Kaj pričakovati od glasovnega iskanja v letu 2019?

Glasovno iskanje se pojavlja veliko, kar je nov trend, ki tržnike pleza po stenah na glavo.


Kaj vse je hrup in ali je kaj snov temu trendu?

Kopajmo globlje, da bomo razumeli časovni okvir glasovnega iskanja v letu 2019 in pozneje.

Da, res je, da se večjemu številu pri iskanju opravil, kot je iskanje po spletu, z uporabo glasovnih pomočnikov zdi prijetno. A poročilo, ki ga je objavil nacionalni javni medij pravi, da je samo v ZDA več kot 40 milijonov uporabnikov pametnih zvočnikov.

koliko ljudi ima pametni zvočnikVir: 2018 Infinite Dial, Edison Research in Triton Digital

In ta številka naj bi naraščala ne samo v ZDA, ampak tudi po vsem svetu.

Kljub temu se zdi, da obstaja veliko napačnih predstav o rasti pametnih zvočnikov in zlasti uporabe glasovnega iskanja. Z nekaterimištudije“Pravi, da bo do leta 2020 več kot 50% vseh iskanj opravljenih z uporabo glasu. Afaik je ta številka Trenutno 20%.

Zdaj pa si omislite trenutek 30% skoka v samo enem letu. Zveni malo od tega sveta, kajne? To je zato, ker je Kvečjemu lahko pričakujemo, da bo uporaba glasovnega iskanja enakomerna, nato pa bomo v prihodnjih nekaj letih opazili rahle stopnje novih prilagoditev..

sprejetje pametnega zvočnikaVir: nationalpublicmedia

Toda tržniki radi tržimo ideje, morda tudi v primeru glasovnega iskanja, prav.

Uvod v prilagajanje tej tehnologiji vam bo prinesla trdno poslovno prednost še vrsto let. In če že kaj, bo tehnologija glasovnih asistentov samo pametnejša in sposobnejša.

Za neznane: Kaj je glasovno iskanje?

Glasovno iskanje vam omogoča, da se pogovarjate s pametnimi napravami, ne pa da ročno vnašate iskalne poizvedbe. Lahko ste v kuhinji, ko kuhate večerjo in poiščete manjkajoče sestavine, ne da bi se odvrnili od procesa.

Čeprav se zdi, da se zdaj glasba za glasovno iskanje pogosteje pojavlja, traja že nekaj let.

Npr., Apple-jeva Siri nenehno raste od leta 2011. Prav tako sta Googlov glas in tehnološka tehnologija Amazon Alexa vrhunski primeri izdelkov, ki vključujejo vrhunske glasovne zmogljivosti.

Zakaj je glasovno iskanje pomembno?

Jasno je, da se z dnevom povečuje priljubljenost pametnih zvočnikov, prav tako tudi uporaba mobilnih aplikacij, ki omogočajo glasovno iskanje.

Google in Amazon sta v drugem četrtletju 2018 za svoje linije izdelkov Google Home in Amazon Echo odposlali skupno 10 milijonov enot. In če štejete v enotah, ki sta jih prodali Alibaba in Xiaomi – to je skupno 17 milijonov enot, odposlanih v enem četrtletju.

Ker se svetovni trg pametnih zvočnikov hitro razvija, se primeri za pametne zvočnike širijo le iz pametnega doma. “Številni igralci, vključno z Amazonom, pametne zvočnike vključujejo v vertikale, kot so hoteli, trgovine, bolnišnice in druge poslovne ustanove,” je dejal Jason Low, starejši analitik pri Canalys.

stopnja rasti pametnega asistentaVir: Canalys

Torej, obstaja veliko dobrih razlogov, da bodite pozorni na tehnologijo, povezano z glasom, v letu 2019. Še več, če ste nekdo, ki aktivno optimizira za boljšo izpostavljenost iskalnikov. Kljub temu, kar bi analitiki lahko rekli o rasti glasovnega iskanja v prihodnjih letih – število ljudi, ki se počutijo udobno za uporabo glasu za svoja iskanja, narašča.

Katere bodo vrhunske naprave za glasovno iskanje v letu 2019?

