Kako izvajati Push Obvestila za večje sodelovanje strank?

Vsi se vsakodnevno ukvarjamo s potisnimi obvestili. Aplikacije in spletna mesta jih uporabljajo, da nam sporočajo pomembne stvari – večinoma stvari, za katere smo se strinjali, da jih bomo obvestili. To je ena glavnih prednosti push-obvestil v primerjavi z besedilnimi ali e-poštnimi sporočili: uporabniki se ne morejo pritoževati, da se niso strinjali, da jih bodo prejeli, in imajo preprost in preprost način, da jih utišajo, kadar koli želijo.


Vendar to ni edina prednost push push obvestil. So tudi sredstvo za več konverzij in večjo uporabniško angažiranost – če se pravilno uporabljajo. V nasprotnem primeru se lahko uporabniki odločijo, da jih bodo prezrli, in vse njihove koristi bodo izgubljene. Zato je ključnega pomena, da imate dobro strategijo obveščanja, skupaj s primernim orodjem, s katero boste lahko svojo kampanjo pripeljali do uspeha..

Različni načini potiskanja

Vsi imamo prepolne nabiralnike in vsi imamo radi filtre neželene pošte, ki zbirajo smeti, pri čemer puščajo le sporočila, ki jih moramo prebrati. Če ste tržnik, morate ugotoviti, kako lahko sporočilo učinkovito doseže množično občinstvo in do zdaj bi morali vedeti, da pošiljanje e-poštnih sporočil ni pot..

Vnesite potisna obvestila, tista pojavna pojavna sporočila, ki jih je mogoče klikniti, ki se prikažejo na zaslonu naprave, ne glede na to, v kateri aplikaciji ali spletnem mestu ste. Push obvestila lahko v glavnem združite v te dve kategoriji:

  • Potisna obvestila v aplikaciji
  • Potiskana obvestila brskalnika

Obvestila v aplikaciji se prikažejo samo, ko jih sproži obstoječa aplikacija na vaši mobilni napravi, medtem ko se obvestila v brskalniku lahko sprožijo v kateri koli napravi, če uporabnik sprejme, da jih prejme..

Vsa potisna obvestila običajno vključujejo naslov, sporočilo, sliko in URL.

Za potisna obvestila se v celoti uporablja načelo „manj je več“: besedilo mora biti jedrnato, tako da ustreza omejitvi števila znakov naprave in uporabniku omogoči, da jo prelista; slika mora biti razumljiva in neposredna, očitno pa mora biti celotna vsebina pomembna za uporabnika. Obstajajo tudi bogata potisna obvestila, ki lahko dodajo videoposnetke in do tri povezave, na katere je mogoče klikniti.

Če želite besedilo obdržati znotraj meja in dodati sporočilu in privlačnosti, lahko besede zamenjate s čustvenimi simboli, ki sintetizirajo občutek, ki ga nameravate deliti.

Obvestila je mogoče razvrstiti tudi glede na njihov namen. Na primer obstajajo obvestila s opomniki, na primer opuščena obvestila o vozičkih, ki jih pošljejo uporabnikom e-trgovine, da jih opomnijo, da dajo predmete v voziček, vendar jih niso odjavili. Obstajajo obvestila FYI (za vaše podatke), ki se uporabljajo za pošiljanje ustreznih novic uporabnikom, ki so se strinjali, da jih bodo prejeli, kot so nova odpiranja delovnih mest, objave izdelkov in podobno. Obstajajo sprožena obvestila: samodejna sporočila na podlagi vnaprej določenih pravil in podatkov v realnem času, zbranih po vpisu naročnika v tok kampanje.

Če nočete ves dan potiskati obvestil, boste potrebovali orodje za avtomatizacijo čim večjega števila postopkov pošiljanja sporočil. Na srečo obstaja peščica orodij, ki izjemno poenostavijo nastavitev in natančno nastavitev strategij za pošiljanje sporočil. Spodaj si lahko preberete o najpomembnejših od njih.

OneSignal

Razvijalci se lahko integrirajo OneSignal potisnite orodja za obveščanje z manj kot desetimi vrsticami kode z uporabo katerega koli razvojnega okolja in jezika, ki ga izberete. Po navedbah traja največ 15 minut za nastavitev storitve.

Ko se zažene, lahko skoraj pozabite na to, ker se bodo sprožila obvestila glede na vedenje uporabnika. Toda preden pozabite na to, boste morda želeli ustvariti optimalno segmentacijo: OneSignal vam omogoča, da ustvarite prilagojena sporočila in jih pošljete pravi publiki. Sporočila bodo tudi ob optimalnem času inteligentno dostavljena s pomočjo algoritmov strojnega učenja, ki se odločijo, kdaj poslati vsako sporočilo.

