8 najboljših orodij za povratne povezave za popestritev vaše SEO strategije

Zgrabite marker, pojdite na svojo belo tablo in dodajte vsakodnevno prednostno opravilo: “Preverite, spremljajte in ustvarite povratne povezave!” Potem, ko vsako naročilo izpolnite vsako jutro takoj po prvi skodelici kave, boste rezultate videli v obliki horde novih obiskovalcev, ki prihajajo na vaše spletno mesto.


Če ste lastnik ali upravljate spletno mesto, morate imeti strategijo SEO, ki vaše strani potisne na vrh SERP-ov. (V primeru, da ne razumete nobene od teh kratic, bi morali verjetno prebrati uvod v SEO preden preberete preostanek tega članka.)

Vaša strategija SEO mora imeti kot prvo prednostno nalogo ustvarjanje odličnih in izvirnih vsebin. Druga prednostna naloga pa naj bo odlična strategija gradnje povezav, s katero dobite veliko povezav, ki kažejo na vaše strani – torej povratne povezave.

Zakaj so povratne povezave tako pomembne?

Iskalniki dajejo prednost spletnim stranem, ki so verodostojne za vsako iskano ključno besedo. To pomeni, da se te strani prvič pojavijo v SERP-jih za te ključne besede ali, še bolje, da so postavljene v predstavljene odrezke, kar praktično zagotavlja na tisoče obiskovalcev vsak dan.

Če ga spletni iskalnik šteje za avtoritativnega, mora spletna stran izpolnjevati nekatere pogoje. Ena izmed njih je imeti čim več povratnih povezav.

Zdaj verjetno že razmišljate, “no, to je enostavno, na druge strani, ki jih imam, lahko postavim veliko povezav do svoje strani in težave rešim.” Ne-ah Žal mi je, vendar ni tako preprosto. Ne potrebujete samo povezav – potrebujete kakovostne povratne povezave.

Glej, niso vse povezave enake, ko gre za oceno SERP. Obstajajo dobre povezave, torej povezave, ki prihajajo z drugih avtoritativnih strani za iste ključne besede. To bodo poletele vaše SERP položaje. In potem so slabe povezave, imenovane tudi strupene povezave. Izogibajte se jim ali se jih znebite, ker bi lahko razveljavili vsa vaša prizadevanja za SEO.

Povratna povezava se lahko šteje za strupeno iz več razlogov, vendar vsi kažejo na isti koncept: povratna povezava je strupena, kadar ni verodostojna. Strupena povezava je lahko skrajno umetna, če je na primer na strani, ki je polna povezav do nepovezanih strani s še bolj nepovezano vsebino. To je lahko plačana povratna povezava in iskalniki to sovražijo. Strupene so tudi vse povezave na nevarnih spletnih mestih ali na straneh z nizkim ugledom.

Strategije gradnje povezav

V osnovi se vsaka strategija gradnje povezav zmanjša na isto idejo: ustvarite povezave do svojega spletnega mesta na avtoritativnih spletnih mestih, ki jih nimate. Se sprašujete, kako to lahko storite? No, najprej bi morali vedeti, da ni enostavno. Odkriti morate težko najti priložnosti in upoštevati, da vaši konkurenti počnejo enako.

Torej, kar potrebujete, so dobra orodja, da razkrijete te priložnosti. Pomislite na zlato nagnjenje: rudarji z najboljšimi krampi in lopatami so imeli najboljše priložnosti, da bi našli zlate nageljčke. Spodaj bomo govorili o orodjih; najprej si oglejmo nekaj nasvetov, za katere se orodja lahko uporabljajo.

