E-trgovina posebna – Vodnik za začetnike ciljev

Če ste si kdaj ogledali število obiskovalcev spletnih strani, ki jih dobivate vsak mesec, in bi si želeli, da se jih je samo pet odstotkov več spremenilo v plačljive stranke, niste sami.


V povprečju le okoli štiri odstotke obiskovalci strani želijo kupiti takoj. Ostali kliknejo vaše oglase, dodajo svoje izdelke v košarico, odvrnejo jih nekaj drugega in se po nekaj mesecih vrnejo po krogu, da zaključijo nakup. Prav tako včasih na koncu odpadejo ideje o nakupu od vas.

Ponovno usmerjanje je opredeljen kot tržna taktika, ki podjetjem omogoča, da dosežejo potrošnike z ustreznimi sporočili na podlagi njihovega prejšnjega vedenja. Gre za tehniko, s katero lahko povečate število oglasov do največ 400 odstotkov.

Iskreno, za podjetja ni čudno, da mislijo, da potrošniki, ki pristanejo na njihovi spletni trgovini, ne bodo samo naenkrat zaključili nakupnega cikla, ampak tudi ostali zvesti kupci.

Vendar pa ni tako:

 • Nekateri obiskovalci lahko obiščejo spletno mesto, se malo razgledajo in odidejo.
 • Nekateri morda gredo samo skozi blog.
 • In nekateri lahko izdelke dajo v nakupovalni voziček, nato pa se motijo ​​in odidejo. (Ou, zapuščeni vozički!)

To je tisto, kar pride do ponovnega ciljanja – pomagati potencialnim strankam, da pogosteje obiščejo vaše spletno mesto in kupijo več tistega, kar prodajate.

Kako deluje ponovno ciljanje?

Ponovno ciljanje je marketinška strategija, ki je usmerjena v hipe. Spremlja vse potencialne aktivnosti strank, tj. Kako dolgo so brskali po vaši spletni strani, katere izdelke so si ogledali, ali so se vrnili drugič. Zbrani podatki vam pomagajo, da ostanete na radarjih teh potrošnikov s pravočasnimi ustreznimi oglasi, dokler ne opravijo nakupa.

V bistvu retargeting uporablja tehnologijo na podlagi piškotkov in pikslov za sledenje obiskovalcev vašega spletnega mesta in njihovo poznejšo usmeritev z oglasi, potem ko se vrnejo na druga spletna mesta.

Vir – ReTargeter

Na primer, če uporabnik A nekaj časa brska po ModClothu, vendar ne kupi ničesar in odide, lahko spletna trgovina z življenjskim slogom uporabi piškotke za ponovno ciljanje A z istimi izdelki, ki so jih brskali – kot je prikazano spodaj.

retargeting-začetnik-vodnik-2

Verjetno ste to že sami izkusili, kjer so vas bombardirali s prikaznimi oglasi izdelkov, ki ste jih prej brskali – ali niste?

Povečajte prepoznavnost blagovne znamke in povečajte stopnjo konverzije z retargetom

Ali veste, da ponovno usmerjanje pomaga rešiti naslov 98 odstotkov obiskovalcev, ki spletno mesto zapustijo, ne da bi kupili?

Spletni nakupovalci, ki stopijo v stik s ponovno nameščenimi oglasi blagovne znamke, imajo trikrat večjo verjetnost, da jih kliknejo kot tisti, ki z blagovno znamko prej niso sodelovali. Po navedbah eMarketer, trije od petih spletnih kupcev samo v ZDA povečajo nakupovalne vozičke na podlagi podobnih izdelkov, ki jih ponujajo v oglasih za ponovno ciljanje.

Ponovno ciljanje pomaga zmanjšati ceno na prikazovanje in ceno na klik, izboljša donosnost naložbe in zmanjša stroške trženja.

Nobenega dvoma ni, da ponovno ciljanje poveča prisotnost v spletnem podjetju in k njemu pritegne ‘motene’ potencialne kupce in s tem poveča stopnjo konverzije, tako visoko kot 150 odstotkov, če je storjeno na pravilen način!