Če vaše spletno mesto eksperimentira z velikim porastom naročnikov ali bo vaša aplikacija postala resnično priljubljena, bo OneSignal ustrezno spreminjal obseg – vsak dan bo po potrebi pošiljal milijarde obvestil.

Načrti za ceno vključujejo brezplačno možnost, ki omogoča do 30 tisoč spletnih naročnikov in vključuje vse osnovne funkcije, ki jih boste morda potrebovali, da začnete pošiljati obvestila. Če potrebujete vrhunske funkcije, kot so napredna analitika, inteligentna dobava, dogovor o ravni storitev ali namenski upravitelj računa, se boste morali odločiti za načrt zaganjalnika (od 99 dolarjev na mesec) ali načrt Pro (od 500 dolarjev / mo).

OneSignal ima tudi vtičnik WordPress, ki olajša integracijo z WP spletnimi mesti.

Pošlji impulz

Če v kodo spletnega mesta dodate samo eno vrstico, se lahko integrirate Pošlji impulz storitev in takoj začnete pošiljati takojšnja spletna obvestila v vse priljubljene brskalnike, tudi na pametne telefone.

SendPulse skrbi za tok avtomatizacije za nove naročnike in ustvarjanje samodejnih obvestil na podlagi RSS virov. Omogoča vam ustvarjanje prošenj za naročnino po meri, bodisi tako, da spremenite njen videz ali pa izberete optimalni trenutek za njihovo prikazovanje: takoj, ko obiskovalec vstopi na vaše spletno mesto, potem ko je na njem preživel nekaj časa ali po prvem kliku na povezavo oz. gumb.

Nabor profesionalnih orodij vam omogoča uporabo dodatnih uporabniških podatkov za ustvarjanje prilagojenih obvestil in segmentiranje vaših naročnikov po lokaciji ali drugih podrobnostih. Z uporabo orodij za testiranje A / B lahko preskusu postavite različne različice obvestila in vidite, katera prinaša boljše rezultate pri vaši publiki.

Storitev SendPulse je brezplačna, če ima vaša naročnikova baza podatkov manj kot 10.000 zapisov. Zaslužite lahko celo, če oglaševalcem svojim naročnikom pošljete ciljno usmerjene spletne oglase. Če vaše občinstvo presega 10.000 naročnikov, lahko izberete plačljiv načrt, ki ponuja tudi več funkcij kot brezplačni načrt. Cena bo odvisna od števila naročnikov.

Naročniki

Naročniki je enostavna rešitev za obveščanje, posebej zasnovana za tržnike. Ponuja razporejena, dinamična, samodejna in prilagojena potisna obvestila, s katerimi se bodo obiskovalci vračali, tudi če niso na spletu, ko bo vaše sporočilo poslano. Obvestila omogočajo bogato vsebino, kar vam pomaga pri prikazovanju vaših izdelkov ali storitev z edinstvenimi slikami in gumbom za ukrepanje po meri.

Rešitev vključuje sprožilce za obveščanje o posebnih situacijah v aplikacijah ali spletnih mestih za e-trgovino, kot so zapuščeni vozički, spremembe zalog ali trendovski izdelki. Aplikacija naročnikom doda tudi nekatera posebna marketinška orodja, kot so ponovni zajem strank, ustvarjanje kuponov, sledenje nakupom in druge dejavnosti toka, ki določajo dodeljevanje vrednosti. Dnevna analitika dopolnjuje rešitev z lahko razumljivimi grafikoni, ki združujejo vse podatke na enem mestu.

Namestitev in nastavitev je mogoče izvesti s pomočjo vtičnikov in vodnikov, prilagojenih posebej za WordPress, Wix, Shopify, Google Tag Manager in drugo. Storitev je brezplačna za do 200 naročnikov. Plačani načrti omogočajo večje število naročnikov in nekatere vrhunske funkcije, na primer možnost predhodnega načrtovanja obvestil, pridobitev napredne podpore strankam in izvajanje dobrodošlih kapljic.

VWO Engage

VWO Engage ponuja, da izgubljene obiskovalce vrnete po štirikratni stopnji konverzije e-poštnih oglaševalskih akcij. VWO Engage poleg tega, da ponuja spletna obvestila o potiskih, omogoča doseganje strank prek mobilnih obvestil – ne da bi ustvarila aplikacijo – ali prek Facebookovega Messengerja, in jih vključil prek njihovega najbolj zaupanja vrednega omrežja ter vam pomagal ostati pri vrhu.