Najprej izključite očitne povratne ideje. Da, lahko dodate komentar na objavo v blogu in dodate povezavo do svojega spletnega mesta, možno pa je, da ta povezava prinese tudi nekaj obiskovalcev. Toda verjetno je, da iskalni iskalniki informacij SERP ne bodo upoštevali, da bi zvišali (ali znižali) vašo uvrstitev. Večina teh povezav, ki jih je enostavno objaviti, je ustvarjenih z atributom “nofollow”, kar v bistvu predlaga iskalnikom, da spustijo vse informacije SERP, preden jih pasejo..

brez naslednjega“Je eden od štirih atributov, ki jih je mogoče dodati povezavi, da bi iskalnike usmerjal, kaj storiti s to povezavo. Obstaja tudi privzeti “dofollow“, Kar je ravno nasprotno: predlaga, da iskalniki pri iskanju te povezave prenašajo informacije SERP.

Obstajata še dva atributa:ugc“In”sponzorirano“.

UGC pomeni vsebino, ki jo ustvari uporabnik, in jo lahko uporabite za označevanje povezav, vstavljenih v vsebino, ki jo ustvarijo uporabniki spletnega mesta. Na primer, objavite komentarje ali vnose na forum. Končno se “sponzorirano” uporablja za označevanje povezav, ustvarjenih kot oglas, sponzorstvo ali katera koli druga odškodninska pogodba.

Beli klobuki in črni klobuki

Ko govorite o enostavni (ali avtomatizirani) taktiki gradnje povezav, boste slišali o tehnikah “belega klobuka” in tehnik “črnega klobuka”. Kot ste si verjetno že predstavljali, je beli klobuk dober, črni klobuk pa slab. Črni klobuk se nanaša na zlobne trike, ki bi lahko bili nevarni za vaš SEO, saj jih iskalniki ne marajo, in če odkrijejo, da jih uporabljate, bi se lahko na vaših rezultatih iskanja SERP potopil na dno rezultatov iskanja.

Torej, poglejmo nekaj tehnik belega klobuka. Vaša prva prioriteta pri tej zadevi bi morala biti prizadevanje za dosegljivost. Ugotoviti morate potencialna spletna mesta, ki bi jim koristila, če na njihovo spletno mesto postavite povezavo, pridobite njihove kontaktne podatke in jim pošljete sporočila, v katerih jih prosijo, da se povežejo na vaše spletno mesto. Toda ni vam treba brskati naključno, da bi videli, komu poslati ta e-poštna sporočila. Pravo orodje vam bo pokazalo spletna mesta z največjo možnostjo sprejemanja vaših povezovalnih predlogov.

Bloganje gostov je starošolska taktika, ki deluje precej dobro. Blogerjem morate ponuditi, da napišejo objavo za njihove bloge, z vašim imenom in povezavo do vašega spletnega mesta. Obstaja veliko blogov, ki pozdravljajo gostujoče blogerje, vendar jih morate poiskati. Če blogerji ne sprejmejo vašega gostujočega predloga za bloganje, jim lahko ponudite, da popravijo svoje prekinjene povezave. To pomeni, da odkrijete prekinjene povezave, ustvarite vsebino, podobno manjkajočemu viru, in prosite koga, ki se nanjo poveže, namesto tega, da pokaže na vašo vsebino.

Na voljo je veliko več nasvetov za vzpostavitev povezav – na dobrih desetih jih najdete v dobrih blogih o SEO. Toda celovita strategija povratnih povezav vključuje več kot samo izgradnjo povezav. Prav tako zahteva, da redno preverjate in spremljate zaloge povratne povezave. In to ne morete storiti ročno. Pogovorimo se torej o orodjih za povratne povezave.

Orodja za upravljanje povratnih povezav

Ogromno število obstoječih orodij za pomoč ljudem pri izvajanju uspešne strategije povratne povezave bi vam lahko dalo predstavo o pomembnosti povratnih povezav. Znotraj tega univerzuma orodij najbolj uporabna orodja spremljajo mrežo povratnih povezav na celotnem internetu in vam pomagajo pri povezovanju in upravljanju dejavnosti povezav.

