Kako opraviti temeljito revizijo SEO na svojem spletnem mestu

Da bi se prepričali, da vse SEO metode delujejo v praksi, morate opraviti temeljit SEO pregled vašega spletnega mesta.


Ugotovili boste lahko, katere metode in strategije prinašajo promet in omogočajo doseganje ciljne publike in katere niso, da bi jih lahko izboljšali ali se osredotočili na nove.

Po navedbah John Masterson, ki dela kot specialist za SEO SuperiorPapers,  tu je tisto, kar morate preveriti za izvajanje temeljitega SEO pregleda vašega spletnega mesta:

Struktura spletnega mesta

 1. Ustvari zemljevid XML

Obstoj spletnega mesta XML omogoča iskalnikom, da ugotovijo, kateri URL-ji so dejansko na vašem spletnem mestu, tako da jih lahko hitreje plazijo. Potrebujete tudi zemljevide spletnih mest, da se prepričate, da je vaše spletno mesto videti kot prvotni vir vsebine, če ga kdo kopira ali navaja, da ga Google ne kaznuje..

Lahko uporabite orodja, kot so generator zemljevidov zemljevidov ali Brezplačen XML Sitemap Validator za samodejno ustvarjanje spletnega mesta.

 1. Uredi datoteko robots.txt

Datoteka Robots.txt je potrebna, da pajkom v iskalniku pove, katere strani naj upoštevajo pri pajkanju vašega spletnega mesta.

Če spremenite vsebino datoteke, lahko pajkom preprečite, da bi podvojili vsebino indeksiranja, ali pa se prepričajte, da ne brskajo po posameznih straneh vašega spletnega mesta, ki jih želite ohraniti zasebne in zunaj SERP-jev. Spet lahko ustvarite svojo ročno datoteko datoteke robots.txt ali samodejno; odvisno je od tebe.

 1. Preverite Preusmeritve

Z uporabo ukaza za preusmeritev 301 sporočite iskalnikom, da stran ni več na voljo, in jih preusmerite na nov naslov. Posledično bodo iz svojega indeksa odstranili stari URL in si zapomnili novega.

To vam bo omogočilo tudi spremljanje prometa, ki ga prejema vaša stran 404. Z njim lahko izvedete preusmeritev 301 Preusmeritev.

Struktura strani

 1. Naslov in meta opis

Upoštevajte, da vaš naslov ni enak naslovu članka. Vaš naslov naj bo dolg od 55 do 65 znakov (vključno s presledki), ker toliko bo prikazano znotraj SERP-ov.

Vaš meta opis ne sme biti daljši od 160 znakov (ker se za prikazovanje uporablja posoda s 600 pikami), ker se bodo vsi dodatni znaki obrezali. Pomembno je, da v oboje vključite ciljno ključno besedo. Lahko si ogledate, kako bodo videti rezultati z rezultati SEO Mofo.

 1. Alt Oznaka

V teh dneh je nujno imeti ustrezne in kakovostne slike na svojem spletnem mestu, vendar ne pozabite vključiti nadomestnih oznak in naslovov za slike, ki so ustrezne in opisne. Oglejte si oznake naslovov slike Alt test slike.

 1. URL-ji

Drugi dejavnik, ki prispeva k celotnemu SEO, so ustrezni URL-ji in po možnosti, ki vsebujejo vašo ključno besedo, saj Googlu pomagajo določiti povezavo med vašo vsebino in URL-jem. Lahko ustvarite svoj URL samodejno ali ročno.

Uporabnost

 1. Prijaznost do mobilnih naprav

Ker so pametni telefoni in tablični računalniki postali prevladujoče naprave, prek katerih uporabniki porabljajo vsebino, morate poskrbeti, da je vaše spletno mesto prilagojeno mobilnim napravam. Poleg tega Googlove mobilni pajek ga upošteva pri razvrščanju vašega spletnega mesta. Lahko preizkusite mobilnost prijaznost tukaj.

 1. Hitrost nalaganja

Drugi pomemben dejavnik uvrstitve, vsaj ko gre za Google, je hitrost nalaganja. Spletna mesta, ki nalagajo dlje časa za nalaganje športnih višjih stopenj obiskov in krajšanja na strani, kar pomeni, da uporabniki nimajo preveč potrpljenja za počasna spletna mesta. Z orodji, ki jih omenjate tukaj, lahko preverite, kako deluje vaše spletno mesto v tem pogledu.

