Kako bo glasovna tehnologija vplivala na trženje v prihodnosti?

“Edina stalnica v življenju je sprememba.” – Heraklit


Govorna tehnologija je postala najbolj moteča sila, ki je prizadela svet, odkar je internet postal vizualni medij. Od danes, več kot 20% vseh iskanj so glasovno vodene. Do leta 2020 bo več kot 50% potrošnikov dnevno uporabljalo tehnologijo, ki se uporablja z glasom, pravi BrightEdge.

Ko pomislimo na glas, je težko ne pomisliti na Microsoftove Cortane, Amazon Alexa, Google Assistant, Apple-jevo Siri in Samsungov Bixby. Ti “inteligentni pomočniki” vodijo na poti s sestavljanjem nakupovalnih seznamov in seznamov predvajanja glasbe, rezervacijami sestankov, vodenjem osebnih dnevnikov in preklapljanjem luči v spalnici za svoje uporabnike..

Mark Zuckerberg je nad govorno tehnologijo preveč navdušen. A še ni imenovan Facebook Assistant je v delih. In se osebno preizkuša “Jarvis AI” v njegovem domu. Zabavno dejstvo: Morgan Freeman za Zuckerberga zagotavlja glas Jarvisa. Sliši se kul, kajne??

Si predstavljate, da bi bil čez nekaj let tako kul kot Tony Stark? Te sanje se še zdaleč ne spreminjajo v resničnost. Tako vemo, da smo prispeli v post-mobile svet!

Toda kako glasuje v svetu marketinga? Poglejmo:

 • Nekatere blagovne znamke so v govornem prostoru že začele graditi odnose s potrošniki z interaktivnimi izkušnjami. [Business2Skupnost]
 • 24% uporabnikov interneta raje uporablja osebnega asistenta kot obisk spletnega mesta za interakcijo s podjetjem. [Capgemini]
 • Leta 2017 je 3,1% tržnikov vključilo glasovno iskanje v svojo strategijo trženja vsebin. [BrightEdge]
 • 43% podjetij je že investiralo v tehnologijo, da bi omogočili glasovno trženje. [Digiday]

Prihodnost je zares videti svetla!

Če načrtujete, da boste za svoje trženje uporabili govorno tehnologijo, vas lahko zanimajo štiri spoznanja:

Uporaba digitalnih pomočnikov za nakupovanje se dogaja zares

Meč na digitalne tehnike nakupovanja, Poročilo Adobe Analytics je dejal, da se kljub temu, da se veliko lastnikov pametnih zvočnikov ne zavezuje k oddaji naročil prek svoje naprave, močno uporablja za sprejemanje informirane odločitve o nakupu (47%), primerjanje cen izdelkov (32%) ali dodajanje izdelkov v nakupovalno košarico (43%).

Danes, glasovno nakupovanje je vredno 2 milijarde dolarjev, dotaknila se bo 40 milijard dolarjev do leta 2022. Globalne blagovne znamke, kot so Domino, Johnnie Walker in Nestlé, so že začele vključevati govorno tehnologijo v svoje tržne strategije, da bi vzpostavile boljšo povezavo s svojimi strankami.

glasovna tehnologija-za trženje-kako-to-bo-voziti-pokazati-v-prihodnosti-2

Vzemimo za primer Johnnie Walker. Zanimiva je bila personalizacija nakupovalne izkušnje za stranke, ki uporabljajo Alexa. Amazonov virtualni pomočnik potrošnikom najprej zastavlja vprašanja o njihovih željah in nato priporoči izdelek Johnnie Walker, ki jim najbolj ustreza..

Doživlja se izkušnja s trgovino na podlagi glasov.

Podjetja uporabljajo digitalne pomočnike za notranjo uporabo

Seveda so. Podjetni blagovni znamki B2B, kot je Salesforce, že dajeta svoj glas celotnemu digitalnemu pogovoru s pomočjo. Podjetje v oblačni programski opremi je predstavilo Einstein Voice, ki je razširitev njegove platforme Einstein AI.