Samo ne očarajte si “čarobnih” orodij, ki obljubljajo, da bodo samodejno ustvarile povratne povezave do vašega spletnega mesta; vedno ne pozabite, da gradnja povezav ni lahka naloga in je ne more dobro opraviti nobeno avtomatizirano orodje. Bodite previdni pri obljubah o gradnji povezav, ki uporabljajo metode črnega klobuka in bi lahko škodovale vašemu SEO.

Torej, najboljša orodja so tista, ki vam nudijo veliko informacij o povratnih povezavah, s katerimi bi lahko dosegli najboljše rezultate svojih prizadevanj za gradnjo povezav.

Oglejmo si zgornje izbire.

Ahrefs

Ahrefs ima enega največjih indeksov povratne povezave na vsem svetu.

Poleg upravljanja povratnih povezav je Ahrefs zasnovan za opravljanje večine dejavnosti, ki jih SEO Pro opravlja dnevno, čeprav je za neprofesionalce dokaj enostaven za uporabo. Toda posebej na področju povratnih povezav Ahrefs ponuja veliko orodij za raziskovanje povratnih povezav.

Na primer, eno od teh orodij, imenovano „Presek povezave, ” omogoča odkrivanje spletnih mest, ki se navezujejo na vaše tekmece, ne pa na vas. To je zelo koristna informacija, saj če spletno mesto povezuje več kot enega od vaših konkurentov, obstaja velika verjetnost, da bi lahko dodalo povezavo do vašega spletnega mesta..

Ahrefs ponuja brezplačno različico, s katero lahko spremljate deset povratnih povezav in dve domeni na zahtevo. Če ste pripravljeni plačevati 82 dolarjev na mesec, boste prejeli obsežno analizo profila za povratne povezave, vključno s povratnimi slikami, dofollow / nofollow, sidrnim besedilom itd. Takšne informacije bi se lahko izkazale za neprecenljive, če bi od Googla dobili kazen, ker prikazuje podatke o razmerju besedila sidra na vašem spletnem mestu.

Informacije, ki jih je posredoval Ahrefs, vam ne pomagajo le pri dejavnostih vzpostavljanja povezav. Prikaže tudi izgubljene povratne in nove povratne povezave do vašega spletnega mesta, zato se lahko zahvalite spletnemu skrbniku ali vrnete uslugo z vzajemno povezavo. Za izgubljene povezave boste obveščeni o razlogu za izgubo, zato vam ne bo treba ugibati, zakaj se je zgodila. Na armaturni plošči Ahrefs so prikazane tudi sumljive povezave, ki jih lahko prekinete, da se izognete kazni.

Moz

Moz Pro je popoln nabor profesionalnih orodij za SEO, v katerem je Moz Link Explorer eden glavnih pripomočkov. Še posebej koristno je narediti obratni inženiring na povratnih povezavah vaših konkurentov. Če želite videti njegovo čarobnost na delu, morate vnesti tekmovalčevo domeno ali določen URL in Moz vam bo pokazal vse povratne povezave. Za vsako povratno povezavo si lahko ogledate nekaj meritev, kot so indeks pooblastil domene, število povezav domen, ocena neželene pošte in seznam zgornjih povezav.

Njeni načrti za oblikovanje cen se gibljejo od 99 do 599 USD na mesec, odvisno od tega, koliko funkcij in kako “profesionalno” želite biti v svojih SEO dejavnostih.

Ena od značilnosti Link Explorerja je Analiza besedila sidra, ki prikazuje najpogostejše sidrno besedilo v profilu povratne povezave na spletnem mestu. Mnogi bi vprašali, v čem je uporaba te funkcije, odgovor pa je, da pomaga zaznati tehnike povezovanja črnega klobuka: če obstaja veliko besedila za sidranje natančnega ujemanja, bi to lahko bil znak goljufive taktike.

Čeprav Mozova baza podatkov ni tako velika kot Ahrefsova, naročnina poleg Link Explorerja vključuje še nekaj drugih orodij, ki bi jih bilo vredno plačati.