Če želimo, da deluje namesto vas, mora biti ciljno usmerjeno usmerjanje. Večina programov za ponovno usmerjanje ciljev je osredotočena na dva glavna cilja – povečanje ozaveščenosti in vožnja pretvorb. Podrobneje jih preučimo:

Povečanje ozaveščenosti

Glede na to, da večina potrošnikov še ni pripravljena kupiti, ko prvič obiščejo vaše spletno mesto, lahko ponovno ciljanje pomaga izboljšati ozaveščenost vašega podjetja, da se pozneje vrnejo in kupijo. Če ostanejo na radarju vaših potencialnih strank, vam izdelki in storitve ostanejo v glavi. In ko bodo pripravljeni za nakup, bodo verjetno pomislili nate.

Vožnja pretvorb

Končni cilj vsake marketinške dejavnosti je prinesti več prihodkov od prodaje, pri tem pa lahko pomaga pri ponovnem usmerjanju.

Na primer, preusmerjanje na osnovi pikslov pomaga več potencialnim strankam, da predložijo obrazce za vodenje Nasprotno pa ponovno usmerjanje na podlagi seznama pomaga povečati nalaganje materiala, registracije za vaše spletne seminarje ali celo neposredne nakupe.

Podrobno preučimo ta dva načina, kako kampanje za ponovno ciljanje dosežejo potencialne kupce:

# Slikovnih pik

Pixel je majhen niz kode na vašem spletnem mestu. Ko nekdo obišče vaše spletno mesto, pixel doda piškotek v svoj brskalnik, ki spremlja vse njihove dejavnosti brskanja.

Tako lahko vidijo vaše oglase kamor koli gredo in kamor lahko vaši oglasi prekašajo ostale najbolj uspešne oglase. Preusmeritev na osnovi pik je trenutna, prav tako lahko za določene strani na svojem spletnem mestu nastavite posebne piškotke.

retargeting-začetnik-vodnik-3

vir

Vendar nimate nobenega nadzora nad tem, koga preusmerite. Lahko je kupec ali konkurent. Ampak odlična stvar pri ponovnem ciljanju na pikslih je ta, da je v trenutku. Takoj, ko nekdo obišče vaše spletno mesto, vam lahko začne prikazovati oglase.

# Seznam

Ponovno ciljanje na podlagi seznama se osredotoča na vaš obstoječi seznam strank. Vse, kar morate storiti, je naložiti e-poštne številke strank na platformo za ponovno ciljanje, ki bo nato prikazovala oglase strankam z ustreznimi ID-ji.

Ta oblika ponovnega ciljanja vam omogoča trženje posebej za potrošnike, ki jih želite spremeniti. Vendar se ID-ji, ki jih lahko vnesejo pri oddaji obrazcev za stike, ne ujemajo vedno s tistimi, ki jih uporabljajo za svoje profile družabnih medijev, zato se lahko število ujemanj ID-jev prikaže do približno 20%.

Pogosto uporabljene platforme za ponovno ciljanje

Celoten internetni prostor je vaša ostrige, ko gre za ponovno ciljanje. Izbirate lahko med številnimi platformami, s katerimi lahko dosežete svoje potencialne stranke. Toda ti “velike tri“Platforme prevzamejo torto:

# Google Prikazno omrežje (GDN)

Tole omrežje obsega več kot 1.000.000 platform, omogoča prikazovanje video oglasov na YouTubu, in najboljša stava je, če imate račun AdWords. Vse, kar morate storiti, je, da na svoje spletno mesto dodate pik za ponovno trženje Google, oblikujete oglase in nastavite svojo oglaševalsko akcijo.

Ne glede na to, to vam lahko pomaga pri oglaševanju 10 odstotkov interneta. Če uporabljate besedilne oglase, lahko uporabite sezname za ponovno trženje za oglase v iskalnem omrežju (RLSA) in prilagodite vsebino in ključne besede oglasa ljudem, ki so že obiskali vaše spletno mesto..

# Facebook / Instagram

Z okoli 1,3 milijarde aktivnih uporabnikov dnevno, Facebook je še ena odlična platforma za ponovno ciljanje. Poleg tega je lastnik Instagrama. Zato lahko tudi preko Facebooka prikažete oglase na Instagramu.

