Kako implementirati Push Obavijesti za veći angažman kupaca?

Svi se svakodnevno bavimo push obavijestima. Aplikacije i web stranice koriste ih za iskazivanje važnih stvari – uglavnom stvari o kojima smo pristali biti obaviješteni. To je jedna od glavnih prednosti push obavijesti u odnosu na tekstualne ili e-poruke: korisnici se ne mogu žaliti da nisu pristali na njihovo primanje i imaju jednostavan i jednostavan način da ih isključe kad god žele.


Ali to nije jedina prednost push obavijesti. Oni su također sredstvo više konverzija i većeg angažmana korisnika – ako se pravilno koriste. Ako ne, korisnici se mogu odlučiti zanemariti ih i sve njihove prednosti bit će izgubljene. Zbog toga je ključno imati dobru strategiju upozoravanja putem odgovarajućeg alata koja će vam pomoći da vašu kampanju postignete uspjeh.

Različiti načini guranja

Svi imamo prepune pretinac pristigle pošte i svi volimo filtre protiv neželjene pošte koji skupljaju smeće, ostavljajući samo poruke koje trebamo pročitati. Ako ste marketinški agent, morate smisliti kako učinkovito postići poruku da dosegne masovnu publiku, a do sad biste trebali znati da slanje e-poruka nije način kako.

Unesite push obavijesti, one skočne skočne poruke na koje se može kliknuti i koje se pojavljuju na zaslonu vašeg uređaja, bez obzira u kojoj se aplikaciji ili web lokaciji nalazite. Push obavijesti uglavnom se mogu grupirati u ove dvije kategorije:

  • Obavijesti putem aplikacija
  • Obavijesti o pritiskanju preglednika

Obavijesti u aplikaciji pojavljuju se samo ako ih pokreće postojeća aplikacija na vašem mobilnom uređaju, dok se obavijesti preglednika mogu pokrenuti na bilo kojem uređaju, sve dok korisnik prihvati da ih primi..

Sve push obavijesti obično se sastoje od naslova, poruke, slike i URL-a.

Princip “manje je više” u potpunosti se primjenjuje na push obavijesti: tekst mora biti koncizan, kako bi odgovarao ograničenju broja znakova uređaja i korisniku omogućio da ga pregleda; slika mora biti razumljiva i jasna, a očito da cijeli sadržaj mora biti relevantan za korisnika. Postoje i bogate push obavijesti, koje mogu dodati videozapise i do tri veze na koje se može kliknuti.

Da biste zadržali tekst unutar granica i dodali šarm i privlačnost poruci, riječi možete zamijeniti emojicima koji sintetiziraju sentiment koji namjeravate podijeliti.

Obavijesti se također mogu kategorizirati prema svojoj namjeni. Na primjer, postoje obavijesti podsjetnika, poput napuštenih obavijesti o košaricama, koje se šalju korisnicima e-trgovine da bi ih podsjetili da stavljaju artikle u košaricu, ali nisu odišli. Postoje FYI (za vaše podatke) obavijesti, koje se koriste za slanje relevantnih vijesti korisnicima koji su se složili primiti ih, poput novih radnih mjesta, najava proizvoda i tako dalje. Postoje aktivirane obavijesti: automatizirane poruke na temelju unaprijed definiranih pravila i podataka u stvarnom vremenu prikupljene nakon što pretplatnik uđe u tok kampanje.

Ako ne želite provesti cijeli dan gurajući obavijesti sami, trebat će vam alat za automatizaciju što većeg broja procesa slanja poruka. Srećom, postoji pregršt alata koji krajnje pojednostavljuju postavljanje i precizno prilagođavanje vaših strategija pokretanja poruka. Ispod možete pročitati najrelevantnije od njih.

OneSignal

Programeri se mogu integrirati OneSignal gurnuti alate za obavijesti s manje od deset redaka koda, koristeći bilo koje razvojno okruženje i jezik po svom izboru. Kako se izvješćuje, potrebno je ne više od 15 minuta za postavljanje usluge.

Nakon što se pokrene, gotovo da možete zaboraviti na njega jer će se aktivirati obavijesti na temelju ponašanja korisnika. No, prije nego što zaboravite na to, možda biste željeli stvoriti optimalnu segmentaciju: OneSignal vam omogućuje da stvorite personalizirane poruke i pošaljete ih pravoj publici. Poruke će se, takođe, pametno isporučivati ​​u optimalnom vremenu, uz pomoć algoritama strojnog učenja koji odlučuju kada će svaku poruku poslati.