Zahodni trg naprav za pametne zvočnike je trenutno razmeroma linearen, v pokrajini prevladujejo blagovne znamke, kot so Apple, Amazon, Microsoft in Google. Kar zadeva glasovno iskanje, je večina naprav več kot opremljena za zagotavljanje enostavnih funkcij govora v besedilo.

top glasovnih iskalnih naprav v letu 2019

Kljub temu bi bilo morda koristno podrobno preučiti vsak izdelek, da bi bolje razumeli edinstvene lastnosti in možnosti.

Npr. Google Home Hub ponuja prilogo zaslona, ​​ki lahko še izboljša uporabniško izkušnjo iskanja receptov med kuhanjem. Pa tudi pustite ljudem, da gledajo novice in druge oddaje, ne da bi se morali pretikati med televizijo ali računalnikom.

Tu je seznam:

 • Amazonka Odmev
 • Google Domov
 • Google Assistant
 • Microsoft Cortana
 • Apple Siri
 • Glasovno iskanje Android

Pravkar vroče iz tiska imamo napoved, da Amazon Echo je prodal več kot 100 M + naprav. To bi vam moralo omogočiti priljubljenost pametne tehnologije zvočnikov, in ker je glasovno iskanje tako preprosto – “Alexa, kako …” – ni razloga, zakaj ljudje ne bi želeli nekaj časa vsaj poskusiti z glasom.

ECommerce: malo verjetno, da je nakupovanje z napravami z glasovno pomočjo.

Ali bo leto 2019 leto, ko bomo videli, da nakupovanje z glasovnimi storitvami postane viralno?

Suman Bhattacharyya iz Digidayja meni, da je ta koncept ne bo videti veliko vleke kadar koli kmalu.

Čeprav naj bi imel Amazon od septembra 2018 65-odstotni delež ameriškega trga pametnih zvočnikov, je po nedavnem poročilu agencije The Information le 2 odstotka ljudi, ki imajo v lasti naprave, opremljene z Alexa, opravilo nakup z njim..

To ima veliko dejavnikov, ki temeljijo na uporabniku.

Na primer, neumno je misliti, da lahko kupite nov zimski plašč samo z glasom. Obstajati mora neka vizualna izmenjava, nek element raziskovanja. Slepo nakupovanje izdelkov s samo nekaj besedami ni nekaj, kar bi ugajalo večini potrošnikov.

ilustracija amazonskega odmeva

Hkrati bomo videli večje število uporabnikov, ki uporabljajo glasbene naprave za nakupovanje domačih predmetov:

 1. Toaletni papir,
 2. Pribor,
 3. Čiščenje tekočin,
 4. Gospodinjski predmeti,
 5. In splošni gospodinjski aparati.

Veste, izdelki blagovnih znamk, ki jim lahko zaupate. Preprosti gospodinjski predmeti, ki bi jih vseeno morali dobiti. Toda nič več kot to, vsaj zaenkrat ne.

To ne pomeni, da ne bi smeli začeti optimizirati spletnih mest za e-trgovino za uporabnike glasovnega iskanja. Če stopite pred krivuljo pred vsemi drugimi, vam bo konkurenčna prednost pred vašimi najbližjimi tekmeci. Koristno je tudi preučiti morebitne študije primerov, da boste lahko bolje pripravili svojo trgovino za glasovno iskanje, ko se trend dvigne nad gladino.

Ali veste, kako zveni vaša znamka?

Bolj ali manj blagovne znamke vedno sledijo denarju. To pomeni, da izogibanje glasovnemu iskanju ne bo izvedljivo zelo dolgo. Ko glasovno iskanje prodira v indeks iskanja, algoritmi iščejo uporabnikom prijazne in enostavne odgovore, ki jih lahko vrnejo uporabniku.

Pisanje SEO-prijaznih kopij je ena stvar, toda poskrbeti, da se kopija tudi lepo sliši, je nekaj povsem drugega. Za blagovne znamke rast glasovnega iskanja pomeni iskanje pravega glasu blagovne znamke – ravnovesje med pronicljivo vsebino in enostavno govorjenimi odgovori.

Šolska varnostna platforma KidioKidiova ciljna stran prikazuje uporabo naslova in podštevilke. Kot lahko vidite, je samo z naslovom težko razbrati, za kaj gre pri zagonu, medtem ko podnaslov zagotavlja jasen in pogovoren odgovor.

Večina izdelkov se oglašuje v tretji osebi, zlasti startupi, ki svoje pristajalne strani ometujejo z zunanjim žargonom. Nov marketinški vrvež bo optimizacija kopij, tako da se bo ob pametnem zvočniku slišilo dobro.

