Kako započeti ponovno pokretanje web stranice bez uticaja na SEO?

Danas je prelazak na responzivno, na UX-u iskustvo web stranica norma, jer se web stranice kontinuirano mijenjaju kako bi ispunile zahtjeve potrošača..


Ponovno pokretanje vaše web stranice ne uključuje samo tim dizajnera, već biste trebali imati na umu vaše i arhitektura web lokacije.

Dok prolazite ponovno pokretanje, zapamtite da postoje mnogi aspekti vaše web stranice koji se moraju pokriti – u suprotnom riskirate izgubiti sav trud koji ste već uložili na web mjesto prije redizajna.

Kao najveća svjetska tražilica, Google kontinuirano ažurira svoje algoritme kako bi smanjio rezultate pretraživanja kako bi korisnicima pružio samo najbolje.

Prošli su dani u kojima manipulacija doista može dobiti rangiranje vaše web stranice; Google je danas postavio strogi popis faktora rangiranja s kojima se morate pridržavati kako biste svoju web lokaciju svrstali u milijune drugih web lokacija koje se natječu za mjesto na vrhu stranice.

U ovom ćemo vam članku uputiti kako koristiti a uspješno ponovno pokretanje vaše web stranice a da ne zabrljate svoje trenutne ocjene.

Najmanje što se želimo dogoditi je da se vaša web lokacija ne prikazuje zbog organskih pretraživanja ili da ne izgubi sav autoritet koji ste stekli u prošlosti..

Slijede koraci koje morate poduzeti kako biste osigurali neometano ponovno pokretanje svoje web stranice bez da naštetite SEO web lokacije:

Izvršite reviziju web lokacije i isplanirajte 301 preusmjeravanja

Preporučljivo je izvršiti reviziju mjesta prije nego što preusmjerite jednu stranicu na drugu. To ne bi trebalo žuriti, a to treba temeljito planirati.

 • Shvatite svoje prioritete i izvršite reviziju web mjesta koja je najprikladnija tehnika za tu stranicu. Ponekad će neki kanonik biti dovoljan umjesto da koristi 301.
 • Revizija vaše web stranice prilika je za provjeru svih rubrika vaše web stranice, pri tome pazite da ne propustite nijednu stranicu koja vuče promet ili ovlasti za vezu na vašoj web lokaciji. Ne želimo stvarati ponavljanja koja će poremetiti arhitekturu web mjesta.
 • Revizijom možete ispraviti prethodne pogreške, dodavati sadržaj na stranice s tankim sadržajem kako biste izbjegli druge kazne, pa čak i smanjili opterećenje prolaska kroz web stranicu iznova i iznova.
 • Svakako nabavite pouzdan alat za puzeći web mjesto za pokrivanje svih stranica, pa čak i slaganje arhitekture web mjesta u logičniju hijerarhiju.
 • Pazi na stranice s mnogo povratnih veza – želite zadržati kapital povratne veze pravilnim označavanjem preusmjeravanja na odgovarajuću stranicu.
 • Za svoje primarne odredišne ​​stranice osigurajte da te stranice imaju vlastite nove stranice i jesu li na odgovarajući način preusmjerene..
 • Za upravljanje preusmjeravanjem savjetujemo pripremu proračunske tablice u kojoj se navodi koji URL preusmjerava na drugoga.

Izbjegavajte penale s Meta robotima

Nova web lokacija može biti sklona dvostrukom sadržaju. Ako radite glavni redizajn, ne želite da vaš sadržaj označava duplikatom vašeg sadržaja.

Koje su stvari koje možete učiniti da ne budete kažnjeni? Zapamtite ove korake:

 • Upotrijebite oznaku noindex na razvojnoj web stranici kako biste izbjegli da se označi kao duplikat. Metaoznaka noindex reći će robotima tražilice da te stranice nisu za indeksiranje i da ih tražilice ne bi trebale indeksirati. Tako ćete osigurati da vaš sadržaj neće biti označen kao duplikat.
 • S druge strane, za korisnike WordPressa možete otići na administrativnu ploču i samo proglasiti cijelo web mjesto za razvoj kao “noindex.”