U slučaju da vaša web stranica eksperimentira s velikim porastom broja pretplatnika ili vaša aplikacija postane stvarno popularna, OneSignal će se prilagoditi skaliranju – svakodnevno će poslati milijarde obavijesti, ako je potrebno.

Planovi cijena uključuju besplatnu opciju koja omogućuje do 30 000 web pretplatnika i uključuje sve osnovne značajke koje će vam trebati za početak slanja obavijesti. Ako su vam potrebne premium značajke, kao što su napredna analitika, inteligentna isporuka, ugovor o razini usluge ili namjenski upravitelj računa, morat ćete se odlučiti za početni plan (od 99 USD / mjesec) ili Pro plan (od 500 USD / mj).

OneSignal također ima WordPress dodatak koji olakšava integraciju s WP web lokacijama.

SendPulse

Dodavanjem samo jednog retka u kod vaše web lokacije možete integrirati SendPulse usluge i odmah početi slati trenutne web obavijesti u sve popularne preglednike, čak i na pametnim telefonima.

SendPulse vodi računa o protoku automatizacije za nove pretplatnike i stvaranju automatskih obavijesti na temelju RSS feeda. Omogućuje vam izradu prilagođenih zahtjeva za pretplatu, bilo promjenom njegovog izgleda ili odabirom optimalnog trenutka da se prikaže: odmah nakon što posjetitelj uđe na vašu web stranicu, nakon što je na njoj proveo neko vrijeme, ili nakon prvog klika na vezu ili tipka.

Skup profesionalnih alata omogućuje vam korištenje dodatnih korisničkih podataka za stvaranje prilagođenih obavijesti i segmentiranje svojih pretplatnika prema lokaciji ili drugim detaljima. Pomoću A / B alata za testiranje možete staviti različite verzije obavijesti na test i vidjeti koja će dati bolje rezultate kod vaše publike.

Usluga SendPulse je besplatna ako baza podataka vašeg pretplatnika ima manje od 10 000 zapisa. Možete čak zaraditi novac i dopustiti oglašivačima da svojim pretplatnicima šalju ciljane web push oglase. Ako vaša publika naraste iznad 10 000 pretplatnika, možete odabrati plaćeni plan koji nudi i više mogućnosti od besplatnog plana. Cijena će ovisiti o broju pretplatnika.

Pretplatnici

Pretplatnici rješenje za obavijesti koje je lako koristiti, posebno dizajnirano za trgovce. Nudi obavijesti koje se mogu rasporediti, dinamično, automatizirati i prilagođavati pritiskom, što će posjetitelje vraćati, čak i ako nisu povezani dok je poruka poslana. Obavijesti omogućuju bogat sadržaj koji vam pomaže prikazivati ​​vaše proizvode ili usluge jedinstvenim slikama i prilagođenim akcijskim gumbima.

Rješenje uključuje okidače za obavještavanje o specifičnim situacijama u aplikacijama ili web lokacijama za e-trgovinu, poput napuštenih košarica, promjena zaliha ili proizvoda u trendu. Aplikacija pretplatnicima dodaje i neke specifične marketinške alate, kao što su ponovni pronalazak kupaca, izrada kupona, praćenje kupovina i druge aktivnosti toka koji određuju dodjeljivanje vrijednosti. Dnevna analitika dopunjuje rješenje jednostavnim za razumijevanje grafikona koji objedinjuju sve podatke na jednom mjestu.

Instalacija i postavljanje mogu se izvršiti pomoću dodataka i vodiča prilagođenih posebno za WordPress, Wix, Shopify, Google upravitelj oznaka i više. Usluga je besplatna za do 200 pretplatnika. Plaćeni planovi omogućavaju veću količinu pretplatnika i neke vrhunske značajke, poput mogućnosti zakazivanja obavijesti unaprijed, dobivanja napredne korisničke podrške i provođenja kampanja dobrodošlice s kapanjem.

VWO Engage

VWO Engage nudi da vratite izgubljene posjetitelje u četiri puta većoj stopi pretvorbe kampanja e-pošte. Osim što nudi internetske push obavijesti, VWO Engage omogućuje vam dosezanje kupaca putem mobilnih obavijesti – bez izrade aplikacije – ili putem Facebook Messengera, uključivanje u njih putem njihove najpouzdanije mreže i pomaganje u održavanju vrha uma.