Nastavitev kampanje za ponovno ciljanje na Facebooku je preprosta.

Kljub temu si je treba zapomniti, da pri GDN ne bo toliko konverzij, saj je veliko motenj uporabnikov socialnih medijev v svojem viru.

# Twitter

Twitterjevo ponovno usmerjanje platforma je podobna Facebook-u, zato je na svoje spletno mesto preprosto dodati pik za ponovno ciljanje na Twitter.

retargeting-začetnik-vodnik-5

Twitter ostaja uporabna platforma za izboljšanje ozaveščenosti o vašem podjetju in povečanje izpostavljenosti v ključnih marketinških kampanjah.

Ponovno usmerjanje najboljših praks, ki jih morate upoštevati

Za uspešno vračanje potrošnikov, ki so že obiskali vašo spletno stran / spletno trgovino, upoštevajte spodaj.

# Ciljne skupine

Ponovno trženje istega sporočila različnim kategorijam obiskovalcev spletnega mesta verjetno ne bo uspelo. Namesto tega nastavite različna merila (na primer geografsko lokacijo ali čas brskanja) in različne slikovne pike na vsaki strani spletnega mesta, tako da lahko z oglasi uresničite posebne potrebe..

# Nastavite okna za pretvorbo po ogledu

Odličen način za spremljanje dejanskega vpliva oglaševalskih akcij vaše blagovne znamke je nastavitev videoposnetkov o konverzijah skozi ogled. Te stranke povežejo, da vaš oglas vidi vašo konverzijo, tudi če dejansko ne klikne vaših oglasov za ponovno ciljanje.

# Prikažite vrtljive oglase

Če nenehno ponavljate iste oglase svojim občinstvom, se bo sčasoma slepo zastavo vključilo, tudi če bi jih vaš izdelek najprej zanimalo. Zato je ključnega pomena, da se vaši oglasi vrtijo glede na to, kako se vaša publika odziva na njih. V tem pogledu je koristno testiranje A / B.

# Odločite se za pogostost

Da ne bi dražili potencialnih strank s preveč oglasov, imejte najvišjo pogostost oglasov približno 1-2 tedna po tem, ko stranka obišče vaše spletno mesto. S časom se verjetnost, da se bo stranka vrnila, zmanjšuje; zmanjšati število prikazanih oglasov.

# Uporabite kodo za zapisovanje

Če nadaljujete z zgornjo točko, dodajte pik za zapisovanje na svojo zahvalo ali blagajno. Tako so stranke, ki so že kupile vaš izdelek ali izkoristile vašo storitev, izključene iz videnja nadaljnjih oglasov tega, kar prodajate.

Pisanje kopije oglasa za kampanje za ponovno ciljanje

Zdaj, ko smo razpravljali o vsem, kar moramo vedeti o nastavitvi kampanje za ponovno ciljanje, je enako pomembno, da veste, da se “vsebina prodaja.” Če kopija oglasa ni dovolj razburljiva, ne boste mogli vključiti potencialnih strank za dolga. Analizirajmo blagovne znamke, katerih navdihujoče so kopije oglasov.

# Expedia

Strategija za ponovno usmerjanje programa Expedia temelji na izpolnjevanju nujnih potreb potrošnika. V tem primeru potovalno podjetje obiskovalca ponovno usmeri s Facebook oglasom in uporabi privlačno pokrajinsko sliko, ki takoj udari v akord uporabnika.

CTA “Rezerviraj zdaj” je preprost in vzbuja občutek nujnosti!

Ali torej aktivno iščete letovišče na plaži, da bi preživeli dolg vikend? Brez skrbi – Expedia vas je zajela s svojo “bliskovito prodajo!” “Rezervacije v zadnjem trenutku” in “50-odstotne ponudbe s popustom.”

ponovno usmerjanje-vodnik za začetnike-6

# Freshdesk

Ali imate nalogo, da poiščete nov sistem za pomoč uporabnikom?

Freshdesk je rešitev za vašo težavo! S poudarjanjem glavnih prednosti za stranke: “najpreprostejša programska oprema za podporo strankam” in “zaupa več kot 30.000 podjetjem”, programska oprema izvaja strategijo ponovnega usmerjanja, ki se osredotoča na krepitev prepoznavnosti blagovne znamke.