Pričakujte, da bo na tem področju veliko več razvoja.

Trženje: Hrana za razmišljanje

Trženje s pametnimi zvočniki? Kako težko je lahko? Večinoma nihče ne more povedati, kam naj se v kratkem usmeri glasovno iskanje.

Toda tudi takrat se tržniki zavzemajo za nekatere pomembne spremembe na tem področju. Ko iz običajnih iskanj vzamete vizualni vidik, kako boste spodbudili sodelovanje uporabnikov izven 3sekundne interakcije, ko uporabnik postavlja vprašanje? Vse te ure trdega dela (in denarja!), Ki so šli v oblikovanje spletnih strani, bodo vse to zapravili?

trženje glasovnega iskanja

New York Times je vodil komad razmišljanje o tem zelo vprašanju.

To so še zgodnji dnevi za trženje na govornih napravah. Gospa Reubenstein je primerjala to, ko so blagovne znamke začele izdelovati aplikacije za mobilne naprave. Toda sčasoma bodo glasovne interakcije začele nadomeščati številne dejavnosti, ki jih ljudje izvajajo na zaslonih.

Če razmišljate o kontekstu glasovnega iskanja, se lahko preprosto vprašanje opira na en sam odgovor. Kot rezultat, se SERP popolnoma preuredijo, saj govorne naprave dajejo prednost posameznim mestom za svoje jedrnate odgovore.

Razmisliti morate tudi o tem, da bi vaše podjetje postavili pred uporabnike glasov. Toda prezgodaj je kaj reči. Podjetja, ki imajo v lasti pametno tehnologijo, bodo sama želela veliko narekovati smer. V to smo lahko prepričani.

Najboljše prakse: Kako optimizirati glasovno iskanje v letu 2019

Če niste novi za optimizacijo glasovnega iskanja, bi vam moral ta pregled zagotoviti jasno predstavo o tem, kaj se lotite.

Vztrajajte, da se vaši pisci prilagajajo pogovornim tonom in enostavno razumejo strukture odstavkov.

 • Podatke o podjetju dodajte lokalnim SEO imenikom in jih posodobite.
 • Preberite več o „spretnostih“, kot je na primer Alexa Flash Briefing. Spretnosti lahko uporabnikom pomagajo, da hitreje pridobijo vsebino, ki jim je všeč.
 • Nadaljujte z izvajanjem strani AMP za svoje spletno mesto in začnite uporabljati polje »Izgovorljiv‘Atribut iz sheme. Govorni (BETA) vam omogoča označevanje kosov vsebine, ki so primerni za enostavno glasovno oddajanje.
 • Vrnite se nazaj in optimizirajte svoje slike z ustreznimi oznakami in naslovi. Obstaja več deset milijonov uporabnikov Google Home in vsi želijo videti nekaj osupljivih fotografij.
 • Delajte na poliranju vaše blagovne znamke na spletu. Npr., Uvrstite se na spletna mesta z ocenami, vendar tudi redno spremljajte. Uporabite jasen jezik, ko se boste odzvali na dobre ali slabe ocene.
 • Držite se seznamov in delcev, ki jih lahko Google in drugi iskalniki izberejo kot predstavljene vsebinske dele.

Na strogi strani SEO stvari se osredotočite na ključne besede z dolgim ​​repom in pišite z jasnim namenom. Kaj nameravate, da se bralci naučijo iz vaše vsebine? Kakšno je vaše sporočilo?

Vse drugo sledi istim tradicionalnim pravilom; uspešnost, uporabnost itd.

Zaključna izjava

Glasovno iskanje v letu 2019 bo postalo zanimivo. Verjetno bo prvo leto, ko se bo veliko več marketinških ljudi zbralo za eksperimentiranje in druge zanimive stvari. Trg s 100 milijoni uporabnikov ne bo ostal neizkoriščen.

Bodite pozorni na pomembne dogodke Googla in Amazona, saj bosta obe podjetji želeli nadaljevati s prizadevanji za načine zaslužka tega pojava brez dvoma..

Če še niste, si priskrbite pametno govorilno napravo in sami izvedite nekaj pravih eksperimentov. Nič vam ne bo omogočilo boljšega vpogleda, kot da se s stvarjo ukvarjate neposredno.

Oznake:

 • SEO

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map