Kako izvesti temeljit SEO audit na svojoj web stranici

Da biste bili sigurni da su svi SEO metode djeluju u praksi, trebate obaviti temeljit SEO pregled vaše web stranice.


Moći ćete reći koje metode i strategije dovode do prometa i omogućavaju vam da dosegnete ciljanu publiku, a koje nisu da biste ih mogli poboljšati ili se usredotočiti na nove.

Prema John Masterson, koji radi kao SEO specijalist za SuperiorPapers,  evo što trebate provjeriti kako biste obavili temeljit SEO pregled vaše web stranice:

Struktura web mjesta

 1. Izradite XML Sitemap

Postojanje XML sitemapa omogućava tražilicama da utvrde koji su URL-ovi zapravo na vašoj web lokaciji kako bi ih brže mogli indeksirati. Također vam trebaju Sitemapovi kako biste bili sigurni da se vaša web lokacija gleda kao izvorni izvor sadržaja u slučaju da je netko kopira ili referencira kako ne bi kaznio Google.

Možete koristiti alate poput sitemap generator ili besplatni XML Sitemap Validator za automatsko generiranje vašeg Sitemapa.

 1. Uređivanje datoteke robots.txt

Datoteka Robots.txt potrebna je da bi pajkovi tražilice rekli koje stranice trebaju uzeti u obzir prilikom indeksiranja vaše web stranice..

Izmjenom sadržaja datoteke možete spriječiti indeksirane programe da dupliciraju indeksiranje sadržaja ili provjerite da ne indeksiraju pojedinačne stranice vaše web stranice koje želite zadržati privatnima i izvan SERP-ova. Opet, možete stvoriti svoje datoteku robots.txt ručno ili automatski; na tebi je.

 1. Provjerite Preusmjeravanja

Upotrebom naredbe za preusmjeravanje 301 obavještavate tražilice da stranica više nije dostupna i preusmjeravate ih na novu adresu. Kao rezultat toga, oni će ukloniti stari URL iz svog indeksa i zapamtiti novi.

To će vam također omogućiti praćenje prometa koji prima vaša stranica 404. S njim možete implementirati preusmjeravanje 301 Provjera preusmjeravanja.

Struktura stranice

 1. Naslov i meta opis

Imajte na umu da vaš naslov nije isti kao naslov vašeg članka. Vaš naslov treba biti dugačak između 55 i 65 znakova (uključujući razmake), koliko će biti prikazano unutar SERP-ova.

Vaš meta opis ne smije biti duži od 160 znakova (jer se za prikaz prikazuje spremnik od 600 piksela) jer će se svi dodatni znakovi obrezati. Važno je u obje uključiti ciljanu ključnu riječ. Možete pogledati kako će izgledati unutar rezultata SEO Mofo.

 1. Alt oznaka

Posjedovanje relevantnih i visokokvalitetnih slika na vašoj web stranici danas je obavezno, ali ne zaboravite na svoje slike unijeti alt oznake i naslove koji su relevantni i opisni. Provjerite oznake naslova slika Alt test slike.

 1. URL-ovi

Drugi čimbenik koji doprinosi vašem ukupnom SEO su URL-ovi koji su relevantni i poželjno koji sadrže vašu ključnu riječ jer pomaže Googleu da utvrdi vezu između vašeg sadržaja i URL-a. Možete stvoriti svoj URL automatsko ili ručno.

Upotrebljivost

 1. Mobilno prijateljstvo

Budući da su pametni telefoni i tableti postali dominantni uređaji na kojima korisnici konzumiraju sadržaj, morate biti sigurni da je vaša web lokacija prilagođena mobilnim uređajima. Pored toga, Googleova pokretni robot uzima ga u obzir pri rangiranju vaše web stranice. Možete testirati ovdje je mobilno prijateljstvo.

 1. Brzina opterećenja

Drugi važan čimbenik rangiranja, barem kada je u pitanju Google, jest brzina učitavanja. Web-lokacije koje traju duže za učitavanje sporta s višim stopama napuštanja početne stranice i kraćim vremenima na stranici, što znači da korisnici nemaju previše strpljenja za sporo web mjesto. Možete upotrijebiti ovdje navedene alate za testiranje izvedbe vaše web stranice u tom aspektu.