Digitalni asistent omogoča vodjem prodaje pri upravljanju storitev v oblaku in narekovanju beležk, ne da bi se dotaknili zaslona ali ničesar vtipkali. Einstein Voice se lahko integrira tudi s podobnimi tehnologijami, kar bo ekipi pomagalo učinkovito posodabljati posodobitve cevovodov, koledarske sestanke in druge ključne prioritete..

glasovna tehnologija-za trženje-kako-to-bo-voziti-pokazati-v-prihodnosti-4

Drug vznemirljiv izdelek, imenovan Einstein Voice Bots od Salesforce, strankam omogoča, da ne samo izdelajo svojega glasovnega pomočnika, temveč ga tudi ustrezno blagovno znamko in vključijo končnega uporabnika na kateri koli pametni zvočnik.

Vključevanje govorne tehnologije v vaše trženje ni enostavno

Vaše vsebinske trženjske in uredniške strategije bi morale odražati, kako poslovni načrti podpirajo tehnologijo in kako vložite vanjo z vsebinskega vidika. Preden se potopite, si zastavite naslednja vprašanja:

 • Ali so vaše ciljne stranke sestavljeni iz navdušencev pametnih domov, zgodnjih posvojiteljev, ki so usmerjeni v FOMO, ali uporabnikov iz drugih demografskih kategorij, ki se pogosteje ukvarjajo z glasom kot druge platforme?
 • Ali lahko svojo ciljno izkušnjo cenite z glasom za vaše ciljne stranke?
 • Kako zelo verjetno vam bodo uspeli marketinški napori s pomočjo glasu?

glasovna tehnologija-za-trženje-kako-bo-za-voziti-pokazati-v-prihodnosti-3

Če niste prepričani v nobenega od svojih odgovorov, je najbolje, da počakate, da se s to tehnologijo poslužite, in ne zapravljate virov, ko niste ustrezno pripravljeni. Preučite, kako druga podjetja in celo vaši konkurenti uporabljajo glas za ustvarjanje boljše uporabniške izkušnje.

Glasovna revolucija se bo začela z “iskanjem”.

Več kot milijarda glasovnih iskanj se izvajajo v mesecu dni in 40% odraslih in 55% najstnikov uporabljajte glasovno iskanje vsak dan. Za vključevanje potrošnikov je potrebno, da tržniki vsebine poudarijo izdelke s kratko vsebino, ki uporabnikom ponujajo hitre in jasne odgovore..

Tržniki bi morali v zvezi s SEO prepoznati smernice za SEO, povezane z vedenjem govorjene besede in informacijami. Naj bo vaša vsebina prikazana kot predstavljen delček v Googlu. Tako bodo dobile Siri, Cortana in drugi.

Ko se osredotočate na optimizacijo glasovnega iskanja, si morate zapomniti, da lahko virtualni asistent na zahtevo poda samo en rezultat iskanja. Izpostavil je tudi ustanovitelj Moza Rand Fishkin povpraševanje po tradicionalnih rezultatih SERP, vneseni rezultati bodo še naprej rasli zaradi povečanja rezultatov iskanja.

glasovna tehnologija-za-trženje-kako-bo-za-voziti-pokazati-v-prihodnosti-1

Način, kako dojemamo SEO, se bo spremenil v skladu s tem, kako se glasovna tehnologija uporablja za trženjske namene.

Zavijanje

Ne pozabite: glas bo kmalu postal dodaten vmesnik za tržne namene in bo obstajal skupaj z drugimi mediji, kot so digitalni, tiskani, TV in radio. S seboj prinaša povsem nov način interakcije s strankami in dodaja večjo vrednost njihovemu življenju.

Kaj menite o govorni tehnologiji?

Ali smo pripravljeni narediti tako množičen del svojega življenja, osebno in profesionalno?

Oznake:

 • SEO

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map