VWO Engage se osredotoča na ponovno vključevanje izgubljenih strank, njihovo vračanje skozi prilagojene akcije opuščanja vozičkov in sledenje nedokončanih nakupov. Njegov cilj je tudi pomagati, da kar najbolje izkoristite svoj oglaševalski in marketinški proračun, tako da v realnem času stranke obveščajo o svežih zalogah in novih prihodih, promovirajo časovno občutljive ponudbe in varčujejo na plačljivih oglasih, tako da obiskovalce preusmerijo s spletnimi potisnimi obvestili in Facebook takojšnja sporočila.

VWO Engage je del večje stvari, imenovane platforma VWO, ki vključuje tudi testiranje VWO, VWO Insights in načrt VWO. Ti sklopi orodij se skupaj osredotočajo na zbiranje znanja o vedenju obiskovalcev, kar pomeni pomoč pri izvajanju anket, izvajanju eksperimentov in vključevanju obiskovalcev.

Potisne grede

Razvijalci, ki nenehno potrebujejo kritične transakcijske informacije, bi lahko uporabljali Grede, API za gostovanje potisnih obvestil, zasnovan posebej zanje. Žare omogočajo prilagodljivo pošiljanje obvestil, ki jih samodejno sproži ob vsakem dogodku v vaši aplikaciji z eno samo funkcijo.

Z samo eno zahtevo lahko obvestila potisnemo na naprave iOS ali Android nerazumno. Celoten življenjski cikel žetona naprave gosti in upravlja Pusher Beams.

Grede nudijo veliko prepustnost in podporo šarže, skupaj z avtomatskim skaliranjem in podporo za običajne primere. API je združljiv s strežniškimi SDK-ji v PHP, vozlišču, Javi in ​​drugih jezikih. Konzola za odpravljanje napak vam omogoča gledanje izvedbe, medtem ko vam nadzorna plošča vpogleda omogoča, da spremljate svoje stanje dostave. Med temi vpogledi lahko dobite obvestila, ki jih potrjujejo naprave, in obvestila, ki jih odprejo uporabniki.

Štirje načrti cen ponujajo možnosti za različne potrebe, od brezplačnega, z neomejenimi obvestili o potiskih in omejitvijo 2.000 mesečno aktivnih naprav, do rešitve po meri podjetja, z več kot 50.000 aktivnimi napravami mesečno, naprednimi vpogledi v odprto in dobavo ter namenskimi podpora.

WonderPush

Popolnoma opremljena potisna storitev, skladna z GDPR, za splet, iOS in Android, z enotno shemo cen, ki zajema vse funkcije, ne glede na velikost vaše denarnice: izhodiščna cena 1 € na mesec plus 1 € za vsakih dodatnih 1000 naročniki.

WonderPush preprost postopek namestitve vas lahko postavi in ​​zaženete v največ 15 minutah. Če želite kar najbolje izkoristiti svoja obvestila, WonderPush ponuja zanimiv nabor funkcij, vključno z analitiko v realnem času, ki spremlja vaše pretvorbe, vedenjsko in časovno samodejno avtomatizacijo, s katerimi lahko uporabnike pripeljete nazaj v aplikacijo, segmentacijo, ki zagotavlja, da pravo sporočilo doseže pravo občinstvo in prijazen, v celoti dokumentiran API RESTful, ki pomaga razvijalcem skrbeti za natančno nastavitev z malo truda.

Podatkovni center WonderPush gostuje v Googlu Cloud, ki hrani evropske podatke na evropski celini, kar pomaga pri izpolnjevanju GDPR. SDK-ji so odprtokodni, kar zagotavlja, da podjetje ne bo zbiralo odvečnih uporabniških podatkov. Z uporabo API-ja WonderPush lahko določite, kako dolgo bodo vaši podatki ostali na njihovih strežnikih.

Uporabite jih pametno

Bil je čas, ko so ljudje prebrali vsako prejeto e-pošto. Dokler tržniki niso začeli pošiljati e-poštnih sporočil, so neločljivo in filtri za neželeno pošto postali običajni. Zdaj potisnite obvestila, da predstavljajo sodobno in veliko bolj učinkovito marketinško orodje, zlasti zato, ker jih uporabniki lahko hitro utišajo in prezrejo. Zato jih je treba skrbno uporabljati.

Orodja za obveščanje o potiskih, ki smo jih omenili tukaj, olajšajo, da vaša sporočila dosežejo vaše občinstvo. Ampak to je le en del dela. Vaš del je, da uporabite znanje svoje publike, da ta orodja pametno uporabljate, da povečate angažma in dosežete najvišje možne stopnje konverzije..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map