Zdravstveni pregledi

 1. Prekinute veze

Prekinute veze, vanjske i unutarnje, mogu utjecati na vaš SEO, kao i na cjelokupno korisničko iskustvo. Google botovi redovito provjeravaju veze, što znači da trebate odvojiti vrijeme i povremeno provjeravati svoje izlazne veze. Pomoću alata za ispitivanje veza možete pronaći kako biste pronašli neispravan.

 1. Umnožavanje sadržaja

Imati duplikat sadržaja znači da možete dobiti kaznu od Googlea, čak i ako ste to učinili nenamjerno ili ste pravilno naveli svoje izvore. Koristiti Mali alat za provjeru plagijarizma SEO Alati kako biste bili sigurni da je vaš sadržaj originalan i jedinstven.

Alat za SEO reviziju (bonus sadržaj)

Također možete koristiti sljedeće alate da biste poboljšali SEO reviziju:

 • Vrišti žaba – Ovaj alat je alat za indeksiranje web stranica koji vam omogućuje dublji uvid u SEO lokaciju provjeravanjem slika, veza, CSS-a, aplikacija i slično. Također dolazi u obliku radne površine koja ubrzava postupak.
 • Alat za reviziju web lokacije SEMrush – Pomoću ovog posebnog alata možete učinkovito i temeljito analizirati web mjesto. Može uhvatiti sve pogreške, kao i pružiti preporuke. Njegova strana je mogućnost uspoređivanja revizija, što vam daje uvid u to koliko ste poboljšali.

Dolaze posjetitelji Geek Flarea posebno suđenje od 14 dana na SEMrush-u.

 • Google Search Console – Google Search Console važan je alat za održavanje vaše web stranice i omogućuje bolju interakciju s Googleom. Može uočiti velik broj pogrešaka.
 • WooRank – Pomoću WooRank-a možete pretraživati ​​web lokaciju i identificirati probleme s indeksacijom, utvrditi nedostaje li metapodataka, pronaći duplicirani sadržaj, provjeriti veze i još mnogo toga.
 • Zadro Web SEO Auditor – Ovaj alat za SEO reviziju pruža vam i ovlasti stranice i autoritet domene za vaše web mjesto, brzinu Google stranice, vaše ključne riječi, prisutnost veza na društvenim mrežama i tako dalje.

Alati za provjeru pristupačnosti i performanse

 • txt analizator – Omogućuje vam da izvučete više iz datoteke robots.txt pažljivom analizom i prijedlozima kako možete poboljšati.
 • YSlow – Pomoću YSlow moći ćete pratiti performanse svake pojedine komponente koju čini vaša web stranica i naučiti što možete učiniti da brže funkcionira.
 • Analizator meta oznaka – Analizirajte ne samo vaše metaoznake, već naslove, URL-ove i ključne riječi unutar vašeg sadržaja.

Backlink Checkers

 • Ahrefs – Ahrefs ne samo da vam omogućava da poboljšate svoj promet, već i da nadgledate što rade vaši konkurenti i shvatite što rade bolje od vas.
 • Veličanstven – Majestic omogućuje vam pregledavanje svih povratnih veza na stranici koju pregledavate jer se oslanja na najveću svjetsku bazu podataka indeksa veza.

Prekinuta provjera veze

 • Prekinuta provjera veze – Pomoću ovog alata možete pratiti zdravlje veza unutar svojih članaka, stranica, komentara i polja. Otkrijte i slike koje nedostaju, preusmjeravanja i veze za pretraživanje prema URL-u. Možete odabrati i da budete obaviješteni putem e-pošte ili putem nadzorne ploče aplikacije.
 • Xenu Link Sleuth – Ne dozvolite da vas njegovo jednostavno sučelje zavara. Xenu Link Sleuth vrlo je dobra u otkrivanju prekinutih veza na web stranicama.
 • W3C Link Checker – Jednostavno zalijepite URL unutar polja, a alat će vam pružiti sažetak, mogućnosti spremanja u kolačić i slično.

Duplikat provjere sadržaja i plagijata

Stranica Provjere brzine

 • PageSpeed ​​Insights – Poboljšajte brzinu stranice na svim uređajima s ovim jednostavnim i učinkovitim alatima.

Zaključak

Uz ove alate i savjete koji su vam na raspolaganju moći ćete izvršiti nevjerojatno temeljitu SEO reviziju vaše web stranice i poboljšati njezinu izvedbu i rangiranje, umjesto da samo nagađate što funkcionira, a što ne. Počnite ih koristiti već danas.

OZNAKE:

 • SEO

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map