Zdravstveni pregledi

 1. Zlomljene povezave

Prekinjene povezave, tako zunanje kot notranje, lahko vplivajo na vaš SEO in na splošno uporabniško izkušnjo. Google botovi redno preverjajo povezave, kar pomeni, da si morate vzeti čas in občasno preverjati svoje izhodne povezave. Če želite najti napako, lahko uporabite prekinjena orodja za preverjanje povezav.

 1. Podvojena vsebina

Podvojena vsebina pomeni, da vas Google lahko kaznuje, tudi če ste to storili nenamerno ali pravilno navedli vire. Uporaba Majhna orodja za preverjanje plagiatorja SEO Tools da bo vaša vsebina izvirna in edinstvena.

Priročnik za SEO revizijo (Bonus Content)

Za bolj popolno revizijo SEO lahko uporabite tudi naslednja orodja:

 • Kričeča žaba – To orodje je pajek spletnega mesta, ki vam omogoča globlji vpogled v SEO na kraju samem s preverjanjem slik, povezav, CSS, aplikacij in tako naprej. Na voljo je tudi v obliki namizne aplikacije, zaradi česar je postopek hitrejši.
 • Orodje za revizijo spletnega mesta SEMrush – S tem določenim orodjem lahko učinkovito in temeljito analizirate svojo spletno stran. Lahko zajame vse napake, pa tudi priporočila. Njegov del stranke je možnost primerjave revizij, kar vam daje vpogled v to, koliko ste izboljšali.

Obiskovalci Geek Flare dobijo posebna 14-dnevna preizkusna različica SEMrush.

 • Google Search Console – Google Search Console je bistveno orodje za vzdrževanje vašega spletnega mesta in omogočanje njegove boljše interakcije z Googlom. Lahko opazi najrazličnejše napake.
 • WooRank – Z WooRank lahko poiščete svoje spletno mesto in ugotovite težave z indeksacijo, ugotovite, ali manjkajo kateri koli metapodatki, poiščete podvojeno vsebino, preverite povezave in še veliko več.
 • Zadro Web SEO Auditor – To orodje za pregledovanje SEO vam ponuja tako pooblastilo strani, kot tudi domene za vaše spletno mesto, hitrost Googlove strani, najvišje ključne besede, prisotnost povezav v družabnih medijih in tako naprej.

Orodja za preverjanje dostopnosti in uspešnosti

 • txt analizator – Omogoča vam, da iz skrbne analize in predlogov, kako jo lahko izboljšate, več izkoristite datoteko robots.txt.
 • Počasi – Z YSlow boste lahko spremljali uspešnost vsake posamezne komponente, ki jo sestavlja vaše spletno mesto, in izvedeli, kaj lahko naredite, da bo delovalo hitreje.
 • Meta Tag Analyzer – Analizirajte ne le metaoznake, temveč naslove, URL-je in ključne besede znotraj vsebine.

Backlink Checkers

 • Ahrefs – Ahrefs vam ne omogoča samo izboljšanja prometa, temveč tudi spremljanje, kaj počnejo vaši konkurenti, in ugotavljanje, kaj počnejo bolje kot vi.
 • Veličastno – Majestic omogoča ogled vseh povratnih povezav na strani, ki jo brskate, saj se opira na največjo bazo podatkov o indeksu povezav na svetu.

Prekinjeni preverjalniki povezav

 • Preverjena povezava – S tem orodjem lahko spremljate zdravje povezav znotraj svojih člankov, strani, komentarjev in polj. Zaznajte tudi manjkajoče slike, preusmeritve in iskanje povezav po URL-ju. Lahko se tudi odločite za obveščanje po e-pošti ali na nadzorni plošči aplikacije.
 • Xenu Link Sleuth – Ne dovolite, da vas preprost vmesnik zavede. Xenu Link Sleuth je zelo dobra pri odkrivanju prekinjenih povezav na spletnih straneh.
 • W3C Link Checker – preprosto prilepite URL v polje in orodje vam bo ponudilo povzetek, možnosti shranjevanja v piškotek in tako naprej.

Podvojene preverjalnike vsebine in plagiatorstva

Preverjanje hitrosti strani

Zaključek

S temi orodji in nasveti, ki jih imate na voljo, boste lahko izvedli neverjetno temeljit SEO pregled vašega spletnega mesta in izboljšali njegovo uspešnost in uvrstitev, namesto da bi samo ugibali, kaj deluje in kaj ne. Začnite jih uporabljati že danes.

Oznake:

 • SEO

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map