit će ih u kupce. Ovo je ogroman podvig koji treba postići.

BattlBox je oprema za preživljavanje i najkvalitetnija isporuka na otvorenom. Koristili su ReTargeter za privlačenje preko 2900 posjetitelja na njihovu web stranicu i ostvarili više od 500 konverzija. Ovo je bila samo tromjesečna kampanja, a vidjeli su sjajne rezultate.

Fixel

Fixel je moćan alat za segmentaciju koji koristi tehnologiju umjetne inteligencije. Njihov alat pretvara angažman u djelotvorne metrike, a to omogućuje trgovcima da ciljaju samo najaktivnije posjetitelje. Vjerojatno će korisnik, kada se više angažira, značiti da će proizvod biti zainteresiran. To dovodi do više konverzija.

Za razliku od drugih alata, nema potrebe naučiti kako raditi na Fixelu. Integrirani su u postojeće tijekove rada kako bi pokazali svoje metrike angažmana na oglasnoj platformi. Može se koristiti s Googleom, Bingom, Yahoo-om, Facebookom, Twitterom, LinkedIn-om, Quorom itd.

Za 299 USD, imate tri mjeseca cjelovite usluge Fixel i do 100 tisuća sesija mjesečno.

Retargeting.biz

Ovaj je alat namijenjen pružanju rješenja za e-trgovinu. Retargeting.biz proizvodi uključuju personalizaciju, rješenje za marketing putem e-pošte i upravljanje oglasima na Google i Facebook oglasnim platformama. Stoga pružaju sve potrebne alate za rad e-trgovine.

Njihov najbolji jedinstveni alat je prediktivni pokretač prijedloga. Koristi snagu AI koji će dati prijedloge za pružanje optimalne odluke, kao što je kada ponuditi popust i uspostaviti kontakt. Retargeting.biz uporno raste i dobiva privlačnost zbog svojih jedinstvenih karakteristika.

bobomoda.ro, internetska trgovina koja prodaje odjeću i pribor ženama. Budući da su u vrlo konkurentnom poslu, željeli su se istaknuti. Koristili su i Facebook Dynamic Products oglase i Retargeting.biz. Postigli su svoj cilj povećanjem 53,45% rast prometa, 2,66% prosječna vrijednost narudžbe, 130,82% povratnih kolica i 12x povrata potrošnje oglasa (ROAS).

Meteora

Meteora je ponos svojim postignućem u poboljšanju angažiranosti oglasa i povećanju svijesti o robnoj marki. To je postignuto uvrštavanjem našeg broja automatiziranih značajki u njihovu platformu.

Automatizirali su ciljanje ključnih riječi i također pomažu u pronalaženju web lokacija koje će vjerojatno imati veliki broj ciljne publike. Ovo je korisno za postizanje relevantnih prvih dojmova. Meteora je sjajna ako se usredotočite na povećanje svijesti o robnoj marki na lokalnom tržištu ili ciljate kupce na određenim područjima.

Google oglasi

Očekivali ste Google na popisu. Nisi ti bio?

Ako koristite Google oglasi samostalno ili preko agencije, trebali biste biti svjesni da Google ima ugrađeni alat na svojoj oglasnoj platformi da vam pomogne u ponovnom ciljanju. Pomoću ovog alata možete preusmjeriti oglase izgubljenom kupcu na Internetu koji pokreće Google Ads.

Dobro je ako koristite Google Ads za oglašavanje, i sjajno je kad počnete koristiti njihov ugrađeni alat za remarketing..

Mnogi mali i veliki brendovi koriste Google oglase za promociju svojih proizvoda i uspješno su povećali svoj ROI. Colgate koristi Google oglase kako bi se podigla svijest o njihovom novom proizvodu, Colgate Optic White Express bijela pasta. Vidjeli su a Porast svijesti o marki za 13% i 1116% povećanja interesa za marku.

Schmidt’s Naturals postigli su porast svijesti o robnoj marki za 48%, što je 12,75% bolje od prosječnih kampanja. Ukupno 2,2 milijuna novih korisnika angažirano je s Schmidtovim oglasima. Ono što je sjajno je da je njihov CPM bio učinkovit od 5,64 USD.

Ako ste novi u Google oglasima i želite učiti, preporučujem da ovo provjerite Udemy tečaj.

Zaključak

Ova sveobuhvatna lista alata za remarketing za svijest o robnoj marki trebala bi pomoći vlasnicima tvrtki na bilo kojoj razini. Svaka organizacija veličine može započeti oglašavanje i koristiti alate za remarketing za poboljšanje njihove pretvorbe.

Imajte na umu da ne možete izvoditi oglase za ponovno ciljanje, a da prethodno nitko ne posjeti vaše web mjesto.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map