Čeprav izvod CTA Freshdeska “30-dnevna brezplačna preizkusna različica” ne ustvarja občutka nujnosti, celotna kopija pasice vključuje vsebino programske opreme, zaradi česar zmedeni potrošnik spodbudi, da se vrne na spletno mesto in se brezplačno prijavi. sojenje.

retargeting-začetnik-vodnik-8

# AnketaMonkey

Priljubljeno orodje za ustvarjanje spletnih raziskav ima SurveyMonkey več kot 20 milijonov kupcev, med njimi Facebook, Salesforce in Samsung. Kako preusmerijo potencialne stranke? S poudarjanjem njihove glavne prednosti za stranke, tj. Zanesljivih vpogledov.

Zakaj podjetja izvajajo ankete? Pridobiti nove podatke in na podlagi njih sprejeti boljše odločitve. To je tisto Ankete Monkey’s strategija ponovnega usmerjanja bank na!

retargeting-začetnik-vodnik-7

Kopija pasice uporablja izraze, kot je »BREZPLAČNO«, ki takoj pade v oči. Njegova CTA je natančna in enostavna in od potrošnika zahteva, naj ukrepa, kar je v tem primeru “kliknite tukaj.”

Orodja, ki ponujajo storitve ponovnega usmerjanja

Če želite povečati svoja prizadevanja za ponovno trženje, boste morda želeli uporabiti orodja, ki vam omogočajo doseganje več spletnih mest v spletu in vam pomagajo poenostaviti oglaševalske akcije za ponovno ciljanje z ene nadzorne plošče..

# ReTargeter

To je popolno orodje če je vaše spletno mesto dober promet (orodje je zasnovano za spletna mesta s 30000+ edinstvenimi obiskovalci na mesec) in če si lahko privoščite zajetne pristojbine. Dostopate lahko do ogromnega števila spletnih mest in po želji prilagodite ciljno publiko.

retargeting-začetnik-vodnik-9

# Popolna publika

Tole orodje vam omogoča, da stvari preprosto. Vse, kar morate storiti, je, da na spletno mesto dodate nekaj kode, ustvarite nekaj ciljnih seznamov potrošnikov in ustvarite nekaj oglasov, Perfect Audience pa bo naredil še ostalo. Vendar vam to orodje ponuja le osnovni nadzor nad tem, kaj počnejo vaši oglasi.

# AdRoll

AdRoll je eno izmed najboljših imen v prostoru za ponovno usmerjanje, naročnina z njimi pa vam omogoča dostop do 98 odstotkov vseh spletnih mest v omrežju. Čeprav so cenovno ugodna, je njihova storitev enostavna za uporabo in nudi odličen donosnost naložbe.

Počakajte, še več je …

Ne pozabite na email marketing.

E-poštno pošiljanje še vedno velja za platformo z visoko konverzijo za doseganje ciljne publike; Kljub digitalnemu hrupu je v zadnjih nekaj letih socialni mediji uspel ustvariti.

Če želite izboljšati donosnost naložbe svojega podjetja s pomočjo e-poštnih sporočil, je idealno dopolnjevanje oglaševalske kampanje za trženje po mobilnih telefonih s ponovnim usmerjanjem. V takšnem scenariju boste preusmerili tiste potrošnike, ki ne obiskujejo samo vaše spletne strani, ampak so tudi vaši naročniki po e-pošti.

V e-poštni podpis ali v e-poštni HTML vnesite vrstico kode. Oglase prikažite vsem, ki odprejo e-pošto v svojem brskalniku.

Nazaj k tebi

Torej, ker je potencialna stranka zapustila vašo spletno trgovino, ne da bi kaj kupila, to še ne pomeni, da je ne morete dobiti nazaj. Ustvarjanje oglaševalskih akcij za ponovno ciljanje je zabavno in od vas zahteva, da to storite študij vedenje obiskovalcev pravilno.

A / B preizkusite oglaševalske akcije, da ugotovite, kaj deluje za vas in kaj ne.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map