VWO Engage fokusiran je na ponovno privlačenje izgubljenih kupaca, vraćanje kroz personalizirane kampanje napuštanja košarica i praćenje nedovršene kupnje. Također nastoji pomoći da iskoristite što više svog oglašavanja i marketinškog proračuna, informiranjem kupaca o svježim zalihama i novim dolascima u stvarnom vremenu, promoviranjem vremenski osjetljivih ponuda i uštedom na plaćenim oglasima, preusmjeravanjem posjetitelja s web push obavijestima i Facebookom trenutne poruke.

VWO Engage dio je veće stvari koja se zove VWO Platforma, a koja također uključuje VWO testiranje, VWO Insights i VWO plan. Ovi skupovi alata zajedno su usredotočeni na prikupljanje znanja o ponašanju posjetitelja, što zauzvrat predstavlja pomoć u provođenju anketa, pokretanju eksperimenata i uključivanju posjetitelja.

Gurajuće grede

Programeri koji kontinuirano trebaju kritične transakcijske informacije mogli bi se koristiti grede, API host obavijesti o potiskivanju dizajniran posebno za njih. Snopovi omogućuju fleksibilnu isporuku obavijesti, automatski ih pokrećući sa svakim događajem u vašoj aplikaciji, koristeći jednu funkciju.

Sa samo jednim zahtjevom, obavijesti se mogu nejasno prebaciti na iOS ili Android uređaje. Cijeli životni ciklus tokena uređaja hostira i upravlja Pusher Beams.

Grede pružaju veliku propusnost i serijsku podršku, zajedno s automatskim skaliranjem i podrškom za uobičajene rubne slučajeve. API je kompatibilan sa SDK-om poslužitelja na PHP, čvoru, Java i drugim jezicima. Konzola za uklanjanje pogrešaka omogućuje vam promatranje implementacije, a nadzorna ploča uvida omogućava vam da pazite na stanje isporuke. Među tim uvidima možete dobiti obavijesti koje ćete prepoznati na uređajima i obavijesti koje su otvorili korisnici.

Četiri plana cijena nude opcije za različite potrebe, u rasponu od besplatnog, s neograničenim brojem obavijesti i ograničenjem od 2.000 mjesečno aktivnih uređaja, do Enterprise prilagođenog rješenja, s više od 50.000 aktivnih uređaja mjesečno, naprednim uvidom u otvorene i isporuke i posvećenim podrška.

WonderPush

Potpuno opremljena push-usluga u skladu s GDPR-om za web, iOS i Android, s jedinstvenom shemom cijena koja pokriva sve značajke, neovisno o veličini vašeg novčanika: početna cijena od 1 € mjesečno plus 1 € za svakih dodatnih 1000 pretplatnika.

WonderPush jednostavan postupak postavljanja može vas pokrenuti i pokrenuti za ne više od 15 minuta. Da biste maksimalno iskoristili svoje obavijesti, WonderPush nudi zanimljiv skup značajki, uključujući analitiku u stvarnom vremenu koja nadzire pretvorbe, ponašanja i automatizaciju temeljenu na vremenu kako bi vam pomogao da vratite korisnike u vašu aplikaciju, segmentaciju koja osigurava da prava poruka dođe do prave publiku i prijateljski, u potpunosti dokumentiran RESTful API kako bi pomogli programerima da se brinu za fino podešavanje s malo napora.

WonderPush centar podataka nalazi se na Google Cloudu, čuvajući europske podatke unutar europskog kontinenta, što pomaže u ispunjavanju GDPR. SDK-ovi su otvorenog koda, što jamči da tvrtka neće prikupljati suvišne korisničke podatke. Korištenjem WonderPush API-ja možete odrediti koliko dugo će vaši podaci ostati na njihovim poslužiteljima.

Koristite ih mudro

Bilo je vremena kada su ljudi čitali svaku poruku e-pošte koju su primili. Sve dok trgovci nisu počeli slati e-poštu, neselektivno i filtri neželjene pošte postali su uobičajena. Sada, gurajte obavijesti da predstavljaju moderan i daleko učinkovitiji marketinški alat, posebno zato što ih korisnici mogu brzo isključiti i zanemariti. Zato se moraju pažljivo koristiti.

Alati za push upozorenja koje smo ovdje spomenuli olakšavaju vam da vaše poruke dođu do vaše publike. Ali to je samo jedan dio posla. Vaš je dio upotreba znanja vaše publike kako biste mudro koristili te alate kako biste maksimizirali angažman i ostvarili najviše moguće stope pretvorbe.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map