Veličasten povratni analizator

Veličasten SEO ponuja to orodje kot aplikacijo Chrome, ki analizo povratnih povezav prinaša neposredno v vaš brskalnik. Hiter način preverjanja jakosti katere koli strani glede na podatke o njeni povratni povezavi. Rezultati zaupnega toka in toka citatov se takoj pojavijo na URL-jevi vrstici za katero koli stran, ki jo obiščete, skupaj s povzetki informacij o URL-jih in domenah, ki se povezujejo na stran.

Čeprav se lahko naročite za plačilo, da pridobite vse funkcije, aplikacija Chrome ponuja nekaj bitov podatkov brezplačno, kar vključuje grafikone profila povezav in števila povezav na ravni URL, poddomena in korenske ravni. Naročniki dobijo več podrobnosti o povezavah, vključno s seznami desetih najmočnejših povratnih povezav in desetih najmočnejših sidrnih besedil. Prav tako se lahko poglobijo v analizo povezav in dostopajo do orodij neposredno iz aplikacije.

SEO Spyglass

Pred kratkim je v areno za SEO vstopil nov kandidat in voditelji paketa bi morali biti pozorni na to.

SEO Spyglass je del SEO PowerSuite, nabora orodij, nagrajenih z veliko pozitivnimi ocenami. Za razliko od večine orodij za SEO je ta aplikacija, ki jo namestite v računalnik, naj bo to računalnik Mac, Windows ali Linux. Njegovo osnovno funkcionalnost lahko uporabljate brezplačno, kolikor želite, ali pa plačate 299 dolarjev na leto za profesionalno licenco, ki ponuja dobrote, kot so neomejeno spremljanje povratnih povezav, razpored opravil in osnovne funkcije poročanja ali 699 dolarjev na leto za podjetniško licenco, ki sprosti vse funkcije PowerSuite-a.

SEO Spyglass naj bi imel največjo bazo povezav od vseh znanih orodij. Dodate lahko tudi svoje povezave in jih uvozite neposredno iz Google Analytics in Google Search Console. Orodje prepozna potencialno škodljive povezave, da se izogne ​​kaznovanju Penguin 4.0 (najnovejša različica Googlovega iskalnika). Izračuna tveganja, povezana s kaznijo, ob upoštevanju istih dejavnikov, ki jih uporablja Google. Če najde grožnjo, jo lahko nevtralizirate z nekaj kliki z uporabo izključevalnega datoteke za odstranjevanje datotek SpyGlass-izključitve – ni vam treba skrbeti, da bi to naredili sami.

Nekateri uporabniki SpyGlass pravijo, da jim je orodje omogočilo podvajanje svojega organskega prometa samo z upoštevanjem nasvetov za SEO. Pravijo celo, da je bil donos naložbe (Enterprise ROI) različice Enterprise manjši od enega meseca, zato če resno razmišljate o svoji strategiji SEO, bi jo morda želeli preizkusiti..

Semrush

Znotraj Semrush lahko najdete Orodje za analizo povratnih povezav, močan pripomoček za pridobivanje funkcionalnih podatkov o povratnih povezavah s katere koli domene. Semrush s svojo ogromno bazo podatkov s 26,5 bilijonov povratnih povezav ponuja veliko razkritih grafikonov, ki prikazujejo novo & izgubljene povratne povezave, pooblastilo vseh napotnic, razvoj procesov ustvarjanja povratnih povezav in še veliko več.

Z orodjem za preverjanje povratne povezave lahko integrirate podatke iskalne konzole in se izognete kaznovanju Penguina. Prav tako lahko odkrijete in izbrišete strupene povratne povezave in jih pošljete Googlovemu orodju za zavrnitev, pri čemer ohranite svoj profil povratne povezave čistim zahvaljujoč samodejnemu in občasnemu sledenju.

Poleg analize povratnih povezav, Semrush ponuja celoten nabor orodij za SEO, ki jih lahko uporabljate brezplačno, neomejeno časa, vendar z omejeno funkcionalnostjo. Sem sodijo raziskave ključnih besed, analiza zaslužka, analiza prometa, sledenje položaja SERP, preslikava CPC in še veliko več.