Učinite to u dijelovima – radite na svakoj podstranici

Izvođenje ponovnog pokretanja, prvenstveno ako radite na opsežnoj web stranici s više sadržaja ili web lokaciji za e-trgovinu, bit će značajan zadatak za rješavanje..

Tendencija je da bi mogli propustiti neke dijelove web mjesta, stoga preporučujemo postavljanje proračunske tablice, dijeljenje web mjesta po poddomeni ili po kategorijama stranica.

Na taj način neće biti sukoba kada je u pitanju preusmjeravanje URL-ova sa starih na novo. Nakon što postavite preusmjeravanja, pustite Google da pretraži web lokaciju prvo prije nego što nastavite s drugom grupom.

Sada kada ste završili s postavljanjem preusmjeravanja, izvršite drugo indeksiranje i provjerite jesu li rezultati isti s vašim planom izvršenja.

Ne zaboravite ažurirati svoj Sitemap

Sada kada ste ispravno izvršili preusmjeravanja, ne zaboravite ažurirati svoj Sitemap. Savjetujemo vam da napravite Sitemap za različite vrste sadržaja na svojoj web stranici. S tim će vaša web stranica održati odgovarajuću strukturu.

Nakon dodavanja novih URL-ova i uklanjanja starih URL-ova na Sitemapu, provjerite jeste li pravilno postavili svoj Sitemap putem robots.txt, Google Search Console ili drugog alata za webmastere koji koristite za upravljanje svojom web stranicom..

Ne zaboravite ukloniti stari Sitemap koji imate, bilo na Search Console-u ili podupiraču.

Samo uklanjanje sitemapa s Search Console-a ne čini ga “nerazgradiv” za Google – trebali biste urediti svoj robots.txt i uključiti ažuriranu verziju vašeg Sitemapa..

Iskoristite pretplatu putem e-pošte

S druge strane, prije nego što na web-lokaciji skinete znak za podgradnju, trebali ste iskoristiti priliku za prikupljanje e-poruka kako biste stigli do svojih potencijalnih klijenata iako ste ugasili web lokaciju.

Jednom kada pokrenete svoju web lokaciju, vrijeme je da eksplozija e-pošte postojećim pretplatnicima i novim pretplatnicima kako biste ih obavijestili o ponovnom pokretanju vaše web lokacije.

E-trgovina mogu imati koristi od dosega e-pošte jer to može obnoviti interes kupca sa njihove strane. Ako imate ikakve ponude, poput kupona za popust dobrodošlice, ovo je vrijeme da to iskoristite na najbolji način.

S druge strane, bolje je stvoriti novu ponudu od koje će ljudi imati koristi. Razmislite o tome da pošaljete ekskluzivni pristup ili privilegiju nekom od svojih premium sadržaja kako biste privukli svoje ciljno tržište.

Komadi sadržaja poput bijelih, brošura, varalica i videozapisa mogu namamiti i stare i nove kupce na vašu web stranicu.

Povežite svoje račune na društvenim medijima

Nakon što ponovno pokrenete web mjesto, koristite svaki kanal društvenih medija koji morate najaviti ponovno pokretanje. Štoviše, iskoristite priliku za ažuriranje adrese vaše web stranice ako je potrebno.

Vratite se svojim postovima i provjerite koji su to postovi koji vas najviše zanimaju. Obavezno uređujejte i stavljajte u novu vezu kako biste izbjegli 404-e. Ovo je vaša prilika da pomoću svoje društvene mreže iskoristite svoju novu web stranicu.

Ne samo da pomaže poboljšati promet na vašoj web stranici, nego također uspostavlja vašu robnu marku na mreži.

Ponovno pokretanje web stranice pomaže u poboljšanju korisničkog iskustva. Stoga se može očekivati ​​svjesnost i zadržavanje marke.

No ponovno pokretanje vaše web stranice ne bi se trebalo tretirati kao ponovno postavljanje vaših napora, već bi se to trebalo tretirati kao nastavak i veliki korak u pravcu povećanog interesa odabrane publike..

Osigurajte da se svi vaši marketinški napori – bili oni SEO ili društveni – neće izgubiti zbog neuspjelog i neupravljanog lansiranja..

OZNAKE:

 • SEO

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map