Kako začeti znova zagnati svoje spletno mesto brez vpliva SEO?

Danes je prehod na odzivno, na UX usmerjeno izkušnjo spletnega mesta norma, saj se spletna mesta nenehno spreminjajo, da bi izpolnila potrebe potrošnikov..


Ob ponovnem zagonu spletnega mesta ne sodeluje samo oblikovalska ekipa, ampak morate biti pozorni na svoje tudi arhitektura spletnega mesta.

Med ponovnim zagonom ne pozabite, da je na vašem spletnem mestu treba zajeti številne vidike, sicer tvegate izgubo vseh naporov, ki ste jih že vložili na spletno stran pred prenovo.

Kot največji iskalnik na svetu Google nenehno posodablja svoje algoritme, da zoži rezultate iskanja, da bi svojim uporabnikom zagotovil le najboljše.

Odšli so stari časi, ko lahko manipulacija resnično doseže uvrstitev vašega spletnega mesta; dandanes je Google določil strog seznam dejavnikov za razvrščanje, ki jih morate upoštevati, če želite svoje spletno mesto uvrstiti med milijone drugih spletnih mest, ki se potegujejo za najpomembnejšo stran.

V tem članku vas bomo usmerili, kako imeti uspešno ponovno zagon vašega spletnega mesta ne da bi se zapletli z vašo trenutno lestvico.

Še najmanj, kar si želimo, je, da se vaše spletno mesto ne prikazuje za organsko iskanje ali ne izgubi vseh pooblastil, ki ste jih pridobili v preteklosti.

Tu je nekaj korakov, ki jih morate storiti, da zagotovite neprestano ponovno zagon svojega spletnega mesta, ne da bi pri tem škodovali SEO-ju svojega spletnega mesta:

Izvedite revizijo spletnega mesta in načrtujte 301 preusmeritve

Priporočljivo je opraviti revizijo mesta preden preusmerite eno stran na drugo. Ne bi smeli hiteti, in to bi morali temeljito načrtovati.

 • Razumejte svoje prednostne naloge in izvedite revizijo spletnega mesta glede tega, kaj je za to stran najbolj uporabna tehnika. Včasih bo dovolj kanonik, namesto da bi uporabil 301s.
 • Revizija vašega spletnega mesta je priložnost za preverjanje vseh krakov vašega spletnega mesta, pri čemer ne pozabite, da ne zamudite nobene strani, ki vleče v promet ali pooblastilo za povezavo vašega spletnega mesta. Ne želimo ustvarjati ponovitev, ki bodo zmedle arhitekturo spletnega mesta.
 • Z revizijo lahko odpravite prejšnje napake, dodate vsebino na strani s tanko vsebino, da se izognete drugim kaznim in celo zmanjšate obseg preiskovanja spletnega mesta znova in znova.
 • Poskrbite, da boste dobili zanesljivo orodje za plazenje spletna stran, da lahko zajema vse strani in celo uredi arhitekturo spletnega mesta v bolj logično hierarhijo.
 • Pazite strani z mnogimi povratnimi povezavami – lastniški kapital povratne povezave boste želeli ohraniti s pravilnim določanjem preusmeritve na ustrezno stran.
 • Za svoje glavne ciljne strani se prepričajte, da imajo te strani lastne nove strani in so ustrezno preusmerjene..
 • Pri upravljanju preusmeritev svetujemo pripravo preglednice, v kateri je navedeno, kateri URL preusmeri na drugega.

Izogibajte se kazni z Meta roboti

Novo spletno mesto je morda nagnjeno k podvojeni vsebini. Če delate večjo prenovo, ne želite, da bo vaša vsebina označena kot podvojena z vsebino.

Katere stvari lahko storite, da ne pride do kaznovanja? Upoštevajte te korake:

 • Na razvojnem spletnem mestu uporabite oznako noindex, da ne boste označeni kot dvojnik. Metaoznaka noindex bo robotom iskalnega stroja povedala, da te strani niso namenjene pajkanju in jih iskalniki ne smejo indeksirati. Tako boste zagotovili, da vaša vsebina ne bo označena kot dvojnik.
 • Po drugi strani pa lahko za uporabnike WordPress-a obiščete skrbniško ploščo in celotno spletno mesto za razvoj razglasite za “noindex.”