SE uvrstitev

SE uvrstitev je preverjanje povratne povezave, ki uporablja podatke Googlovega orodja za spletne skrbnike za preverjanje dohodnih povezav do vašega spletnega mesta ali konkurentov. Orodje ustvari podrobno analizo povezav, ki prikazuje atribute follow / nofollow, indeks / brez indeksa, predpomnjeno / ne predpomnjeno, domensko avtoriteto, besedilo sidranja, družbeno priljubljenost, Alexa rank in še veliko več. Omogoča vam, da prekinete povezave in ustvarite datoteke, da jih pošljete neposredno Googlu.

SE Ranking ponuja tri osnovne načrte: Optimum (39 USD / mesec), Plus (89 USD / mesec) in Enterprise (189 USD / mesec). Razlikujejo se med številom preverjenih spletnih mest in številom nadziranih povratnih povezav. Popust lahko dobite tako, da se naročite več mesecev ali zmanjšate pogostost preverjanja: 20% za preverjanje na vsake tri dni in 40%, če ste v redu s preverjanjem na teden; v nasprotnem primeru se naloga preverjanja izvaja vsak dan.

Nočna ura

Orodje za spremljanje povratnih povezav, ki analizira dejanski vpliv povratnih povezav na vašo lestvico SERP. S pametnimi obvestili, Nočna ura vam pošilja redne posodobitve na novo odkrite in izgubljene povratne povezave. Z lastnimi pajki v kombinaciji z več zunanjimi viri sledenja zagotavlja natančne in ažurne podatke o vseh povratnih povezavah, ki bi lahko vplivale na vašo uvrstitev..

Orodja za vizualizacijo ponujajo segmentacijo po poljubnih parametrih, da bi lažje razumeli vpliv vsake povratne povezave. Portfelj povratnih povezav povzema različne segmente, pridobljene v različnih obdobjih. Svojo raznolikost spoznate po kakovosti, domeni, atributih sledenja / neupoštevanja in statusu neželene pošte.

Nightwatch opravi samodejno preverjanje živih in mrtvih povezav, da vam pokaže, katere povezave dodajajo vrednost vašemu spletnemu mestu in katere zmanjšujejo to vrednost.

LinkMiner

Podlaga za to je velika baza podatkov – večja od ambicij Elona Muska, kot navaja lastno spletno mesto LinkMiner temelji.

Samo tako, da vtipkate ime domene vašega konkurenta, lahko prepozna njegove najzmogljivejše povratne povezave in jih oceni s priznanimi metrikami, kot so Citation Flow, Trust Flow in drugi. Preprosta vizualizacijska plošča se izogne ​​pogosti težavi pretiranih zavihkov brskalnika: s samo enim klikom dobite predogled vsakega referenčnega spletnega mesta z označeno umestitvijo sidra.

LinkMiner vam omogoča, da poiščete povratne povezave od vseh svojih 9 milijard baz podatkov o povratnih povezavah, ali poiščite samo najnovejše podatke, če želite omejiti iskanje na 30 dni stare povezave. Možnost “Izgubljeni” vam pomaga najti izbrisane povratne povezave in dobiti priložnost za zamenjavo konkurentov. Da se osredotočite na pomembne povezave, vam LinkMiner ponudi, da najboljše najdbe shranite na seznam. Najprimernejše povratne povezave lahko shranite in se vrnete k njim, kadar koli želite.

Izberite orodje; katero koli orodje.

Zdaj ni opravičila, da ne bi sprejeli strategije povezovanja povezav. Iskalniki se nenehno razvijajo in postajajo pametnejši. Nikoli ne pozabite, da je njihov cilj indeksirati najboljšo vsebino spleta, da bi bil zlahka dosegljiv. In pomagajte jim pri doseganju teh dveh ciljev, tako da ustvarite odlične vsebine in poskrbite, da bo zlahka dosegljiv iz čim več krajev.

Oznake:

  • SEO

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map