Naredite to v delih – delajte na vsaki podstrani

Če se boste znova zagnali, predvsem če delate na obsežnem spletnem mestu z več vsebine ali spletnega mesta za e-trgovino, bo to velika naloga..

Tendenca je, da boste morda zamudili nekatere dele spletnega mesta, zato priporočamo, da nastavite preglednico, ki bo spletno mesto razdelila po poddomeni ali po kategorijah strani.

Tako pri preusmerjanju URL-jev s starih na nove ne bi prišlo do konfliktov. Ko končate z nastavitvami preusmeritev, naj Google najprej preispiše vaše spletno mesto, preden nadaljujete z drugim paketom.

Zdaj, ko ste končali z nastavitvijo preusmeritev izvedite drugo plazenje spletnega mesta in preverite, ali so rezultati enaki načrtu izvajanja.

Ne pozabite posodobiti spletnega mesta

Zdaj, ko ste pravilno izvedli svoje preusmeritve, ne pozabite posodobiti spletnega mesta. Svetujemo vam, da na svojem spletnem mestu ustvarite zemljevid spletnega mesta za različne vrste vsebine. S tem bo vaše spletno mesto ohranilo ustrezno strukturo.

Ko dodate nove URL-je in odstranite stare URL-je na zemljevidu spletnega mesta, se prepričajte, da ste pravilno nastavili zemljevid spletnega mesta prek robots.txt, Google Search Console ali drugih orodij za spletne skrbnike, ki jih uporabljate za upravljanje spletnega mesta..

Ne pozabite odstraniti starega zemljevida spletnega mesta, ki ga imate, v iskalni konzoli ali v zaledju.

Če samo odstranite zemljevid spletnega mesta z Iskalne konzole, ga Google ne more “razgrniti” – uredite robots.txt in vključite tudi posodobljeno različico spletnega mesta..

Izkoristite e-poštno naročnino

Po drugi strani pa bi morali izkoristiti priložnost za zbiranje e-poštnih sporočil za svoje potencialne stranke, čeprav ste spletno mesto ustavili..

Ko enkrat odprete svoje spletno mesto, je čas, da razstreli e-poštno sporočilo obstoječim naročnikom in novim naročnikom, da jih obvestijo o ponovnem zagonu vašega spletnega mesta.

E-trgovina lahko izkoristijo e-pošto na e-pošti, saj lahko to obnovi interes kupca. Če imate kakršne koli ponudnike, kot je kupon za popust za dobrodošlico, je to čas, da ga kar najbolje izkoristite.

Po drugi strani pa je bolje ustvariti novo ponudbo, v kateri bodo ljudje lahko imeli koristi. Razmislite o pošiljanju ekskluzivnega dostopa ali privilegijev do nekaterih premijskih vsebin, da pritegnete vaš ciljni trg.

Vsebine, kot so beli listi, brošure, lažni listi in videoposnetki, lahko na starejše in nove stranke privabijo na vaše spletno mesto.

Povežite svoje račune v socialnih medijih

Ko znova zaženete spletno mesto, uporabite vsak kanal družbenih medijev, ki ga morate objaviti. Poleg tega izkoristite priložnost, da po potrebi posodobite naslov svojega spletnega mesta.

Vrnite se k svojim objavam in preverite, katere objave najbolj pritegnejo. Poskrbite, da bodo te objave urejene in dodane v novo povezavo, da se izognete 404-im. To je vaša priložnost, da svoje novo spletno mesto izkoristite prek družbenih medijev.

Ne samo da pomaga izboljšati promet na vašem spletnem mestu, ampak tudi vzpostavi vašo blagovno znamko na spletu.

Ponovna zagon spletnega mesta pomaga izboljšati uporabniško izkušnjo. Tako je mogoče pričakovati ozaveščenost in zadržanost blagovne znamke.

Vendar ponovnega zagona spletnega mesta ne bi smeli obravnavati kot ponastavitev vaših prizadevanj, temveč ga je treba obravnavati kot nadaljevanje in velik korak v smeri večjega zanimanja izbrane publike..

Zagotovite, da vsa vaša trženjska prizadevanja – ne glede na to, ali gre za SEO ali družabno – ne bodo izgubljena zaradi neuspelega in neurejenega zagona.

Oznake:

 • SEO

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map